krem - 19817 przepisów (strona:237/1322)

Szarlotka bez pieczenia 31

się one miękkie i delikatne, a ich słodko-kwaśny smak doskonale komponuje się z resztą deseru. Do smażonych jabłek dodaję cynamon. Na wierzchu szarlotki bez pieczenia znajduje się waniliowy krem, przyrządzony z bitej śmietany i waniliowego serka. Wanilia dodaje elegancji i subtelnego aromatu, który doskonale współgra z jabłkami i ciasteczkowym spodem. To połączenie smaków sprawia, że każdy kęs tej szarlotki(...)szarlotki z cynamonem. Jeśli jesteście miłośnikami jabłek tak samo jak ja, to szarlotka bez pieczenia na pewno przypadnie Wam do gustu. To połączenie chrupiącego spodu, soczystych jabłek i waniliowego kremu to prawdziwa uczta dla podniebienia, która doskonale komponuje się z aromatyczną kawą podczas niedzielnego popołudnia. Smacznego! Szarlotka bez pieczenia 10 porcji Składniki: Spód ciasteczkowy 200 g ciastek digestive

codojedzenia
Symfonia barw – Pure Beauty box 36

ODBUDOWUJĄCY 3° NA NOC Stanowi idealną propozycję dla pielęgnację wrażliwej skóry z utraconą gęstością, witalnością oraz widocznymi głębszymi zmarszczkami. FILORGA próbka GLOBAL REPAIR BIELENDA PROFESSIONAL VIT-C ACTIVE KOFEINOWY KREM POD OCZY Z KOMPLEKSEM ENERGETYZUJĄCYM 6,5% Lekki krem pod oczy na bazie wody pomarańczowej o przyjemnej, nietłustej konsystencji nadający się pod makijaż. FACEBOOM KREM MIKROZŁUSZCZAJĄCY DO TWARZY(...)WIECZORNY MAGIK Jestem naturalnym (97% składników pochodzenia naturalnego wg normy ISO 16128), mikrozłuszczającym kremem z 2%-owym kompleksem kwasów stworzonym z myślą o cerze tłustej, mieszanej i problematycznej, która wymaga pielęgnacji dopasowanej do jej humorów i zachcianek. URIAGE ODŚWIEŻAJĄCY ŻEL DO DEMAKIJAŻU Z EKSTRAKTEM Z SZAROTKI ALPEJSKIEJ Delikatnie oczyszcza i usuwa makijaż z twarzy i oczu. Tworzy prawdziwe uczucie świeżości

Dorota Smakuje
Tort z misiem 42

średnicy 18 cm i wyszło z niego fajnych 8 porcji. PRZEPIS TORT Z MISIEM Składniki: biszkopt o średnicy 18cm: 3 jaja 1/3 szkl cukru 3/4 szkl mąki składniki na krem z kaszy manny: 2 szkl mleka 4 duże łyżki kaszy manny 1/3 szkl cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 150g masła dekoracja: serek waniliowy żelki kolorowe misio który można kupić jako(...)wylałam do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy. Piekłam w 180st do tzw suchego patyczka 20-25min. Biszkopt porządnie wystudziłam i dopiero wtedy przekroiłam na 3 blaty. Krem: Mleko z cukrem zagotować. Gdy mleko zacznie wrzeć, cienką strużką wsypywać kaszę, cały czas wszystko dynamicznie mieszając. Pogotować aż kasza zgęstnieje. Wystudzić. Masło utrzeć na puch. Dodawać po łyżce zimnej kaszy

Dorota Smakuje
Pyszne, kremowe ciasto z białą czekoladą i likierem 108

mąki pszennej (użyłam tortowej) 35g kakao bez cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 90ml oleju Do nasączenia: 80ml wody 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Krem: 500g serka mascarpone w temperaturze pokojowej 240g białej czekolady 200ml likieru jajecznego (advocat lub ajerkoniak) 2 łyżeczki fixu do śmietany Dodatkowo: około 4-5 łyżek konfitury z czarnej porzeczki(...)papier włożyć z powrotem do blaszki. Biszkopt z wierzchu wyrównać, odciąć przypieczoną skórkę i biszkopt włożyć z powrotem do blaszki. Składniki do nasączenia wymieszać i nasączyć biszkopt w blaszce. Krem: 6. Czekoladę połamać i przełożyć do miseczki, roztopić na parze lub w mikrofalówce. Jeśli roztapiamy czekoladę w mikrofalówce należy pamiętać, aby robić to etapami, wstawić czekoladę na około

Mała Cukierenka
Ciasto leśny mech z brzoskwiniami 122

200g Majonezu Kieleckiego 360g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 łyżeczki cukru z wanilią (użyłam cukru wanilinowego) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody 250g świeżego szpinaku Krem: 500g gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 90g cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią (użyłam cukru wanilinowego) 1 puszka brzoskwiń w syropie (puszka(...)ciasta włożyć z powrotem do blaszki. 8. Brzoskwinie osączyć, zachowując syrop (120ml). Owoce pokroić na kawałeczki. 9. Składniki do nasączenia wymieszać i połową przygotowanego ponczu nasączyć biszkopt w blaszce. Krem: 10. Dwie galaretki wyspać do miski i zalać gorącą wodą, mieszać, aż galaretka się rozpuści, odstawić do ostudzenia. 11. Schłodzoną śmietankę wlać do miski, dodać cukier puder, cukier z wanilią

Mała Cukierenka
Biszkopt z galaretką i owocami dziadka Jurka + filmik 82

gorącej wody potrzebujemy 3 galaretki owocowe, mieszamy i pozostawiamy do wystudzenia. Gdy wystygnie, wtedy umieszczam garnek z galaretką w lodówce i pilnuję, by nie przegapić momentu tężenia galaretki. 7. Krem - 250 ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% + półtorej łyżki cukru pudru i ubijamy śmietanę na sztywno. Następnie po łyżce dodajemy 250 g serka mascarpone i dalej ubijamy aż bita śmietana wchłonie(...)cały serek i krem gotowy. 8. Następnie biszkopt smarujemy kremem i musimy dokładnie "obkleić" wszystkie krawędzie, żeby nam nie wyciekła galaretka. Na filmiku można dostrzec, że jednak nie dość dokładnie zakleiłam krawędzie i jednak trochę galaretki mi uciekło, uczciwie przyznaję. 9. Następnie układamy owoce. W tym czasie galaretka powinna już przebywać w lodówce i teżęć. 10. Z galaretką jest pewna

Kawa z mlekiem
Wiosenna zupa krem z rabarbarem 76

Wiosenna zupa krem z rabarbarem jest daniem, w którym mieszają się nowalijkowe smaki. Rabarbar nadaje zupie przyjemnego, świeżego smaku . Zapraszam Was na zupę wiosennie pobudzającą do życia Rabarbar w zupie?! – Tak, to możliwe choć najczęściej wykorzystujemy go do ciast, to jednak rabarbar może być również bardzo wartościowym składnikiem zup. Nadaje on zupie odświeżającego, lekko kwaskowatego posmaku. Taka zupa jest(...)podaje się ją z makaronem. Ja nie jestem fanką takich zup (zwanych też chłodnikami z owoców), dlatego chcę Wam dziś zaproponować coś zupełnie innego. Mój przepis to zupa krem, która jest klasyczną zupą warzywną, ale z nietypowymi składnikami. W mojej zupie znajduje się nie tylko rabarbar, ale także różowe łodyżki botwinki, bez której nie wyobrażam sobie wiosennej kuchni! Połączyłam więc

Wiszniówka
Ciasto sypane na herbatnikach - bez pieczenia 189

Pomysł na pyszne ciasto sypane na herbatnikach - bez pieczenia. Łatwe i szybkie wykonanie, idealny przepis dla zapracowanych. Herbatniki i krem budyniowy, to zestaw dla lubiących szybkie i proste ciasta. Herbatnikowiec, budyniowiec? Nieważne, ważne że to ciasto bez pieczenia. Jeśli zadajesz sobie pytanie: co zrobić z ciastek; co zrobić z pokruszonych ciastek i co zrobić z suchych ciastek? Mam nadzieję(...)moje ciasto sypane na herbatnikach bez pieczenia  na to zaradzi. Jeżeli szukasz pomysłu na ciasto bez pieczenia, ciasto z kremem budyniowym, ciasto na herbatnikach. Ten przepis jest takim 3 w 1.  Ciasto sypane. Najpopularniejsze ciasto sypane to szarlotka. Ciasto warstwowe sypane, z kaszą manną i jabłkami. Bardzo łatwe w wykonaniu ciasto sypane z owcami, które można dowolnie zmieniać

Dieta moja pasja
Ciasto Pijana Śliwka 133

Mocno czekoladowe i mocno alkoholowe ciasto z kremem na bazie nutelli z suszonymi śliwkami nasączonymi rumem   i polewą z gorzkiej czekolady. Wyraziste, wilgotne  w smaku i bardzo smaczne, dla amatorów treściwych konkretnych ciast. Jest obłędnie pyszne! Sprawdzi się na róznych uroczystościach, nie sposób poprzestać na jednym kawałku. Polecam. Forma 25/30 cm Ciasto: ¾ szklanki oleju ½ szklanki wody(...)szklanki drobnego   cukru 3 łyżki ciemnego kakao Dr.Oetker 5 jajek 1,5 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka sody Dr.Oetker 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Krem: 20 dag miękkiego masła 20 dag serka mascarpone 40 dag nutelli 25 dag suszonych śliwek 150 ml rumu   Poncz: 100 ml zaparzonej kawy rozpuszczalnej 3 łyżki rumu   Dodatkowo: 4 pełne łyżki

Wanilia i Kardamon
Jesienny krem z pieczarek z prażoną cebulką i bekonem 91

votes ) Jesienny krem z pieczarek z prażoną cebulką i bekonem Zupy to idealny posiłek na szare jesienne dni, my szczególnie cenimy sobie jesienny krem z pieczarek, serwowany w towarzystwie chrupiącej, prażonej cebulki i bekonu. Idealnie rozgrzewa, a przy tym wcale nie jest ciężki. Pyszna, sycąca zupa, prosta i szybka do zrobienia. Doskonale smakuje, jeśli dodatkowo wzbogacisz ją np. parmezanem. Jednak(...)Dodaj także obrane i pokrojonego drobno ziemniaka oraz marchew , dopraw solą do smaku i gotuj na małym ogniu do miękkości. Na koniec gotowania, wlej śmietanę, dopraw pieprzem, zblenduj na krem, gotowe. Serwuj na gorąco, obficie posypaną prażoną cebulką, boczkiem i tymiankiem . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Artykuł Jesienny krem z pieczarek z prażoną cebulką i bekonem pochodzi z serwisu Ogrodnik

Ogrodnik w podróży
Tiramisu tradycyjne i najsmaczniejsze 160

resztką cukru. Ubijaj do czasu aż powstanie ,,piana”. Następnie dodaj zimne mascarpone oraz likier i całość miksuj na wolnych obrotach miksera. Powinnaś uzyskać kremową konsystencję. Do tak powstałego kremu wmieszaj delikatnie białka. Czas na składanie ciasta. Przygotuj naczynie (może to być zaczynie do zapiekania lub średniej wielkości blacha. Jeśli nie posiadasz takich naczyń, możesz złożyć ciasto w miseczkach(...)biszkopt zanurz w espresso z obu stron i układaj blisko siebie w przygotowanej formie. W razie potrzeby pokrój biszkopty, aby uniknąć tworzenia odstępów: Na tak przygotowany spód wyłóż 1/2 kremu i rozsmaruj go na całej powierzchni blachy. Następnie przykryj nową warstwą biszkoptów nasączonych kawą, a na to ponownie wyłóż krem. Ciasto wstaw do lodówki na co najmniej 20 minut

365 dni dookoła kuchni
Czekoladowo-rumowy deser na bazie mascarpone 193

Czekoladowo-rumowy deser na bazie mascarpone. Pyszny, szybki w przygotowaniu, idealny na słodką poprawę nastroju. Kto się skusi? Z podanych składników możecie przygotować dwa większe desery lub rozdzielić nasz krem na 3-4 mniejsze porcje. Deser doskonale smakuje również w towarzystwie świeżych owoców, najlepiej lekko kwaskowatych aby przełamać słodycz czekoladowo-rumowego kremu. Spróbujcie. Czekoladowo-rumowy deser na bazie mascarpone Składniki(...)około 6 sztuk liofilizowanych malin (lub świeżych owoców najlepiej kwaskowatych) około 10 sztuk słomki ptysiowej z cynamonem Brześć *z podanych składników możecie przygotować dwa większe desery lub rozdzielić nasz krem na 3-4 mniejsze porcje Przygotowanie: Czekoladowe kropelki rozpuszczamy z mlekiem. Następnie dokładnie mieszamy z mascarpone, pod koniec dodając syrop „barmański” o smaku rumowo-czekoladowym. Na dno każdego

Słodkie okruszki
Deser z serkiem mascarpone, bitą śmietaną i jagodami. 109

Taki deser jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu . A jeśli podamy go w ozdobnych i wysokich szklankach będzie pięknie się prezentował. Słodycz kremu i bitej śmietanki została przełamana lekko kwaśnym musem z jagód kamczackich, a jeśli nie macie jagód można użyć borówek. Z przepisu wychodzą 4 takie porcje jak na zdjęciu. Polecam na podwieczorek. Zapraszam:) Składniki: Krem(...)śmietany kremówki 30 % cukier puder do smaku Śmietanka: 250 ml śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku Mus jagodowy: 1 szklanka jagód kamczackich cukier do smaku Wykonanie: 1. Krem: Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy aż będzie puszysta, następnie dodajemy serek mascarpone i cukier puder do smaku, dokładnie ubijamy. 2. Śmietanka: Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy aż będzie puszysta, dodajemy cukier puder

Izabelawkuchni
KREM Z PIECZONEJ DYNI 102

mamy jesień 🙂 A jesień to czas dyni, dlatego przedstawiam Was przepis na pyszną, sycącą i rozgrzewającą zupę – krem z pieczonej dyni. Dynia jest bardzo zdrowa i niskokaloryczna, co więcej nie traci swoich cennych właściwości po ugotowaniu czy upieczeniu. Jest bogata w beta-karoten potas, wapń. Spożywanie pomaga więc w walce z kilogramami, a … Czytaj dalej KREM Z PIECZONEJ(...)DYNI Artykuł KREM Z PIECZONEJ DYNI pochodzi z serwisu green goodies

greengoodies

Proponowane wyszukiwania