krem z - 500 przepisów (strona:12/34)

Produkty ISANA - hity i kity;) 127

skupiać się tylko na tych już przetestowanych. Tym razem wzięłam pod lupę produkty firmy ISANA, które dostępne są tylko w Rossmanie.  Isana, Handcreme Intensiv 5% Urea (Intensywny krem do rąk z mocznikiem 5%) Od producenta: Krem zapewnia skuteczną pielęgnację i ochronę bardzo suchej skóry. Z zawartością cennego mocznika, masła shea jak również wartościowych substancji czynnych takich jak panthenol(...)Acid, Glyceryl Stearate SE, Caprylic/Capric Triglyceride, Butyrospermum Parkii Butter, Cera Alba, Panthenol, Carbomer, Parfum, Tocopheryl Acetate, Phenoxyethanol, Sodium Hydroxide, Xanthan Gum, Linalool, Hexyl Cinnamal, Citronellol   Dla mnie ten krem jest hitem! Za cenę ok 5zł szczerze polecam. Brałam go niepewnie z półki, ale teraz wiem, że będę go używać na pewno.  Po wyciśnięciu z tubki jest dosyć gęsty

Cukier&Puder
Tort Mikołajkowy 168

cukier waniliowy          1 budyń śmietankowy          1 łyżeczka proszku do pieczenia     Krem czekoladowy:          500 ml śmietany kremówki 30%          1 czekolada gorzka          1 czekolada mleczna(...)mieszając. Dodać do masy jajecznej przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Piec około 35 min w 180 C Piekłam w tortownicy o średnicy około 26 cm. Krem czekoladowy: Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Do roztopionej i wystudzonej czekolady dodać serek philadelphia połączyć składniki. Czekoladę z serkiem dodać do ubitej śmietany

Amatorka kuchenna
Zupa krem z marchewki 177

Powiem tak: robiłam już dużo różnych zup kremów. Z przeróżnych składników. Ale przepis, z którego dzisiaj robiłam krem z marchewki, jest po prostu niezastąpiony. Oczywiście można dodawać inne składniki w postaci np. mleczka kokosowego czy kolendry, ale ten przepis był tworzony dla mojej córki (dostałam go od dietetyczki). Zupa jest delikatna, niesamowicie syta i po prostu powala na kolana(...)przełożyć warzywa Dusić ok. 15-20 minut pod przykryciem mieszając od czasu do czasu Wlać gorący bulion, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować przez kolejne 15 minut Całość zmiksować na krem, przyprawić i wymieszać dodając trochę soku z cytryny Posypać ziarenkami słonecznika lub dyni Taka zupa to na zdrowie :) W myśl akcji

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Zupa krabowo - kukurydziana czyli Chowder 253

całej rodziny. Dzieci na sam widok chórem zapowiedziały że jeść tego nie będą! Cóż pozostała jedynie zupa i to taka która idealnie zamaskuje obecność krabów. Tak oto powstała krem krabowo-kukurydziany. Dopiero wieczorem jak siadłam do komputera odkryłam, że      to amerykański chowder:) Choć powstała z tego co akurat było pod ręką. ZUPA KRABOWO - KUKURYDZIANA Składniki(...)szybka:) Do małego garnka wsypuję odlaną z zalewy kukurydzę i zalewam śmietaną, gotuję na małym ogniu około 20 minut, po czym odstawiam do wystudzenia. Przestudzoną kukurydzę miksuję na krem. W dużym garnku o grubym dnie rozgrzewam oliwę i wrzucam na nią posiekaną cebulę i czosnek oraz pokrojony koper i paprykę. Podsmażam aż warzywa zaczną lekko brązowieć, wtedy dodaję starty imbir

Magiczna kuchnia Darii
Muffinki czekoladowo orzechowe 127

połowy wysokości foremek ( ja użyłam łyżki do lodów, dzięki temu uzyskałam równe porcje i ładniejszy kształt). Piec w temp. 200 stopni C (termoobieg) 20 minut.    Przygotowanie kremu: łączymy serek mascarpone ze śmietanką kremówką i ubijamy na sztywno, dodając zmielone orzechy, cukier puder oraz rum. wkładamy do lodówki. Gdy muffinki ostygną przekrawamy na pół smarujemy obficie kremem przykrywamy drugą(...)częścią i na wierzchu dekorujemy ponownie kremem i orzechami

noteskulinarnyfiga
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus 173

pyszności z tym warzywkiem  Cukinie faszerowałam już różnymi farszami. Ta z mięsem i kaszą kuskus jest jedną z moich ulubionych szczególnie zrobiona na ostro z pikantnym kremem paprykowym i musztardą. Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus SKŁADNIKI: 2 cukinie 1 kulka mozarelli 100 g kaszy kuskus 250 g mięsa mielonego 1 łyżeczka pikantnego kremu paprykowego lub gulaszowego(...)ponad kaszę. Mięso mielone podsmażamy na patelni, doprawione solą i pieprzem. Pora i paprykę myjemy, osuszamy i kroimy na drobne kawałeczki. Podsmażone mięso mieszamy z kaszą, papryką, porem, musztardą, kremem paprykowym i posiekaną natką pietruszki. Farsz doprawiamy sola i pieprzem. Z cukinii ucinamy końcówki, kroimy wzdłuż na połówki i łyżką usuwamy środek z pestkami. Tak przygotowane cukinie posypujemy pieprzem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Restauracja Kryształowa - Katowice 145

przesolona, mięsko   bardzo smaczne, delikatne w smaku i kruche. Po sytym obiedzie przyszła pora na deser. A co na deser? Do wyboru miałyśmy:   szarlotkę na ciepło z kremem waniliowym za 16 zł, czekoladowo-pralinkowy krem z malinowym granita w cenie 22 zł, paschę z lodami czekoladowymi  za 20 zł i Copa melba za 18 zł. Tu Konczi(...)skusiła się na polecaną przez Magdę Gessler domową szarlotkę na ciepło z kremem waniliowym. Szarlotka była podana w towarzystwie kuleczki lodów i kawałka truskawki. Całość prezentowała się dość skromnie na wielkim talerzu ale zapewniamy, że kawałek ciasta był dość pokaźny.  Ta kompozycja smaków była idealna - przysłowiowe "niebo w gębie" odnajdzie tu swoje odzwierciedlenie ... cóż, aby się przekonać

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zupa - krem z dyni 233

Zainspirowane kuchnią Pani Magdy Gessler po wizycie w Restauracji Kryształowej w Katowicach, postanowiłyśmy sięgnąć po jakiś jej przepis. Padło na krem z dyni. Przepis jest oczywiście zmodyfikowany ale w oparciu o oryginał.  To było moje pierwsze doświadczenie z daniem z dyni ale napewno nie ostatnie. Krem wyszedł rewelacyjny i polecam go każdemu!!!! W związku z tym, że teraz sezon(...)dynie w pełni już dziś zaprosimy wszystkich do udziału w konkursie, którego tematem przewodnim będzie właśnie dynia. Zupa - krem z dyni  SKŁADNIKI: 1 kg dyni 200 ml mleka bulion warzywny 3 ząbki c zosnku pieprz sól zielenina do dekoracji gęsty jogurt naturalny lub śmietana groszek ptysiowy Dynię obieramy ze skórki, usuwamy środek z pestkami i kroimy w kostkę. Dynie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Poniedziałkowy "fit" - krem pomidorowo-kapuściany 186

Pomidory i kapusta świetnie rozgrzewają jeżeli podane są w zupach. Są też zdrowymi składnikami naszego jadłospisu. Dzisiaj zapraszam na krem pomidorowo-paprykowy, który raz wypróbowany na stałe wkomponował się w moje menu :)  Krem pomidorowo-kapuściany  SKŁADNIKI: 1 cebula czerwona  150 g kapusty białej  puszka pomidorów krojonych  750 ml wywaru z warzyw koncentrat pomidorowy Pudliszki(...)Następnie dodajemy pomidory oraz koncentrat i dusimy na malutkim ogniu przez około kwadrans. Dodajemy posiekaną natkę, dokładnie mieszamy, po czym przekładamy całość do malaksera i dokładnie rozdrabniamy na gęsty krem.  Przelewamy do garnka, zalewamy wywarem, doprawiamy bazylią, papryką, solą i pieprzem - gotujemy razem przez około 5 minut.  Możemy podawać z   kawałkami grillowanego kurczaka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Poniedziałkowy "fit" - Zupa - krem z zielonego groszku 146

Ostatnio coraz częściej decyduję się na zupy kremy. Są nie tylko pyszne, ale i zdrowe i jak się zdążyłam przekonać można je przygotować naprawdę z wielu warzyw, więc szybko się nie znudzą. Dziś zapraszamy n krem z zielonego groszku i ziemniaków.  Krem z zielonego groszku SKŁADNIKI: 200 g groszku zielonego (u mnie mrożony) 2 ziemniaki 1/2 kostki rosołowej jogurt

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Puszysty snikers 440

odpowiadać mi i domownikom. Gdy miałam poprzednio czekać minimum 2-3 dni, żeby ciasto zmiękło, moja niecierpliwości była mocno nadruszona, więc stworzyłam puszysty snikers. Biszkoptowe – miodowe ciasto przełożone kremem budyniowym z kajmakiem i orzechami w karmelu miodowym. Ciasto można jeść właściwie od razu, wiadomo, że lepsze jest następnego dnia, ale miękkie jest od początku. Wbrew powszechnej opinii, że ciasto(...)delikatnie do ciasta. Wylać na blachę o wymiarach 28×36 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 około 30 minut. Po wystudzeniu przekroić wzdłuż Krem budyniowy: - 3/4 l mleka - 2 budynie śmietankowe z cukrem - 200 g masła; Budynie rozrobić w szklance mleka. Pozostałe mleko zagotować i dodać budyń cały czas mieszając. Gdy budyń ostygnie utrzeć

dom-agi.pl
Wytrawny torcik 212

cennych minerałów. Najlepiej jednak pić świeżo wyciśnięty sok... to właśnie on zainspirował mnie  do wykonania torcika, do którego wykorzystałam miąższ  z sokowirówki. Torcik wytrawny z kremem chrzanowym Składniki: miąższ z 1 buraka i 100g selera; 1 łyżka mielonego lnu; 1 jajko; 3 łyżki płynu (u mnie sok buraczano-selerowy, może być woda); pieprz ziołowy. Krem: 100g(...)wyjmuję foremkę, a "kotlecik" przekręcam na druga stronę, dokładnie tak samo robię               z pozostałymi.            Produkty na krem łączę ze sobą na gładką masę (można zblenderować) i smaruję nim każdą warstwę torcika. Na sam koniec posypuję migdałami i gotowe. Najlepiej jeść na ciepło !  SMACZNEGO

Życie na widelcu
Eklerki z krówką 179

ognia.Napełniać szprycę i wyciskać eklerki. na blachę wyłożoną papierem z odrobiną roztartego masła.Na 25 - 30 min do piekarnika i piec w 200 stopniach. Aż się zarumienią.Krem:2 szklanki mleka, kostkę i cukier waniliowy i cukier roztopić, zagotować.Mąki rozmieszać w szklance mleka wraz z jajkami. Dodać do zagotowanego mleka i dokładnie wymieszać. Chwilkę jeszcze podgotować i zestawić

Moje pyszne gotowanie
Crème brûlée 195

rzekomo wymyślili Francuzi. Po raz pierwszy wzmianka o nim pojawiła się w 1691 roku w książce kucharskiej François Massialota. Z języka francuskiego crème brûlée oznacza po prostu przypalony krem. Wiąże się to z tym, że wierzch deseru posypujemy cukrem, a następnie przypalamy go palnikiem, aby skarmelizował i utworzył delikatną, chrupiącą skorupkę.Warto zainwestować w palnik do karmelizowania (koszt(...)ubijamy za pomocą miksera! Crème brûlée nie powinien mieć pęcherzyków powietrza!4.   Powoli przelewamy ostudzoną śmietankę do żółtek, dokładnie mieszamy, a następnie całość przelewamy przez sitko.5.   Uderzamy miską z kremem o blat stołu - w ten sposób uwolnimy z kremu niechciane pęcherzyki powietrza :)6.   Rozlewamy crème brûlée do kokilek i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 110°C i pieczemy przez

W kuchni Katie