Po wczorajszym pączkowym szaleństwie, czas na wytrawny torcik. Dziś w roli głównej buraczek, tak mało doceniany przez ludzi. W jego wnętrzu znajduje się bogactwo składników mineralnych: wapń, potas, magnez, fosfor, cynk, żelazo i selen, a także kwas foliowy oraz wit. C. Jest warzywem pomocnym w walce z nadciśnieniem, zakwaszeniem organizmu oraz chorobami wirusowymi. Oprócz tego burak zawiera antyutleniacz- betaninę, który chroni przed dzi... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Dziewczyna zmagająca się z rzeczywistością umilając każdy dzień zdrowym jedzeniem oraz ćwiczeniami. Zajmująca się hobbistycznie dietetyką oraz fotografią żywności, odkrywająca nowe smaki :-)