łyżce masła lub oliwie z oliwek. Jeśli używacie dymki to pokroić w cienkie plasterki i również podsmażyć Wszystkie składniki wystudzić, a następnie zmiksować w malakserze do momentu uzyskania konsystencji kremu Po zmiksowaniu wbić jajka, doprawić przyprawami, również żywymi, posiekanymi ziołami - ponownie zmiksować do połączenia składników Piecyk nagrzać na 180 stopni C Pasztetową masę przełożyć do keksówki (moja miała wymiary 18x11
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comdesce położyć papier do pieczenia... ... na nim rozłożyć jedną paczkę herbatników (100 gramów)... ... nałożyć masę kokosową... ... i przykryć paczką herbatników Ułożyć tak cztery warstwy Na wierzch rozprowadzić pozostały krem i posypać kokosem Schłodzić w lodówce Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comUważam, moim bardzo nieskromnym zdaniem :), że ta zupa jest jedną z moich najlepszych kremów jeśli nie najlepsza :D Warzywa najpierw podduszam, a dopiero potem zalewam bulionem lub wodą z kostką rosołową. Ważne! Dopóki nie zalejemy warzyw bulionem/wodą składniki podduszamy na małym ogniu! Składniki: 1/2 większej dyni lub 1 mała 3 nieduże marchewki 2 duże ziemniaki lub 3-4 mniejsze
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comsłupkach na wierzchu. Zobacz również przepisy na inne ciasta czekoladowe ----> Brownie , brownie z kajmakiem i orzechami , brownie z wiśniami i orzechami nerkowca , czekoladowe ciasto z wiśniami i kremem śmietankowym , czekoladowe ciasto nocnych łez , rolada czekoladowa , muffinki czekoladowe z wiśniami , muffinki czekoladowo-bananowe , mus czekoladowy , Stefania - czekoladowe ciasto z kaszy manny , torcik czekoladowy z czarną porzeczką Sarni grzbiet - przepis
Moje Qulinariamigdałów 2 kropelki olejku waniliowego Do serka dodajemy kremówkę, cukier puder, olejek waniliowy i miksujemy. Gdy masa będzie gęsta wrzucamy uprażone na suchej patelni migdały i delikatnie mieszamy. Gotowy krem chłodzimy w lodówce następnie przekładamy całość na jeden biszkopt i układamy na całości truskawki. Przykrywamy drugim biszkoptem. Polewamy rozpuszczoną gorzką czekoladą i ozdabiamy truskawkami i czereśniami
noteskulinarnyfigapozostawić do dekoracji) Herbatniki pokruszyć na bardzo drobno. Masło rozpuścić i przelać do ciastek.Wymieszać i uformować spód na tortownicy o średnicy 28 cm. Ser zmiksować bardzo dokładnie na krem (użyłam Termomix'a) Dodać mleko skondensowane i miksować mikserem przez chwilę. wycisnąć sok z 4 limonek + zetrzeć skórkę , przelać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Śmietankę kremówkę ubić
noteskulinarnyfigapołowy cytryny, mieszamy i podgrzewamy na małym ogniu, nie gotujemy. Następnie dodajemy jogurt grecki, cynamon, mieszamy. Na samym końcu przed samym podaniem rozdrabniamy mniejszą połowę czekolady i dodajemy do kremu delikatnie mieszając. Dekorujemy obficie orzechami i migdałami. Podajemy na ciepło
noteskulinarnyfigaDzisiaj dla Was przepis na pyszną tartę. Kruche ciasto w połączeniu z cytrynowym kremem i delikatną bezą. Niebo w gębie :). Jeśli spróbujecie od razu wam mówię, że na jednym kawałku się nie skończy ;) Ciasto: 250 g mąki 150 g schłodzonego masła 65 g cukru szczypta soli 2 łyżki śmietany Mąkę, cukier i sól mieszamy, dodajemy masło i ucieramy
noteskulinarnyfigaroku :-). Na tegoroczne Walentynki przygotowałam dla Was tylko dwa przepisy. Wczoraj przedstawiłam propozycję dla miłośników mięsa , dzisiaj przedstawiam propozycję dla miłośników słodkości. Bardzo rozpustne brownie mocno czekoladowe, ze słodkim kremem chałwowym, słonymi orzeszkami i uzależniającym, gęstym karmelem. Ciasto jest pyszne i sądzę, że nikt mu się nie oprze. Jeśli chcesz zrobić prezent swojej ukochanej osobie, po prostu je upiecz dzisiaj
Pora coś zjeśćOstatnio coraz częściej goszczą na Naszym stole zupy - kremy. Do tych zup najbardziej lubię podawać grzanki lub groszek ptysiowy. I ten groszek zawsze kupowałam. Ostatnio się zraziłam, bo kupny groszek był po prostu niesmaczny, wydawało się, że wprost ociekający tłuszczem, dlatego też postanowiłam zrobić sama w domu. Stwierdziłam, że nie raz robiłam ptysie i zrobienie takiego groszku nie może być
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkinatka pietruszki szczypiorek groszek ptysiowy PRZYGOTOWANIE: Bulion warzywny zagotowujemy. Do malaksera przekładamy serki topione i dodajemy 150 ml wywaru - całość dokładnie mieszamy do roztopienia serka. Powstałym kremem serowym zalewamy bulion, dodajemy przeciśnięty czosnek i zagotowujemy. W tym czasie siekamy zieleninę. Do miseczek nalewamy zupkę, posypujemy obficie szczypiorkiem i natką, dodajemy groszek ptysiowy i podajemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiżyczeniem, kawę latte. Kawka była bardzo dobra, w dużej szklance i z dużą ilością spienionego mleka czyli taka jaką lubimy. Następnie do stolika podana została zupa. Zaserwowano nam krem z pomidorów z serem feta , posypany prażonymi migdałami. Smak całości bez zastrzeżeń, delikatna zupa i chrupiące migdały, które świetnie ją uzupełniały. Jako danie główne dostałyśmy polędwiczkę wieprzową
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkicukru dodajemy szczyptę barwnika. Barwnik nakładamy patyczkiem lub wykałaczką. Do tego wpuszczamy 1 kropelkę wody i zamykamy torebkę. Następnie mieszamy i ugniatamy palcami, aby dokładnie rozprowadzić barwnik. Przygotowanym kremem smarujemy dokładnie ostudzone babeczki, dość grubą warstwą, aby przyczepić do tego lukru ozdoby. Pianki marshmallow tniemy (najlepiej nożyczkami) na małe wąskie kawałeczki i każdy kawałek ze strony przecięcia "maczamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkinich serek śmietankowy typu almette, suszoną bazylię oraz czosnek granulowany Wszystko duklanie mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Za pomocą szprycy do kremów formujemy na papierze do pieczenia paluchy Wstawiamy je do nagrzanego piekarnika do 200 stopnia na 17 minut. Podajemy z dowolnym sosem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimiejscu wykładamy na migdały suszoną żurawinę). Piec w temperaturze 160ºC przez około 30 minut. Identycznie postąpić z drugą częścią ciasta. Placki ostudzić. Przygotowujemy krem - 250 ml mleka zagotować z cukrem. Do pozostałego mleka dodać żółtka i mąką - zmiksować, dodać do gotującego się mleka, zagotować. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć do białości, stopniowo dodawać ostudzony budyń, cały
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki