utrwalaczy” dlatego wykorzystałam przepis z kremem ze śmietany połączonej z galaretką. A ponieważ stwierdziłam, że ciasto jest wysokie i podzielę je na 3 blaty, a nie 2, do kremu dodałam mascarpone, co pomogło usztywnić krem. Pomysł okazał się trafiony, bo krem był lekki i puszysty, a jednocześnie stabilny. Wystarczyła godzinka w lodówce. Jeśli przy wykonaniu tego ciasta można się(...)ciemniejszej skórki. Lekko rozdrabniamy placami. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody, dokładnie mieszamy i studzimy. Na czas przygotowywania kremu galaretkę wstawiamy do lodówki. Śmietanę kremówkę ubijamy mikserem na sztywno dodając najpierw 2 łyżki cukru pudru, a potem serek mascarpone i sok z cytryny. Na koniec wlewamy tężejącą galaretkę (powinna mieć konsystencję rzadkiego kisielu) i mieszamy mikserem aż połączy się
Trzeci talerzmalinowa 180 g mrożonych malin 2 łyżki cukru 2 łyżeczki agar-agar Krem z frużeliną malinową 100 g frużeliny malinowej 200 g śmietanki kremówki 36 % 100 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru Krem z wafelkami 2 batony typu lion ((86 g)) 2 duże wafelki toffi typu grześki lub estella ((72 g)) 200 g śmietanki kremówki 36% 100 g mascarpone(...)rozpuści, a maliny się rozpadną. Na koniec dodaj 2 łyżeczki agar-agar lub żelatyny i dokładnie wymieszaj. Odstaw do ostygnięcia (możesz użyć także gotowej frużeliny). Krem z frużeliną malinową Do miski włóż śmietankę, mascarpone, 1 łyżkę cukru pudru i przygotowaną frużelinę malinową. Wszystko miksuj do uzyskania jednolitego kremu. Krem z wafelkami Batony i wafelki pokrój na drobne kawałki. Do miski
Przepisy na widelcurozwiązanie, dlatego zobaczcie przepis na proste i co najważniejsze – nieprzesłodzone ciasto z wiśniami. Nic, tylko palce lizać! Pijana wiśnia to kwintesencja dobrze zbilansowanego ciasta. Słodki krem na bazie bitej śmietany i serka mascarpone idealnie komponuje się z kwaśną warstwą wiśni w zalewie alkoholowej. Wszystko polane gorzką polewą kakaową i posypane wiórkami ze startej mlecznej czekolady… Mniam! Tak przygotowane(...)papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku do 180*C przez 30 minut. Po wyjęciu ciasto wystudź, a następnie przekrój wzdłuż na dwie części. KREM 4 Śmietankę ubij, następnie dodaj cukier puder, kakao i serek mascarpone. 5 Połówkę ciasta nasącz winem i posmaruj wiśniami w zalewie alkoholowej. Wyłóż krem i przykryj drugą połówką ciasta. POLEWA 6 Mleko podgrzej na małym
A to pestkapostanowienie. Po prostu zabrałam się za nie wcześniej :) I są! Mam swoje wymarzone stadko! Podstawę stanowią delikatne waniliowe babeczki, wypełnione w środku kremem śmietanowym, a otacza je puszysty krem z serka mascarpone i śmietany kremówki oraz waniliowe pianki mini-marshmallows. Podsumowując śliczne i smaczne :) Składniki na babeczki: 1½ szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki cukru(...)miękkiego masła 2 jajka ½ szklanki mleka ½ łyżeczki pasty waniliowej lub ¾ łyżeczki aromatu waniliowego Krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki cukru Dodatkowo: 150 g marcepanu 150 g waniliowych pianek mini-marshmallows czarny barwnik spożywczy w płynie białe cukiereczki perełki Zaczynamy od upieczenia babeczek. Mąkę przesiać i wymieszać
Świat Ciastawieczory :) Potrzebujesz: Beza: 5 białek z dużych jajek 280 g cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 pełna łyżka mąki krupczatki 1/2 laski wanilii 1 szczypta soli Krem: 250 g mascarpone 2 duże łyżki śmietany 18% lub 30% 2 kopiaste łyżeczki ciemnego kakao 1 płaska łyżka cukru pudru Dodatkowo: owoce do dekoracji ( tu: granat) listki mięty ( opcjonalnie(...)razu zmniejsz temperaturę na 120*C. 7. Bezę susz 2h. 8. Po 2h wyłącz piekarnik i uchyl od niego drzwiczki, aby beza mogła studzić się powoli. Krem: 1. Mascarpone, śmietanę, kakao i cukier połącz ze sobą do uzyskania jednolitej masy. 2. Wykładaj na upieczoną i wystudzoną bezę. Całość udekoruj owocami i listkami mięty. Smacznego
Kuchnia w Słońcu Skąpanau015bci (ja u\u017cy\u0142am w proszku)\r","1 \u0142y\u017ceczka sody oczyszczonej\r","1 \u0142y\u017ceczka octu 5%\r","Na krem:\r","250 ml \u015bmietany krem\u00f3wki\r","250 g serka mascarpone\r","100 g cukru pudru "],"name":"Idealne Red Velvet","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["W misce mieszamy ze sob\u0105 m\u0105k\u0119, kakao(...)upiec ciasto \"na raz\" i potem podzieli\u0107 je na warstwy, wtedy jednak trzeba wyd\u0142u\u017cy\u0107 czas pieczenia.\r","Przygotowujemy nasz krem. W misce ubijamy krem\u00f3wk\u0119 i mascarpone. Pod koniec ubijania dodajemy przesiany cukier puder i wszystko razem mieszamy. Tak powsta\u0142ym kremem przek\u0142adamy nasze ciasto i dekorujemy je r\u00f3wnie\u017c z zewn\u0105trz
Mostek w kuchnipiekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez 35 minut. Po szczegółowe wykonanie ciasta, kremu i przełożenie zapraszam na youtube: Składniki na krem: ½ litra śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier puder i ubić. Ubijając partiami dodawać serek mascarpone. Dodatkowo: Marmolada z malin 1 rządek gorzkiej czekolady Przełożenie
Przepisy Babciprawdziwy cukierniczy majstersztik. A to jedno z najprostszych ciast. Nie zrobisz zakalca, składniki się nie zwarzą, naprawdę trudno je zepsuć. Eklerki upiekłam z mąki orkiszowej, a tradycyjny krem budyniowy zastąpiłam mascarpone z dulce de leche. Nie ma prostszego kremu do przygotowania, a smak rewelacyjny! Wierzchy dodatkowo oblane czekoladą - po prostu "niebo w gębie". Bardzo, bardzo polecam! Składniki na ciasto (około(...)sztuk): 125 g mąki pszennej 80 g masła 250 g wody 4-6 jajek 1 łyźeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego Składniki na krem: 300 g mascarpone 150 g płynnego dulce de leche Składniki na polewę 4 łyżki śmietany kremówki 60 g gorzkiej czekolady Wykonanie: wodę zagotować ze szczyptą soli i masłem, zmniejszyć ogień - dodać mąkę
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dokładnie wymieszać. Wylać ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczenie – piec w nagrzanym piekarniku do 200 C 20 minut. Wyjąć ciasto z piekarnika i ostudzić. Przygotowanie kremu z serka mascarpone – do serka mascarpone dodać cukier i ubitą śmietanę. Delikatnie wymieszać. Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody i zostawić aż napęcznieje. Następnie zalać pozostałą wodą, ale musi być wrząca
Kuchnia PokoleńDelikatny kawowy krem na bazie kremówki i serka mascarpone. Idealny jako deser lub do przełożenia tortu. SKŁADNIKI NA KREM KAWOWY: ( na 4 miseczki) 250 ml. śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone pół szklanki cukru pudru 3 łyżki kawy rozpuszczalnej łyżka wody Przygowowanie Kremu : Rozpuszczamy kawę w łyżce gorącej, przegotowanej wody. Odstawiamy do przestygnięcia. Serek mascarpone rozdrabniamy łyżką- dodajemy do niego(...)kawę i krótko miksujemy. W oddzielnej misce ubijamy śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć- przerywamy miksowanie, dodajemy cukier puder i połączony z kawą serek mascarpone. Ponownie wszystko miksujemy, aż składniki się połączą i masa zgęstnieje. Gotowy krem przechowujemy w lodówce! Smacznego!!! Artykuł Krem kawowy pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortyNadziewając ptysie pamiętajcie, aby smak i ilość kremu nie zdominowała ilości ciasta. Oznacza to, że nie należy nadziewać ich zbyt dużą ilością kremu. Najlepsze są takie ptysie które można zjeść na jeden lub dwa gryzy . W przypadku tych ciasteczek, porcja o śr. 3 – 4cm jest wystarczająca. Krem mandarynkowy. O wyborze tego kremu zadecydowały dwa czynniki . Pierwszym z nich było(...)przygotowanie popularnych curd’ów owocowych. Dzięki temu ten krem jest w smaku intensywnie mandarynkowy, zdecydowanie bardziej niż kremy budyniowe lub śmietanowe. Najfajniejsze jest to, że w odpowiednich proporcjach można mandarynki zastąpić innymi owocami. Przy odpowiednio gęstym kremie możemy pominąć dodatkową łyżkę mąki. Print Pyszne ptysie z kakaową kruszonką i kremem mandarynkowym. .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full
SmartBake.plktóre mam zamiar upiec ponownie na Święta Bożego Narodzenia. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Serniko-biszkopt z kremem kasztanowym Składniki. Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki wody 1 łyżeczka octu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Sernik: 50 dkg sera(...)delikatnie drewnianą łyżką. Ciasto wylać do formy wielkości 25 centymetrów, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25 minut w 180 stopnich Celsjusza. Masa. Śmietanę kremówkę ubić na półsztywno. Dodać mascarpone a następnie krem z kasztanów, cukier puder i sok z cytryny. Ubijać chwilę aż masa zgęstnieje. Złożenie ciasta. Biszkopt przekroić wzdłuż, na dwie połowy. Pierwszą połowę posmarować połową kremu kasztanowego
mecooksczasie, kiedy odbywaliśmy kwarantannę, przyjęcie urodzinowe było więc skromne i kameralne, a tort przygotowałam ze składników, które miałam w domu. To wilgotne ciasto czekoladowe przełożone niezawodnym kremem ze śmietany i mascarpone wzbogaconym o pokruszone ciasteczka Oreo. Całość świetnie się komponuje, dobrze smakuje i chyba całkiem nieźle wygląda;) Składniki: Ciasto (tortownica 20 cm) 300 g mąki pszennej 50 g gorzkiego(...)cukier, zaczynamy ubijanie, najpierw na wolnych obrotach, następnie na nieco szybszych. Obserwujemy jak krem gęstnieje. Do ubitego kremu dodajemy ciasteczka pokrojone w kawałki (niezbyt drobne) i delikatnie mieszamy. Kremem przekładamy przygotowane ciasto. Ciasto schładzamy. Dekoracja: Ubijamy 125 ml śmietany z 2 łyżkami mascarpone i 1 łyżką cukru. Do kremu dodajemy barwnik w żelu (u mnie mieszanina niebieskiego
Smakowity Blog Kulinarny