krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:47/372)

CIASTO "KŁODA DRZEWA" 157

ciasto to rolada czekoladowa z kremem z mascarpone i ganache czekoladowym. Ciasto przypomina wyglądem kłodę drzewa. Świetnie sprawdzi się na świątecznym stole, jeśli tylko chcecie zachwycić rodzinę to polecam to ciasto w 100 %. Chodź może i wygląda na dość trudne, to pozory mylą. Do jego przygotowania potrzebna jest tylko cierpliwość. Samo przygotowanie też nie zajmuje dużo czasu ( nie wliczając stygnięcia(...)mąka 100 gram cukier 100 gram cukier cynamonowy 1 op. kakao  3 łyżki mleko 3 łyżki masło 3 łyżki proszek do pieczenia 1 łyżeczka KREM: śmietana kremówka 250 ml. serek mascarpone 300 gram cukier 2 łyżki GANACHE: śmietana kremówka 250 ml. czekolada mleczna 100 gram czekolada gorzka 100 gram DODATKOWO: wiórki kokosowe lub cukier puder do oprószenia kakao

Kuchnia Paulettes
Deser Malinowa Chmurka 278

malin ( u mnie mrożone ) 1 łyżka płatków migdałów Galaretkę rozpuścić w 300 ml. gorącej wody i schłodzić Śmietanę ubić ,gdy zacznie tężeć dodajemy stopniowo serek mascarpone oraz cukry.Ubijamy na sztywną masę. Biały krem przełożyć do salaterek, schłodzić. Gdy galaretka zacznie tężeć dodać do niej rozmrożone maliny,i wyłożyć na białą masę. Przed podaniem posypać rozkruszonymi bezami i płatkami migdałów

Andzia Pichci
Tarta z truskawkami 259

Dawno nie robiłam tarty więc się skusiłam i zrobiłam tym razem wersję truskawkową. Do ciasta dodałam nieco tartych migdałów. Do tego delikatny śmietankowy krem z mascarpone, który świetnie komponuje się z truskawkami. Tarta zniknęła bardzo szybko i smakowała nawet mojemu mężusiowi, który za tartami nie przepada. składniki: kruche ciasto 200 g mąki pszennej u mnie typ 500 Młyn Kopytowa(...)ubić na sztywno, serek mascarpone wymieszać łyżką a następnie porcjami dodawać ubitą śmietanę. Składniki wymieszać delikatnie łopatką aby się połączyły. Wystudzone ciasto posmarować dżemem a następnie wyłożyć krem z bitej śmietany i mascarpone. Na wierzchu udekorować truskawkami i listkami mięty. Przed podaniem dobrze schłodzić i oprószyć delikatnie cukrem pudrem

Monia miesza i gotuje
Krem orzechowo- migdałowy 161

Bazą naszego kremu jest śmietana kremówka i mascarpone- co sprawia, że jest on delikatny i jednocześnie pyszny! Wzbogacony orzechami i migdałami tworzy wyjątkowy krem, który możecie wykorzystać do ciast, tortów lub nałożyc go do pucharków i serwować jako deser. SKŁADNIKI NA KREM ORZECHOWO- MIGDAŁOWY: ( na 6 pucharków, lub do przełożenia 1 tortu) 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone(...)użyć zwykłe mleko- krem też wyjdzie smaczny ) 2 op. śmietan-fix Przygowowanie kremu : Mleko zagotowujemy i zalewamy nim orzechy- tak aby wszystkie orzeszki znalazły sie pod powierzchnią mleka. Odstawiamy przynajmniej na dwie godziny – a najlepiej na całą noc. Do naszego mleka z orzechami dodajemy serek mascarpone i rozdrabniając go za pomocą łyżki- staramy się jak najlepiej wymieszać ze sobą

Domowe Torty
kruche babeczki koszyczki z kremem mascarpone 180

masła lub  margaryny -2,5 szklanki mąki tortowej (szklanka 250ml) -1 opakowanie cukru waniliowego (1 łyżka) -2 łyżeczki proszku do pieczenia -2 żółtka -szczypta soli KREM -250g serka mascarpone -300ml śmietany 36% -2 łyżki cukru pudru DODATKOWO -dowolne ozdoby -kolorowe cukierki, draże imitujące jajka Z podanych składników zagniatamy ciasto. Na początku może się trudno zagniatać(...)grube, ale Wasze na pewno będą ładniejsze. Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Studzimy, wyciągamy z  foremek. KREM śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone. Szprycujemy krem do babeczki, na środek układamy jajeczka, dekorujemy według uznania. Na koniec wtykamy uchwyty i gotowe :-) Fajne babeczki na Wielkanoc :-) Polecam i życzę smacznego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto miodowe ze śliwkami 117

Aromatyczne ciasto miodowe ze śliwkami to pyszny i niezbyt słodki deser. Smak ciasta z miodem idealnie łączy się z konfiturą śliwkową i delikatnym kremem z mascarpone. Przygotowanie ciasta jest łatwe i nie wymaga użycia miksera. Ciasto miodowe ze śliwkami może nie wygląda zbyt pięknie, ale zapewniam, że smakuje rewelacyjnie. Według mnie nie ma lepszego połączenie smaków. Podczas pieczenia należy pilnować(...)łyżki miodu naturalnego 300 ml mleka Konfitura  czekośliwka do przełożenia: 1 kg śliwek węgierek 30 g masła 2 łyżki kakao naturalnego 12 łyżek cukru Krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 3 - 4 łyżki cukru pudru łyżeczka ekstraktu z wanilii Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić

Kuchcik gotuje
Tort bezowy z truskawkami 67

łyżka mąki ziemniaczanej + 2 łyżki do posypania blachy 1 łyżka skórki otartej z cytryny 2 łyżki masła Składniki na krem 250 g serka mascarpone 125 ml śmietany 30 lub 36 % 6 łyżek likieru Amaretto 3 łyżki cukru pudru sok z połowy cytryny 4 krople(...)cukru pudru 1 łyżka octu winnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej + 2 łyżki do posypania blachy 1 łyżka skórki otartej z cytryny 2 łyżki masła Składniki na krem 250 g serka mascarpone 125 ml śmietany 30 lub 36 % 6 łyżek likieru Amaretto 3 łyżki cukru pudru sok z połowy cytryny 4 krople olejku migdałowego kilkanaście truskawek do dekoracji Instructions Białka, ubijamy

SprawdzonaKuchnia.pl
Mini Pavlova z kremem z marakui i czerwoną porzeczką 133

cieszyć się ciekawym smakiem nadzienia. Składniki (na 10 porcji) 3 białka w temperaturze pokojowej 150 g cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej krem 100g serka mascarpone 3 łyżki śmietanki kremówki 2 marakuje (wykorzystujemy sok z ziarenkami) 1/2 łyżeczki esencji waniliowej kilka gałązek czerwonej porzeczki kwiaty lawendy Wykonanie Białka umieszczamy w misie miksera. Miksujemy na najwyższych(...)widelczyka, aby później móc ściąć górę bezy. Beziki pieczemy w 110C przez ok. 80 – 90 min, a następnie suszymy je w piekarniku, najlepiej przez całą noc. Przygotowujemy krem. Serek mascarpone mieszamy ze śmietanką, sokiem z marakui i wanilią. Gotowym, wysuszonym bezikom ścinamy górną część, którą rozkruszamy na drobne części. Na beziki wykładamy łyżeczką porcję kremu marakujowego, zdobimy porzeczką

Raj dla Podniebienia
Kakaowe babeczki 168

Piec w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka. Upieczone mufinki studzimy na kratce. Ja swoje przełożyłam kremem  i ozdobiłam owocami miechunki (physalis). Krem: 250 g mascarpone 165 g śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru Podane powyżej składniki należy zmiksować. W zależności od upodobań do gęstości kremu możemy zwiększyć lub zmniejszyć ilość kremówki

Plate of Joy
Kwiecień - plecień i sernik z musem pistacjowym 222

serka kremowego 100 g serka mascarpone 225 ml śmietany kremówki (38%) 125 g cukru 2 łyżeczki ekstaktu z wanilii 4 jajka mus pistacjowy: 100 g kremu pistacjowego 125 g serka mascarpone 150 ml śmietany kremówki (38%) 2 listki żelatyny dodatkowo: niesolone pistacje bez łupinek kilka bez Ciasteczka pokruszyć. Masło rozpuścić, przestudzić. Wlać do ciastek, dobrze wymieszać. Masą ciasteczkową wyłożyć(...)następnie schłodzić w lodówce. Żelatynę namoczyć w zimej wodzie. 50 ml kremówki zagotować, zdjąć z palnika i dodać odciśniętą żelatynę. Wymieszać aż do jej rozpuszczenia.  Krem postacjowy zmiksować z mascarpone, dodać żelatynę, połączyć. Pozostałą kremówkę ubić, dodać do kremu, delikatnie wymieszać. Mus wyłożyć na sernik, schłodzić w lodówce 3-4 godziny. Przed podaniem posypać posiekanymi psitacjami i pokruszonymi bezami

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto „Owocowe marzenie” – biszkoptowe ciasto z owocowym kremem 136

łyżeczka proszku do pieczenia Do nasączenia: woda z cukrem i sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym, ja dziś nasączyłam wodą z dodatkiem syropu limonka z miętą Krem i reszta składników: 250 g serka mascarpone 200 ml zimnej śmietanki 30% 5 łyżek cukru pudru około 1 łyżki soku z cytryny 1 opakowanie mrożonych owoców – u mnie Mieszanki owocowej Hortex jadalne(...)garnuszku lub mikrofali – u mnie dziś ta opcja, wystarczyła minuta). Do miski przekładamy cały serek mascarpone, dodajemy nasze podgrzane owoce i cukier puder (najpierw możecie dodać 4 łyżki). Wszystko dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy sok z cytryny, krótko miksujemy i próbujemy. Pamiętajcie, że krem nie ma być mdły, w zależności od potrzeb można dodać więcej soku z cytryny lub cukru

Słodkie okruszki
Torcik brownie 204

pewnością zrobi furorę. Można przyozdobić go owocami sezonowymi lub orzechami. Ciasto: 200g czekolady gorzkiej 3 jajka L 140g masła 3/4 szklanki cukru 85g mąki 1 opakowanie cukru waniliowego Krem orzechowy: 200g mascarpone 200g masła orzechowego 2 łyżki cukru pudru Bita śmietana: 300ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan fix + owoce sezonowe lub orzechy 1. Masło roztapiamy w małym(...)czekoladą, dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy mąkę. Wylewamy do tortownicy 18cm z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez około 35 minut. 2. Krem orzechowy: mascarpone, masło orzechowe i cukier puder miksujemy ze sobą. Bita śmietana: bitą śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem. 3. Upieczone ciasto przekrawamy na 3 części. Przekładamy je kremem orzechowym

Szefowa kuchni
KREM RAFAELLO 163

migdałami na bazie śmietanki kokosowej przywodzi na myśl znane pralinki kokosowe. Krem rafaello idealnie komponuje się z jasnym biszkoptem i słodko-kwaśną frużeliną owocową. Chociaż towarzystwo kakaowego biszkoptu mu nie przeszkadza ;). Składniki: 150 g śmietanki kokosowej, otrzymanej ze schłodzonego mleczka kokosowego* 130 g białej czekolady 220 g mascarpone, schłodzonego 55 g wiórków kokosowych 20 g migdałów w płatkach, posiekanych Schłodzone(...)otrzymamy gładki sos czekoladowy. Odstawiamy do wystudzenia. Rondelek przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki (min. 8 godz.). Następnego dnia umieszczamy w misce schłodzony krem czekoladowy i serek mascarpone. Przy pomocy miksera (średnie obroty) mieszamy całość, aż uzyskamy gęsty krem. Odstawiamy mikser. Dodajemy wiórki kokosowe i posiekane migdały. Szpatułką (może być mikser) delikatnie i krótko mieszamy. Gotowy krem

Słodki Pomysł
Torcik czekoladowo – orzechowy i taka zwykła historia o Nim i o Niej 103

jajka 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 1 łyżka śmietany 18% 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki wody 1,5 łyżki kakao krem arachidowy małe opakowanie serka mascarpone 1/2 słoika kremu z orzeszków ziemnych dodatkowo kilka łyżeczek ulubionej konfitury do posmarowania blatów figi skórka otarta z pomarańczy orzeszki ziemne Wykonanie W rondelku rozpuszczamy masło, wodę, cukier, czekoladę i kakao. Mieszamy(...)tortownicy i pieczemy w 180C przez ok. 45-50 min do „suchego patyczka”. Przestudzone ciasto dzielimy na 3 równe części. Każdy blat smarujemy ulubioną konfiturą. Mascarpone mieszamy z kremem z orzeszków (mieszałam łyżką). Masę wykładamy na blat wysmarowany konfiturą, przykładamy kolejny blat ciasta, lekko docisakmy. Kremem smarujemy także wierzch torcika. Gotowy torcik dekorujemy świeżą figą, orzeszkami ziemnymi oraz

Raj dla Podniebienia
Tort czekoladowo-orzechowy 72

przepis na biszkopt poznaliście już w poprzednim przepisie. Dziś możemy wykorzystać ten pyszny biszkopt o intensywnym kakaowym smaku do przygotowania tortu. Lekki krem przygotowałam z bitej śmietany, serka mascarpone i czekoladowego kremu orzechowego. Do kremu dodałam prażone orzechy laskowe, którymi udekorowałam również wierzch tortu. Całość smakuje fantastycznie i każdy, kto lubi orzechy i czekoladę będzie w siódmym niebie! Przygotowanie tortu(...)Kakaowy biszkopt z lekkim czekoladowo-orzechowym kremem oraz chrupiącymi orzechami, pyszny! Course Desery Cuisine Polska Keyword kakao, orzechy Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na biszkopt 120 g mąki pszennej tortowej 150 g cukru pudru 30 g kakao gorzkiego 5 dużych jajek w temperaturze pokojowej Składniki na krem 500 g serka mascarpone 300 g śmietany 30% schłodzona 8 łyżek kremu

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania