krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:217/372)

ciastka z rabarbarem i czekoladą 104

kroimy na małe trójkąciki. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 st. C przez ok. 15 min. składniki na krem: 110 ml śmietanki kremówki 150 g serka mascarpone 2-3 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią dodatkowo: dowolna konfitura wykonanie: Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier oraz rozmiksowany serek i miksujemy na gładki krem. Ciasteczka podajemy na ciepło

Domowy Smak Jedzenia
Tort marchewkowy z kremem kokosowym 61

łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 3 jajka 200 g brązowego cukru 225 ml oleju roślinnego Krem kokosowy: 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 200 g cukru 375 g serka Philadelphia 250 g serka mascarpone Dodatkowo: 3/4 szklanki zaparzonej mocnej herbaty (do nasączenia) 2 łyżki cukru 1/4 szklanki białego rumu (do nasączenia(...)przez około 30-40 minut, do czasu aż powstanie gęsty syrop, w ilości około 3/4 szklanki. Ostudzić. Serek Philadelphia i mascarpone włożyć do dużej miski, stopniowo dodawać po 1 łyżce lekko ciepły syrop kokosowy, cały czas delikatnie mieszając. Krem wstawić do lodówki do stężenia i trzymać go tam do czasu przełożenia. Marchewkę obrać i starkować na tarce z drobnymi oczkami

Świat Ciasta
CIASTO COCA COLA bez pieczenia 138

coca cola pokazane jest w filmiku. Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy. CIASTO COCA COLA BEZ PIECZENIA SKŁADNIKI: Krem śmietanowy: śmietanka kremówka 30%  (600 ml.) mascarpone (500 g) cukier puder (2 łyżki) Ganache czekoladowy:   śmietanka kremówka 30 % (200 ml.) czekolada gorzka ( 100 g) czekolada mleczna (100 g) Dodatkowo: herbatniki ciemne

RITA food channel
Lniane naleśniki z mascarpone i truskawkami 155

Składniki na ciasto: 6 kopiastych łyżek mąki  500 ml wody 1 czubata łyżka mielonego siemienia lnianego Składniki na krem do naleśników: 1 małe opakowanie serka mascarpone śmietanka 36 % do rozrobienia serka esencja waniliowa cukier puder truskawki  dla mnie były z nadzieniem : gęsty grecki jogurt, truskawki , łyżka syropu

AZgotuj!
CIASTO MARCHEWKOWE Z KREMEM CHAŁWOWYM 147

stopni. Pieczemy ok. 40 minut, sprawdzając patyczkiem czy w środku nie jest surowe. Kiedy patyczek jest suchy, wyciągamy ciasto z piekarnika i odstawiamy do całkowitego ostudzenia. krem chałwowy: 250 g chałwy 250 g mascarpone 200 g białej czekolady 200 ml śmietanki kremowej 30 % lub 36 % 1½ łyżeczki żelatyny Mascarpone przekładamy do miski, chałwę kruszymy palcami i dodajemy do serka. Ucieramy(...)kąpieli wodnej i łączymy z mascarpone, miksując za pomocą robota na najniższych obrotach. Śmietankę kremówkę ubijamy w osobnym naczyniu i delikatnie łączymy z pozostałą masą. Żelatynę moczymy w dwóch łyżkach zimnej wody (ok. 5 minut), a następnie podgrzewamy ją i mieszamy, aż się rozpuści i nie będzie miała grudek. Łączymy ją z kremem chałwowym i dokładnie mieszamy za pomocą miksera

bistro mama
Ptysie z kremem rabarbarowym 175

niestety nie mam takiej odmiany. Składniki: Ciasto na ptysie: 250 ml wody 125 g masła 1 szkl mąki pszennej 4 jajka Krem rabarbarowy: 700 g rabarbaru 200 g cukru 1 mała cytryna 20 g żelatyny 500 g mascarpone cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Ciasto na ptysie: Do rondelka wlać wodę, dodać masło i całość zagotować. Wsypać mąkę i energicznie mieszać(...)się rozpuści. Masę ostudzić i mocno schłodzić najlepiej przez całą noc w lodówce. Zimną masę rabarbarową miksować i dodawać po łyżce zimnego mascarpone. Miksować do momentu połączenia się składników. Ptysie przekroić na pół nadziać gotowym kremem. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem

Ala piecze i gotuje
Tort Ciasteczkowy Potwór 398

formy. Wyciągamy i kroimy na trzy równe blaty. Krem z Milky Way – krem z Milky Way : 400 ml śmietanki kremówki 36% ok 180 g batoników milky way, pokrojonych w kostkę 400 g serka mascarpone, schłodzonego W rondelku, na małym ogniu podgrzewamy kremówkę. Gdy trochę się podgrzeje dodajemy pokrojone batoniki(...)Przykrywamy folią spożywczą. Wkładamy masę czekoladową na noc do lodówki. Następnego dnia kremówkę z milky way i serek mascarpone umieszczamy w misce. Przy pomocy miksera ubijamy całość do momentu otrzymania gęstego kremu (małe obroty, ok 3-4 min). Frużelina malinowa: 280 g świeżych malin / mrożonych 3 – 4 łyżki cukru brązowego/, do smaku

Słodki Pomysł
Ciasto a’la malinowa chmurka 497

lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretek. Tężejącą galaretkę wyłóż na kruche ciasto, wyrównaj wierzch i wstaw ponownie do lodówki. W tym czasie przygotuj krem: Krem: 500 ml schłodzonej śmietany 36%  250 g serka mascarpone łyżka cukru pudru + gorzka czekolada  Wszystkie składniki umieść w misie miksera (oprócz czekolady). Ubijaj, aż do otrzymania gęstego kremu. Gotowy krem wyłóż na galaretkę, wyrównaj

365 dni dookoła kuchni
Tarta z truskawkami i mascarpone 1560

zarumienienia). Ostudzić. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno (pod koniec ubijania dodać 2 łyżki cukru pudru), następnie zmniejszyć obroty miksera i dodawać stopniowo, po łyżce mascarpone, dalej miksując – do momentu połączenia się składników. Gotowy krem wyłożyć na ostudzony spód tarty. Wierzch ozdobić pokrojonymi w plasterki truskawkami. Smacznego! The post Tarta z truskawkami i mascarpone appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
rolada kakaowa z kremem malinowym 189

suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto lekko studzimy, przekładamy na ściereczkę, usuwamy papier i razem ze ściereczką zwijamy w roladę. Odstawiamy do ostygnięcia. składniki na krem malinowy: 250 g zmiksowanych malin 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 4 łyżeczki żelatyny 60 ml ciepłej wody 3 – 4 łyżki cukru pudru wykonanie: Żelatynę rozpuszczamy w wodzie, dodajemy ją do miksowanych(...)malin i mieszamy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Serek mascarpone miksujemy, stopniowo dodajemy ubitą śmietanę a następnie maliny. Wszystko miksujemy do połączenia się składników. Biszkopt delikatnie rozwijamy. Rozprowadzamy krem i ponownie zwijamy w roladę. Całość zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem lub dowolnie dekorujemy. (inspiracja z przepisu s. Anastazji

Domowy Smak Jedzenia
Wspaniały Sernik z Kremem i Czekoladą 416

nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy około 60-70 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku a następnie w formie, najlepiej przez całą noc.   Krem:   250 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru gorzka kuwertura   Śmietanę, serek i cukier umieszczamy w misie miksera. Ucieramy do uzyskania puszystego kremu. Wykładamy na ostudzony sernik. Polewamy kuwerturą, rozpuszczoną

Made By Mom And Son
Fit ciasto marchewkowe z kremem kokosowym 164

czubata łyżeczka proszku do pieczenia   1 łyżeczka cynamonu   1 łyżeczka ekstraktu z wanilii KREM   3 puszki SCHŁODZONEGO mleczka kokosowego   1 łyżeczka ekstraktu z wanilii   1 łyżka miodu   70 g wiórków kokosowych   50 g serka mascarpone (opcjonalnie) POSYPKA   100 g uprażonych migdałów   1 czubata łyżeczka kakaa   wiórki kokosowe INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA CIASTO(...)czubata łyżeczka proszku do pieczenia   1 łyżeczka cynamonu   1 łyżeczka ekstraktu z wanilii KREM   3 puszki SCHŁODZONEGO mleczka kokosowego   1 łyżeczka ekstraktu z wanilii   1 łyżka miodu   70 g wiórków kokosowych   50 g serka mascarpone (opcjonalnie) POSYPKA   100 g uprażonych migdałów   1 czubata łyżeczka kakaa   wiórki kokosowe Przygotowanie INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA

A to pestka
Kakaowa tarta z kremem 197

dzięki temu nie ma potrzeby obciążenia ciasta).Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w 200 º C ok.15-20 minut.Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Krem: 500 ml śmietanki 36 % 250 g serka mascarpone 100 g białej czekolady łyżka cukru z prawdziwą wanilią  4 łyżki soku z cytryny 1-2 łyżki cukru pudru śmietan-fix (opcjonalnie) truskawki do dekoracji(...)wodnej i odstawiamy do wystudzenia. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i wanilią. Serek mascarpone miksujemy z rozpuszczoną czekoladą i delikatnie łączymy ze śmietanką. Na koniec wlewamy dok z cytryny i ewentualnie śmietan-fix, jeżeli konsystencja będzie nie stabilna. Krem wykładamy na ciasto, wyrównujemy i dekorujemy truskawkami lub innymi owocami. Wstawiamy do lodówki

Anielskie wypieki
Maliny + krem = deser wszechczasów 176

robię deser zainspirowany kremem tiramisu. I potem maliny sauté już mi nie smakują. Zapraszam Was na mój deser wszechczasów – o ile oczywiście nie boicie się, że Was również uzależni ;) Składniki: koszyk/ pudełko malin (porcja „bazarkowa” – ok. 30 dkg) dwa jajka (najlepiej oczywiście ekologiczne, lub z wolnego wybiegu) 3 łyżki cukru opakowanie serka mascarpone(...)maliny się moczą, wyparzamy jajka wrzątkiem i oddzielamy żółtka od białek. Z białek ubijamy sztywną pianę, z żółtek z cukrem kogel – mogel. Dodajemy wanilię, później mascarpone i łączymy wszystkie składniki w gęsty krem. Odcedzamy maliny. Na dnie przezroczystych pucharków układamy łyżkę kremu, następnie kilka owoców, później znów porcję kremu i owoców. Dekorujemy listkami mięty, lub melisy. Z podanej proporcji

Patchwork
Ciasto bez pieczenia na wzór 3 bita 122

uwielbiacie. Sprawdźcie koniecznie i dajcie znać czy przypadł Wam do gustu! Składniki na blaszkę 24x36cm Krem budyniowy: ½ l mleka 2% 150g cukru kryształu 2 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 200g miękkiego masła min.82% Krem śmietanowy: 400ml śmietany 36% 250g serka mascarpone 100g cukru pudru Ponadto: Jedno większe opakowanie herbatników maślanych (ok 50 sztuk) Jedno mniejsze opakowanie

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania