krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:219/372)

Tort Rafaello 370

Doskonały tort kokosowy, przypominający w smaku słynne praliny. Delikatny biszkopt, pyszny krem kokosowy oraz płatki migdałów. Całość wieńczą kuleczki Rafaello. Jeśli uwielbiacie słodkości z kokosem w roli głównej, to ten tort jest na pewno idealny dla Was.Biszkopt:Z przepisu na biszkopt idealny. Dla formy o średnicy 28 cm należy przygotować biszkopt z 8 jaj. Po upieczeniu biszkopt przekroić(...)puszki z mlekiem kokosowym i odlaniu wody. Śmietanka zbiera się na wierzchu). Do masy dodać mascarpone. Ubić ze śmietanami. W kąpieli wodnej rozpuścić białą czekoladę. Jeszcze ciepłą dodać do masy i szybko zmiksować. Następnie wsypać cukier puder oraz wiórki kokosowe. Wszystko połączyć. Krem przed przełożeniem można włożyć na chwilę do lodówki aby łatwiej się go nakładało.Dodatkowo:120 ml amaretto

Food Square
Tort a`la Kider Pingui 170

zostawiłam w rondelku na blacie kuchennym. Kiedy ganache w zamrażarce zgęstniało do konsystencji masy, którą można wyciskać przez tylkę zabrałam się za ubijanie kremówki. Krem śmietanowy: 500 ml śmietanki kremówki 30-36 % 250 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej opcjonalnie 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w minimalnej ilości wody W pierwszej kolejności przygotuj ganache , dopiero(...)potem krem. Żelatynę namoczyłam w 2 łyżkach zimnej wody, odstawiłam na kilka minut, po czym wstawiłam na kilka sekund do mikrofalówki i rozpuściłam (podgrzewam żelatynę podczas miksowania kremówki). Mocno schłodzoną kremówkę wlałam do miski i zaczęłam miksować na najwyższych obrotach, a w międzyczasie dosypywałam cukier puder, pastę waniliową i po łyżce dokładałam serek mascarpone. Pamiętaj!  Miksuj tylko do momentu

Blondynka Gotuje
Ciasto Ferrero Rocher bez pieczenia+ film 138

każdy ) 3-5 łyżek cukru pudru 200 g rozpuszczonego masła 3 łyżki kremu czekoladowo- orzechowego ( typu Nutella ) 200 g posiekanych orzechów laskowych 2,5 szklanki mleka w proszku ( nie granulowanego) puszka masy kajmakowej o smaku czekoladowym 330 g śmietany 30% 500 g serka mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietan – fixu 100 g startej na tarce o dużych(...)miski wlewamy schłodzoną śmietanę i ubijamy ją ale nie na sztywno, stopniowo wsypujemy cukier puder oraz śmietan fixy. Do ubitej śmietany dodajemy partiami serek mascarpone i wszystko miksujemy do połączenia się składników. Tak przygotowany krem przekładamy na warstwę masy kajmakowej i dokładnie ją rozprowadzamy. Wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą

Smakowite Dania
Dyniowy sernik z żurawiną i kremem czekoladowym 275

sernik z dodatkiem dyni, dzięki której nabrał żółtego,jesiennego koloru. Wierzch przykrywa słodki krem z białą czekoladą, który osładza dość kwaśną, świeżą żurawinę zatopioną w serniku. SPÓD: 100 g herbatników czekoladowych 1 łyżeczka kakao 50 g masła SERNIK DYNIOWY: 500 g twarogu zmielonego 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 4 jajka(...)sernik i wyrównać. Można zrobić wzorek widelcem lub specjalną łopatką z ząbkami. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Serniki na zimno , Serniki pieczone Tagged: czekolada , dynia , mascarpone , twaróg , żurawina

https:KKuchniaMniam
Ciasto marchewkowe z nutką pomarańczy 153

dyni (ugotowanej, rozgniecionej) 1 pomarańcza 50 g drobnych rodzynek 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka imbiru Krem cynamonowy: 200 g kremowego serka typu mascarpone lub philadelphia 200 g śmietany kremówki ½   łyżeczki cynamonu 2 czubate łyżeczki cukru pudru Oraz: cukier puder do posypania Okrągłą tortownicę o średnicy 18 lub 20 cm wyłożyć(...)wbity patyczek nie będzie oblepiony ciastem. Wystudzić. Ubić śmietankę z cukrem pudrem, dodać serek i cynamon. Dokładnie wymieszać. Ciasto przekroić wzdłuż na 2 lub 3 części, przełożyć kremem. Posypać cukrem pudrem. Można również zostawić trochę kremu i udekorować nim wierzch ciasta. Schłodzić.  Smacznego

maniapieczenia
Tort śmietankowo - czekoladowy z wiśniami w galaretce 81

Tort śmietankowo - czekoladowy, to połączenie kakaowego biszkoptu z dwoma kremami: jednym z dodatkiem białej czekolady, a drugim z dodatkiem gorzkiej czekolady. Słodycz zaś przełamuje galaretka z wiśniami. Całość smakuje wybornie i ładnie się prezentuje. Jako dodatek polecam długą, cienką świeczkę i zimne ognie. Wszystkie dekoracje, czyli cyfry i piórka robiłam sama. Wykorzystałam w tym celu gorzką czekoladę i silikonowe formy(...)waga wraz z sokiem, u mnie mrożone) 130 g cukru 1 galaretka wiśniowa 3 łyżeczki żelatyny 3/4 szklanki kompotu z wiśni opcjonalnie 1 kieliszek wódki Krem: 1 l śmietany 36% 250 g serka mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego 100 g masła 100 g białej czekolady 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżki cukru pudru Dekoracja: 100 g mlecznej czekolady

Passions hobbies life
Sernik kokosowy na spodzie z oreo 186

wspaniałą konsystencję i delikatną nutkę kokosową. Jest absolutnie idealny. Na spód wykorzystałem ciasteczka oreo wymieszane z wiórkami kokosowymi, co okazało się świetnym połączeniem. Górę sernika zdobi zaś krem z białej czekolady oraz płatki świeżego kokosa. Gorąco polecam, bo smakuje wspaniale! :)Spód:240 g ciasteczek oreo lub innych podobnych, np. neo100 g wiórek kokosowych60 g roztopionego masłaCiasteczka rozetrzeć na pył(...)białej czekolady1 łyżka cukru pudrupłatki świeżego kokosa z około połówki orzechaCzekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, nieco przestudzić, a następnie powoli wlewać wmiksowując ją do serka mascarpone. Dodać cukru i wszystko razem wymieszać. Krem wyłożyć na ostudzony sernik. Ozdobić płatkami kokosa, które można otrzymać, krojąc orzech obieraczką. Sernik można podawać od razu lub po kilku godzinach schłodzenia w lodówce

Food Square
Krem ze szparagów 102

Krem ze szparagów wg. przepisu Ewy Wachowicz Składniki:  pęczek białych szparagów (mogą być również zielone)  1 l bulionu warzywnego  2 łyżki serka mascarpone  2 łyżki soku z cytryny  1 łyżka mąki ziemniaczanej  sól , pieprz , gałka muszkatołowa  Wykonanie:  Szparagi umyć, odciąć główki i odłożyć na bok. Bulion jarzynowy(...)postawić na gazie i wrzucić do niego szparagi pokrojone w kawałki. Szparagi ugotować do miękkości, gdy zaczną się rozpadać zmiksować na gładki krem ( jeśli blender nie poradzi sobie z włóknami, trzeba przetrzeć przez sito). Dodać serek mascarpone, wymieszać i zdjąć z ognia. Doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem , gałką muszkatołową oraz sokiem z cytryny. Odlać odrobinę zupy do małej miseczki, dodać

Aromatyczne Podróże
Ciasto kukułka 11584

łyżki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki cukru 100g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 100g mlecznej czekolady 2/3 szklanki wódki Krem: 600g śmietanki kremówki 30% lub 36% (kupuję śmietankę w kartonikach, na których są podane gramy) 500g serka mascarpone 5 łyżeczek żelatyny (15-16g żelatyny) 1/2 szklanki zimnej wody 5-6 łyżek cukru pudru (proszę dosłodzić do smaku) 1 opakowanie(...)mieszając, aż całkowicie się rozpuści (nie gotować), zdjąć z ognia. 10. Śmietankę kremówką ubić na sztywno z cukrem pudrem i wanilią. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem. Następnie cały czas miksując, wlać żelatynę, dokładnie wymieszać. Połowę kremu wyłożyć na biszkopt w blaszce. 11. Jasny biszkopt porwać na kawałeczki, poukładać na wierzchu kremu i polać go ponczem z wódką. Na wierzch

Mała Cukierenka
TORT BEZOWY Z KREMEM KAWOWYM I TRUSKAWKAMI 183

wcześniej i trzymać je bez przykrycia na blacie kuchenym. SKŁADNIKI BEZA 4 białka (L) w temp. pokojowej 250 g drobnego cukru do wypieków KREM 250 ml śmietany 30% (długo schładzanej) 250 g serka mascarpone 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 2 łyżki cukru pudru ziarenka wyłuskane z ½ laski wanilii SOS TRUSKAWKOWO-WANILIOWY 200 g truskawek pokrojonych w drobną kostkę 2 - 3 łyżki(...)czasu do czasu mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia, wyjmujemy laskę wanilii. Ewentualnie blendujemy. KREM KAWOWY : Do filiżanki wsypujemy 2 łyżki kawy i zalewamy je 1 łyżką wrzątku. Odstawiamy do calkowitego ostygnięcia. Zimną śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno. W drugiej miseczce krótko (około 1 minutę) ubijamy mascarpone z rozpuszczoną kawą (możemy użyć rózgi, którą ubijaliśmy śmietanę) i ziarenkami wanilii. Ubitą śmietankę

cool and minty
Tort o smaku kawy i kajmaku z jabłkową konfiturą 68

komponują całość w dzieło wyjątkowo smaczne, nie za słodkie. Składniki: na tortownicę o średnicy 24 cm Opakowanie mieszanki do wypieku biszkopta ( użyłam Delectę - 330 gram ) 250 gram serka mascarpone 400 gram śmietany kremówki 30 % lub 36 %  1/2 szklanki cukru pudru 1 pełna łyżka kawy rozpuszczalnej rozpuszcona w 3 łyżkach wrzątku. 1 puszka masy kajmakowej o smaku adwokatowym 4 łyżki(...)wkładamy do miski,  wlewamy 300 gram (1 i 1/2 kubka) śmietanki,  wsypujemy cukier puder i miksujemy do powstania gęstego kremu.  Na koniec wlewamy zaparzoną, wystudzoną kawę i dokładnie mieszamy. masa kajmakowo - adwokatowa: Pozostały serek mascarpone wkładamy do drugiej miski,  wlewamy resztę śmietanki, dodajemy 2/3 puszki masy kajmakowej.  Wszystko miksujemy przez chwilkę, tylko do połączenia składników

Kronika Piekarnika
Ciasto kokosowa princessa 509

margaryny maślanej 150 g wiórków kokosowych Masa śmietankowa: 250 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru 125 g serka mascarpone Dodatkowo: 300 g kakaowych herbatników 1 słoiczek dżemu wiśniowego 400 g masy kajmakowej 100 g orzechów nerkowca Krem kokosowo- budyniowy: Żółtka miksujemy na puszystą  masę z połową drobnego cukru. Dodajemy mąkę ziemniaczaną oraz pszenną, wlewamy pół szklanki mleka(...)krem powinien być gładki.  Do kremu wsypujemy wiórki kokosowe oraz startą białą czekoladę. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy pierwszą warstwę herbatników. Na nich wykładamy połowę kremu kokosowego. Na nim rozsmarowujemy masę kajmakową. Ponownie układamy kolejną warstwę herbatników. Wykładamy resztę kremu kokosowego oraz dżem wiśniowy. Na końcu układamy ostatnią warstwę herbatników.   Ostatnią warstwę jest krem

VioletoweKucharzenie
Tort tiramisu 192

pieczenia, kakao i olej. Wkładamy do piekarnika nagrzanego wcześniej do 180 ° . pieczemy około 35-40 minut. Po ostudzeniu kroimy biszkopt na cztery równe części. Krem: Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy kolejno serki mascarpone po łyżce. Słodzimy cukrem pudrem do smaku. Poncz: Parzymy mocną kawę (około 100 ml) i odstawiamy do przestygnięcia.  Następnie dodajemy do niej kilka kieliszków (wedle

Słodkie ciacho
Czekoladowy tort Goplana 140

Polecam! CIASTO: 4 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki pszennej 2 czubate łyżki budyniu czekoladowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao   KREM CZEKOLADOWY: ½ litra śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 2 tabliczki gorzkiej czekolady 60% kakao Goplana 3 łyżki cukru pudru 1 słoiczek konfitur z czarnej porzeczki PONCZ DO NASĄCZENIA: 1 szklanka naparu z czarnej herbaty(...)wymieszać do połączenia. Odstawić na całą noc do lodówki. Następnego dnia wmieszać w masę serek mascarpone i zmiksować mikserem do połączenia. Poncz: Zimną osłodzoną cukrem herbatę wymieszać z likierem migdałowym. Przełożenie: Jeden placek ciasta nasączyć połową ponczu, posmarować konfiturą z czarnej porzeczki, nałożyc połowę kremu czekoladowego, przykryć drugim plackiem, znów nasączyć i posmarować konfiturą wyłożyć resztę kremu, wygładzić, posypać startą

Wanilia i Kardamon
Walentynkowy tort - czerwony biszkopt z kremem i różami 176

przełożyć go kremem. W czerwonym kolorze będzie i tak niesamowicie wyjątkowy i oryginalny. Użyłam barwnika również z firmy Wilton, czerwony kolor nr 610-313 "Christmas Red". Składniki: tortownica 22cm 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki barwnika czerwonego w żelu masło kasza manna 300g kremówki 30% 250g mascarpone 1 łyżka cukru(...)piekarnika. Po upieczeniu wyjmujemy z pieca, obracamy wierzchem w dół i studzimy na kratce. Ostudzone ciasto przecinamy na pół.  Kremówkę miksujemy na gęsty krem, pod koniec ubijania zmniejszamy obroty miksera i dodajemy partiami mascarpone, na koniec łyżkę cukru pudru. Masę odkładamy do lodówki.   Pierwszy blat biszkoptu układamy na paterze, nasączamy połową herbaty, smarujemy ciasto konfiturą z róży. Drugi

Gotowanie i blogowanie

Proponowane wyszukiwania