krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:218/372)

ZUPA KREM Z ZIELONYCH SZPARAGÓW 120

oliwie.  Dodaj szparagi ( główki i dolną część)  Zalej całość bulionem i duś przez 15 minut.  Wyciągnij główki, a resztę zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku. Podawaj z serkiem mascarpone, główki szaragów ułóż na zupie.  Smacznego

Kukuleczki
Babeczki z kremem czekoladowym 177

wymieszać.Napełnić papilotki do 2/3 ich wysokości.Na wierzch posypać kropelkami czekoladowymi.Babeczki pieczemy ok 20 minut w temperaturze 150 stopni. Gdy wystudzimy udekorować kremem i drażami. Krem: Ubić śmietanę z cukrem pudrem.Dodać mascarpone i kakao.Składniki wymieszać.. Schłodzić przed dekorowaniem ok.10 minut. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Torcik kakaowo-śmietankowy 150

zrobię okrągły torcik i ozdobię go czekoladową figurką;-) I tak zrobiłam. I powiem Wam, że nawet fajnie wyszło. Jako, że nie lubię tortów z kremem z dodatkiem masła zrobiłam masę ze śmietaną i serkiem mascarpone.   Do tego kakaowy biszkopt i truskawki. Pycha!!! Wykończyłam go czekoladowymi wafelkami, ale zamiast nich można użyć dowolnych batoników czy czekolady. Wszyscy podobno byli zachwyceni(...)biszkopt   przekrajamy dwa razy. Powstaną nam 3 płaty biszkoptu.   Masa: Śmietanę ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i serek mascarpone. Delikatnie i dokładnie mieszamy. Gotowa masa powinna być sztywna. Masą przekładamy biszkopt. Pomiędzy biszkopt i krem kładziemy owoce. Dekorujemy wedle uznania. Smacznego

Passion of Cooking
WYBUCHOWA BEZA Z KREMEM AMARETTO I GRANATEM 235

płynna… Może się kruszyć, być lekko zarumieniona, nie ma co płakać, że nie przypomina tych paryskich. Beza stygnie, a Wy robicie krem. Ubijacie śmietanę, dodajecie po łyżce cukru, potem po łyżce mascarpone, cały czas ubijając. Na koniec cieniutką strużką wlewacie amaretto. Ubijacie jeszcze chwilę i wykładacie 2/3 kremu na bezę. Na krem kładziecie drugą bezę i znowu krem. Posypujecie

GRUBY WAŁEK
Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia 8205

pokryte. Masa z nutellą Miskę i ubijaczki do miksera umieść w zamrażalniku na 10 min. Następnie do miski wlej śmietankę, dodaj serek mascarpone, cukier puder i zmiksuj na gęstą masę. Dodaj nutellę i miksuj dalej aż krem będzie sztywny. * Jeśli chcesz ciasto postawić na stole masa musi być bardziej stabilna. W tym celu dodaj do niej pół łyżki żelatyny(...)lodówki. Masa z białą czekoladą Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Miskę i ubijaczki do miksera umieść w zamrażalniku na 10 min. Następnie do miski wlej śmietankę, dodaj serek mascarpone, cukier puder i zmiksuj na prawie sztywną masę. Następnie dodaj czekoladę i zmiksuj krótko na wysokich obrotach miksera. * Jeśli chcesz ciasto postawić na stole masa musi być bardziej stabilna

Słodki Blog
Ciasto Santoska - kawa, kajmak i orzechy 863

ciasto z kawowym kremem przełożone kajmakiem i bezą orzechowo-wafelkową wygląda i smakuje obłędnie.  Śmiało możecie nim zastąpić tort na rodzinnych uroczystościach. CIASTO SANTOSKA Składniki: (forma 20x30) ciasto kruche: 1 jajko  180 g mąki 40 g cukru pudru 100 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa kawowa: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietany(...)pieczenia.  Pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut. Wyjmujemy z piekarnika, studzimy. masa kawowa: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Łączymy z serkiem mascarpone, kawą i likierem do uzyskania gładkiego kremu. beza orzechowa:   Białka ubijamy na sztywno dodając partiami cukier oraz szczyptę soli.  Gdy białka będą lśniące dodajmy posiekane drobno orzechy oraz wafelki. Delikatnie mieszamy. Masę

Bon appetit mon amie
Biszkopt z galaretką i pomarańczami 150

manną. Boków do biszkoptu nigdy nie smaruję. Nagrzać piekarnik do 180 C i pie biszkopt 25 minut. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia. Ostudzić. Szybki krem – śmietanę ubić na sztywną pianę, następnie dodawać po łyżce serka mascarpone i cukru pudru. Wlać esencję waniliową i wymieszać. Formowanie ciasta – zimny biszkopt posmarować kremem, rozłożyć pomarańcze. Następnie zalać pomarańcze gęstniejącą galaretką. Odstawić

Kuchnia Pokoleń
Tort migdałowo- kokosowy z owocami 155

ładnie.Tak więc moi drodzy: czekoladowo-migdałowy biszkopt, do tego kokos, owoce- brzmi zachęcająco, prawda?! :)Polecam!Biszkopt:* migdały- 200g* jajka- 6 szt.* cukier trzcinowy- 200g* kakao- 3 łyżkiMasa kokosowa:* mascarpone- 250g* śmietanka kokosowa- 250ml** wiórki kokosowe- 1 szklanka** cukier trzcinowy drobny- pół szklankiPolewa czekoladowa:* woda- 3 łyżki* cukier- 3 łyżki* kakao- 3 łyżki* masło- 100g+ dżem truskawkowy(...)wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto i piec ok 40min. (lub do suchego patyczka).Po upieczeniu ostudzić i przekroić na pół.Masa kokosowa:Ubić śmietankę z cukrem na puszysty krem, dodać wiórki kokosowe i wymieszać.Potem wmieszać mascarpone.Polewa czekoladowa:Zagotować wodę z cukrem, kiedy cukier się rozpuści, małymi porcjami dodawać masło, wymieszać, aż masło całe się roztopi.Dodać kakao, energicznie

Kraina Miodem Płynąca
Niebo w gębie, czyli kruche ciasto z borówkami i białą czekoladą 151

minut. Po tym czasie zdejmij obciążenie i piecz kolejne 10 minut. Temperatura pieczenia dokładnie taka sama, jak bez obciążenia. Upieczone ciasto dokładnie ostudź. Składniki na krem i całą resztę: 250 g serka mascarpone (prosto z lodówki) 130 ml śmietany kremówki 30% (prosto z lodówki) 100 g białej czekolady 5 łyżek dżemu z borówki (może być jagodowy) 300 ml śmietany kremówki(...)sztywno. Dodać serek mascarpone i wszystko dokładnie i delikatnie wymieszać. Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej (dodaję do kąpieli wodnej łyżkę śmietany 30% i mieszam z czekoladą, wtedy jej konsystencja po roztopieniu jest bardziej płynna i jednolita). Lekko przestudzić i dodać do ubitej śmietany. Mieszać delikatnie szpatułką. Spód przestudzonego ciasta posmarować dżemem. Na dżem wyłożyć krem z białej czekolady

gutfut
Mazurek kawowy 367

Kruche czekoladowe ciasto i krem kawowy na bazie masy krówkowej i serka mascarpone z dodatkiem kawy rozpuszczalnej. Muszę przyznać, że jestem zachwycona tym mazurkiem. Jeden z najlepszych jakie jadłam! Mazurek kawowy w kształcie pisanki zapewne ozdobi wielkanocny stół, a miłośnikom kawy na stałe wpisze się w świąteczne menu. Bardzo polecam! Składniki: Kruche ciasto: 2 szklanki mąki 180 g masła

Oryginalny smak
Tort Rafaello 372

Doskonały tort kokosowy, przypominający w smaku słynne praliny. Delikatny biszkopt, pyszny krem kokosowy oraz płatki migdałów. Całość wieńczą kuleczki Rafaello. Jeśli uwielbiacie słodkości z kokosem w roli głównej, to ten tort jest na pewno idealny dla Was.Biszkopt:Z przepisu na biszkopt idealny. Dla formy o średnicy 28 cm należy przygotować biszkopt z 8 jaj. Po upieczeniu biszkopt przekroić(...)puszki z mlekiem kokosowym i odlaniu wody. Śmietanka zbiera się na wierzchu). Do masy dodać mascarpone. Ubić ze śmietanami. W kąpieli wodnej rozpuścić białą czekoladę. Jeszcze ciepłą dodać do masy i szybko zmiksować. Następnie wsypać cukier puder oraz wiórki kokosowe. Wszystko połączyć. Krem przed przełożeniem można włożyć na chwilę do lodówki aby łatwiej się go nakładało.Dodatkowo:120 ml amaretto

Food Square
Tort a`la Kider Pingui 170

zostawiłam w rondelku na blacie kuchennym. Kiedy ganache w zamrażarce zgęstniało do konsystencji masy, którą można wyciskać przez tylkę zabrałam się za ubijanie kremówki. Krem śmietanowy: 500 ml śmietanki kremówki 30-36 % 250 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej opcjonalnie 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w minimalnej ilości wody W pierwszej kolejności przygotuj ganache , dopiero(...)potem krem. Żelatynę namoczyłam w 2 łyżkach zimnej wody, odstawiłam na kilka minut, po czym wstawiłam na kilka sekund do mikrofalówki i rozpuściłam (podgrzewam żelatynę podczas miksowania kremówki). Mocno schłodzoną kremówkę wlałam do miski i zaczęłam miksować na najwyższych obrotach, a w międzyczasie dosypywałam cukier puder, pastę waniliową i po łyżce dokładałam serek mascarpone. Pamiętaj!  Miksuj tylko do momentu

Blondynka Gotuje
Ciasto Ferrero Rocher bez pieczenia+ film 141

każdy ) 3-5 łyżek cukru pudru 200 g rozpuszczonego masła 3 łyżki kremu czekoladowo- orzechowego ( typu Nutella ) 200 g posiekanych orzechów laskowych 2,5 szklanki mleka w proszku ( nie granulowanego) puszka masy kajmakowej o smaku czekoladowym 330 g śmietany 30% 500 g serka mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietan – fixu 100 g startej na tarce o dużych(...)miski wlewamy schłodzoną śmietanę i ubijamy ją ale nie na sztywno, stopniowo wsypujemy cukier puder oraz śmietan fixy. Do ubitej śmietany dodajemy partiami serek mascarpone i wszystko miksujemy do połączenia się składników. Tak przygotowany krem przekładamy na warstwę masy kajmakowej i dokładnie ją rozprowadzamy. Wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą

Smakowite Dania
Dyniowy sernik z żurawiną i kremem czekoladowym 282

sernik z dodatkiem dyni, dzięki której nabrał żółtego,jesiennego koloru. Wierzch przykrywa słodki krem z białą czekoladą, który osładza dość kwaśną, świeżą żurawinę zatopioną w serniku. SPÓD: 100 g herbatników czekoladowych 1 łyżeczka kakao 50 g masła SERNIK DYNIOWY: 500 g twarogu zmielonego 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 4 jajka(...)sernik i wyrównać. Można zrobić wzorek widelcem lub specjalną łopatką z ząbkami. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Serniki na zimno , Serniki pieczone Tagged: czekolada , dynia , mascarpone , twaróg , żurawina

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania