puszki i też było smaczne . Składniki na spód: 250 g herbatników oreo 50g masła Ciastka zblendować i połączyć z miękkim masłem. Wyłożyć nimi dno tortownicy. Składniki na kremy: 500g mascarpone 400 ml śmietany kremówki 100 ml mleka 100g gorzkiej lub deserowej czekolady 150g cukru 200g malin (ja dałam brzoskwinie z puszki) 30g żelatyny opcjonalnie barwnik (czerwony/żółty) Mleko podgrzać(...)śmietany kremówki i ubić. Delikatnie połączyć z przestudzoną czekoladą. Na koniec odrobinę kremu przełożyć do porcji żelatyny i wymieszać, przelać do reszty kremu. Wyłożyć na przygotowany spód. Część owoców zostawić a pozostałe zmiksować na puree. Resztę mascarpone ubić z resztą kremówki. Podzielić na 2 równe części. i z jednej odłożyć do drugiej 2 łyżki. Tą masę z dodatkowymi łyżkami pozostawić
Mam apetyt na ...zdania mimo faktu, że musieliśmy objechać kilka sklepów, zanim znaleźliśmy takie nadające się do użytku. Resztę zostawił mi. Był więc tradycyjnie już zawsze się udający biszkopt rzucany, delikatny krem na bazie mascarpone i jogurtu, całość obłożona kremówką i udekorowana iście wiosennie. Ciekawego akcentu nadaje Cointreau i sok pomarańczowy, które nieco wyostrzają całość. Wanilia w kremie nadaje mu wyjątkowego smaku(...)waniliowy z truskawkami i nutą pomarańczy Składniki: (na tortownicę o średnicy 26 cm) biszkopt: 8 jajek 300 g cukru 185 g mąki pszennej 70 g mąki ziemniaczanej krem: 250 g serka mascarpone 250 g jogurtu waniliowego 300 ml śmietany kremówki (38%) ziarenka z 1 laski wanilii 40 g cukru pudru 3 listki żelatyny 600 g truskawek poncz
Pożeraczka, czyli raz adobrzeCoś łatwego, coś pysznego i coś dla wszystkich Taki właśnie jest deser, który mam dziś dla was. Warstwy owoców przełożone kremem z mascarpone i bitej śmietany są pyszne, a osoby które potrzebują wersji bardziej fit wystarczy, że zamienią krem na jogurt grecki. Dalej będzie pysznie i deserowo ale troszkę lżej. Warstwę owocową podgrzałam, tak żeby owoce się rozpadły ale połączyłam(...)pozostawały bardzo płynne, można dodać płatek żelatyny. Owoce odstawiamy do ostudzenia. Deser składamy warstwowo: łyżka kremu, łyżka owoców, dorzucając do masy owocowej całe owoce. Podajemy schłodzone. Pyszny deser warstwowy Deska czereśniowa: Sklep10x.pl Wykorzystujemy owoce lata Deser można przygotować również w wersji fit Deser z mascarpone i owocami Smacznego!!! Justyna
Relaxtimeprzekroić, podzielcie ciasto na 3 części i upieczcie każdy placek oddzielnie (czas pieczenia będzie wtedy krótszy ok 15 minut na placek) Krem michałkowy: 150 g michałków (15 sztuk) 50 g czekolady białej 200 ml śmietany 30% 125 g mascarpone W małym rondelku podgrzewamy kremówkę aż będzie bardzo gorąca ale nie doprowadzamy jej do wrzenia. Zdejmujemy z ognia i dodajemy(...)lodówki (min 6 godz.). Następnego dnia umieszczamy w misce krem czekoladowy i serek mascarpone i ubijamy przy pomocy miksera aż uzyskamy gęsty gładki krem. Krem śmietankowy: 500 ml śmietany 30% 125 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru owoce z 1 granatu Dobrze schłodzoną śmietanę, mascarpone i cukier puder umieszczamy w misie miksera i ubijamy aż krem będzie gęsty. Możecie
Cynamonowe szczęścieresztą tężejącej galaretki, odstawiamy do lodówki aby masa stężała. Możemy też zrobić krem na bazie bitej śmietany i serka mascarpone. Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem i dodajemy mascarpone. Gotowy krem przekładamy na wystudzone tartaletki i ozdabiamy truskawkami. Przed podaniem posypujemy tartaletki cukrem pudrem. Smacznego! The post Babeczki biszkoptowe z truskawkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędobrze trafiliście. Ten pyszny tort składa się z mąki ziemniaczanej i niewielkiej ilości cukru kokosowego zamiast zwykłego, bezowych blatów z wiórkami kokosowymi, kremu kokosowo-śmietankowego na bazie sera mascarpone i kremu migdałowego, w którym dominują masło migdałowe i daktyle. Czy potrzeba więcej zachęty
Milion Smakówjuż tak słodkie jak latem ale w tym wypadku to nie przeszkadza, bo dobrze łączą się ze słodką bezą. Najczęściej bezowe blaty przekładam bitą śmietaną lub kremem z mascarpone ale tym razem postanowiłam na waniliowy krem patissiere. To taki jakby budyń z żółtek. Trochę rzadszy od tradycyjnego ale bardziej kremowy i delikatny. To tego wypieku pasował idealnie. Składniki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnianapełniam je kremem, do tego trochę owoców i voila :) Dla kogo: dla posiadających kruche korpusy babeczkowe dla szukających pomysłu na prosty krem do babeczek dla lubiących kremy z mascarpone Składniki: 250g mascarpone 250-300g śmietany kremówki (30 lub 36%) cukier puder - wg uznania - kilka łyżek Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania cukier puder(...)koniec dodać mascarpone i bardzo szybko zmiksować - krótko. Gotowym kremem napełnić babeczki. Rada - krem po zrobieniu dobrze jest schłodzić w lodówce - wtedy będzie sztywniejszy. Jeśli chcesz by krem był jeszcze twardszy użyj mniej kremówki. Jeśli natomiast ma być rzadszy użyj więcej kremówki
Mania Wypiekaniapiekarniku przez kilka godzin, najlepiej całą noc. Składniki na krem: 500 ml śmietanki kremówki 30%, 250 g mascarpone, 2 łyżki cukru pudru Śmietankę ubić razem z mascarpone na krem, na koniec ubijania dodać cukier puder i jeszcze chwilę miksować całość. Dodatkowo: 2 średnie ananasy, 1 świeży kokos, 3 łyżki cukru muscovado, 10 łyżek cukru trzcinowego, sok z cytryny Kokosa
Plate of JoySkładniki na brownie: 180 g masła 3 gorzkie czekolady 50% 3 duże jaja 220g cukru 2 cukru waniliowego 100 g mąki pszennej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem: 250g serka mascarpone 500ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru Ponadto: Maliny Czerwone porzeczki Wykonanie brownie. Masło należy roztopić, wyłączyć ogień, a następnie dodać pokruszoną czekoladę i odczekać ok 2 minuty(...)pieczenia. Do nagrzanego do 160 o C piekarnika wstawiamy formę (30x23cm) z ciastem i piec 30 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić w formie. Wykonanie kremu. Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Na wystudzone browni wykładamy krem. Wierzch ciasta dekorujemy malinami i porzeczkami. Mogą to być inne ulubione owoce. Smacznego
Słodki Zakąteksamych składników i przygotowywania tak jak zawsze...) Tak więc nadarzyła się okazja do udoskonalenia już i tak wydawałoby się genialnego tiramisu. Pyszne rozpływające się w ustach, z idealnym kremem z mascarpone- gęstym, ale jednocześnie puszystym. Polecam. Można przygotować wersję mniej lub bardziej wilgotną (zależy od namoczenia biszkoptów), u mnie zdania są podzielone, jedni wolą mniej, drudzy bardziej mokrą wersję, ważne(...)trzeba moczyć po 2 razy z każdej strony, a bywają takie, że kiepsko po 1 razie, tak chłoną płyny...). Wykładamy połowę masy z mascarpone. Układamy drugą warstwę nasączonych kawą biszkoptów i na to pozostałą cześć kremu. Całość wygładzamy i odstawiamy do lodówki. Przed podaniem posypujemy przesianym przez sitko kakao. Smacznego
Smaczne Zdroweboki formy. Ciasto wstawiam do nagrzanego piekarnika, pieczemy do uzyskania złotego koloru około 18-20 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Przygotowanie kremu Zimna śmietanę ubijamy na sztywno. W innym naczyniu serek mascarpone mieszamy z miodem, dodajemy bitą śmietanę, miksujemy do połączenia się w jednolitą całość. Na zupełnie zimy spód ciasta rozsmarowujemy dżem, a następnie wykładamy krem, wyrównujemy(...)krupczatki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła zimnego 3 średnie jajka 50 g erytrolu ½ łyżeczki cynamonu 2 łyżki zimnej wody opcjonalnie Składniki na krem 200 ml śmietany 30% 300 g serka mascarpone 2 łyżki miodu Dodatkowo 1½ szklanki owoców typu jagody, maliny, truskawki, poziomki 6 łyżek dżemu z czarnej porzeczki lub inny ulubiony Instructions Przygotowanie ciasta Do miski
SprawdzonaKuchnia.plzwykły weekend będzie jak znalazł ;) Składniki( tortownica o średnicy 24 cm) : Biszkopt: 6 jajka 8 łyżek ksylitolu 12 łyżek mąki ryżowej 6 łyżek mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem: 250 g serka mascarpone śmietanka z 2 puszek mleka kokosowego light (stała część) 3/4 szklanki ksylitolu lub erytrytolu 1/2 szklanki wiórków kokosowych Warstwa owocowa: 20 truskawek (świeżych lub mrożonych) 4 łyżki ksylitolu(...)używaliśmy świeżych truskawek i 2 łyżeczki w przypadku mrożonych), wymieszać i zagotować. Zdjąć z ognia i dodać odłożone truskawki pokrojone na kawałeczki. Dokładnie ostudzić przed użyciem. Krem: Śmietankę kokosową wraz z mascarpone i ksyliotem umieścić w naczyniu i ubijać mikserem aż masa zwiększy swą objętość i będzie puszysta. Na koniec dodać wiórki kokosowe i wymieszać. 3/4 masy przełożyć
Healthy food explorerdrożdży pół łyżeczki soli 2 łyżki cukru (do puree) 1 łyżeczka cukru (do rozczynu drożdżowego) 1-2 roztrzepane białka- do smarowania bułeczek opcjonalnie sezam- do posypania bułeczek przystrojenie: krem: ser mascarpone, roztopiona czekolada deserowa- pół tabliczki, trochę mleka zielone wiórki kokosowe całe płatki migdałów Przygotowanie: ciasto: Ziemniaki pokroić na małą kosteczkę i ugotować do miękkości. Zrobić puree, dodając(...)podrosło. Przy pomocy pędzelka smarujemy bułeczki roztrzepanym białkiem. Możemy również opcjonalnie posypać bułeczki sezamem. piec: 25-30 minut w temperaturze 190 stopni. krem: Rozpuścić czekoladę w odrobinie mleka, następnie gdy się trochę ostudzi dodać ją do serka mascarpone, dokładnie wymieszać Po ostudzeniu rozkroić bułeczki na pół, Na spodnią część nałożyć dużą ilość kremu, posypać płatkami migdałowymi, na górną część nałożyć
KreatywnePinynakładamy cienką warstwę kremu. Wyjmujemy z lodówki chrupkę, zdejmujemy folię i układamy na środku kremu i lekko dociskamy. Wykładamy pozostały krem (muszą się pokryć boki przy chrupce i krem musi ją przykryć) i wyrównujemy. Nakładamy drugi blat biszkoptu i lekko nasączamy. Przygotowujemy krem czekoladowy . 9) Czekoladową śmietankę z lodówki umieszczamy w mikserze wraz ze 150 g mascarpone. Miksujemy chwilkę(...)Wyjmujemy z lodówki żelkę i układamy na środku kremu odwracając ją do góry nogami, zdejmujemy folię i lekko dociskamy. Nakładamy pozostały krem (muszą się pokryć boki przy chrupce i krem musi ją przykryć). Nakładamy trzeci blat biszkoptu i lekko nasączamy. Przygotowujemy krem pistacjowy . 10) Masło pistacjowe miksujemy z 250 g mascarpone. Dodajemy śmietankę z białą czekoladą z lodówki i miksujemy
Poezja smaku