Kruszonka 225 g zimnego masła, u mnie solone 180 g brązowego cukru 1 łyżeczka vaniliowej pasty 350 g mąki 100 g migdałów ze skórką, drobno pokrojonych Krem z mascarpone 400 ml śmietanki do ubijania, u mnie 36% 500 g serka mascarpone 80 g cukru pudra, łyżka do posypania 350 g malin, u mnie mrożone, kilka do dekoracji skórka otarta(...)się równomiernie zrumieniła. Wyjmij kruszonki z piekarnika i ostudź. Schłodzoną śmietankę ubij lekko z cukrem pudrem i skórką otartą z jednej cytryny.Pod koniec ubijania dodaj mascarpone i całość lekko zmiksuj do uzyskania kremu o dosyć gęstej konsystencji. Wyłóż połowę kremu na kruszonkę w okrągłej foremce i rozprowadź równomiernie. Następnie ułóż rozmrożone lub świeże maliny lekko dociskając. Rozsmaruj resztę kremu
codojedzeniaBeza: 6 sztuk białek w temperaturze pokojowej 250 g cukru (1,5 szklanki) 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżeczka octu winnego ½ łyżeczki soli Krem: 400 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 250 g serka mascarpone 100 g masy krówkowej 100 g orzechów włoskich posiekanych 10 sztuk daktyli pokrojonych Instructions Przygotowanie i pieczenie bezy: Nasze ciasto rozpoczynamy od upieczenia bezy(...)takiej temperaturze pieczemy przez 90 minut. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i pozostawiamy bezę do wystygnięcia, lub po ok. 1h wyciągamy i studzimy w temperaturze pokojowej. Wykonanie kremu: Serek mascarpone mieszamy z masą krówkową (masę wykonuję sama — przepisem podzielę się jutro) — krem musi być jednolitej konsystencji. Następnie ubijamy śmietanę kremówkę, na koniec dodając łyżeczkę cukru pudru. Za pomocą łyżki
Zufi.plBanalny deser - galaretka z owocami, a do tego niebanalny krem z białą czekoladą. Zamiast brzoskwiń mogą być oczywiście każde inne owoce :) Składniki (4 porcje): 4 brzoskwinie (świeże lub z puszki) 1 galaretka brzoskwiniowa kakao do oprószenia płatki migdałowe do dekoracji Krem: 150 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 100 g czekolady białej Przygotowanie: Świeże brzoskwinie włożyć do wrzącej(...)wystarczy pokroić. Galaretkę przygotować wg instrukcji na opakowaniu i schłodzić. Pokrojone brzoskwinie rozdzielić pomiędzy pucharki, zalać schłodzoną galaretką i pozostawić w lodówce do stężenia. Gdy galaretka stężeje przygotować krem. Schłodzony serek mascarpone i schłodzoną śmietankę kremówkę umieścić w misie miksera i ubić na lekko gęsty krem. Czekoladę białą roztopić w kąpieli wodnej. Do roztopionej czekolady dodać trzy łyżki ubitego kremu
Kocham..lubię..gotuję..Appetit ! SKŁADNIKI NA KREM TIRAMISU: ( na 6 miseczek, lub do przełożenia jednego tortu) 8 umytych jajek w tem. pokojowej 750g. serka mascarpone 8 łyżek cukru brandy, lub rum, lub zapach arakowy bądź rumowy Przygowowanie Kremu : Białka ubijamy na bardzo gęstą pianę. W osobnym naczyniu ubijamy żółtka razem z cukrem przez 12 min!, aż do powstania wyjątkowo kremowej konsystencji. [Najprawdopodobniej(...)dobrego, kremowego tiramisu! ]. Do kremowej masy z żółtek dodajemy mascarpone, łyżkę alkoholu lub zapach oraz połowę ubitych białek , następnie wszystko mieszamy, aż do dokładnego połączenia się wszystkich składników. Mimo iż nie jest to żelazna zasada, warto w tym momencie zrezygnować z pomocy miksera. Stracicie trochę więcej sił i czasu- jednak krem mieszany ręcznie będzie delikatniejszy i bardziej puszysty. Krem tiramisu
Domowe Tortyprzygotowania babeczek. Użyjcie mocnej czarnej herbaty. Też będzie smacznie, choć już ciut inaczej. Żeby babeczki nie były "gołe", postanowiłam ubrać je w dodatkowe kalorie, w postaci kremu. Miodowy krem, na bazie mascarpone i naturalnego miodu doskonale współgra z aromatem herbaty. Dla dodania słodyczy, krem polałam miodowym sosem karmelowym. I tak oto powstało wielkie WOW ! Składniki: ( na około 12-15 babeczek(...)trzcinowego ( może być tez zwykły cukier ) 2 jajka 2 torebki herbaty Irish Cream Teekanne 50 ml wrzątku 100 ml mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem miodowy: ( porcja na połowę babeczek ) 250 g serka mascarpone 2 pełne łyżki miodu Karmelowy sos miodowy: 1 łyżka miodu 1 łyżeczka masła Wykonanie: Herbatę zalać 50 ml wrzątku i zaparzyć pod przykryciem
kolorowotorcikowostopni, nie chc ę piec ciast, włączać piekarnika a mamy ochotę na coś słodkiego. Dziś chciałam Wam przedstawić wersj ę bez jajek. Krem przygotowałam na bazie serka mascarpone i śmietany, do tego ciasteczka savoiardi, dużo mocnej kawy, kakao do dekoracji i mamy gotowy deser. Jeżeli lubicie tiramisu, zapraszam Was do spróbowania przepisu na torcik tiramisu(...)PRZYGOTOWANIE Kawę odstawiamy do wystygnięcia. Przygotowujemy krem. Na początek ubijamy śmietanę na sztywno. W drugiej misce miksujemy mascarpone z cukrem pudrem. Do mascarpone stopniowo dodajemy ubitą śmietanę. Krem dokładnie mieszamy. **** PREPARAZIONE Preparate il caffè e lasciatelo raffreddare. Iniziate a preparare la crema. In una ciotola montate il mascarpone con lo zucchero a velo
La grande e la piccola cuocakolację, oglądając najstraszniejsze horrory, czy malując wspólnie łazienkę (o tak, to pewnie byłyby moje wymarzone Walentynki...) Wracając na ziemię... Babeczki przekroiłam, nasączyłam naparem z herbaty i przełożyłam pysznym kremem z mascarpone i białej czekolady. Zapraszam więc, was na cudowne malutkie torciki. BABECZKI: 2,5 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka soli 1 szklanka cukru(...)zmianę wsypujemy mąkę i maślankę ciągle miksując, na końcu dodajemy sodę. Ciasto przekładamy do papilotek. Pieczemy w 180 stopniach 20-25 minut KREM: 500 ml. śmietanki kremówki 500 ml, serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 100g białej czekolady Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej. Ubijamy bardzo zimną śmietankę z połową cukru pudru. oddzielnie ubijamy serek z resztą cukru, dodajemy
Upiecz sobie babeczkęcukier (6 łyżek kopiastych) mąka pszenna (6 łyżek kopiastych) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) kakao (3 łyżki) olej (2 łyżki) coca cola (2 łyżki) sól (szczypta) Krem: serek mascarpone (500 g) cukier puder ( 6 łyżek) jogurt naturalny gęsty (600 g) coca cola (1/3 szkl.) żelatyna (4 łyżeczki) Poncz: coca cola (1/3 szkl.) sok z cytryny (1 łyżka) Dodatkowo: dżem truskawkowy(...)powrotem do tortownicy a drugi kruszymy w dużej misie. 2.) Coca colę podgrzewamy (nie gotujemy), rozpuszczamy w niej żelatynę i pozostawiamy do wystudzenia. Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem na krem. Dodajemy jogurt oraz wystudzoną coca colę z żelatyną. Wszystko razem miksujemy do połączenia się składników. 3.) Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i zostawiamy do ostudzenia
RITA food channeldekoracji Przygotowanie: Serek mascarpone ucieramy z cukrem. Porzeczki płukamy i obieramy. Na do pycharków kruszymy małe bezy lub wrzucamy jeśli używamy mini bezików. Podajemy po dużej łyżce kremu z mascarpone. Wsypyjemy porzeczki. Na wierzch dajemy ponownie warstwę kremu i bezy. Dekorujemy miętą Artykuł Szybki deser z czerwonych porzeczek pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEOstatnio piekę sporo tortów i regularnie sięgam po koszyczek z barwnikami spożywczymi, na widok których Zuzia uśmiecha się, niczym Kot z Cheshire i rozpoczyna rozmowę na
brunetkawkuchniTort na grubym i puszystym biszkopcie z truskawkami przykrytymi kremem z bitej śmietany z serem mascarpone i ozdobiony kawałkami truskawek oraz miętą. Czytaj więcej
Przepisy KulinarneSmażymy na złoto z obu stron. Wyjmujemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Krem ajerkoniakowy przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zamiast tego kremu możemy dać ubitą śmietanę lub krem z mascarpone. Na wystudzone ciastka nakładamy warstwę kremu i przykrywamy drugim ciastkiem. Gotowe oprószamy cukrem pudrem.Markizy z kremem ajerkoniakowym sprawdziły się jako deser. Ciasto ciągle to samo, ale w nowej odsłonie
mojewypiekiinietylkoDwie pękate bezy, które są chrupiące z zewnątrz i miękkie, piankowate w środku. Tą słodycz przełożyłam kremem na bazie serka mascarpone i pieczonych truskawek. Truskawki połączyłam z octem balsamicznym i pieprzem czarnym, co dodatkowo podkręciło smak kremu, nadając mu kwasowości i lekkiej pikanterii. BEZY pavlova: 1 szklanka białek ( z ok 6 jajek) 1 1/2 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)łyżeczka soku z cytryny KREM Z PIECZONYCH TRUSKAWEK: 250 g serka mascarpone 500 g truskawek świeżych 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka cukru brązowego 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 25 g masła 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Na papierze do pieczenia narysować 2 okręgi o średnicy ok 20 cm i 16 cm, zachowując ok 5 cm odstępu od siebie, gdyż w trakcie
https:KKuchniaMniammrożonych 1 łyżeczka żelatyny w proszku 3-4 łyżki cukru (lub do smaku, zależnie od owoców) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona w 1 łyżce wody Krem: 250 g serka mascarpone 350 ml śmietanki kremówki sok z 1/2 cytryny 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: tarta czekolada do dekoracji, świeże owoce Przygotowanie: Pavlove: białka umieścić w misie miksera i ze szczyptą(...)owoców dodać napęczniałą żelatynę, wymieszać i postawić znów na palnik, podgrzewać już tylko do momentu całkowitego rozpuszczenia żelatyny, już nie zagotowywać. Pozostawić do ostudzenia i lekkiego stężenia. Przygotować krem: schłodzony serek mascarpone i schłodzoną śmietankę kremówkę umieścić w misie miksera i ubić na gęsty krem, dodać sok z cytryny, dosłodzić cukrem pudrem i zmiksować. Na każdą mini Pavlovą wycisnąć przygotowany
Kocham..lubię..gotuję..Kruche babeczki z kremem toffi i pistacjową posypką Dziś mam dla Was przepis na pyszny deser do kawy lub herbaty. Kruche babeczki z kremem toffi i pistacjową posypką, to wyborne połączenie smaków. Słodki krem, kruchy spód i chrupiąca posypka z pistacji. Dla mnie i moich znajomych coś cudownego. Jeśli jeszcze nigdy nie dodawaliście pistacji do słodkich deserów, to koniecznie spróbujcie(...)białka, błonnika czy witamin z grupy B . Przepis na kruche babeczki z kremem toffi i pistacjową posypką Składniki: Na kruche babeczki: 150 g mąki pszennej 100 g masła 50 g cukru pudru 1 żółtko mała szczypta soli Na krem toffi i pistacjową posypkę: 250 g serka mascarpone 200 ml kremówki 36% 2-3 łyżki cukru pudru około 2 łyżek masy
Słodkie okruszki