cukier (6 łyżek kopiastych) mąka pszenna (6 łyżek kopiastych) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) kakao (3 łyżki) olej (2 łyżki) coca cola (2 łyżki) sól (szczypta) Krem: serek mascarpone (500 g) cukier puder ( 6 łyżek) jogurt naturalny gęsty (600 g) coca cola (1/3 szkl.) żelatyna (4 łyżeczki) Poncz: coca cola (1/3 szkl.) sok z cytryny (1 łyżka) Dodatkowo: dżem truskawkowy(...)powrotem do tortownicy a drugi kruszymy w dużej misie. 2.) Coca colę podgrzewamy (nie gotujemy), rozpuszczamy w niej żelatynę i pozostawiamy do wystudzenia. Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem na krem. Dodajemy jogurt oraz wystudzoną coca colę z żelatyną. Wszystko razem miksujemy do połączenia się składników. 3.) Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i zostawiamy do ostudzenia
RITA food channeldekoracji Przygotowanie: Serek mascarpone ucieramy z cukrem. Porzeczki płukamy i obieramy. Na do pycharków kruszymy małe bezy lub wrzucamy jeśli używamy mini bezików. Podajemy po dużej łyżce kremu z mascarpone. Wsypyjemy porzeczki. Na wierzch dajemy ponownie warstwę kremu i bezy. Dekorujemy miętą Artykuł Szybki deser z czerwonych porzeczek pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEOstatnio piekę sporo tortów i regularnie sięgam po koszyczek z barwnikami spożywczymi, na widok których Zuzia uśmiecha się, niczym Kot z Cheshire i rozpoczyna rozmowę na
brunetkawkuchninatłuszczonych i obsypanych odrobiną mąki, wewnętrznych części foremek do babeczek (małe, 5cm). Pieczemy w temperaturze 200 oC przez około 15 minut (aż będą rumiane). Studzimy. Składniki na krem: 250g serka mascarpone 8 łyżek kremu Nutella (w temperaturze pokojowej) Składniki miksujemy. Ozdabiamy babeczki za pomocą rękawa cukierniczego z tylką ze wzorem kwiatka. Źródło przepisu na ciasto: Moje Wypieki
Słodkości na talerzuTort na grubym i puszystym biszkopcie z truskawkami przykrytymi kremem z bitej śmietany z serem mascarpone i ozdobiony kawałkami truskawek oraz miętą. Czytaj więcej
Przepisy Kulinarnejedną wadę - za szybko się skończyło. Składniki: ciasto: 200 g mąki 2 łyżki cukru pudru 100 g zimnego masła 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego krem: 1/2 kg mascarpone 3 łyżki cukru (dałam domowy waniliowy) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 250 ml śmietanki 30% truskawki (ok 500 g) Wykonanie: Mąkę, cukier i masło posiekać(...)się zezłociło. Wyjąć z piekarnika i całkowicie wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno dodając cukier. W drugiej misce ubić mascarpone z wanilią. Przełożyć śmietaną do mascarpone i połączyć krem ubijając przez chwilę. Krem przełożyć na ostudzony spód. Na wierzchu położyć umyte, osuszone i pokrojone truskawki. Podawać natychmiast
Sto kolorów kuchniSmażymy na złoto z obu stron. Wyjmujemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Krem ajerkoniakowy przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zamiast tego kremu możemy dać ubitą śmietanę lub krem z mascarpone. Na wystudzone ciastka nakładamy warstwę kremu i przykrywamy drugim ciastkiem. Gotowe oprószamy cukrem pudrem.Markizy z kremem ajerkoniakowym sprawdziły się jako deser. Ciasto ciągle to samo, ale w nowej odsłonie
mojewypiekiinietylkoDwie pękate bezy, które są chrupiące z zewnątrz i miękkie, piankowate w środku. Tą słodycz przełożyłam kremem na bazie serka mascarpone i pieczonych truskawek. Truskawki połączyłam z octem balsamicznym i pieprzem czarnym, co dodatkowo podkręciło smak kremu, nadając mu kwasowości i lekkiej pikanterii. BEZY pavlova: 1 szklanka białek ( z ok 6 jajek) 1 1/2 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)łyżeczka soku z cytryny KREM Z PIECZONYCH TRUSKAWEK: 250 g serka mascarpone 500 g truskawek świeżych 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka cukru brązowego 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 25 g masła 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Na papierze do pieczenia narysować 2 okręgi o średnicy ok 20 cm i 16 cm, zachowując ok 5 cm odstępu od siebie, gdyż w trakcie
https:KKuchniaMniammrożonych 1 łyżeczka żelatyny w proszku 3-4 łyżki cukru (lub do smaku, zależnie od owoców) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona w 1 łyżce wody Krem: 250 g serka mascarpone 350 ml śmietanki kremówki sok z 1/2 cytryny 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: tarta czekolada do dekoracji, świeże owoce Przygotowanie: Pavlove: białka umieścić w misie miksera i ze szczyptą(...)owoców dodać napęczniałą żelatynę, wymieszać i postawić znów na palnik, podgrzewać już tylko do momentu całkowitego rozpuszczenia żelatyny, już nie zagotowywać. Pozostawić do ostudzenia i lekkiego stężenia. Przygotować krem: schłodzony serek mascarpone i schłodzoną śmietankę kremówkę umieścić w misie miksera i ubić na gęsty krem, dodać sok z cytryny, dosłodzić cukrem pudrem i zmiksować. Na każdą mini Pavlovą wycisnąć przygotowany
Kocham..lubię..gotuję..Kruche babeczki z kremem toffi i pistacjową posypką Dziś mam dla Was przepis na pyszny deser do kawy lub herbaty. Kruche babeczki z kremem toffi i pistacjową posypką, to wyborne połączenie smaków. Słodki krem, kruchy spód i chrupiąca posypka z pistacji. Dla mnie i moich znajomych coś cudownego. Jeśli jeszcze nigdy nie dodawaliście pistacji do słodkich deserów, to koniecznie spróbujcie(...)białka, błonnika czy witamin z grupy B . Przepis na kruche babeczki z kremem toffi i pistacjową posypką Składniki: Na kruche babeczki: 150 g mąki pszennej 100 g masła 50 g cukru pudru 1 żółtko mała szczypta soli Na krem toffi i pistacjową posypkę: 250 g serka mascarpone 200 ml kremówki 36% 2-3 łyżki cukru pudru około 2 łyżek masy
Słodkie okruszkitiramisu, które mogą być naprawdę niezłą konkurencją dla klasycznego deseru :) Puszyste biszkoptowe ciasto w dwóch wersjach: jasnej i z kakao, nasączone kawą z alkoholem, do tego pyszny krem z kremówki i mascarpone, a całość oprószona ciemnym kakao. Babeczki rozpływają się w ustach, świetnie przechowują się w lodówce, a następnego dnia smakują równie dobrze. Aby krem był sztywny nie dodałam(...)łyżki letniego mleka 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ciemnego kakao SKŁADNIKI NA KREM: 200 g śmietany kremówki 30% 250 g mascarpone cukier puder - do smaku - ja dodałam 4,5 łyżki DODATKOWO: 0,5 szklanki zaparzonej mocnej kawy + 2 łyżeczki alkoholu, np. Amaretto (ja użyłam brandy) ciemne kakao
Słodko-Słony Świat IlonySłodko, słodko, słodziusieńko ! Bezy z kremem z serka mascarpone i białej czekolady, obsypane pestkami granatu, to deser dla prawdziwego łasucha.Składniki( na około 25 szt. )* 5 białek* 1,5 szklanki drobnego cukru* 250 g serka mascarpone* 100 g białej czekolady* granatWykonanie:Białka lekko podbić, na wysokich obrotach miksera. Następnie dodawać niewielkimi porcjami ( około 2 łyżki ) cukier. Ubijać, aż piana stanie(...)gniazdko.Bezy należy suszyć w temperaturze 100 stopni C około 5 godzin.Krem do bezowych gniazdek:Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej - ostudzić.Serek mascarpone zmiksować, żeby lekko go napowietrzyć. Do zmiksowanego serka dodać rozpuszczoną, przestygniętą czekoladę - połączyć składniki.Kremem wypełniać wysuszone bezy. Bezowe gniazdka, wypełnione kremem z białej czekolady, posypać pestkami granatu.Smacznego
kolorowotorcikowomoim Dziećmi tort w kształcie rolki papieru toaletowego: 3 mięciutkie, grube biszkopty przełożone przepysznym kremem na bazie kaszy manny oraz dżemem malinowym... A do tego mega czekoladowe babeczki Poop Emoji z równie mocno czekoladowym kremem z kremówki, mascarpone i kakao... Internet zalały memy z ludźmi wykupującymi w ilościach hurtowych papier toaletowy ze sklepów... Hmmm(...)gładką masę. SKŁADNIE: Krem grysikowy podziel na 3 części - 2 dwie większe i jedna mniejszą w proporcjach: 40 %, 40 % oraz 20%. Na paterze lub dużym talerzu połóż pierwszy biszkopt. Wyłóż na niego pierwszą cześć kremu (40 %). Drugi biszkopt posmaruj od dołu 3 pełnymi łyżkami dżemu i połóż go na pierwszy blat z kremem. Na wierzch drugiego blatu wyłóż drugą
Słodko-Słony Świat IlonyJeśli tak jak ja lubicie kokos to tym ciastem będziecie zachwyceni. Jest podwójnie kokosowe bo zawiera kokosową bezę oraz krem z mascarpone i gotowanego kokosu a to wszystko otulone kakaowym biszkoptem. Dodałam też lekką nutkę alkoholu, żeby całość nie wydawała się mdła. Jak dla mnie bomba (kaloryczna niestety też),miękkie, lekkie po prostu przepyszne. *foremka(...)szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia na bezę: 4 białka 1 szklanka cukru 150 g kokosu szczypta soli na krem kokosowy: 3/4 szklanki mleka 100 g drobnego kokosu 300 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru łyżka żelatyny dodatkowo: 1/3 szklanki wódki Biszkopt upiec najlepiej dzień przed przekładaniem ciasta, wtedy ładnie się przekroi
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniajuż kurki, kilkanaście pęczków szparagów, jagody, truskawki, itd. Wszystko to czym chciałam się nacieszyć w późniejszym czasie! Rozpacz! Przedstawiamy Wam dzisiaj awaryjną tartę - z ciasta francuskiego, z kremem na bazie śmietanki i mascarpone z dodatkiem skórki z cytryny i świeżych ziół. Całość udekorowana sezonowymi owocami - jeszcze można dostać truskawki, maliny i borówki, więc zachęcamy do jej zrobienia! :) Składniki: arkusz ciasta(...)kratkę i ostudzić. Śmietankę kremówkę ubić z mascarpone i cukrem pudrem, jeśli zależy nam na delikatniejszym kremie dajmy więcej śmietanki kremówki, albo ubijmy tylko śmietankę bez mascarpone. Na koniec do kremu dodajemy drobno posiekane zioła i skórkę startą z cytryny. Na ostudzone ciasto wykładamy krem, następnie dekorujemy owocami i posypujemy pokruszonymi pistacjami. Podajemy natychmiast. Smacznego
Plate of Joy