Jeśli coś nie wychodzi po mojej myśli, zawsze staram się korzystać z planu awaryjnego. Wtedy moja fantazja dostaje skrzydeł. Tak też było i w tym przypadku
Blondynka Gotujeupraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli PL-EKO-03 COBICO 360 kcal/100 g Ciasteczka Babci Ani orkiszowe naturalne, ok. 2,9 zł/100 g Składniki: mąka orkiszowa, otręby orkiszowe, tłuszcz kokosowy, sól (ciasto fermentowane) 446 kcal/100 g 2. Pestki dyni, słonecznika, orzechy, migdały Zdrowe, bogate w dobre tłuszcze, zawierają minimum zbędnych dodatków. Przekąska idealna gdyby nie ich spora kaloryczność. Sprawdzą(...)przeciwutleniacze (sezamon i sezamolinę). Chałwa sezamowa bez cukru, ok. 2,7 zł/ 25 g Składniki: sezam, malitol, olej palmowy, aromat waniliowy, przyprawa naturalna - mydlnica lekarska. 7. Gotowa zupa krem. Takie produkty często nie odbiegają jakością od tych domowych. Nie trzeba nosić ze sobą łyżeczki, w sumie można je pić prosto z kubeczka. Smakują dobrze nawet na zimno
Powiedz dietom nieprzeżuć do rondelka i delikatnie podgrzewaj, aż masa zagęści się. 3. GOTOWE! zdjęcie od fotografa z warsztatów zdjęcie od fotografa z warsztatów Krem z pieczoną dynią, imbirem, kawą Inką i grzankami Składniki na 5 porcji: · dynia(...)indywidualnych preferencji przygotowującego napój. Kawa Inka z rozpuszczoną czekoladą mleczną i puree z kokosa Składniki / porcja na 350 ml: · wiórki kokosowe ok. 4-10 g · laska wanilii – 1 sztuka · śmietanka
SMYKWKUCHNISmaczliwka – czyli pospolite awokado, owoc pochodzący z wiecznie zielonych drzew z rodziny wawrzynowatych. Jak sama nazwa wskazuje, jest smaczny i nadaję się do przyrządzenia wielu rodzaju potraw. Sałatek, kremów, past, koktajli i deserów. Awokado jako pierwsi odkryli Meksykanie i szybko rozpowszechnili po całej Ameryce Północnej, Środkowej i Południowej, stamtąd wieść o tej niezwykłej roślinie powędrowała już na cały świat(...)blogu koktajl bananowo-czekoladowy z wykorzystaniem tego niezwykłego owocu! Inne koktajle znajdziecie tutaj ! Koktajl bananowo-czekoladowy Składniki: 1 szklanka mleka roślinnego (u mnie kokosowe) 1 banan ½ gruszki (ewentualnie banana) ½ awokado 1 łodyga selera naciowego lub garść listków szpinaku 3 łyżeczki surowego kakao 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie) Przygotowanie: Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy. Autor
Moja Mama Gotujemnie konsystencja batoników: przypomina mi nieco batoniki ciągutki z dodatkiem karmelu, które większość z nas lubi, tak więc jestem przekonana, że z pewnością posmakują dzieciom. Skład: daktyle*, migdały*, wiórki kokosowe*, skórka pomarańczowa* (5%), wanilia*, olejek cytrusowy*. Yummy Żurawinowy Smakuje rewelacyjnie – podobnie, jak w przypadku pomarańczowego owocowy dodatek w postaci żurawiny wnosi nieco orzeźwienia; batonik oczywiście jest słodki, ale towarzyszy(...)komponuje się choćby z porządną porcją awokado z dodatkiem odrobiny soli morskiej. Takimi pełnowartościowymi krakersami można zastępować zwykłe pieczywo, idealne więc będą do przegryzania razem z sałatką czy zupą krem wzbogacając ich smak i sycąc na dłużej. I to już wszystkie produkty. Mając na uwadze grzeszki dzisiejszego przemysłu spożywczego, niezmiernie cieszy fakt, że istnieją ludzie, który realizując swoje pasje
Roślinna - blog wegańskiTo nie było łatwe zadanie. Tak przynajmniej myślałam przed przystąpieniem do pracy. Biszkopt, który ma nie opaść, do tego krem, który ma nie spłynąć i jeszcze
Eat Shrimpswygląda z perspektywy zdrowia konsumenta? Czy faktycznie jest się czego bać? Surowy vs przetworzony Na początek warto rozróżnić surowy olej od przetworzonego. Olej palmowy (nie mylić z kokosowym!) uzyskuje się z palmy oleistej. Na rynku mamy dwa rodzaje oleju, o różnym składzie chemicznym i właściwościach: z nasion (ziarna) palmy oleistej – rzadziej spotykany, używany głównie przy produkcji lodów, zawiera ponad(...)tłuszczowych powinniśmy jak najrzadziej jeść produkty, które w składzie mają olej palmowy. Nie można zignorować także rakotwórczych zanieczyszczeń oraz niekorzystnego wpływu na środowisko. Różnego rodzaju sklepowe ciastka, czekolady, batony, kremy czekoladowe (aż 1/3 Nutelli to tłuszcz), słone przekąskach i fast-foody na pewno nie powinny pojawiać się w naszej diecie regularnie (a najlepiej w ogóle ). Źródła
Powiedz dietom nieprzeczytaniu tego wpisu. Wyeliminuj ze swojej kuchni te najbardziej szkodliwe produkty , a ryzyko że sięgniesz po nie w chwili kryzysu znacznie zmaleje. Pozbądź się przede wszystkim: czekolad, batonów, wafelków, kremów czekoladowych itp. płatków i mieszanek śniadaniowych z cukrem – Dlaczego? Odpowiedź po tym linkiem – czy warto kupować musli w sklepie? Porównanie składów popularnych mieszanek. chipsów, krakersów, paluszków, orzeszków ziemnych(...)kopalnia przepisów, poszukaj odpowiadającego Ci dania z wykorzystaniem produktu, którego nie miałeś/miałaś okazji do tej pory spróbować. Mogą to być nasiona chia, awokado, mango czy mleko kokosowe. Eksperymenty i nowe smaki pozwalają uniknąć rutyny i zaprzyjaźnić się ze zdrową kuchnią. 5. Spróbuj wegańskich przepisów Nie wiem ile razy już pisałam na blogu, jak bardzo lubię wegańskie przepisy (choć
Powiedz dietom nie