Biszkoptowe, francuskie, drożdżowe, kruche, bezowe… – rolady. Zrolować możemy prawie wszystko – od owoców, poprzez przeróżne masy… i nie tylko. Tym razem Ciasto na niedzielę z wykorzystaniem
mojewypiekiinietylkokomórką przy bardzo słabym świetle (już był wieczór) Początkowo tort miał być wykonany zupełnie inaczej. Został jednak zrobiony w prosty sposób, bez pieczenia oraz bez mas i wszelkiego rodzaju kremów. To po prostu sernik na zimno :) którego góra została przerobiona na wzór właśnie kortu tenisowego. Przy okazji dowiedziałam się, że nie musi być zielony (miałam zmartwienie(...)śmietankowego President 1,5 szkl. cukru pudru - u mnie z malaksera :) 40 g żelatyny 1 galaretka pomarańczowa 1 całe opakowanie cukru waniliowego kilka łyżek wiórków kokosowych Dodatkowo: forma aluminiowa prostokątna (może być również brytfanka prostokątna) folia spożywcza do wyłożenia formy alumioniowej siatka po włoszczyźnie :) spażona wrzątkiem dwa patyczki do szaszłyków Przygotować galaretkę w mniej niż 1/2 litra
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comodrobina sody, - mąka owsiana bezglutenowa, szklanka - cynamon, kardamon, imbir, korzeń lukrecji, - po pół łyżeczki //Pokombinowałyśmy zmieniając proporcje, dodając czekoladę, zwiększając ilość bakalii, zamieniając zwykły olej/masło na olej kokosowy, dodając skórkę pomarańczy i... oczywiście zamieniając zwykłą herbatę na czaj korzenny z Ziarenkowa. No i oczywiście MĄKA (!) w naszym wykonaniu ciasto jest owsiane - bezglutenowe. //Jeśli podwoimy ilość składników, powinno(...)niego trafiła nie była zawrotna. Kupisz je tu: KLIK . KANDYZOWANE OWOCE CZARNEJ PORZECZKI - " są smaczną przekąską i stanowią świetny dodatek do deserów. Ich lekko kwaskowaty smak równoważy słodycz kremów, budyniów czy bitej śmietany. Owoce CZARNEJ PORZECZKI usprawniają pracę układu pokarmowego, przez co poleca się je osobom na diecie. Spora zawartość błonnika pokarmowego wspomaga usuwanie toksyn z organizmu. " Bardzo smaczne
Wypisz Wymalujspotkanie rodzinne to okazja do spotkania przy kawie i dobrym ciastku. Czekoladowe desery smakują nam zwłaszcza jesienią i zimą, kiedy mamy obniżony nastrój i zwiększone zapotrzebowanie na słodkości. Śmietankowe kremy, lody z polewą czekoladową, puszyste ciasta z galaretką to tylko niektóre z grzesznych przyjemności. Podawane na koniec obiadu czy na podwieczorek, stanowią słodkie zakończenie posiłku. Najzdrowszym, jak się okazuje deserem(...)awokado Składniki: 1 dojrzałe awokado 1 banan 1 garść blanszowanych migdałów 4 łyżki kakao w proszku Alce Nero Fair Trade Bio 2 łyżki syropu klonowego opcjonalnie: mleko kokosowe lub migdałowe Przygotowanie: Awokado dzielimy na pół, nożem usuwamy pestkę. Przy pomocy łyżeczki wydrążamy miąższ i przekładamy do malaksera. Dodajemy obranego banana, kakao, syrop klonowy. Miksujemy, aż uzyskamy jednolitą, gładką masę. Jeśli
Moja smaczna kuchnialiofilizowana 2,6%, borówka amerykańska liofilizowana 2,6%. Cookiem&Cream: płatki owsiane, granola (płatki owsiane, cukier, tłuszcz palmowy częściowo utwardzony, kaszka kukurydziana, pełnoziarnista mąka pszenna, kakao), ciastka z kremem (mąka pszenna, cukier, kakao, olej palmowy, skrobia pszenna, syrop g-f, subst. spulchniające, sól, lecytyna sojowa, aromat), muszelki czekoladowe (pełnoziarnista mąka pszenna, mąka graham, kaszka kukurydziana, cukier, glukoza, kakao, olej(...)dostarczymy sobie nieco szybkiej energii i budulca naszym mięśniom. Jednak to tylko najprostsze zastosowanie a inne ciekawsze pomysły zaoferujemy Wam niebawem. Gryczane ciasto czekoladowe z tego przepisu, śmietanka kokosowa, mieszanka musli, kiwi. Kakaowy budyń owsiany, musli Cookiem&Cream i smoczy owoc. Musli Fit (z owocami) Ocena: 6 pand Musli Cookiem&Cream (smak wymiata ale odrobinę obniżamy
Candy Pandaskefiru 250 g maślanki 350g twarogu 40 g żółtego sera. Wyróżniamy mleko krowie, kozie, owcze. Także mleko uzyskane z orzechów makadamia, z łuskanych ziaren owsa, mleko sojowe, migdałowe, kokosowe, owsiane, czy ryżowe. Często te ostatnie jedynie umownie nazywa się mlekiem, są to napoje roślinne, które otrzymuje się z produktów pochodzenia roślinnego, a nie zwierzęcego. Robi się je szybko dodając odpowiednie(...)jest najbardziej popularna. Jest polecane dla osób z nietolerancją laktozy i skazą białkową. Ma smak warzywny, fasolowy. Nie zawiera glutenu. Mleko migdałowe Bardzo delikatne, nadaje się do kaszek, napojów, kremów, czy deserów. Napój młodości - jest cennym źródłem witaminy E. Podobnie jak mleko makadamia nie zawiera laktozy ani glutenu. Mleko ryżowe Przygotowuje się je ze zmielonego pełnoziarnistego ryżu
Zasmakuj KuchniJeśli coś nie wychodzi po mojej myśli, zawsze staram się korzystać z planu awaryjnego. Wtedy moja fantazja dostaje skrzydeł. Tak też było i w tym przypadku
Blondynka Gotujeupraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli PL-EKO-03 COBICO 360 kcal/100 g Ciasteczka Babci Ani orkiszowe naturalne, ok. 2,9 zł/100 g Składniki: mąka orkiszowa, otręby orkiszowe, tłuszcz kokosowy, sól (ciasto fermentowane) 446 kcal/100 g 2. Pestki dyni, słonecznika, orzechy, migdały Zdrowe, bogate w dobre tłuszcze, zawierają minimum zbędnych dodatków. Przekąska idealna gdyby nie ich spora kaloryczność. Sprawdzą(...)przeciwutleniacze (sezamon i sezamolinę). Chałwa sezamowa bez cukru, ok. 2,7 zł/ 25 g Składniki: sezam, malitol, olej palmowy, aromat waniliowy, przyprawa naturalna - mydlnica lekarska. 7. Gotowa zupa krem. Takie produkty często nie odbiegają jakością od tych domowych. Nie trzeba nosić ze sobą łyżeczki, w sumie można je pić prosto z kubeczka. Smakują dobrze nawet na zimno
Powiedz dietom nieprzeżuć do rondelka i delikatnie podgrzewaj, aż masa zagęści się. 3. GOTOWE! zdjęcie od fotografa z warsztatów zdjęcie od fotografa z warsztatów Krem z pieczoną dynią, imbirem, kawą Inką i grzankami Składniki na 5 porcji: · dynia(...)indywidualnych preferencji przygotowującego napój. Kawa Inka z rozpuszczoną czekoladą mleczną i puree z kokosa Składniki / porcja na 350 ml: · wiórki kokosowe ok. 4-10 g · laska wanilii – 1 sztuka · śmietanka
SMYKWKUCHNISmaczliwka – czyli pospolite awokado, owoc pochodzący z wiecznie zielonych drzew z rodziny wawrzynowatych. Jak sama nazwa wskazuje, jest smaczny i nadaję się do przyrządzenia wielu rodzaju potraw. Sałatek, kremów, past, koktajli i deserów. Awokado jako pierwsi odkryli Meksykanie i szybko rozpowszechnili po całej Ameryce Północnej, Środkowej i Południowej, stamtąd wieść o tej niezwykłej roślinie powędrowała już na cały świat(...)blogu koktajl bananowo-czekoladowy z wykorzystaniem tego niezwykłego owocu! Inne koktajle znajdziecie tutaj ! Koktajl bananowo-czekoladowy Składniki: 1 szklanka mleka roślinnego (u mnie kokosowe) 1 banan ½ gruszki (ewentualnie banana) ½ awokado 1 łodyga selera naciowego lub garść listków szpinaku 3 łyżeczki surowego kakao 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie) Przygotowanie: Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy. Autor
Moja Mama Gotujemnie konsystencja batoników: przypomina mi nieco batoniki ciągutki z dodatkiem karmelu, które większość z nas lubi, tak więc jestem przekonana, że z pewnością posmakują dzieciom. Skład: daktyle*, migdały*, wiórki kokosowe*, skórka pomarańczowa* (5%), wanilia*, olejek cytrusowy*. Yummy Żurawinowy Smakuje rewelacyjnie – podobnie, jak w przypadku pomarańczowego owocowy dodatek w postaci żurawiny wnosi nieco orzeźwienia; batonik oczywiście jest słodki, ale towarzyszy(...)komponuje się choćby z porządną porcją awokado z dodatkiem odrobiny soli morskiej. Takimi pełnowartościowymi krakersami można zastępować zwykłe pieczywo, idealne więc będą do przegryzania razem z sałatką czy zupą krem wzbogacając ich smak i sycąc na dłużej. I to już wszystkie produkty. Mając na uwadze grzeszki dzisiejszego przemysłu spożywczego, niezmiernie cieszy fakt, że istnieją ludzie, który realizując swoje pasje
Roślinna - blog wegańskiTo nie było łatwe zadanie. Tak przynajmniej myślałam przed przystąpieniem do pracy. Biszkopt, który ma nie opaść, do tego krem, który ma nie spłynąć i jeszcze
Eat Shrimpswygląda z perspektywy zdrowia konsumenta? Czy faktycznie jest się czego bać? Surowy vs przetworzony Na początek warto rozróżnić surowy olej od przetworzonego. Olej palmowy (nie mylić z kokosowym!) uzyskuje się z palmy oleistej. Na rynku mamy dwa rodzaje oleju, o różnym składzie chemicznym i właściwościach: z nasion (ziarna) palmy oleistej – rzadziej spotykany, używany głównie przy produkcji lodów, zawiera ponad(...)tłuszczowych powinniśmy jak najrzadziej jeść produkty, które w składzie mają olej palmowy. Nie można zignorować także rakotwórczych zanieczyszczeń oraz niekorzystnego wpływu na środowisko. Różnego rodzaju sklepowe ciastka, czekolady, batony, kremy czekoladowe (aż 1/3 Nutelli to tłuszcz), słone przekąskach i fast-foody na pewno nie powinny pojawiać się w naszej diecie regularnie (a najlepiej w ogóle ). Źródła
Powiedz dietom nie