krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:426/534)

Ciasto Parada 196

masą budyniową, do tego mamy tu jeszczę dwie warstwy bezowe- kokosową i orzechową, które oddzielone są galaretką wiśniową. Wierzch ciasta to herbatniki również nasączone ponczem kawowym z procentami oraz czekoladowe ganache, które pełni rolę polewy. Aż 8 pysznych warstw! Połączenie tak różnorodnych składników sprawia, że ciasto jest bardzo ciekawe i niebanalne, a z każdym kęsem odkrywa się nowe smaki. Delikatny(...)miękkiego masła Dodatkowo: ok. 1/3 szklanki mocnej kawy 50 ml wódki kilka sztuk herbatników 2 galaretki wiśniowe Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 1/2 szklanki śmietanki 30% posypka czekoladowa Wykonanie: Biszkopt: I- część: mieszamy mikserem Białka oddzielamy od żółtek. Białka wlewamy do miski, dodajemy szczyptę soli i ubijamy mikserem na sztywną pianę. Następnie dodajemy porcjami cukier, ciągle miksując. Gdy cukier się

Kuchnia MagdaLeny
Pijana wiśnia, czyli proste ciasto z wiśniami 155

Czasem przychodzi taki czas, że trzeba zrobić ciasto – czy to na urodziny czy na pożegnanie, a może po prostu jako guilty pleasure . Nieważne jednak jaki

A to pestka
Najlepsze batoniki proteinowe 187

proszeeeee bardzo. Tak jak powiedziałam tak zrobiłam. Łapcie przepis. Jestem na prawdę z siebie dumna. trochę miałam obiekcję czy nie zostawić go dla siebie ;p Smak wyszedł pyszny. Taki czekoladowo marcepanowy. No i wartości odżywcze myślę że większości z was przypadną do gustu :) próbujcie. Testujcie. Czekam na wasze opinie ;] Składniki (na około 6 batoników)/sztuka około 104 kcal(...)Oleofarm 100g odtłuszczonej mąki migdałowej   15g gorzkiego kakao Fresano woda Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki pomału ciągle mieszając dolewamy letniej wody, aż uzyskamy konsystencje gęstego kremu odkładamy masę na około 5 minut rozsmarowujemy ciasto na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia mocno dociskając je do spodu pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20-30 minut (mowię

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Rolada żyrafa z kremem budyniowym i galaretką 264

Macie ochotę na szybkie i pyszne ciasto? Jeżeli Wasza odpowiedź brzmi: tak- to mam dla Was coś naprawdę szałowego. Lekkie biszkoptowe ciasto z delikatnym budyniowym kremem i dodatek ulubionej galaretki, czyż nie brzmi pysznie? Ciasto jest proste i bardzo szybkie do zrobienia. Najwięcej czasu trzeba " poświęcić" na galaretkę, jednak gdy bardzo nam się spieszy to możemy ją pominąć. Fajna propozycja(...)piekarnika nagrzanego na 180 stopni. W między czasie do pozostałej reszty masy dodać kakao i wymieszać do połączenia się składników. Gdy kontury się upieką wyłożyć na nie masę czekoladową i całość piec przez 15 minut w 180 stopniach. W między czasie przygotować papier do pieczenia i wysmarować go olejem. Gdy ciasto się upiecze wyłożyć je na przygotowany papier i jeszcze

Krakowskie smaki Ani
ciasto francuskie z bajecznym kremem z owocami 130

Przyznaję się bez bicia - ten krem mnie onieśmielił. Tylko trzeba przyznać słodki tak bardzo, że wystarczy dosłownie malutki kawałeczek jest wystarczający. Ciasto robi się błyskawicznie, tylko trzeba odrobinę dłużej poczekać, aż wszystko stężeje.  Składniki: ciasto francuskie 2 tabliczki białej czekolady 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) owoce sezonowe - u mnie maliny  Przygotowanie: ciasto francuskie rozłożyć w naczyniu żaroodpornym(...)gorącej kąpieli (lub w kuchence mikrofalowej przez 30-40 s) rozpuścić białą czekoladę do lekko ostudzone czekolady dodać mascarpone i dokładnie wymieszać na upieczone ciasto wylać masę czekoladową i ułożyć owoce odłożyć do stężenia :)  Powiem krótko niebo w gębie : ) Smacznego

Gotowanie z pasją
Ciasto czekoladowe z likierem Bayley's 98

Ciasto czekoladowe z likierem Bayley's Gdy moja córka pojechała na weekend do dziadków mogłam pozwolić sobie na ciasto dla dorosłych.Oto efekt moich eksperymentów. Składniki: 1 kostka margaryny Kasia 4 jajka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 2 łyżki kakao 2 łyżeczki prosku do pieczenia 1 szklanka mocnej kawy rozpuszcalnej 100 g mascarpone 200 ml śmietanki 4 łyki cukru(...)kawy,cukier,kakao i Kasię rozpuszczamy na wolnym ogniu mieszając. Studzimy.Dodajemy mąkę,proszek do pieczenia i jajka miksujemy.Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 60 minut. Gdy ciasto wystygnie dekorujemy kremem. Krem: Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem stopniowo dodając mascarpone.Na koniec dodajemy likier.Dekorujemy ciasto.  Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Tort Marcello 682

słodki , czekoladowy i jak najbardziej jeden z tych godnych polecenia. Miałam trudny wybór, zastanawiałam się nad kilkoma rodzajami tortu, jednak ostateczna decyzja padła na niego i nie żałuję, mimo tego że w trakcie robienia jak to ze mną bywa stwierdziłam że mogłam zrobić jakiś jasny :) Trzeba przyznać że jest dość pracochłonny jeśli chodzi o wykonanie placków, ale efekt końcowy wszystko(...)23cm) : 9 jajek  1 i 1/2 szkl mąki pszennej 100 g kakao 1 i 1/2 szkl cukru 1 i 1/2 łyżki proszku do pieczenia zapach rumowy Krem: 2 kostki masła 5 jajek 1 i 1/4 szkl cukru 100 g kakao Poncz : 1 szkl wódki 1 i 1/2 szkl wody zapach rumowy cukier do smaku Przygotowanie : Ciasto : Jajka ucieramy

charlotte gotuje
Liebster Blog Awards 126

gotować? Wolę piec, gdyż bez słodyczy niestety nie umiem żyć J 3.     Ulubiony deser lub ciasto? Bardzo ciężko wybrać ale chyba nie umiałabym odmówić ciasta czekoladowego i tortu. 4.     Co jest dla Ciebie najcenniejsze? Moja rodzina, przyjaciele i radość w życiu. 5.     Impreza w klubie czy domówka ze znajomymi? Domówka(...)się Buldog Francuski, czyli wybieram psa J 9.     Ulubiony owoc? Maliny i truskawki, czyli znowu lato J    10. Wspomnienie z dzieciństwa...   Bezy z kremem kawowym kupowane przez moją babcię(takie kulinarne). Najmilej wspominam zabawy na podwórku J      11.Ulubione zajęcie poza gotowaniem? Zumba   i rolki !!! Oto moje pytania

Mania Gotowania
Leśny Tort Improwizowany 215

Na ten tort pomysł powstawał w trakcie tworzenia. Nie miałam na niego pomysłu przed pieczeniem. Piekłam biszkopt i myślałam sobie, jakoś to będzie. Jedyne co wiedziałam

Blondynka Gotuje
Petit fours 80

Francji. Są tam serwowane jako deser po głównym posiłku. Petit fours to małe ciasteczka w formie krajanki. Łączą w sobie delikatny, cienki biszkopt, masę marcepanową, marmoladę i polewę czekoladową. Ciasteczka dekoruje się lukrem lub czekoladą.  Najlepiej smakują popijane kawą. Jednak jedno muszę powiedzieć wam na wstępie - są to ciasteczka dla bardzo cierpliwych :) Wymagają sporego nakładu pracy(...)mąki pszennej 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Do przełożenia: 1 opakowanie surowego marcepanu (250 g) 1 słoiczek marmolady truskawkowej lub wieloowocowej (280 g) Krem maślany: 100 g masła (w temperaturze pokojowej) 200 g cukru pudru 2-3 łyżki mleka Polewa: 300 g mlecznej (lub gorzkiej) czekolady 2 łyżeczki oliwy Do dekoracji: biała czekolada

Świat Ciasta
Babeczki "Leśny Mech" 157

Słodkie wypieki z dodatkiem warzyw stały się bardzo popularne. Po  cieście marchewkowym  i  buraczanym cieście czekoladowym , które cieszą się dużą popularnością na blogu, przyszedł czas na przemycenie do ciasta szpinaku. Tak powstały te oto zielone babeczki, które są mini wersją popularnego w sieci i nie tylko ciasta zwanego "Leśny Mech". Szpinak może wydawać się dość kontrowersyjnym dodatkiem(...)mrożonego szpinaku 190 g cukru 3 jajka 190 ml oleju rzepakowego 225 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej Krem: 100 ml śmietany 30% 125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Dekoracja: granat Przygotowanie: Szpinak rozmrażamy i odciskamy nadmiar wody. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej i mąkę wymieszaną

Smakowity Blog Kulinarny
Czy nieudane ciasto może być dobre? – Fale Dunaju 194

efekt zniknie. Ale nie zniknął. Na ostatnią chwilę ściągałam masę z ciasta i zastąpiłam ją bitą śmietaną, na której z kolei nie chciała się zbytnio trzymać polewa czekoladowa, która dla bitej śmietany okazała się zbyt ciężka. Stąd efekt taki jak na zdjęciach Koniec końców ciasto gościom smakowało, zresztą mi również, ale męczy mnie do dzisiaj dlaczego to masło mi się(...)wierzchu, układamy wiśnie w odstępach około 1 cm, delikatnie je w ciasto wciskając. Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach, do tzw. suchego patyczka. Ciasto odstawiamy do ostudzenia. Krem: – 4 łyżki cukru – 330 ml mleka – 1 budyń waniliowy bez cukru – 120 g masła w temperaturze pokojowej Budyń możemy szykować już kiedy ciasto jest w piekarniku. Odlewamy

Relaxtime
Kopiec kreta Thermomix 393

Kopiec kreta Thermomix Przepis na kopiec kreta. Przepis na Thermomix TM31 i TM5 Składniki: 300 g mąki pszennej 30 g kakao bez cukru 1 łyżeczka sody

Themo przepisy
Krem/budyń czekoladowy z kaszy gryczanej | bezglutenowy, bez laktozy, bez cukru | 117

Gładki, mocno czekoladowy krem/budyń z kaszy gryczanej przełamany kwaskowatym smakiem czerwonych porzeczek. Jeżeli nie przepadacie za kaszą gryczaną - spokojnie, jest praktycznie niewyczuwalna, dodatkowo by "zabić jej smak" możecie dodać jednego banana więcej. Mnóstwo wartości odżywczych i bomba magnezowa w jednym!  Składniki na 2 porcje: 100 g kaszy gryczanej prażonej 1 pokrojony banan 1 łyżka kakao naturalnego 3 kostki gorzkiej(...)ksylitolu Przygotowanie: Przygotowanie: Wszystkie składniki wrzucamy do garnka i gotujemy do momentu aż kasza będzie miękka. Gdy kasza jest miękka odstawiamy masę do wystygnięcia, a następnie blendujemy na gładki krem. Przekładamy do słoiczków i dekorujemy ulubionymi, najlepiej kwaśnymi owocami

Czarnawisienka
Mazurek wielkanocny 225

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy przez 15 minut na złoty kolor. Po tym czasie wyciągamy do wystudzenia. MASA KAJMAKOWA: Miękkie masło ubijamy na puszysty krem. Następnie dodajemy stopniowo masę kajmakową łyżka po łyżce, cały czas ubijając, a pod koniec możemy dodać szczyptę soli, która złamie słodycz masy, ale jeśli nie chcecie dodawać to nie trzeba. Gotową(...)minut do zamrażarki by czekolada się schłodziła i ponownie wyciągamy i polewamy dalej czekoladą do pożądanej wielkości. Takie gniazdka możemy ułożyć na wierzchu ciasta, możemy dodać jajka czekoladowe, bukszpan co wolicie :) Bazie zrobiłam również z roztopionej czekolady oraz płatków migdałowych

Gotuj z Mąką

Proponowane wyszukiwania