krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:431/534)

Wuzetka WZ 89

Wczoraj na blogu licznik pokazał 27000 polubień, WOW, dziękuję Wam wszystkim razem i każdemu z osobna za to, że jesteście. :) Zapraszam Was z tej okazji (na

To co lubię - gotuję i polecam
Bezy kakaowe 213

Lubicie słodycze? No przecież, w końcu trafiliście do mnie na bloga. Są takie wypieki, których nie da się zjeść zbyt dużo, ale nie dlatego, że są

Słodkie Przyjemności
BIAŁE GANACHE z białej czekolady, z masłem 141

Białe ganache z białej czekolady to pyszny krem do tynkowania tortu. Biały ganache do tortu z masłem nadaje się pod masę cukrową i dekoracje z tej masy. Krem jest pyszny, ale ma jedną wadę. Bardzo szybko zastyga na zimnym torcie. Dlatego przed tynkowaniem koniecznie trzeba tort wyciągnąć z lodówki, aby się ocieplił. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki(...)mieszamy, aż się rozpuści i otrzymamy gładką masę. Drugi sposób wykonania: podgrzewamy śmietankę, aż będzie gorąca. Wyłączamy palnik i dodajemy pokrojoną czekoladę. Mieszamy całość, aż otrzymamy gładką masę czekoladową. Następnie dodajemy miękkie masło i mieszamy, aż się rozpuści i otrzymamy jednolitą masę. Uwaga! Biała czekolada nie lubi wysokich temperatur. Jeśli doprowadzimy masę z masłem lub samą śmietankę do wrzenia odczekajmy

Słodki Pomysł
BIAŁE GANACHE z białej czekolady, z masłem 473

Białe ganache z białej czekolady to pyszny krem do tynkowania tortu. Biały ganache do tortu z masłem nadaje się pod masę cukrową i dekoracje z tej masy. Krem jest pyszny, ale ma jedną wadę. Bardzo szybko zastyga na zimnym torcie. Dlatego przed tynkowaniem koniecznie trzeba tort wyciągnąć z lodówki, aby się ocieplił. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki(...)mieszamy, aż się rozpuści i otrzymamy gładką masę. Drugi sposób wykonania: podgrzewamy śmietankę, aż będzie gorąca. Wyłączamy palnik i dodajemy pokrojoną czekoladę. Mieszamy całość, aż otrzymamy gładką masę czekoladową. Następnie dodajemy miękkie masło i mieszamy, aż się rozpuści i otrzymamy jednolitą masę. Uwaga! Biała czekolada nie lubi wysokich temperatur. Jeśli doprowadzimy masę z masłem lub samą śmietankę do wrzenia odczekajmy

Słodki Pomysł
Domowe kokosanki, czyli jak wykorzystać resztki ciasta 150

Myślę, że w każdym domu pozostają czasami resztki ciasta, którego nikt już nie chce jeść. Babki, murzynki czy inne "suche" ciasta bez kremów, można wykorzystać od przygotowania kokosanek. Kiedyś były bardzo popularne, teraz znowu wracają do łask. Pewnie z dwóch powodów: są pyszne i proste do zrobienia oraz dlatego, że coraz więcej osób stara się żyć zgodnie z ideą zero(...)dania. Przygotowując kokosanki z różnych ciast, uzyskujemy za każdym razem troszkę inny efekt. A przecież w kuchni dobrze jest, żeby bawić się smakami, prawda? Poniżej znajdziecie kilka sposobów na czekoladowe kokosanki. Jak zrobić czekoladowe kokosanki? Do przygotowania kokosanek można wykorzystać jeden z poniższych przepisów. Upieczone ciasto należy wystudzić, pokroić w dowolnej wielkości kostki. Następnie zanurzyć w polewie czekoladowej aż ciasto

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ślimaczki drożdżowe z pistacjami i masłem orzechowym 187

pajdę świeżego chleba z solidną dawką tej orzechowej przyjemności :) Zdarza się również, że smarowidło to dodaję do ciast i ciasteczek jako nadzienie , składnik masy głównej , czy krem smakowy . Rzadsze jest ogólnie takie zastosowanie masła orzechowego, ale odkąd po raz pierwszy go użyłam jako głównego składnika mojej słodkości, tak do teraz często gości właśnie(...)Dozwolone jest również jego wykorzystanie w deserze na zimno. Ja postawiłam na klasykę, czyli pulchne bułeczki drożdżowe masłem orzechowym obficie nadziane . Do tego wierzch okraszony pistacjami i kamyczkami czekoladowymi - i tak oto jestem w kulinarnym niebie! :) Składniki na 11-12 sztuk średnich drożdżówek: ZACZYN: 50g masła – stopionego 180ml mleka [3/4 szkl.] – ciepłego 25g świeżych drożdży 1 łyżeczka mąki

Grunt to przepis!
Hiszpański jabłecznik z kruszonką 96

Hiszpański jabłecznik to idealne ciasto na poprawę nastroju. Gdy je zobaczyłam od razu mnie uwiodło. Jest pyszne, wilgotne, mocno czekoladowe i na dodatek z jabłkami. Delikatnie pachnie cynamonem. Smakuje wyśmienicie w towarzystwie filiżanki ulubionej kawki. Częstujcie się. Hiszpański jabłecznik z kruszonką 4 jajka 550 g mąki 2 łyżki kakao 2 łyżki cynamonu 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 kg jabłek(...)kruszonkę i wstawić do lodówki. Obrać jabłka, pokroić je na cząstki i skropić sokiem z cytryny. Resztę masła (200g), cukier waniliowy i 200 g cukru utrzeć mikserem na gładki krem, dodawać pojedynczo jajka nie przerywając miksowania. Pozostałą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, 1 łyżką cynamonu i kakao. Dodawać stopniowo do masy. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy

Pieguskowa Kuchnia
Jogurt z galaretką 189

takie upały ciężko jest wystać przy piekarniku czy też piec ciasta z kremami i nie tylko, ciasta pracochłonne dlatego chciałam zrobić coś na szybko i coś co mogłoby choć trochę pomóc w ochłodzeniu i orzeźwieniu. Przeglądając szafki i lodówkę znalazłam jogurt naturalny i galaretkę i postanowiłam połączyć je i nie skromnie muszę przyznać, że mi się udało :-) Zasmakowało całej mojej(...)szklance wody, gdy wystygnie przelać do jogurtu i wymieszać do połączenia składników. Przelać do pucharków i włożyć do lodówki żeby stężało. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i posypką czekoladową (bądź według upodobań.) Smacznego

Motylkowa Kuchnia
Ciasta na święta – bez jajek i mleka 266

diecie bezmlecznej można łatwo przyrządzić go wykorzystując jogurt kokosowy, sojowy czy owsiany. Dla mnie świetnym dodatkiem do ciasta jogurtowego są mrożone maliny. Możecie też ozdobić je cukrem pudrem. Czekoladowy jagielnik, czyli „sernik” bez sera „Sernik” jaglany to nie tylko pyszny ale i zdrowy deser. Po nocy spędzonej w lodówce masa „sernikowa” swoją konsystencją do złudzenia będzie przypominać klasyczny(...)zrobienia. Połączenie orzechów i jabłek sprawiają, że ciasto ma fajną konsystencję i niepowtarzalny smak. Piecze się je na bazie oleju, dlatego jest ono całkowicie bezmleczne. Biszkopt przekładany malinami i kremem budyniowym Biszkopt nadaje się nie tylko do tortu. Można z niego wyczarować także przepyszne ciasto biszkoptowe . Ciasto przełożone malinami i budyniem kokosowym doskonale się komponuje. Proste i szybkie ciasto

Dieta bez mleka
Ciasto bez pieczenia – efektowny deser bez udziału piekarnika! 157

spotkanie w gronie znajomych i szukasz pomysłu na szybkie ciasto bez pieczenia? Wiele przepisów znajdziesz na Wejdź, zainspiruj się i zaskocz swoich najbliższych! Ciasto bez pieczenia – owocowe, sernik czy czekoladowo orzechowe? Wśród ciast bez pieczenia dużą popularnością cieszą się serniki. Można przygotować np. sernik jogurtowy o smaku jagodowym z galaretką w środku. Taki sernik prezentuje się okazale, ma fioletowy kolor(...)czekoladą, kawowego straciatella z ananasem czy sernika cappuccino. Sernik wegański zaś można przygotować np. z nerkowców. Miłośnicy owoców z pewnością docenią różnego rodzaju tarty obłożone owocami i serkiem lub kremem mascarpone. Wszyscy, którzy cenią sobie smak czekolady, karmelu czy orzechów będą z pewnością zachwyceni ciastem a’la snikers! Możliwości jest nieskończenie wiele. Przygotuj ciasto z pianką o ulubionym smaku, musem

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kopiec kreta 171

Przepis, który już był na blogu, ale ma nowe, moim zdaniem lepsze zdjęcia, dlatego postanowiłam całkiem Wam o nim przypomnieć ;) Znane i lubiane ciasto. Pyszne, wyjątkowe - śmietana, banany, czekoladowe wiórki... Mmm pyszności :) Doskonale się prezentuje, jeszcze lepiej smakuje. W smaku niczym nie różni się od gotowej wersji kopca kreta, jest nawet lepszy, a pracy z nim nie za dużo. Polecam(...)facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 100 g margaryny 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao szklanka maślanki Krem: 500 g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 50 g gorzkiej czekolady 3-4 banany sok z połówki cytryny Margarynę rozpuścić w garnuszku i odstawić

Domowa cukiernia Ewy
Tort czekoladowo- malinowy 153

rozrabiamy w ciepłej wodzie lub rozpuszczamy w mikrofali. Całość łączymy i wylewamy na schłodzony spód.  3. W ten sam sposób przygotowujemy masę malinową. Wylewamy ją na tężejącą masę czekoladową i ponownie wstawiamy do lodówki. Chłodzimy. Następnie wykładamy drugą połowę masy ciasteczkowej wyrównujemy i umieszczamy w lodówce.  4. Galaretkę o smaku agrestowym rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody(...)jogurtowo -agrestowej  delikatnie posypujemy intensywnie niebieskim cukrem, a następnie zalewamy tężejącą rubinową galaretką.  6. Mascarpone ucieramy i przekładamy do rękawa cukierniczego. Kokosem ozdabiamy brzegi ciasta.  Z kremu wyciskamy zgrabne rozetki na wierzch kładziemy kawałki brzoskwini. Rozetki posypujemy kolorowym cukrem.  Gotowe

vaniliowoczekoladowa
Sernik kokosowo-czekoladowy z jagodami / 3 urodziny bloga 150

momentu gdy zaczęłam się z Wami dzielić moimi przepisami. Dziękuję Wam bardzo, że tu zaglądacie i wracacie po więcej. W podziękowaniu mam dla Was przepis na pyszny sernik kokosowo-czekoladowy z jagodami. Częstujcie się <3 700 g zmielonego twarogu 2 łyżki syropu z agawy 100 g gorzkiej czekolady 70% 2 łyżki nierafinowanego oleju kokosowego łyżka mąki kokosowej 3 jajka(...)Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Schłodzone mleczko kokosowe chwilę miksujemy aby nie było grudek. Dodajemy cukier puder oraz zmiksowane na gładko jagody. Miksujemy 5 minut na największych obrotach. Kremem polewamy ciasto i całość wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp

Mienta blog
Tort owocowy z topperem – jak to jest zrobione ? 94

składniki, żeby uzyskać tą idealną strukturę. Do wykonania prażynki możesz użyć blanszowanych migdałów lub płatków śniadaniowych. W zależności od potrzeby używam różnych płatków śniadaniowych. Czasami tych zwykłych kukurydzianych, czasami czekoladowych. Polecam zmieszać różne płatki razem, aby wybadać, które są najlepsze. Jak dla mnie najlepiej zachowują się płatki typu fit lub różne preparowane ziarna. Składniki: 75 g cukru 75 g obranych(...)Miksuj tak długo, aż otrzymasz pożądaną grubość prażynki. Czekoladę rozpuść z olejem. Mieszaj do połączenia składników. Prażynkę wymieszaj z rozpuszczoną czekoladą i w takiej postaci rozsmaruj ją na torcie. Krem z białej czekolady Krem z białej czekolady jest słodki, ale za to doskonale komponuje się z frużeliną malinową. Frużelina malinowa Frużelina malinowa jest bardzo prosta w przygotowaniu. Każdy kto choć

SmartBake.pl