Rolada z bitą śmietaną Witajcie moi drodzy Dziś mam dla Was prosty przepis na pyszną roladę z bitą śmietaną. Do tego oczywiście aromatyczna herbata i…
Słodkie okruszkiTwojej ulubionej cukierni podają doskonale wilgotne i mocno czekoladowe brownie? Spróbuj przygotować takie w domu dla swoich gości! To prosty przepis, który zachwyci wszystkich czekoladoholików. Poznaj sekret wilgotnego i wyrazistego brownie. Dobrze rozpuszczona czekolada Dobrej jakości czekolada to podstawa udanego brownie. Zanim dodasz ją do ciasta, musisz rozpuścić ją w prawidłowy sposób. Grudki lub oddzielony tłuszcz nie są mile widziane(...)E.Wedel, ponieważ ma odpowiednio głęboki i mocny smak. Posiekaj ją na kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej. Pamiętaj o tym, żeby cały czas mieszać, aż do uzyskania gładkiego kremu. Nie gotuj, aby masa się nie zwarzyła. Przesiane składniki i ubite jajka Brownie wyróżnia się bardzo lepką konsystencją. Aby nic nie zaburzyło tej struktury, musisz zadbać o dobrze napowietrzoną mąkę oraz
Moja smaczna kuchniagotującego się mleka. Całość gotujemy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na gładki krem. składniki masę jabłkową: 2000 g jabłek (u mnie szara reneta) 2 galaretki (u mnie brzoskwiniowa i cytrynowa) wykonanie: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i smażymy przez(...)masy jabłkowej, a na nią wykładamy 1/2 cz. masy. Przykrywamy drugim biszkoptem. Wykładamy pozostałą część masy jabłkowej, na nią pozostałą masę budyniową i przykrywamy trzecim blatem. Wierz polewamy polewą czekoladową. Dowolnie dekorujemy
Domowy Smak Jedzeniacały czas gotując, aż powstanie gęsty budyń. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puszystą masę dodajemy stopniowo zimny budyń i miksujemy na gładki krem. składniki na masę jabłkową: 1500 g jabłek (u mnie szara reneta) 2 galaretki cytrynowe 2 łyżki masła wykonanie: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Podsmażamy z masłem(...)lekko tężejącą masę jabłkową, możemy wstawić do lodówki aby stężała, ja od razu delikatnie wyłożyłam na nią masę budyniową. Na masę budyniową wykładamy drugi blat ciasta. Wierzch polewamy polewą czekoladową. dowolnie dekorujemy. Ciasto wstawiamy na noc do lodówki
Domowy Smak JedzeniaUwielbiam wszystko co czekoladowe dlatego tak często, właśnie tego typu ciasta u mnie goszczą, to już chyba 3 po Czekoladowym Napoleonie i Czekoleonce , wyglądają podobnie ale smakują zupełnie różnie, które najlepsze ocenić musicie sami :) Ciasto: 2 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao 1/2 kostki (100 g) masła 1/2 szklanki cukru 1 białko 100 g kwaśnej śmietany(...)lodówce. Po tym czasie dzielimy je na 4 części i każdą część rozwałkowujemy na placek wielkości blaszki (23x35). Pieczemy w 180 st. C przez ok 10-15 minut Krem: 1 litr mleka 1 szklanka kaszy manny 1 kostka masła 1 szklanka cukru 1 tabliczka czekolady (użyłam gorzkiej, ale może być mleczna) 1 łyżka kakao Mleko, cukier, masło, kakao
Cynamonowe szczęścieroku, dla swojej Mamy, upiekłam tort, który zawiera jej ulubione smaki: bitą śmietanę, truskawki i co ważne, jest na jasnym cieście (Mama nie przepada za czekoladowymi słodkościami ;)). Pierwsza degustacja już się odbyła i powiem Wam, że tort Mamie bardzo zasmakował. A przepis jest naprawdę prosty i nieskomplikowany. Dzięki pomysłowemu ułożeniu truskawek tort nabiera elegancji(...)masła 3/4 szkl cukru 2 łyżki cukru waniliowego 3 jajka 100 ml mleka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 280 g mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem śmietankowy: 400 g śmietany kremówki 30%, schłodzonej 3 łyżki cukru pudru 100 g serka mascarpone 2 łyżeczki żelatyny+ 4 łyżki zimnej wody Dodatkowo: 400 g truskawek cukier puder
Nastoletnie WypiekanieWitajcie kochani po wakacyjnej przerwie .Mam dziś dla was zdrową ,bez cukrową wersję budyniu czekoladowego z kaszy jaglanej .Banalnie prosty a efekt …musicie spróbować sami!. Składniki : 4 małe pucharki 1 szklanka kaszy jaglanej 600 ml wody do gotowania kaszy dodatkowo około 0,5 szklanki mleka można posłodzić miodem ,u mnie bez 150 g gorzkiej czekolady Kaszę płuczemy w zimnej wodzie(...)Gotujemy na małym ogniu około 12 minut ,kasza może się rozgotować . Do gorącej kaszy dodajemy czekoladę pokrojoną na mniejsze kawałki , pół szklanki ciepłego mleka i miksujemy blenderem na gładki krem . Jeśli macie ochotę możecie budyń posłodzić ,dla nas był idealny bez dosładzania .Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami . Jeśli będzie za gęsty można dodać więcej mleka
Ladylaura.Sezon letni to zdecydowanie sezon zwiększonej częstotliwości spotkań ze znajomymi, prawda? Spotkania na świeżym powietrzu, wypady nad wodę, grill czy campingi. Wszystko zazwyczaj się sprowadza do
Słodkie PrzyjemnościBardzo orzeźwiająca i delikatna w smaku tarta cytrynowa. To ciasto to idealna propozycja na letnie, niedzielne popołudnie. Przygotujecie ją bardzo szybko i z całą pewnością zaskoczycie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dzień dobry kochani :) Dzisiaj tak na szybko zostawiam Wam pyszny delikatny serniczek z brzoskwiniami, polewą czekoladową i mandarynkami. Życzę Wam również szczęśliwego Nowego Roku 2020 aby był jeszcze lepszy od tego który właśnie mija. Składniki: 1 kg dobrego sera z wiaderka 500 ml śmietany kremówki 30 % 100 g miękkiego masła 1i 1/2 szklanki cukru 2 budynie śmietankowe 1 cukier(...)kostkę 1 wagonik herbatników do ciasta polecam gotową polewę Helio Blaszka o wymiarach 26cm / 30 cm Wykonanie: Żółtka ucieramy z cukrem, masłem i cukrem wanilinowym na gładki krem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Kremówkę również ubijamy na sztywno. Do miski przekładamy ser z wiaderka, dodajemy utarte żółtka z masłem, kaszę, mannę, mleko i budynie ucieramy. Następnie partiami dodajemy ubite
Sama słodycz i szczypta chilizmiękły. Można je też pokroić na mniejsze cząstki, aby szybciej nabrały wilgoci. Gdy zmiękną odcedzamy, bez dokładnego odsączana. To nam ułatwi miksowanie. Gdy powstanie gładki krem, dodajemy żółtka, resztę mokrych składników, a na końcu to co suche. Białka ubijamy na sztywno z solą, delikatnie, łopatką, partiami łączymy z ciastem. Tortownicę wykładamy papierem, wylewamy ciasto, wkładamy(...)oczywiście użyje do ciasta samych białek, czyli około 6 -7 sztuk. Kto nie ma takiej potrzeby, daje całe jajka. Ciasto jak widać, jest ładnie wyrośnięte, do tego słodkie i czekoladowe. Konsystencją przypomina coś między biszkoptem, a ciastem ucieranym. Śmiało można przekroić i przełożyć jakąś masą lub dobrej jakości serkiem. Drobna uwaga. Dobrze jest wymacać daktyle, czy któryś
Dieta moja pasjaszkl. mąki krupczatki 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 6 jajek 1 łyżka rumu 1/2 laski wanilii 1 łyżka masła do posmarowania tortownicy Sposób przygotowania: Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem ( masło musi być miękkie ). Cały czas ucierając dodawać po 1 żółtku. Dodać rum, migdały, wanilię i mąkę . Białka ubić na sztywną masę i delikatnie połączyć z ciastem. Rozgrzać piekarnik(...)znowu wyłożyć 2 łyżki ciasta i rozsmarować , do piekarnika na ok. 10 minut i tak do momentu wykorzystania całej masy. Wyjąć ciasto z piekarnika i ostudzić. Można polać polewą czekoladową albo tylko posypać cukrem pudrem. Smacznego
Różne smaki w kuchniwymieszane ciasto podzielić na 2 równe części, do jednej dodać 2 łyżki kakao. Piec każde osobno w wąskich foremkach w temperaturze 170stopni przez około 40 minut, do suchego patyczka. Krem składniki: 4 szklanki mleka 1 ½ szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1 ½ kostki masła lub margaryny do pieczenia typu Palma lub Kasia Przygotowanie(...)ciasta: Upieczone wcześniej i wystudzone ciasta pokroić na równej grubości kromki. Układać na przemian, przekładając dość obficie masą. Resztą masy wysmarować złożone ciasto i dowolnie udekorować, u mnie polewa czekoladowa i grubo siekane migdały. W całej okazałości ciasta wychodzi dobre 60cm o wadze 3 kg. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
W garach u Gosimąki krupczatki 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 6 jajek 1 łyżka rumu 1/2 laski wanilii 1 łyżka masła do posmarowania tortownicy Sposób przygotowania: Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem ( masło musi być miękkie ). Cały czas ucierając dodawać po 1 żółtku. Dodać rum, migdały, wanilię i mąkę . Białka ubić na sztywną masę i delikatnie połączyć z ciastem. Rozgrzać piekarnik(...)znowu wyłożyć 2 łyżki ciasta i rozsmarować , do piekarnika na ok. 10 minut i tak do momentu wykorzystania całej masy. Wyjąć ciasto z piekarnika i ostudzić. Można polać polewą czekoladową albo tylko posypać cukrem pudrem. Smacznego
Słodkości i nie tylkoProsty Świąteczny Torcik Bez Pieczenia z Czekoladą i Orzechami – Zapraszam na pyszny torcik z ciemną i białą czekoladą bez pieczenia. Orzechowy, troszkę kokosowy i waniliowy. Pięknie
Mała Cukierenka