nich nie istnieć. Im- choćby nie wiem co zrobił, po prostu nie dogodzi ;) Wszystkie te wypieki smakują mi ogromnie, więc pozwólcie, że kolejność będzie przypadkowa ;) Churrosy z "domowym" sosem czekoladowym - Pyszne słomki, które w prosty sposób idzie w miarę szybko przygotować. Długo nie poleżą- nie dlatego, że zeschną, ale dlatego, że są tak dobre i nikt nie pozwoli im leżeć(...)nadzienie uzupełnić już po lekkim przestudzeniu ;) Pączki na krupczatce z pysznym, adwokatowym nadzieniem - wymagają trochę czasu, bo nie dość, że trzeba przygotować samo ciasto, to jeszcze krem. Pozycja raczej dla dorosłych, ewentualnie młodzieży, która po jednym pączku na pewno nie straci głowy ;) Chyba, że z miłości do nich :D Chrupiące rozetki- gwiazdki - mi osobiście przypominają dzieciństwo
Kuchnia w czekoladzieNałożyć kolejny blat i powtórzyć czynności. To samo zrobić z głową krowy. Oraz z resztek dokleić nóżki. 6. Całość pokryć cienką warstwą kremu z jogurtu. Specjalną końcówką do kremu nanieść jogurt wykonując „futerko” . Masą truskawkową wykończyć pyszczek. TRUSKAWKOWY PYSZCZEK Truskawki zmiksować ze śmietanką lub mlekiem kokosowym i cytryną. Żelatynę namoczyć we wodzie na 5 minut, następnie podgrzać w mikrofali(...)zacznie się ścinać można obkładać nią pyszczek. 7. Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać sproszkowany węgiel i wymieszać. Na foli formować łaty i narysować oczy oraz rogi. Włożyć czekoladowe łaty do lodówki i obkładać nimi tort gdy stwardnieją
Candy Pandaszawsze można nadać im inna formę, jeszcze pyszniejszą, jeszcze ciekawszą :-) I tak właśnie powstał pomysł ciasta cytrynowego :-) Połączenie manny i herbatników znacie na pewno z bardzo popularnego ciasta czekoladowego, a ja robiłam je wcześniej w wersji truskawkowej i kawowej :-) Dziś pora na niezwykle orzeźwiające i aromatyczne ciasto cytrynowe :-) SKŁADNIKI 44 herbatniki Petit Beurre Blacky Cukry Nyskie 1/2 l mleka(...)łyżka kakao 3 łyżki wody 1,5 łyżki cukru 25 g gorzkiej czekolady Mleko, kaszę, oba cukry i masło pokrojone w kawałki umieszczamy w garnku i gotujemy gęsty krem (ugotowany jest wtedy, gdy na powierzchni zaczną się pojawiać pęcherze powietrza, jak na budyniu). Następnie dodajemy skórkę, sok i całość dokładnie mieszamy. Foremkę (moja 24 x 12 cm) wykładamy papierem
Czary - gary w kuchniszkl · woda 8 łyżek Masa: · śmietanka 36% 700 ml · zagęstnik do śmietan 2 op · galaretka cytrynowa 1 op · cukier puder 2 lyżki Poncz: · capuccino 100 ml Dodatkowo: · wiórki czekoladowe · kakao Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka wymieszane z wodą. Następnie dodać produkty sypkie ( mąki, proszek, kawę cappucino i delikatnie wymieszać łyżką. Podzielić na 2 części i wylac(...)cukrem, zagęstnikami i tężęjącą galaretką. Do ubitej masy dodać 4 łyżki kawy cappucino i delikatnie wymieszać. Blaty ciasta nasączyć roztworem kawy cappucino i ew dodatkiem spirytusu wg uznania. 3/4 kremu przełożyć placki, reszta posmarować górę i boki. Udekorowac wg uznania
Camilla w kuchnitrzy równe blaty"? Już wyjaśniam. Ja upiekłam dwa biszkopty z przepisu, który widzicie niżej, czyli miałam 6 warstw, choć potrzebowałam jedynie 4 warstwy. Co zrobiłam z pozostałymi blatami? Zrobiłam Czekoladową Rozkosz z Jagodami , już wiecie że w nazwie jest link :) Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem,który przekieruje Cię na odpowiadajcą znaczeniu stronę, w tym poście na odpowiedni(...)ponownie mieszamy. Masę wykładamy do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 30 minut. Upieczone ciasto studzimy. KREM PORZECZKOWY: 750 ml śmietanki kremówki 30% cukier puder do smaku 500 g serka mascarpone 2 łyżki musu z czarnej porzeczki 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki (ja użyłam domowego
Blondynka Gotujeokazy, tak jak u mnie. Ciasto wyszło fenomenalne. Bardzo wilgotne, mięciutkie, delikatne i puszyste, w sam raz słodkie, a oblane czekoladą jest jeszcze lepsze. Nigdy nie jadłam lepszego ciasta czekoladowego czy też piernikowego. I najlepsze jest to, że nikt by nie zgadł, że ciasto jest zrobione z dodatkiem warzywa jakim jest cukinia. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 6 jajek(...)produkty, które przechowuje się w chłodnych warunkach. Jajka wybiłam do miski miksera. Wsypałam cukier kryształ i cukier waniliowy i miksowałam kilka minut na najwyższych obrotach, do uzyskania puszystego jajecznego kremu. Następnie, nie przerywając miksowania, ale zmniejszając obroty do minimalnych, wlałam cienkim strumieniem olej. Mąkę tortową przesiałam do osobnej miski i wymieszałam ją z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą, przyprawą
Waniliowe ImprowizacjePonieważ dawno nie piekłam żadnego ciacha, naszło mnie na eksperyment z serkiem mascarpone i masą makową. Jak dla mnie pychotka:) A Wam polecam zrobić, żeby się
Kuchnia w czekoladzierozwiązanie, a co najważniejsze szybkie :) Deser możemy jeść już po godzinie, a jak ktoś tyle nie wytrzyma to nawet po półgodzinie. Składniki: Na ok 8 pucharków: 200g herbatników czekoladowych 4 duże łyżeczki masła orzechowego (ja kupiłam podczas tygodnia amerykańskiego w Lidlu) 400ml śmietanki 30% 1 śmietan-fix 4 łyżki cukru pudru 350g serka mascarpone 400g wydrylowanych czereśni 150g truskawek(...)Powinny powstać większe "grudki". Do każdego pucharka wsypujemy na spód po łyżce takiej mieszanki. 2. Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem śmietanfixu. Dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Do kremu powoli dodajemy po łyżce zblendowanych czereśni. Gotowy krem nakładamy do pucharków naprzemiennie z pozostałymi herbatnikami. Na wierzchu układamy pokrojone w ćwiartki truskawki oraz dekorujemy miętą, czereśnią i rurkami waflowymi. Deser
Kuchnia w czekoladziemoże sytuację uratować. A skoro ma być naprawdę obłędnie czekoladowo, zostaje tylko brownie... W lodówce miałam pudełeczko obłędnie pachnących truskawek (smak, niestety, aromatowi nie dorównał), pomyślałam więc, że z czekoladowym ciastem skomponują się dobrze. Przypadkiem trafiłam na przepis na jaglane brownie u Kasi , i postanowiłam go wypróbować. Od dawna miałam ochotę na jakieś ciasto na bazie tej kaszy (bo zdrowa(...)Wszystko przygotowuje się sprawnie i szybko, najdłużej trwa oczywiście pieczenie i gotowanie kaszy. Można użyć takiej z poprzedniego dnia, z obiadowych resztek na przykład. Do musu truskawkowego dodałam kremu balsamicznego - kupiłam to cudo przy okazji poprzedniej wizyty w Polsce, i pomyślałam, że do truskawek pasować będzie (tak jak balsamiczny ocet). Nie myliłam się. To połączenie nieoczywiste, lekko wykwintne... Naprawdę
Pożeraczka, czyli raz adobrzePolewa: 1 tabliczka gorzkiej czekolady 60 ml mleka Ponadto: 1 słoiczek dżemu np. wiśniowego/ czereśniowego Wiórki czekoladowe do obtoczenia tortu Czekoladowe wafelki, batony, jajeczka do dekoracji wierzchu tortu Wiórki czekoladowe do obtoczenia tortu Sposób przygotowania: Biszkopt 1. Kakao zalewamy wrzącą wodą, mieszamy, a następnie dolewamy mleko i ponownie łączymy składniki ze sobą. Pozostawiamy do przestudzenia. Mąkę łączymy z sodą oczyszczoną(...)godzinę (do suchego patyczka). Upieczony biszkopt wyciągamy z formy po ok 30 minutach. Ścinamy zaokrąglony wierzch, a następnie za pomocą np. nitki przekrawamy na 3 krążki. Krem śmietankowy Schłodzoną śmietanę ubijamy, a następnie dodajemy cukier puder, mascarpone i miksujemy przez chwilkę na wolnych obrotach. Masa jagodowa Do garnka (najlepiej z dnem, do którego nic nam nie przywiera) przekładamy
Kuchnia w czekoladziemojprzepisna.pl | Pianka truskawkowo-cytrynowa na bloku czekoladowym Zweryfikowałam stan lodówki i stwierdziłam: Za dużo cytryn i kremówki, nikt nie lituje się nad greckim jogurtem! ;-). Pomyślałam: Muszę zrobić sernik cytrynowy na zimno:) Ale, ale sezon na truskawki trwa, więc musi być akcent truskawkowy, tak powstała pianka truskawkowo-cytrynowa. Deserek jest pyszny, lekki, piankowy, całkiem słodki(...)nasze kubki smakowe, a do tego ma fajny spód, a’la blok czekoladowy. Koniecznie spróbujcie. Pomysł na piankę mój autorski, pomysł na spód z tego przepisu . Składniki na tortownicę o średnicy 20 cm: Składniki na spód a’la blok czekoladowy: 1 małe jajko (50 gr) 70 gr masła 50 gr cukru (następnym razem dam mniej
moj przepis namojprzepisna.pl | Pianka truskawkowo-cytrynowa na bloku czekoladowym Zweryfikowałam stan lodówki i stwierdziłam: Za dużo cytryn i kremówki, nikt nie lituje się nad greckim jogurtem! ;-). Pomyślałam: Muszę zrobić sernik cytrynowy na zimno:) Ale, ale sezon na truskawki trwa, więc musi być akcent truskawkowy, tak powstała pianka truskawkowo-cytrynowa. Deserek jest pyszny, lekki, piankowy, całkiem słodki(...)nasze kubki smakowe, a do tego ma fajny spód, a’la blok czekoladowy. Koniecznie spróbujcie. Pomysł na piankę mój autorski, pomysł na spód z tego przepisu . Składniki na tortownicę o średnicy 20 cm: Składniki na spód a’la blok czekoladowy: 1 małe jajko (50 gr) 70 gr masła 50 gr cukru (następnym razem dam mniej
moj przepis namojprzepisna.pl | Pianka truskawkowo-cytrynowa na bloku czekoladowym Zweryfikowałam stan lodówki i stwierdziłam: Za dużo cytryn i kremówki, nikt nie lituje się nad greckim jogurtem! ;-). Pomyślałam: Muszę zrobić sernik cytrynowy na zimno:) Ale, ale sezon na truskawki trwa, więc musi być akcent truskawkowy, tak powstała pianka truskawkowo-cytrynowa. Deserek jest pyszny, lekki, piankowy, całkiem słodki(...)nasze kubki smakowe, a do tego ma fajny spód, a’la blok czekoladowy. Koniecznie spróbujcie. Pomysł na piankę mój autorski, pomysł na spód z tego przepisu . Składniki na tortownicę o średnicy 20 cm: Składniki na spód a’la blok czekoladowy: 1 małe jajko (50 gr) 70 gr masła 50 gr cukru (następnym razem dam mniej
moj przepis nablok czekoladowy. Koniecznie spróbujcie. Pomysł na piankę mój autorski, pomysł na spód z tego przepisu . Składniki na tortownicę o średnicy 20 cm: Składniki na spód a’la blok czekoladowy: 1 małe jajko (50 gr) 70 gr masła 50 gr cukru (następnym razem dam mniej, bo dla nas troszkę za słodki) 2 łyżki kakao 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego(...)jogurtu greckiego, koniecznie schłodzonego 1/2 szklanki cukru pudru 1 i 1/2 łyżki żelatyny namoczona w 3 łyżkach zimnej wody W dużej misce umieścić śmietanę, ubić na sztywny krem, dodawać po jednej łyżce jogurtu, cały czas ubijając na małych obrotach miksera. Napęczniałą żelatynę bardzo delikatnie podgrzać, tylko tak aby się rozpuściła, do żelatyny dodać kilka łyżek ubitej masy, wymieszać i bardzo
moj przepis natemperaturze pokojowej. Do miski wsypać mąki, sodę, przyprawę do piernika dokładnie wymieszać, przesiać, odłożyć. Piekarnik nagrzać do 170 st. W misie miksera umieścić miękkie masło, cukier, utrzeć na jasny krem. Mikser ustawić na niskie obroty, dodać jedno jajko, zmiksować, dodać drugie jajko, zmiksować. Miksując na bardzo małych obrotach dodawać na przemian łyżkę mąki, łyżkę dżemu, aż skończy się dżem, następnie(...)muszą być w temperaturze pokojowej. Do miski wsypać mąki, sodę, dokładnie wymieszać, przesiać, odłożyć. Piekarnik nagrzać do 170 st. W misie miksera umieścić miękkie masło, cukier, utrzeć na jasny krem. Mikser ustawić na niskie obroty, dodać jedno jajko, zmiksować, dodać drugie jajko, zmiksować. Miksując na bardzo małych obrotach dodawać na przemian łyżkę mąki, łyżkę dżemu, aż skończy się dżem, następnie
moj przepis natemperaturze pokojowej. Do miski wsypać mąki, sodę, przyprawę do piernika dokładnie wymieszać, przesiać, odłożyć. Piekarnik nagrzać do 170 st. W misie miksera umieścić miękkie masło, cukier, utrzeć na jasny krem. Mikser ustawić na niskie obroty, dodać jedno jajko, zmiksować, dodać drugie jajko, zmiksować. Miksując na bardzo małych obrotach dodawać na przemian łyżkę mąki, łyżkę dżemu, aż skończy się dżem, następnie(...)muszą być w temperaturze pokojowej. Do miski wsypać mąki, sodę, dokładnie wymieszać, przesiać, odłożyć. Piekarnik nagrzać do 170 st. W misie miksera umieścić miękkie masło, cukier, utrzeć na jasny krem. Mikser ustawić na niskie obroty, dodać jedno jajko, zmiksować, dodać drugie jajko, zmiksować. Miksując na bardzo małych obrotach dodawać na przemian łyżkę mąki, łyżkę dżemu, aż skończy się dżem, następnie
moj przepis naCześć Kochani, dziś zapraszam Was na naprawdę rewelacyjne ciasto Kilimandżaro z jabłkami. Składa się ono z kakaowego, mięciutkiego biszkopta, masy jabłkowej, masy budyniowej, całość polana jest polewą czekoladową. Ciasto jest na prawdę wspaniałe, pięknie wygląda, zawsze wszystkim smakuje. Smaki w nim zawarte idealnie się uzupełniają, tworząc na prawdę pyszną całość. Polecam Wam gorąco zrobić to ciasto, jest idealne(...)jajek -2 białka (z masy) -3/4 szkl mąki pszennej -2 łyżki mąki ziemniaczanej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -0,5 szkl cukru -3 płaskie łyżki kakao KREM -2 żółtka -3/4 szkl cukru -cukier waniliowy 8g -2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej -4 czubate łyżki mąki pszennej tortowej -750ml mleka -250g masła MASA JABŁKOWA -2 łyżki
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuprzez 30-35 minut do suchego patyczka. Po wystygnięciu kroję biszkopt na trzy równe blaty. Przygotowuję poncz do nasączenia: 1 szklanka wody 4 łyżki soku z cytryny Przygotowuję mus czekoladowy: 1 czekolada (polecam ciemną) 200 ml śmietany 30% Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijam i dodaję stopniowo do przestudzonej czekolady. Dokładnie mieszam. Mus z czarną porzeczką(...)Dodatkowo wykorzystałam ½ słoiczka (tj. 100g) kwaśnego dżemu z czarnej porzeczki. A teraz składam tort w całość. Pierwszy blat kładę na paterze (lub talerzu) i nasączam, smaruję dżemem, wykładam mus czekoladowy i na to drugi blat, który również nasączam. Na to wykładam mus z białej czekolady z porzeczkami i przykrywam trzecim blatem, który też nasączam. Do ozdobienia tortu wykorzystałam
Słodki sentymentkremem MilkyWay Dyniowe cupcake Obecnie nazwą tą nazywamy małe , miękkie ciasteczko/tort, który przeznaczony jest dla jednej osoby , jako jedna porcja. Najczęściej pieczona jest w papierowych papilotkach , w blaszce ze specjalnymi zagłębieniami. Cupcake/babeczka po upieczeniu jest płaska z wierzchu. Idealnie nadaje się do różnego rodzaju dekoracji . Najczęściej stosuje się dekoracje z masy cukrowej, lukru królewskiego, czekolady, różnego rodzaju kremów. Cupcake(...)Etymologia słowa Muffin sięga początków 17 wieku i zawsze oznaczała małe ciasto . W wyglądzie przypominają cupcake , jednak wyrastają bardziej , a ich szczyt jest wybrzuszony i popękany . Muffiny dyniowe Muffiny czekoladowe z czekoladą Muffinki, tak jak cupcake, są pieczone w specjalnej formie . W metalowe zagłębienia wkładamy papilotki (czyli specjalne papierowe, karbowane koszyczki), albo papier do pieczenia , wycięty w kwadrat ok. 15x15cm
SmartBake.pltemperaturze pokojowej. Do miski wsypać mąki, sodę, przyprawę do piernika dokładnie wymieszać, przesiać, odłożyć. Piekarnik nagrzać do 170 st. W misie miksera umieścić miękkie masło, cukier, utrzeć na jasny krem. Mikser ustawić na niskie obroty, dodać jedno jajko, zmiksować, dodać drugie jajko, zmiksować. Miksując na bardzo małych obrotach dodawać na przemian łyżkę mąki, łyżkę dżemu, aż skończy się dżem, następnie(...)muszą być w temperaturze pokojowej. Do miski wsypać mąki, sodę, dokładnie wymieszać, przesiać, odłożyć. Piekarnik nagrzać do 170 st. W misie miksera umieścić miękkie masło, cukier, utrzeć na jasny krem. Mikser ustawić na niskie obroty, dodać jedno jajko, zmiksować, dodać drugie jajko, zmiksować. Miksując na bardzo małych obrotach dodawać na przemian łyżkę mąki, łyżkę dżemu, aż skończy się dżem, następnie
moj przepis naDodatkowo wykorzystałam ½ słoiczka (tj. 100g) kwaśnego dżemu z czarnej porzeczki. A teraz składam tort w całość. Pierwszy blat kładę na paterze (lub talerzu) i nasączam, smaruję dżemem, wykładam mus czekoladowy i na to drugi blat, który również nasączam. Na to wykładam mus z białej czekolady z porzeczkami i przykrywam trzecim blatem, który też nasączam. Do ozdobienia tortu wykorzystałam(...)następnie smaruję cały tort. Dodatkowo: 1 czekolada (polecam ciemną) 200 ml śmietany 30% Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijam i dodaję stopniowo do przestudzonej czekolady. Dokładnie mieszam. Krem nakładam do szprycy z dużą tylką 1M i wyciskam kwiatki. Dół dekoruję małą tylką z gwiazdką. Gotowe. Smacznego Artykuł Tort z czarną porzeczką pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentPrzygotowałam go na Sylwestra itak samo szybko znikneło ciasto . Składniki 3 paczki biszkoptów powinny być podłużne, ja miałam okrągłe 200 ml mocnej kawy rozpuszczalnej krem do przekładania 4 łyżki cukru pudru 250 g mascarpone lub rikotta 200 g sera z wiaderka 650 ml śmietany 36 % śmietan fix 2 opakowania 1 puszka mandarynek 1 puszka truskawek blaszka o wymiarach(...)składników oraz śmietan fix Połowę masy dajemy na biszkopty, a na to mandarynki i biszkopty i znów smarujemy kawą a na to masa i truskawki, na koniec posypać posypką czekoladową polecam bo nie zajmuje dużo czasu go przygotować
Moje Wyrobyfirmie Zott i TRND dostałam do testowania deserki Monte z dodatkami. Chyba wszyscy znają Monte i je uwielbiają. Od początku był to pyszny deser w idealnym połączeniu puszystego mlecznego kremu z czekoladą i orzechami laskowymi. Firma Zott zaproponowała nam deser Monte z dodatkami w ośmiu smakach. Monte z dodatkami smakuje wyśmienicie i na pewno każdy znajdzie coś dla siebie(...)Monte Cherry z dodatkiem wiśniowego sosu i wisienkami Monte Waffle Sticks z dodatkiem kruchych wafelków pokrytych delikatną czekoladą Monte Cookies z dodatkiem maślanych ciasteczek Monte Choco Balls z dodatkiem czekoladowych kuleczek Monte Crunchy z dodatkiem chrupiących płatków Monte Cappuccino Balls z dodatkiem chrupiących kuleczek o smaku Cappuccino Monte Choco Flakes z dodatkiem chrupiących płatków kukurydzianych pokrytych czekoladą Monte Cacao Cookies
Kulinarne życiemuszą być w temperaturze pokojowej. Do miski wsypać mąki, sodę, dokładnie wymieszać, przesiać, odłożyć. Piekarnik nagrzać do 170 st. W misie miksera umieścić miękkie masło, cukier, utrzeć na jasny krem. Mikser ustawić na niskie obroty, dodać jedno jajko, zmiksować, dodać drugie jajko, zmiksować. Miksując na bardzo małych obrotach dodawać na przemian łyżkę mąki, łyżkę dżemu, aż skończy się dżem, następnie(...)ciasta jasnego pokruszyć pozostałości ciasta ciemnego. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30 min. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Polać polewą czekoladową (u mnie bez polewy). Smacznego! Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='Składniki
moj przepis na