krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:335/534)

Tarta cytrynowa z winem 188

masy cytrynowej - dokładnie mieszamy. Krem studzimy, wcześniej przykrywając go folią spożywczą. W ten sposób unikniemy utworzenia się kożucha.  Zimny krem chwilę miksujemy i wykładamy na upieczony, wystudzony spód. BITA ŚMIETANA: 300 ml kremówki ( u mnie czekoladowa, ale klasyczna tez będzie ok ) 1 płaska łyżka cukru pudru 1/2 łyżeczki żelatyny  Żelatynę namoczyć, namoczoną rozpuścić. Śmietanę ubić, pod koniec ubijania

kolorowotorcikowo
Tort dla Królowej Śniegu (albo Mikołaja) 175

zanim zabrałam się do rzeczy. Idea spodów została, jednak proporcje mocno zmieniłam - dzięki temu ciasto nie jest aż tak słodkie. Krem maślany zupełnie mi tu nie pasował (całość wyszłaby moim zdaniem zbyt ciężka), zamieniłam go więc na musy czekoladowe w środku, a boki i wierzch otuliłam klasyczną bitą śmietaną. Do tego czekoladowe choinki, które wprost skradły moje serce. Całość prezentuje(...)jestem zadowolona. A Alfred był pod wrażeniem, więc Mikołajki uważam za niezwykle udane. Zupełnie przypadkiem tort wyszedł bezglutenowy, będzie więc jak znalazł dla alergików. Tort orzechowo-marcepanowy z musem czekoladowym Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) ciasto orzechowo-marcepanowe: 150 g miękkiego masła 100 g cukru 50 g surowego marcepanu 3 jajka 75 g zmielonych orzechów laskowych 3/4 łyżeczki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
3 bit owocowo-sernikowy 120

serniku czekoladowym, owoców mrożonych pod dostatkiem, więc nie było co zwlekać. Przygotowałam ciasto, które mną samą w smaku zachwyciło :) Wybaczcie, że to powiem, ale wyszedł pyszny! Zresztą, po co mówić, jak to widać 😝 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki na formę 24x36cm: 1 duże opakowanie herbatników (ok 75 sztuk) Krem budyniowy: 750ml mleka

Kuchnia w czekoladzie
Torciki od serca dla mamy 130

tortowej 3 płaskie łyżki mąki kokosowej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia serduszka galaretka: 1 galaretka czarna porzeczka 350 ml wody krem śmietanowy: 200 ml śmietany kremówki galaretka pozostała od serduszek 1 łyżka cukru pudru dekoracja: 1/2 galaretki truskawkowej czekoladowa posypka mięta 20 dkg truskawek obręcz: 100 g czekolady białej serduszka czekoladowe czerwone truskawki liofilizowane 1/2 cytryny 50 ml wody Serduszka(...)babki o wymiarach   wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i wstawiam blaszkę. Piekę około 15 minut do suchego patyczka. Krem: Galaretka która została od wycinania serc rozpuszczam ją w garnku i studzę. Śmietanę ubijam na sztywno schłodzoną, wlewam galaretkę i mieszam mikserem. Wykonanie: Z biszkoptu wycinam trzy koła za pomocą

wesoła kuchnia
CIASTO CZEKOLADOWE Z MUSEM PORZECZKOWYM – „NA SŁODKO ZE SWEET DECOR” 76

sernik? Był! Była szarlotka? Była! No to dziś przyszła pora na fantastyczne CIASTO CZEKOLADOWE Z MUSEM Z CZARNEJ PORZECZKI. Idealne na rodzinne imprezy, weekendowy wypiek albo słodką zachciankę do niedzielnej kawki! Robi się je błyskawicznie i tak samo błyskawicznie znika ze stołu! Gwarantuję Wam, że ciasto czekoladowe z musem porzeczkowym zrobi furorę! Mimo porzeczkowego smaku nie jest to absolutnie ciasto(...)kremów, lodów, kremów śmietanowych i wielu innych deserów! Jako baza do ciasta posłużyła mi ciemna czekolada Callebaut Select o 54,5% zawartości kakao. Jest delikatna, jednolita, z subtelną nutą wanilii. Dzięki standardowej płynności idealnie nadaje się do kremów, nadzień, ganaszy czy też pralin. Pakowana jest w 0,5 kg opakowania idealne do domowego użytku – gorąco polecam! SKŁADNIKI: CIASTO CZEKOLADOWE

Ostra na Słodko
CIASTO KOKOSOWE Z WKŁADKĄ 90

łyżek wiórków kokosowych dżem truskawkowo - ananasowy (280 g) Kruszonka koksowa: 100 g maki pszennej 100 g cukru pudru 100 g wiórków kokosowych 100 g margaryny Masa czekoladowa: 2 opakowania budyni czekoladowych bez cukru 0,5 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 100 g gorzkiej czekolady Dodatkowo: żółte wiórki kokosowe Przygotowanie: Kruszonka kokosowa-  mąkę z cukrem pudrem(...)wyrównać wierzch. Na koniec wierzch ciasta posypać równomiernie kruszonką kokosową.  Piec około 40 - 50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Masa czekoladowa -  100 g gorzkiej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. 2 opakowania budyni czekoladowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia

Ciastka - domowe słodkości
Szybkie babeczki monte 88

monte Dziś dzielę się z Wami moim szybkim pomysłem na babeczki monte.  Kruche spody wypełnione po brzegi prostym, słodkim kremem przypominającym w smaku popularny deser monte. Do tego listki świeżej mięty dla orzeźwienia i przełamania słodyczy oraz mały czekoladowy akcent. Tak prosto i tak pysznie Szybkie babeczki monte to hit każdej imprezy. To też idealny deser na spotkania(...)zimną śmietankę. Miksujemy na puch (nie na sztywno). Dodajemy mascarpone, miksujemy (Uwaga! masa może chlapać). Następnie stopniowo dodajemy kajmak z puszki. Pod koniec dodajemy naturalne kakao, krótko miksujemy. Nasz krem wkładamy na kilka minut do lodówki. Schłodzonym kremem nadziewamy kruche deserowe korpusy. Każdą babeczkę dekorujemy listkami świeżej mięty i pastylką czekolady. Uwagi: Kremu wychodzi dość dużo. Ja resztę wykorzystałam

Słodkie okruszki
Ciasto Monte na kakaowym biszkopcie 172

pszennej tortowej -5 łyżek oleju -5 łyżek wody -1,5 łyżki kakao KREM -1 litr mleka -3/4 szklanki cukru -1 cukier waniliowy -2 żółtka (białka dajemy do biszkopta) -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g -2 łyżki mąki pszennej -250g masła lub margaryny PIANKA CZEKOLADOWA -200g czekolady deserowej -350ml śmietany 30% -2 łyżki cukru pudru DODATKOWO(...)dodajemy kakao,olej i wodę, całość miksujemy na gładką masę.  Przekładamy ją do blaszki i pieczemy około 20 minut w temp 180 stopni do suchego patyczka. Biszkopt studzimy. KREM Do miski wlewamy około szklankę mleka, resztę dajemy do garnka i stawiamy na gazie Do mleka dodajemy żółtka, mąkę, budyń,cukier,cukier waniliowy i wszystko miksujemy. Powstałą masę wylewamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
BATATOR - świąteczny tort z batatów z kremem różanym 272

łyżeczki sody, 1 laska wanilii (lub łyżeczka ekstraktu), 1/4 łyżeczki mielonego imbiru, 1/4 łyżeczki cynamonu, ¼ tartej gałki muszkatołowej, Szczypta soli, 2 łyżki masła do posmarowania formy, łyżka oleju. KREM 100 g miękkiego masła, 400 g serka Mascarpone, ½ szkl. różanego cukru pudru * (można zastąpić białym cukrem pudrem z dodatkiem wody różanej lub cynamonu), Szczypta soli, 8 łyżek konfitury czeremchowej z czekoladą(...)likieru).    PRZYBRANIE - czekoladowe wiórki 50 g czekolady gorzkiej, 100 g czekolady mlecznej, 100 g czekolady białej. Przygotowanie: Bataty umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć olejem, położyć na blachę do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 50 minut. Upiec do miękkości sprawdzając patyczkiem. Wystudzić, usunąć skórę, miąższ zmiksować w melakserze. Przygotować krem różany: m asło utrzeć

SzczyptaSmaQ
Ciasto kokosowe 336

kokosu 1 puszka mleka zagęszczonego słodkiego (530 g) pół laski wanilli 150 ml wódki marmolada wieloowocowa lub inna Na krem budyniowy:   1 opakowanie budyniu waniliowego 450 ml mleka 200 g masła 50 g cukru pudru Na polewę czekoladową: 1,5 gorzkiej czekolady 150-200 ml śmietany 30% WYKONANIE Wszystkie wymienione składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Biszkopt: Piekarnik nagrzać(...)wódkę. Zakręcić i wymieszać. Trzymać minimum dwa dni w ciemnym, chłodnym miejscu.  Gotowy kokos odcisnąć przez sitko, umieścić w misce, dodać miękkie masło i zmiksować na puszysty krem. Jeżeli krem jest za suchy, to dodać trochę płynnej masy. Krem powinien być lekko mokrawy. Krem budyniowy: Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu dodając jednak nieco mniej mleka. Ostudzić często mieszając

Passions hobbies life
Ciasto Truflowe 187

ważną okazję to tylko z czekoladą 😊 Poprawia nastrój i smakuje . A jeśli jeszcze dodamy   do niego trochę alkoholu – powstanie pyszny truflowy przekładaniec… Mniam ! I Truskawka, która podkreśla czekoladową nutę. Takie marczello w wersji z owocem: smaczne, wilgotne, deserowe. Biszkopt : 9 jaj 250 g cukru 250 g mąki pszennej 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżeczki kakao Białka ubijamy(...)nitki. Wsypujemy kawę i podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia. Studzimy. Ostudzoną masę czekoladowo- kawową miksujemy z masłem do uzyskania gładkiej i gęstej konsystencji. Warstwa truskawkowa: kilkanaście mrożonych truskawek pokrojonych 1 galaretka truskawkowa rozrobiona na 500 ml wody WYKONANIE:   biszkopt( z 2/3 grubości całego biszkopta )+ nasączenie   truskawki + galaretka krem   biszkopt pokruszony Smacznego! Normal 0 21 false false false

Domowe ciasta
Muffinki cytrynowe 117

Szybkie muffinki cytrynowe to deser, który z pewnością zachwyci każdego domownika. Ciasteczka są szybkie i proste w przygotowaniu. Sekretem każdych muffinek jest ich oddzielne wymieszanie suchych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Proste muffinki z jagodami 134

Chyba każdy lubi słodycze. Proste muffinki z jagodami to szybki przepis na coś słodkiego. Z całą pewnością, każde dziecko będzie zachwycone takim deserem. Zamiast jagód do

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania