coś trzeba W rezultacie tych powodów powstało to Ciasto czekoladowo – kokosowe bez pieczenia, koniecznie musicie sobie je przygotować Nie pożałujecie PS. Nie liczcie kalorii, nie ma sensu Ciasto czekoladowo – kokosowe bez pieczenia przepis na keksówkę o długości 16 cm Masa ciemna: 50 g masła 100 g cukru 125 ml wody 60 g ciemnego kakao 180 g biszkoptów Masa(...)misy malaksera przełóż miękkie masło, dodaj cukier oraz wiórki kokosowe i likier. Całość ucieraj aż do uzyskania puszystego kremu. Masę jasną wyłóż na masę ciemną, wyrównaj wierzch. Ciasto wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego Artykuł Ciasto czekoladowo – kokosowe bez pieczenia pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchnidobrze smakuje schłodzone. Moja dwulatka dosłownie wylizywała miseczkę a to dla mnie najlepsza rekomendacja :) Na 4 porcje: pomarańczowy krem jaglany: 3/4 szklanki kaszy jaglanej (ok. 150 g) 3 soczyste pomarańcze kopiasta łyżka oleju kokosowego extra virgin łyżka miodu cynamonowego mus malinowo-czekoladowy: szklanka rozmrożonych malin( w sezonie świeżych) dojrzałe avocado kopiasta łyżeczka surowego kakao dodatkowo (po łyżce na porcję): nerkowce(...)zimnej wodzie potem we wrzątku. Zalewamy ją podwójną ilością wody (2 x 3/4 szklanki) i od momentu zagotowania, gotujemy 12 minut. Odstawiamy do ostudzenia po czym miksujemy na gładki krem z obranymi pomarańczami, olejem kokosowym i miodem. Maliny miksujemy na gładko z avocado oraz kakao. Do miseczek lub szklanek nakładamy krem pomarańczowy. Ozdabiamy go kleksem musu malinowego oraz orzechami
Mienta blogśmietan-fix, powidła śliwkowe Dodatkowo: orzechy arachidowe do dekoracji , polewa czekoladowa WYKONANIE Ciasto miodowe: Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na 3 części. Ciasto wykładamy do 3 foremek o wymiarach 38x22 cm. Na pieczemy 10 min w 180 stopniach, studzimy, po wystudzeniu nasączamy herbatą. Krem kajmakowy: masło ucieramy dodajemy 2/3 kajmaku, dodajemy kawę. Masa śmietanowa: cukier mieszamy
słodki bratekupiec w dowolnie wybranym kształcie. Przepisy na inne mazurki znajdziecie tutaj: - mazurek czekoladowy - mazurek kajmakowy - mazurek pomarańczowy Mazurek cytrynowy Składniki: ciasto 150g mąki pszennej 75g masła 30g cukru pudru 1 żółtko skórka otarta z 1 cytryny 1 łyżka zimnej wody (opcjonalnie) krem cytrynowy 2 jajka skórka otarta z 1 cytryny 80ml soku z cytryny
Smakołyki Berenikipieczenia 1-2 łyżeczka kakao 1/2 szkl cukru Krem kokosowy: 200 ml mleka 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 3 łyżki kaszy manny 1/2 szkl cukru 150 - 200 g wiórków kokosowych 100 g masła dodatkowo, ale nie konieczne 1/2 słoiczka gęstego dżemu np z marakui lub ananasa Polewa czekoladowa: 120 g czekolady deserowej 60 g masła Biszkopt 1. Jajka miksujemy(...)kakao i esencją waniliową. Biszkopt pieczemy w 180 stop przez 20-25 minut. Upieczony studzimy. Wierzchnia warstwę biszkoptu zdzieramy, jeśli tego nie zrobimy masa nie będzie się trzymać biszkoptu. Krem kokosowy 2. Mleko wraz z mlekiem kokosowym, cukrem i masłem zagotowujemy, następnie dosypujemy kasze mannę i gotujemy do zgęstnienia, na koniec dodajemy taka ilość wiórek aby masa nie była
Gotowanie...to proste !alkoholu lub mleku. 1 litr mleka szklanka kaszy manny pół szklanki cukru 200 g masła cukier waniliowy 3 łyżki kakao 2 duże opakowania herbatników (po 250 g) Polewa czekoladowa: łyżka masła 1/4 szklanki mleka 150 g mlecznej czekolady Do namaczania herbatników: szklanka mleka lub wódki z wodą w proporcji 1 do 5 1 litr mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym(...)zgęstnienia. Zostawić do przestygnięcia. Herbatniki maczać w mleku (lub wódce z wodą). Na warstwę herbatników nałożyć krem. Ułożyć 3-4 warstwy. Ja ułożyłam 4 warstwy herbatników w formie o wymiarach 28 x 22 cm. Ostatnią warstwę herbatników polać polewą czekoladową (czekoladę, masło i mleko rozpuścić na małym ogniu, delikatnie mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji). Polewa nie jest zbyt gęsta
Bullioalkoholu lub mleku. 1 litr mleka szklanka kaszy manny pół szklanki cukru 200 g masła cukier waniliowy 3 łyżki kakao 2 duże opakowania herbatników (po 250 g) Polewa czekoladowa: łyżka masła 1/4 szklanki mleka 150 g mlecznej czekolady Do namaczania herbatników: szklanka mleka lub wódki z wodą w proporcji 1 do 5 1 litr mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym(...)zgęstnienia. Zostawić do przestygnięcia. Herbatniki maczać w mleku (lub wódce z wodą). Na warstwę herbatników nałożyć krem. Ułożyć 3-4 warstwy. Ja ułożyłam 4 warstwy herbatników w formie o wymiarach 28 x 22 cm. Ostatnią warstwę herbatników polać polewą czekoladową (czekoladę, masło i mleko rozpuścić na małym ogniu, delikatnie mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji). Polewa nie jest zbyt gęsta
Bullionasączamy herbatą. Pamiętajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny, ale nie mokry! Pozostałą ilością kremu chałwowego-smarujemy górę oraz boki tortu. Ładnie wygładzamy. Tak przygotowany tort- jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE: Do pozostałej startej czekolady- dodajemy dwie łyżki wiórek kokosowych. Mieszanką z czekoladowych i kokosowych wiórek obsypujemy tort. Pierzynkę z wiórków- można delikatnie docisnąć dłonią, tak aby całość dobrze przyległa
Domowe Tortyrównież pozostałe przepisy na keto słodkości lub wersję musu czekoladowego na śmietance Przepis na keto mus czekoladowy na białkach Składniki tabliczka gorzkiej czekolady 90% (100 g) 4 białka lub 120 g białka od Farma Białka opcjonalnie 20-40 g słodzika typu erytrytol lub alluloza * bita śmietana do dekoracji wiórki czekoladowe do dekoracji kawałki orzechów do dekoracji * jeśli nie jesteście(...)schłodzoną czekoladę i delikatnie miksujemy lub mieszamy. Mus przekładamy do pucharków i schładzamy przez godzinę w lodówce . Przed podaniem możecie go również udekorować bitą śmietaną , wiórkami czekoladowymi lub orzechami Zobacz jak przygotować wiórki czekoladowe ! Wartości odżywcze w całości w 1 porcji Wartość energetyczna 616 kcal 308 kcal Białko 28 g 14 g Tłuszcze 44 g 22 g Węglowodany netto
WegePrzepisostatnie moje odkrycie i proponuję pyszne ciasto z krem migdałowym i galaretką. U mnie znikało w szybkim tempie, więc namawiam was do upieczenia. Białka można również wykorzystać do Kokosanek , Babki z pomarańczami , Jabłecznika na białkach , Mini Pavlove z borówkami , Bezów z galaretką czekoladową . Składniki: Ciasto makowe 1 szkl białek 1 szkl mąki pszennej 1 szkl maku 0,5 szkl
Ala piecze i gotujepozmieniać i dodać coś od siebie. W moim Cieście nie dość ,że podstawa jest z coca-colą to i krem ją zawiera , a całość wieńczy galaretka na bazie tego słodkiego napoju. No i okazało się ,że powstało bardzo przyjemne czekoladowe ciacho :) Inspiracja z Tego Bloga Składniki : Ciasto : 1 i 3/4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)sobą mieszając dokładnie łyżką. wylać ciasto do formy ( u mnie 22 x24 cm ) wyłożonej papierem do pieczenia , pieczemy ok 50 min w 180'C Ciasto wystudzić . Krem : Herbatniki i orzechy zmielić w blenderze na drobny proszek. Zalać coca-colą . wymieszać. Miękkie masło utrzeć z cukrem , dodawać po łyżce masy herbatnikowo - orzechowej . Galaretka : Zagotować pół szklanki coca-coli . wsypać
Malinowa Kawiarenkaopakowanie cukru waniliowego 1,5 proszku do pieczenia 10 łyżek stołowych zimnej wody 2 łyżki ciemnego kakao Polewa czekoladowa 100 g gorzkiej czekolady 200 g mlecznej czekolady 3 kieliszki wódki (50 ml) 125 ml mocnej kawy rozpuszczalnej z 3 łyżeczek Krem 1 L śmietany kremówki 30% / 36 % 5 łyżeczek żelatyny 4 łyżki cukru Dodatkowo duża paczka okrągłych biszkoptów kakao(...)różnicy temperatur i zamiast masy śmietanowej będzie śmietanowa masa z grudkami. Czas poskładać ciasto. Na pierwszy blat ciasta wykładamy 1/2 masy śmietanowej, następnie układamy biszkopty, wylewamy na biszkopty masę czekoladowo-kawową, wykładamy drugą część masy śmietanowej, przykrywamy górnym blatem. Dociskamy i chłodzimy przez kilka godzin w lodówce. Przed podaniem obsypujemy kakao
W Moim Magicznym DomuNamoczenie biszkoptu: - mocna czarna herbata 0,5l - 3 łyżki cukru - sok z połowy cytryny Krem: - 1/4 szklanki cukru -opakowanie budyniu bananowego lub śmietankowego - 2 szklanki mleka - 150g masła - 3-4 banany Dekoracja/wierzch: - 500 g śmietany 36% - 3 łyżki cukru - 2 wagoniki gorzkiej czekolady - posypka czekoladowa (pałeczki) Sposób przygotowania: 1.Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę. Następnie po jednej łyżce dodawać cukier(...)krążki i pokrapiamy sokiem z cytryną by nie czarniały. 3. Gdy biszkopt będzie mieć już temperaturę pokojową, przekrajamy go na 3 warstwy. Następnie łyżką nasączamy pierwszą warstwę biszkoptu. Krem dzielimy na dwie części i jedną z nich wykładamy na biszkopt. Następnie układamy pokrojonego banana w każde wolne miejsce. Przykrywamy drugą warstwą biszkoptu, nasączamy i robimy to samo co wcześniej. 4.Bita
Gotuj Z Muzykąłyżka cukru pudru 1 galaretka wiśniowa + 170 ml wody 2 łyżeczki żelatyny Dekoracja tortu: barwniki w proszku: zielony i niebieski marcepan 100 g gorzkiej czekolady czekoladowe literki liście i kwiaty z opłatka zielona czekoladowa posypka dowolny mały pociąg z wagonikiem (np. Tomek z przyczepką) WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Spód(...)galaretkę i ponownie zmiksować do połączenia składników. Część kremu odłożyć do dekoracji wierzchu i boku tortu. Pozostały krem posmarować na biszkopt z wiśniami, nałożyć kolejny biszkopt, nałożyć ponownie krem, po czym nałożyć ostatni wierzchni biszkopt. Jeżeli został Wam jeszcze krem, to posmarować nim delikatnie wierzch i boki tortu. Dekorowanie tortu: Odłożony krem podzielić na dwie części. Do jednej dodać szczyptę
Passions hobbies lifeszklanki mąki tortowej 2 łyżki kakao gorzkiego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju 1 cukier waniliowy Krem : 700 g nutelli 260 g miękkiego masła 1 łyżka spirytusu 450 g suszonych śliwek likier kawowy około 2.5 szklanki Polewa czekoladowa : 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 3 łyżki wody 3 łyżki kakao Do nasączenia : 1/2 szklanki kawy rozpuszczalnej z łyżeczką(...)Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto, piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Miękkie masło utrzeć mikserem na puch, następnie dodać nutellę i spirytus.Dobrze wyrobić na puszysty krem. Biszkopt nasączyć kawą. Na cieście wyłożyć krem i równomiernie rozprowadzić. Śliwki pokroić dość drobno, potem ciasto będzie się dobrze kroiło, pokrojone śliwki ułożyć na kremie. Odstawić na kilka minut
Sama słodycz i szczypta chili