szukają szerszych pomysłów na to co zrobić z otrzymanym opakowaniem ptasiego mleczka. Czekoladowe Ciasto z Ptasim Mleczkiem - Składniki : Biszkopt: 4 jajka (osobno żółtka i białka) cukier waniliowy 9 łyżek cukru 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Krem: 500 ml śmietanki 30% 150 g czekolady gorzkiej 100 g czekolady mlecznej(...)łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny Polewa: 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej 60 g masła 2 galaretki truskawkowe lub wiśniowe 1 opakowanie ptasiego mleczka Czekoladowe Ciasto z Ptasim Mleczkiem - Sposób przygotowania : Masa: Śmietankę podgrzać, wrzucić czekoladę i rozpuścić (nie gotować). Po ostudzeniu odstawić do lodówki do całkowitego schłodzenia. Najlepiej na całą noc. Po tym czasie
Słodka StronaDziś mam dla Was słodki przepis na jedno z tych ciast, które wymagają większej ilości pracy, a zarazem tych, których efekt końcowy wynagradza trud przygotowania. Ciasto
Ostra na Słodkomiksera, by masa się nie zważyła. Połowę masy wykładamy na kruche ciastka. Na masę budyniową wykładamy obok siebie warstwę herbatników czekoladowych. Do pozostałej masy wsypujemy płatki migdałów. Połowę wykładamy na herbatniki i przykrywamy drugą warstwą, na którą rozsmarowujemy resztę kremu. Całość posypujemy uprażonym na patelni kokosem. Ciasto schładzamy w lodówce kilka godzin, a najlepiej całą noc. W mieszance
Kuchnia w czekoladziemasła. Szybko i sprawnie a do tego efekt smakowy rewelacyjny:) SKŁADNIKI: ciasto 1 opakowanie czekoladowych herbatników maślanych 10 dkg masła masa serowa 1 kg sera na sernik 10 dkg masła 100 ml śmietany kremówki 3/4 szkl. cukru 2 jajka opakowanie budyniu śmietankowego krem z papai 1 papja 2 opakowania ricotty 200 ml kremówki 1/2 szkl. cukru pudru
Magiczna kuchnia Dariiksylitolem, pudrem z agawy – jednak równie smaczny jest także wtedy, gdy zrezygnujemy ze słodzika. Jeśli użyjemy czekolady i kakao z odpowiednim oznaczeniem, deser będzie świetny dla bezglutenowców. Mus czekoladowy bez nabiału: 200 ml wody z puszki/słoika ciecierzycy 150 g gorzkiej czekolady 2 łyżki cukru pudru (może być także puder z ksylitolu lub można pominąć) opcjonalnie: szczypta chilli(...)ciasto greckie... Ciasto magiczne Ciasto magiczne pojawiło się w sieci już jakiś czas temu. Ni... Odchudzona napoleonka Lubicie ciasta z kremem budyniowym? Jeśli liczycie kalorie, ... Sernik dyniowy Sernik dyniowy to jesienny sernikowy klasyk. Dynia nadaje wy... Post Mus czekoladowy bez nabiału pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuCiasto"Delicja" Kwaskowata masa jabłkowa na puszystym biszkopcie, do tego budyniowa masa i czekoladowa polewa. Pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Jajka utrzeć z cukrem, delikatnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylać na blaszkę, piec ok 30 minut. Masa Jabłkowa: 4 duże jabłka(...)Jabłka obrać, zetrzeć na grubych oczkach, zagotować w 1,5 szklanki wody. Gotować ok 7 minut, zestawić z ognia i dodać galaretkę dokładnie wymieszać. Po wystudzeniu wylać na biszkopt. Krem budyniowy : 1 szklanka mleka 1 budyń waniliowy 1 szklanka cukru pudru 1 aromat waniliowy lub śmietankowy 1 kostka masła Budyń rozprowadzić w 1/2 szklanki mleka, pozostałe mleko zagotować. Mieszając dodać
Słodka Kraina Wypiekówpieczenia 3 łyżki kakao około 2-3 łyżki cukru pudru do zawijania rolady Na krem: 250ml śmietanki kremówki 30% 250g serka mascarpone 100ml ajerkoniaku 2 łyżeczki żelatyny 6 łyżek wrzątku Na polewę: tabliczka czekolady gorzkiej – użyłam 50% 50ml kremówki Do dekokarcji (opcjonalnie): czekoladowe jajka Nastawiamy piekarnik do nagrzania na 200°. Dużą blachę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia(...)dodawać ją do kremu, cały czas go miksując, aby nie utworzyły się grudy. Wlewamy małym strumykiem, w 3-4 porcjach. Krem zacznie od razu gęstnieć – ubijamy, aż będzie kremowy i sztywny. Ostudzoną roladę delikatnie odwiajamy ze ścierki. Smarujemy ją dokładnie kremem, zostawiając około 2cm wolnego od dłuższego brzegu, który będzie zawijany do spodu – krem wtedy nie ucieknie
Smaczna Stronaorzechowe: 15 dag orzechów 5 białek 2 łyżeczki bułki tartej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru *krem: 2 szklanki mleka cukier waniliowy 5 żółtek budyń śmietankowy 3 łyżki cukru 2,5 łyżki mąki 2 kostki margaryny dodatkowo: polewa czekoladowa na wierzch Wykonanie: *Kruche: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Dobrze wyrobić, podzielić na 2 części. Upiec w dwóch(...)minut w 160 st. *orzechowe:Połowę orzechów posiekać, połowę zemleć. Białka ubić, dodać cukier i resztę składników. Rozsmarować ciasto na blasze, piec ok 30 minut w 170 st. *krem: W pół szklanki rozrobić budyń z żółtkami i mąką. Resztę mleka zagotować z cukrami. Na gotujące mleko wlać rozrobiony proszek. Energicznie mieszać żeby nie było grudek. Wystudzić. Zmiksować z margaryna
Z Majeczką w kuchnijajka 200 g cukru 200 g mąki 125 ml Coca Coli 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietanowy: 500 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru do smaku Polewa budyniowa: 1 op. budyniu czekoladowego bez cukru 400 ml Coca Coli 3-4 łyżki cukru Dodatkowo: 3 op. galaretki o smku Cola Jajka ubijamy wraz
Smaki Na Talerzuszklanka cukru - 2 łyżki wody - 1/2 szklanki mąki pszennej - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: - 20 dag cukru - 1/2 litra mleka - 1 łyżka mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 2 cukry waniliowe - 1 margaryna Polewa czekoladowa: - 1/2 szklanki cukru pudru - 1/2 kostki margaryny - 3 łyżki kakao - 3 łyżki wody Przygotowanie: Wszystkie podane składniki na ciasto zagniatamy(...)dodajemy po 1 żółtku, następnie mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w 180 C około 50 minut (na tzw. suchego patyczka). Po upieczeniu warstw gotujemy krem. Z pół litra mleka odlewamy 1/2 szklanki, w której wymieszamy mąki. Pozostałą część mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Po zagotowaniu wlewamy rozmieszane mleko z mąką i jeszcze chwilę
Zainspirowana w kuchnioleju 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 -3 łyżeczki ciemnego dżemu 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki kakao Krem 250 g serka mascarpone 500 g śmietanki 36 % 1/2 szklanki cukru 1 łyżka żelatyny Dodatkowo 3 różne galaretki Polewa czekoladowa 1/4 kostki masła 1/2 szklanki cukru 2-3 łyżki kakao kilka łyżek mleka Galaretki rozpuścić ,każdą w 300 ml wody, odstawić(...)cukrem, na koniec dodać mascarpone i żelatynę rozpuszczoną w kilku łyżkach ciepłej wody, wymieszać. Pierwszy blat ciasta posmarować połową kremu.Posypać połową galaretek. Przykryć drugim blatem, wyłożyć resztę kremu posypać galaretkami. Przykryć ostatnim blatem ciasta. Przygotować polewę. Wszystkie składniki polewy włożyć do rondelka, mieszając podgrzewać do połączenia składników. Zdjąć z ognia, trochę wystudzić i wylać na ciasto. Wyrównać odstawić
gotuj ze mnąprzygotować krem. Nie takie rzeczy się robiło… Biszkopt oczywiście jest kokosowy, czyli przygotowany na bazie mąki kokosowej , oleju kokosowego , mleka kokosowego , kakao i jajek oraz posłodzony erytrytolem . Krem zaś to ubite mleko kokosowe zagęszczone żelatyną . Do jego posłodzenia można użyć erytrytolu lub stewii . Oba te słodziki powinny się dobrze sprawdzić. Wierzch ciasta można polać polewą czekoladową na przykład z tego(...)miłością... Keto ciasto walentynkowe jest bowiem nie tylko atrakcyjne w wyglądzie, ale także posiada bogate wnętrze. Zakochacie się w nim od pierwszego... kęsa! 😀 Keyword biszkopt , brownie , ciasta z kremem , ciasto kokosowe , czekolada , galaretka , ptasie mleczko , Walentynki Porcje 16 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 20 minut Czas oczekiwania 2 godziny Składniki Biszkopt kakaowy 3 jajka 30 g gęstego mleka
Modern Cave Girlświąteczne ciasta. *tortownica 21 cm Składniki: na biszkopt: 5 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na kremy michałkowe: 600 ml śmietanki kremówki po 15 cukierków Michałki białych i zwykłych 2 opakowania śmietan-fixu dodatkowo: słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 300 ml śmietanki kremówki(...)trzy blaty. Dolny i środkowy biszkopt posmarować dżemem. Kremówkę podzielić na połowę, jedną część ubić z usztywniaczem. Michałki czekoladowe rozpuścić w kąpieli wodnej i wmiksować do śmietany. Masę wyłożyć na dolny blat biszkoptowy, przykryć drugim ciastem z dżemem. Krem z cukierków białych przygotować tak samo i wyłożyć na warstwę dżemu, przykryć ostatnim biszkoptem. Wstawić do lodówki na kilka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaochotę na deser tiramisu. Na weekend miałam zapowiedzianych gości (urodziny siostry), więc postanowiłam przygotować pyszny, lekki tort tiramisu. Krem zrobiłam z serka mascarpone, a biszkopty dobrze nasączyłam kawą z dodatkiem alkoholu. Powstał bardzo aromatyczny, cudownie pachnący kawą tort. Uroku dodają mu czekoladowe gwiazdki. Do tego wszystkiego dostałam do przetestowania nowy robot planetarny Philipsa, z czego bardzo się cieszę:). Jest(...)żółtka Wierzch i boki: 650g + 5 łyżek śmietanki kremówki 30% lub 36% 250g serka mascarpone 4-5 łyżek cukru pudru 2 fixsy do śmietany Do dekoracji: paluszki czekoladowe gwiazdki czekoladowe kakao do posypania Biszkopt: 1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz migdałami. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC
Mała Cukierenkaochotę na deser tiramisu. Na weekend miałam zapowiedzianych gości (urodziny siostry), więc postanowiłam przygotować pyszny, lekki tort tiramisu. Krem zrobiłam z serka mascarpone, a biszkopty dobrze nasączyłam kawą z dodatkiem alkoholu. Powstał bardzo aromatyczny, cudownie pachnący kawą tort. Uroku dodają mu czekoladowe gwiazdki. Do tego wszystkiego dostałam do przetestowania nowy mikser planetarny Philipsa, z czego bardzo się cieszę:). Jest(...)żółtka Wierzch i boki: 650g + 5 łyżek śmietanki kremówki 30% lub 36% 250g serka mascarpone 4-5 łyżek cukru pudru 2 fixsy do śmietany Do dekoracji: paluszki czekoladowe gwiazdki czekoladowe kakao do posypania Biszkopt: 1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz migdałami. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC
Mała Cukierenka