tortowej 3 płaskie łyżki mąki kokosowej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia serduszka galaretka: 1 galaretka czarna porzeczka 350 ml wody krem śmietanowy: 200 ml śmietany kremówki galaretka pozostała od serduszek 1 łyżka cukru pudru dekoracja: 1/2 galaretki truskawkowej czekoladowa posypka mięta 20 dkg truskawek obręcz: 100 g czekolady białej serduszka czekoladowe czerwone truskawki liofilizowane 1/2 cytryny 50 ml wody Serduszka(...)babki o wymiarach wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i wstawiam blaszkę. Piekę około 15 minut do suchego patyczka. Krem: Galaretka która została od wycinania serc rozpuszczam ją w garnku i studzę. Śmietanę ubijam na sztywno schłodzoną, wlewam galaretkę i mieszam mikserem. Wykonanie: Z biszkoptu wycinam trzy koła za pomocą
wesoła kuchniasernik? Był! Była szarlotka? Była! No to dziś przyszła pora na fantastyczne CIASTO CZEKOLADOWE Z MUSEM Z CZARNEJ PORZECZKI. Idealne na rodzinne imprezy, weekendowy wypiek albo słodką zachciankę do niedzielnej kawki! Robi się je błyskawicznie i tak samo błyskawicznie znika ze stołu! Gwarantuję Wam, że ciasto czekoladowe z musem porzeczkowym zrobi furorę! Mimo porzeczkowego smaku nie jest to absolutnie ciasto(...)kremów, lodów, kremów śmietanowych i wielu innych deserów! Jako baza do ciasta posłużyła mi ciemna czekolada Callebaut Select o 54,5% zawartości kakao. Jest delikatna, jednolita, z subtelną nutą wanilii. Dzięki standardowej płynności idealnie nadaje się do kremów, nadzień, ganaszy czy też pralin. Pakowana jest w 0,5 kg opakowania idealne do domowego użytku – gorąco polecam! SKŁADNIKI: CIASTO CZEKOLADOWE
Ostra na Słodkołyżek wiórków kokosowych dżem truskawkowo - ananasowy (280 g) Kruszonka koksowa: 100 g maki pszennej 100 g cukru pudru 100 g wiórków kokosowych 100 g margaryny Masa czekoladowa: 2 opakowania budyni czekoladowych bez cukru 0,5 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 100 g gorzkiej czekolady Dodatkowo: żółte wiórki kokosowe Przygotowanie: Kruszonka kokosowa- mąkę z cukrem pudrem(...)wyrównać wierzch. Na koniec wierzch ciasta posypać równomiernie kruszonką kokosową. Piec około 40 - 50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Masa czekoladowa - 100 g gorzkiej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. 2 opakowania budyni czekoladowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia
Ciastka - domowe słodkościmonte Dziś dzielę się z Wami moim szybkim pomysłem na babeczki monte. Kruche spody wypełnione po brzegi prostym, słodkim kremem przypominającym w smaku popularny deser monte. Do tego listki świeżej mięty dla orzeźwienia i przełamania słodyczy oraz mały czekoladowy akcent. Tak prosto i tak pysznie Szybkie babeczki monte to hit każdej imprezy. To też idealny deser na spotkania(...)zimną śmietankę. Miksujemy na puch (nie na sztywno). Dodajemy mascarpone, miksujemy (Uwaga! masa może chlapać). Następnie stopniowo dodajemy kajmak z puszki. Pod koniec dodajemy naturalne kakao, krótko miksujemy. Nasz krem wkładamy na kilka minut do lodówki. Schłodzonym kremem nadziewamy kruche deserowe korpusy. Każdą babeczkę dekorujemy listkami świeżej mięty i pastylką czekolady. Uwagi: Kremu wychodzi dość dużo. Ja resztę wykorzystałam
Słodkie okruszkipszennej tortowej -5 łyżek oleju -5 łyżek wody -1,5 łyżki kakao KREM -1 litr mleka -3/4 szklanki cukru -1 cukier waniliowy -2 żółtka (białka dajemy do biszkopta) -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g -2 łyżki mąki pszennej -250g masła lub margaryny PIANKA CZEKOLADOWA -200g czekolady deserowej -350ml śmietany 30% -2 łyżki cukru pudru DODATKOWO(...)dodajemy kakao,olej i wodę, całość miksujemy na gładką masę. Przekładamy ją do blaszki i pieczemy około 20 minut w temp 180 stopni do suchego patyczka. Biszkopt studzimy. KREM Do miski wlewamy około szklankę mleka, resztę dajemy do garnka i stawiamy na gazie Do mleka dodajemy żółtka, mąkę, budyń,cukier,cukier waniliowy i wszystko miksujemy. Powstałą masę wylewamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokułyżeczki sody, 1 laska wanilii (lub łyżeczka ekstraktu), 1/4 łyżeczki mielonego imbiru, 1/4 łyżeczki cynamonu, ¼ tartej gałki muszkatołowej, Szczypta soli, 2 łyżki masła do posmarowania formy, łyżka oleju. KREM 100 g miękkiego masła, 400 g serka Mascarpone, ½ szkl. różanego cukru pudru * (można zastąpić białym cukrem pudrem z dodatkiem wody różanej lub cynamonu), Szczypta soli, 8 łyżek konfitury czeremchowej z czekoladą(...)likieru). PRZYBRANIE - czekoladowe wiórki 50 g czekolady gorzkiej, 100 g czekolady mlecznej, 100 g czekolady białej. Przygotowanie: Bataty umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć olejem, położyć na blachę do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 50 minut. Upiec do miękkości sprawdzając patyczkiem. Wystudzić, usunąć skórę, miąższ zmiksować w melakserze. Przygotować krem różany: m asło utrzeć
SzczyptaSmaQkokosu 1 puszka mleka zagęszczonego słodkiego (530 g) pół laski wanilli 150 ml wódki marmolada wieloowocowa lub inna Na krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego 450 ml mleka 200 g masła 50 g cukru pudru Na polewę czekoladową: 1,5 gorzkiej czekolady 150-200 ml śmietany 30% WYKONANIE Wszystkie wymienione składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Biszkopt: Piekarnik nagrzać(...)wódkę. Zakręcić i wymieszać. Trzymać minimum dwa dni w ciemnym, chłodnym miejscu. Gotowy kokos odcisnąć przez sitko, umieścić w misce, dodać miękkie masło i zmiksować na puszysty krem. Jeżeli krem jest za suchy, to dodać trochę płynnej masy. Krem powinien być lekko mokrawy. Krem budyniowy: Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu dodając jednak nieco mniej mleka. Ostudzić często mieszając
Passions hobbies lifeważną okazję to tylko z czekoladą 😊 Poprawia nastrój i smakuje . A jeśli jeszcze dodamy do niego trochę alkoholu – powstanie pyszny truflowy przekładaniec… Mniam ! I Truskawka, która podkreśla czekoladową nutę. Takie marczello w wersji z owocem: smaczne, wilgotne, deserowe. Biszkopt : 9 jaj 250 g cukru 250 g mąki pszennej 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżeczki kakao Białka ubijamy(...)nitki. Wsypujemy kawę i podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia. Studzimy. Ostudzoną masę czekoladowo- kawową miksujemy z masłem do uzyskania gładkiej i gęstej konsystencji. Warstwa truskawkowa: kilkanaście mrożonych truskawek pokrojonych 1 galaretka truskawkowa rozrobiona na 500 ml wody WYKONANIE: biszkopt( z 2/3 grubości całego biszkopta )+ nasączenie truskawki + galaretka krem biszkopt pokruszony Smacznego! Normal 0 21 false false false
Domowe ciastaSzybkie muffinki cytrynowe to deser, który z pewnością zachwyci każdego domownika. Ciasteczka są szybkie i proste w przygotowaniu. Sekretem każdych muffinek jest ich oddzielne wymieszanie suchych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Chyba każdy lubi słodycze. Proste muffinki z jagodami to szybki przepis na coś słodkiego. Z całą pewnością, każde dziecko będzie zachwycone takim deserem. Zamiast jagód do
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!święta, ale i też na różne okazje lub po prostu, gdy macie ochotę na sporo słodyczy Taki mazurek jest prosty w wykonaniu, nie za słodki, z pysznym różanym kremem, który idealnie komponuje się z migdałowymi płatkami i bardzo kruchym spodem. Spróbujcie. Szybki mazurek różany na kruchym cieście Szybki mazurek różany na kruchym cieście 2016-05-09 10:06:17 Write(...)lodówki, przekładamy do miski i mieszamy rózgą lub mikserem na małych obrotach z konfiturą z płatków róży. Tak przygotowanym kremem smarujemy ciasto. Brzegi ciasta zdobimy obficie uprażonymi (delikatnie, mają się zarumienić) na suchej patelni płatkami migdałowymi. Na środek układamy połówki czekoladowych jajeczek (u mnie nadziewane) i kilka płatków migdałowych. Mazurka wkładamy do lodówki na około 30 minut. Podajemy. Smacznego
Słodkie okruszkidość czubata łyżeczka proszku do pieczenia czubata łyżka kakao + łyżka ciepłej wody Krem: 2 szklanki mleka (500 ml) 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżki mąki pszennej cukier waniliowy 170 g masła w temperaturze pokojowej Polewa Czekoladowa: 100 ml śmietanki kremówki 100 g czekolady gorzkiej łyżka wódki Metrowiec - Najlepszy Przepis - Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki(...)jednej z nich wykładamy masę jasną, a do drugiej ciemną. Pieczemy ok. 35-40 minut w temperaturze ok. 170 stopni do tzw. "suchego patyczka". Całkowicie studzimy oba ciasta. Krem: 1,5 szklanki mleka zagotowujemy wraz z cukrem i cukrem waniliowym. W reszcie mleka rozpuszczamy mąkę pszenną oraz ziemniaczaną. Następnie rozpuszczoną mąkę wlewamy do gotującego się mleka energicznie mieszając
Słodka Stronabloga! 1. Ciasto ” Niebo ” z jabłkami i kremem orzechowym Ciasto ” Niebo ” z jabłkami i kremem orzechowym to ciasto, które zyskuje na blogu coraz większą popularność i Wasze uznanie. Nic w tym dziwnego, to idealne połączenie lekko kwaśnych jabłek, ze słodkością polewy czekoladowej i masy orzechowej. Kompozycja wspaniała. Ciasto jest idealne na jesienne popołudnia z kawą, lub na święta(...)przełamany kokosową nutą ? Wielbiciele kokosu będą zachwyceni. Największą zaletą tego sernika jest fakt, że nie opada. Sernik znany i uwielbiany od pokoleń. Zawsze się udaje 😉 5. Ciasto marchewkowe z kremem Ciasto marchewkowe to obowiązkowa pozycja podczas jesieni! Bardzo łatwe w przygotowaniu, wilgotne i miękkie po upieczeniu. Wbrew temu co teraz myślisz patrząc na to ciasto, bądź na jego składniki
NiePieprz.ploblewając ciasto polewą czekoladową albo... teściowej polewając je tężejąca galaretką galaretką :D Składniki (duża blaszka): Biszkopt: 150 g mąki 100 g cukru 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt makowo-kokosowy: 200 g cukru 3/4 szklanki maku 100 g wiórek kokosowych 6 białek Krem: 350 ml mleka
Malinowo w kuchni