krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:333/534)

Maseczka z awokado 118

Keto ciasto limonkowe (Paleo, LowCarb) Keto kulki z awokado, jajka i boczku (Paleo, LowCarb) Keto tort naleśnikowy (Paleo, LowCarb) Keto smoothie czekoladowe (Paleo, LowCarb) Keto gofry śniadaniowe (Paleo, LowCarb) Zielone keto sushi (Paleo, LowCarb, AIP) Keto cannoli z kremem kawowym (Paleo, LowCarb, bez nabiału) Keto brownie (Paleo, LowCarb) Zastosowanie awokado w pielęgnacji Jednak możliwości awokado nie kończą się na zastosowaniach

Modern Cave Girl
Rodzynkowiec 213

polewę: 1 czekolada mleczna i 1 czekolada gorzka 1/2 kostki masła plus rodzynki i alkohol- najlepszy jest spirytus Przygotowanie kremu: Ugotować budyń, masło utrzeć, po lekkim przestudzeniu masy  dodawać ją do masła i ucierać Przygotowanie polewy czekoladowej z rodzynkami: Masło rozgrzać i rozpuścić w nim czekolady ( najlepiej w łaźni wodnej), dodać osączone z alkoholu rodzynki i połowę alkoholu

Proste Potrawy
Tarta z kremem budyniowym i owocami 112

składniki: 350 g owoców (borówki i maliny)   Wykonanie końcowe: Na gotowy spód rozsmarować ½ kremu budyniowego. Posypać owocami i wyłożyć resztę kremu. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 0 C przez 60 minut. Po ostygnięciu tartę polać polewą czekoladową przygotowaną wg poniższego przepisu: Składniki: 2 łyżki mleka, 2 łyżki cukru kryształ, 1 łyżka kakao, 1 łyżka masła, 1 łyżeczka żelatyny

Przepisy Babci
Ciasteczka #nowaste czyli bajaderki 173

robione (odpadki). Są bardzo w obecnie panującym trendzie #nowaste, po naszemu „bezodpadów by brzmiało czy jakoś tak. Otóż te czekoladowe klopsy robi się z resztek ciast, ciasteczek, zakalców i wszystkich słodkich wypieków (z wyjątkiem tych z kremami i dużą ilością owoców) u mnie to był kawałek tego sernika , babki imbirowej i ciasta z marcepanem. Składniki: około 700 g resztek

greenscarf
METROWIEC 590

dodajemy po łyżce zimnego budyniu, aż do wyczerpania. SKŁADANIE CIASTA : Po ostygnięciu  ciasta kroimy na plastry.  Smarujemy  kremem na zmianę plaster jasny i ciemny. Składamy. Pozostałą masą smarujemy wierzch ciasta i  wyrównujemy. Polewamy polewą czekoladową. Chowamy do lodówki.  Kroimy pod kątem 45 stopni. Smacznego

Pani na deser
Bezglutenowe świąteczne Tiramisu 111

szklanka mocnej czarnej kawy 50 ml amaretto lub brendy ok. 150 g biszkoptów Savoiardi Nutri Free kakao do posypania czekoladowe gwiazdki do ozdoby   Żółtka utrzyj dokładnie z cukrem. Stopniowo dodawaj serek cały czas miksując na puszysty krem. Kawę osłodź i wymieszaj z alkoholem. Biszkopty zanurzaj w kawie i układaj w głębokim naczyniu. Przykryj warstwą kremu. Czynność powtórz jeszcze

Kuchnia bezglutenowa
Zbiór przepisów z jagodami 226

Drożdżowe na maślance         Rabarbarowo-tuskawkowe    Muffinki z kremem    Babeczki na maślance      Crumble z owocami    Ciasto "Leśne smaki"    Naleśniki z serem i owocami      Shake czekoladowo-jagodowy   Nalewka z jagód    Konfitura z jagodami

Z miłości do słodkości
SNIKERS LENY 288

cukrem wanilinowym. Do masy dodajemy po łyżce zimnej kaszki i całość ręcznie ucieramy.    Krem wykładamy na część upieczonego zimnego placka z orzechami .  Przykrywamy to drugim plackiem i całość polewamy polewą czekoladową lub roztopioną czekoladą.   DOBRA rada: Ciasto najlepiej przygotować na ok . 1-2 dni przed planowanym spożyciem, wtedy jest najsmaczniejsze

Moje Słodkie Piekiełko
Babeczki (na oleju rzepakowym) z colą i kremem śmietankowym 132

papilotkami, nałożyć ciasto, do 3/4 wysokości papilotek. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Krem śmietankowy: 250 ml śmietanki 36% 50 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru kakao/czerwony barwnik spożywczy + czekoladowe serduszka* kolorowa posypka Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać mascarpone i cukier puder, połączyć. Ubitą śmietankę podzielić na dwie

Domowa cukiernia Ewy
Babeczki czekoladowo - miętowe 238

Pamiętacie wyborną tartę Pasikonik ? Babeczki nawiązują do właśnie takiego połączenia smakowego. Orzeźwiająca mięta i całe mnóstwo czekolady... Puszyste, mocno czekoladowe ciasto z dużą ilością kawałków mlecznej i gorzkiej czekolady. Całość przykrywa soczyście miętowy, bardzo pobudzający, smakowity krem. Babeczki doskonale nadają się na letnie przyjęcia. Polecam! Składniki na 12 babeczek: 250 g mąki pszennej 350 g gęstego jogurtu greckiego

maniapieczenia
Ciasto Milki Way z biszkoptami 12643

Biszkopt:  7 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao Polewa czekoladowa: 2 łyżki margaryny  2 łyżki wody 2 łyżki kakao 4 łyżki cukru 1 opakowane białej polewy Krem: 1 kostka masła 3 serki Danio (3x150g) 250 g mleka w proszku 1 śmietan fix Dodatkowo: 1/2 szklanki mocnej kawy cappucino

W kuchennym oknie Ewy
Kokosowe ciasto Cappuccino - kolejny przysmak z książki siostry Anastazji 444

ognia i wystudzić.  Masło utrzeć i dodawać po łyżce przestudzonego budyniu. Ucierać do uzyskania gładkiego i puszystego kremu. Ciasto przekładamy w następujący sposób: - ciemne ciasto - masa - kokosowe ciasto - masa - ciemne ciasto. Polewamy ulubioną polewą czekoladową. Smacznego! Do przygotowania tego ciasta wykorzystałam wiórki kokosowe Kresto, jakie otrzymałam w przedświątecznej paczce od firmy VOG , producenta

Codzienna kuchnia niecodzienna
Wypasione ciacha z odzysku 243

bajaderek potrzebne będzie: 100 g biszkoptów lub herbatników lub domowego biszkoptu kawałek (u mnie było to pół keksówki) domowego ciasta czekoladowego lub innego, np. babka drożdżowa piaskowa, zebra, ciasto ucierane, murzynek, na dobrą sprawę cokolwiek byle bez kremu, owoców, galaretki czy innych dodatków, może być za to z bakaliami 100 g gorzkiej czekolady 100 ml płynnej śmietanki

Ratunku obiad
Truskawkowa delicja bez pieczenia 131

Przepyszne ciasto bez pieczenia. Chrupki czekoladowy spód dużo galaretki i truskawek, całość dopełniona lekkim musem z białej czekolady. Bardzo łatwe do zrobienia ciasto lecz potrzebuje trochę czasu na chłodzenie. FOREMKA O ŚREDNICY 18 CM. Spód 120 gramów sucharków 3 kopiaste łyżki nutelli Galaretka 2 galaretki truskawkowe 400 gramów truskawek Mus z białej czekolady 300 ml. śmietanki kremówki 100 gramów białej(...)pozostawić do wystudzenia. Czekolada powinna być płynna ale zimna. Śmietankę ubijamy wraz z śmietanfixem na gęsty krem, następnie dodajemy 2-3 łyżki do zimnej rozpuszczonej czekolady i dokładnie mieszamy. Taką mieszankę dodajemy do reszty ubitej śmietany i krótko miksujemy do połączenia składników. Mus czekoladowy wyłożyć na stężałą galaretkę z truskawkami i wkładamy ponownie do lodówki na minimum godzinkę. Smacznego

Andzia Pichci
Torcik czekoladowy z karmelową polewą z cukierków 244

wierzchu możemy poukładać inne owoce jagodowe jak maliny, truskawki. Polecam… (przepis autorki) Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka https://malacukierenka.pl/tort-orzechowy-z-kawa-i-whisky.html (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Torcik czekoladowy z karmelową polewą z cukierków Składniki: Ciasto: 150g masła 150g gorzkiej czekolady 60% połamanej na kawałki 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 100ml gorącej wody 180g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki(...)Przykrywamy drugim krążkiem ciasta, nasączamy go resztą kawy i wyciskamy pozostały krem. 9. Na koniec ciasto polewamy pozostałą polewą karmelową i dekorujemy borówkami (uwaga: polewa karmelowa będzie delikatnie spływać z wierzchu ciasta). Ciasto odstawiamy w chłodne miejsca na około 4-5 godzin, najlepiej na całą noc, torcik czekoladowy z karmelową polewą z cukierków lepiej smakuje na drugi dzień. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Deser czekoladowy – tylko 2 składniki! 1024

push({}); Deser czekoladowy – Wykonanie: Czekoladę połamać na mniejsze kostki, przełożyć do miseczki, dodać 4 łyżeczki śmietanki kremówki i całość rozpuścić w kąpieli wodnej, cały czas mieszając aż do uzyskania jednolitej masy. Nieco ostudzić. Do roztopionej czekolady, lekko ostudzonej, ale wciąż płynnej dodać pozostałą resztę kremówki, wymieszać i wstawić do lodówki na ok. 30-40 minut, aż krem odpowiednio się(...)schłodzi. Wyjąć masę z lodówki, przełożyć do misy miksera i ubić za pomocą końcówki do ubijania. Przełożyć krem do szklaneczek lub pucharków, dowolnie ozdobić (u mnie truskawki i migdały). Smacznego! Polecam również: Deser bananowy 5 składnikowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Deser czekoladowy – tylko 2 składniki! appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Szybki tort śmietankowy 177

mąki pszennej tortowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody Na krem i dekorację: 500 g śmietany kremówki 36% (można więcej) 1 łyżka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 śmietan-fixy 100 g jagód lub borówki amerykańskiej 1 filiżanka kawy czekoladowa posypka + batoniki WW WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury(...)proszkiem do pieczenia. Wymieszać delikatnie szpatułką do połączenia składników i przelać do formy tortowej. Piec około 30 minut (do suchego patyczka), po czym wyciągnąć i zostawić do ostudzenia. Krem i dekoracja: Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Na koniec wsypać śmietan-fix i krótko zmiksować. Biszkopt przekroić na dwa oblaty i nasączyć je wcześniej zaparzoną kawą

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania