ograniczone możliwości łączenia smaków i aromatów. Dzisiejsze ciasto to tak naprawdę masa pyszności i przyjemności w jednym deserze. Mamy tu bowiem puszysty biszkopt, który przełożony jest masą jogurtową i kremem kawowym. Moim zdaniem jest to doskonałe ciacho na niedzielne popołudnie. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a naprawdę smakuje wszystkim. W moim domu ciasto biszkoptowe i powstałe na jego bazie desery(...)miksujemy. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy kawę rozpuszczalną. Miksujemy. Na masie jogurtowej II umieszczamy połowę kremu kawowego. Przykrywamy drugim biszkoptem. Wierzch dekorujemy drugą połową kremu kawowego. Posypujemy wierzch płatkami czekoladowymi. Smacznego ! Źródło: "Wielka księga ciast Siostry Anastazji
Ciasta z tradycjamipłaskiego naczynia (na wysokość około 1 cm) i odstawiam do zastygnięcia. Białka ubijam, pod koniec ubijania dodaję cukier waniliowy i stopniowo cukier. Nadal ubijam, aż piana będzie gęsta niczym krem. Do piany dodaję migdały i delikatnie mieszam całość łopatką. Pianę umieszczam w szprycy i napełniam nią papilotki do muffinek do połowy. Z reszty robię kapelusiki na blaszce wyłożonej papierem (można(...)czasie rozpuszczam czekoladę w kąpieli wodnej i również odstawiam do przestygnięcia. Śmietankę ubijam i dodaję ją w dwóch partiach do czekolady. Całość delikatnie mieszam. Mus czekoladowy umieszczam w szprycy i napełniam kremem papilotki z upieczoną bezą. Na górze umieszczam kapelusik. W zastygniętej galaretce wycinam serduszka i dekoruję nimi bezy. Można dołożyć też dekorację z czekolady. Smacznego Artykuł Bezy migdałowe
Słodki sentymentgram, woda 3/4-1 szklanka, kakao 2 łyżki, dżem ze śliwek niskosłodzony 200 gram orzechy włoskie 3/4 szklanki, rodzynki 1/2 szklanki, wódka 50 gram, herbatniki 200 gram, krem toffi 1 opakowanie, posypka czekoladowa - ile potrzeba upiec ciasto piernikowe wg opisu na opakowaniu, najlepiej dzień wcześniej lub użyć resztki ciast, ciastek margarynę zagotować z wodą, kakao i wystudzić, do dużej miski pokruszyć(...)forma 24x15 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć herbatniki, wyłożyć masę i dobrze do dna ubić, schować do lodówki najlepiej na całą noc bajaderkę wyjąć na talerz, krem toffi przygotować wg opisu na opakowaniu, posmarować grubo wierzch ciast, posypać posypką i do lodówki na kilka godzin - bajaderka idealne ciasto na wykorzystanie resztek ciast, ciastek, innych dodatków, można dodawać
W Mojej Kuchni Lubiętortowej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody Warstwa owocowa, nasączenie i krem: 1 duża puszka brzoskwiń 1 torebka herbaty białej lub zielonej 2 galaretki brzoskwiniowe 1 l śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego Dekoracja: opłatek z wydrukiem wiórki czekoladowe inne dekoracje wg uznania WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać(...)następnie warstwę kremu, ułożyć kolejny placek biszkoptu i ponownie nałożyć warstwę kremu. Na koniec nałożyć ostatni biszkopt i posmarować tort z wierzchu i po bokach pozostałym kremem. Dekoracja: Boki tortu udekorować wiórkami czekoladowymi. Na środku ułożyć i lekko docisnąć opłatek. Dodatkowo po bokach można rozsypać kolorowe kulki dekoracyjne. Tort dobrze schłodzić w lodówce
Passions hobbies lifeMocno czekoladowe, wilgotne ciasto z delikatnym, lekkim kremem na bazie śmietany kremówki oraz aromatycznych i uwielbianych przez wielu malin to idealne połączenie smaków i świetny pomysł na niedzielny deser. Przepyszny w smaku, nieskomplikowany w przygotowaniu, a przy tym elegancki i pięknie się prezentujący czekoladowy tort, któremu mało kto jest się w stanie oprzeć. Tort Czekoladowo Malinowy - Składniki: Ciasto(...)śmietany kremówki (schłodzonej) fix do ubijania śmietany ok. 4 łyżki cukru pudru ok. 500 g malin Polewa Czekoladowa: 80 g czekolady 80 ml śmietanki kremówki 30% Tort Czekoladowo Malinowy - Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy i mieszamy razem z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy, po czym powoli wsypujemy cukier biały, brązowy i waniliowy - ciągle mieszając. Zmniejszamy
Słodka Stronaszklanka zwykłego cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g) 2 opakowania budyniu o smaku śmietankowym bez cukru (1 opakowanie = 38 g) 3/4 szklanki mleka 4 jajka polewa czekoladowa 2 tabliczki gorzkiej czekolady, np. 64% (200 g) 1/2 szklanki śmietany 30% ewentualnie kilka łyżek mleka W dużych garnku, na małym ogniu rozpuścić masło. Następnie wsypać cukier (zwykły i wanilinowy) . Masę wymieszać(...)cukru i mieszanie masy z twarogiem Krem sernikowy przed dodaniem jajek i wygląd gotowej masy (będzie gęsta!) Składanie sernika: herbatniki, 1/2 kremu sernikowego, herbatniki, 1/2 kremu sernikowego, herbatniki i polewa czekoladowa Pomysł STĄD
UgotowaćKREM WANILIOWY: 500 ml śmietanki kremowej 36 %, schłodzonej 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej (ja użyłam tej ze sklepu SKWORCU ) Wykonanie: Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. W drugiej misce zmiksować serek mascarpone, który dodajemy w dwóch częściach. Miksujemy tylko do połączenia składników, albo mieszamy szpatułką. POLEWA CZEKOLADOWA(...)blaty kremem waniliowym zostawiamy trochę kremu na boki tortu i dekoracyjne rozetki na wierzch. Przełożone blaty obsmarowujemy kremem po bokach, górę pozostawiamy czystą, bez kremu. Na wierzch, czyli tzw. naszą górę tortu wylewamy polewę czekoladową, na brzegach tworzymy malutkie zacieki. Na polewie układamy świeże truskawki, wyciskamy kilka rozetek z kremu pozostawionego wcześniej. Układamy kilka listków świeżej mięty. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujeciasto jest łatwe w wykonaniu, a ja poprowadzę Cię krok po kroku jak wykonać to pyszniutkie ciasto . Sądzę, że każdy z nas lubi czekoladowy spód, wypełniony soczystymi czereśniami , z dodatkiem kisielu i na to krem straciatella . Zdecydowanie warto wykonać to połączenie. Ten deser jest znakomity na co dzień i specjalne okazje. Ceramika od @ceramics_elling.pl Czereśnie świeże czereśnie to ulubiona letnia(...)soku z czereśni – 1 szklanka czereśni ze słoika – 35 g mąki ziemniaczanej – 2 łyżeczki żelatyny – ½ szklanki wrzącej wody – 200 g kuleczek czekoladowych – 250 ml śmietany kremówki – 100 g erytrytolu – 500 g mascarpone – 1 łyżeczka wanilii – płatki migdałowe do posypania Tortownica o średnicy 26 cm. Tortownice wyłóż papierem do pieczenia. Białka
Zdrowy Styl Joannyobłędny krem. Idealne ciasto do kawy! Ciasto: 300 g mąki pszennej 200 g masła lub margaryny 100 g cukru 1 żółtko 2 łyżki śmietany 18% Szczypta soli Krem: 1 budyń o smaku czekoladowym (40 g) 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 125 g masła 100 g marcepana Dodatkowo: 250 g truskawek Ciasto: Na stolnicy łączymy ze sobą mąkę, cukier(...)mnie do formy o śr. 26 cm). Z pozostałości ciasta możemy wylepić małe babeczki. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy w 200*C przez 15 minut. Studzimy. Krem: Budyń przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, jednakże w mniejszej ilości mleka. Przykrywamy folią (zapobiegnie to powstaniu kożuszka), studzimy. Masło wraz z marcepanem ucieramy na puch. Stopniowo po łyżce dodajemy budyniu
VioletoweKucharzenieCrostata di frutta secca) Ciasto miodowe z kremem z mascarpone (Torta al miele con crema di mascarpone) Cytrynowy tort z limoncello (Torta al limoncello) Tarta z kremem cytrynowym (Crostata alla crema di limoni) Czekoladowe ciasto z pomarańczą (Ciambellone al cioccolato fondente e arancia) Pomarańczowe ciasto z czekoladą i płatkami owsianymi (Plumcake all'arancia con cioccolato e fiocchi d'avena) Babka(...)mele con crema di noci) Ciasto marchewkowo-migdałowe z mlecznym kremem (Torta alle carote e mandorle con crema di latte) Włoskie ciasto "Sbrisolona" z Mantova (Sbrisolona mantovana) Tarta sernikowa z czekoladą (Crostata di ricotta e gocce di cioccolato) Włoski sernik z kaszki semolino i ricotty (Migliaccio) Torcik z musem czekoladowym (Torta di mousse al cioccolato) Bakaliowe kulki z miodem
La grande e la piccola cuocasprawia większej satysfakcji niż zjedzony kawałek pysznego miodownika podczas stołu świątecznego. Miodownik z tego przepisu wychodzi bardzo smaczny, lekko kruchy, przełożony pysznym kremem budyniowym i polany uroczą, błyszczącą polewą czekoladową. Bardzo gorąco polecam przepis do wypróbowania. Składniki: Ciasto: 500-550 g mąki 100 g masła 100 g cukru (ja użyłem trzcinowego) 2 jaja 3 łyżki śmietany 3 łyżki miodu(...)łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowa: 500 ml mleka + 100 ml 75 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 150 g masła 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 łyżki powidła śliwkowego Polewa czekoladowa: 50 g masła 2 łyżki mleka 1,5 łyżki kakao 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Rozpoczynamy od przygotowania ciasta miodowego. W rondelku
Kuchnia Łukaszasprawia większej satysfakcji niż zjedzony kawałek pysznego miodownika podczas stołu świątecznego. Miodownik z tego przepisu wychodzi bardzo smaczny, lekko kruchy, przełożony pysznym kremem budyniowym i polany uroczą, błyszczącą polewą czekoladową. Bardzo gorąco polecam przepis do wypróbowania. Składniki: Ciasto: 500-550 g mąki 100 g masła 100 g cukru (ja użyłem trzcinowego) 2 jaja 3 łyżki śmietany 3 łyżki miodu(...)łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowa: 500 ml mleka + 100 ml 75 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 150 g masła 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 łyżki powidła śliwkowego Polewa czekoladowa: 50 g masła 2 łyżki mleka 1,5 łyżki kakao 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Rozpoczynamy od przygotowania ciasta miodowego. W rondelku
Kuchnia Łukasza