ciasto to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Jest wprost bajeczne. Baaardzo mocno czekoladowe, idealne dla czekoladoholików, ale nie tylko, ja choć jestem raczej antyczekoladoholikiem, to ciasto to bardzo zauroczyło mnie swym niepowtarzalnym, cudownym smakiem. A dodatek dyniowego kremu czyni je wprost nieziemskim przysmakiem. Polecam nie tylko dla wegan. Przysmaki wegańskie mogą być naprawdę smaczne, to ciasto jest tego idealnym przykładem(...)olej oraz syrop, gdy zaczną bulgotać dodać posiekaną na mniejsze kawałki czekoladę, intensywnie mieszać aż czekolada się rozpuści. Zdjąć z ognia i odstawić. Wystudzone placki przełożyć przygotowanym kremem i polać przestudzoną polewą czekoladową. Można posypać wegańskimi płatkami czekoladowymi (jak u mnie) lub samym kakao. 28 października jest Międzynarodowym Dniem Czekolady, to dzień urodzin mojej Córci :-) Smacznego
Smaczne Zdrowezapraszam Was dziś na pyszny, słodki deser. Czekolada, słodki krem, słomka ptysiowa i maliny. Taka mała rozkosz dla podniebienia Kto się skusi? Składniki: (na 2 porcje) 125 g mascarpone 1/3 szklanki śmietanki 30% (zimnej) 2 łyżki cukru pudru około 2 garście mrożonych malin około 14 słomek ptysiowych Brześć gęsty sos czekoladowy (około 2 łyżki) czekoladowa posypka Przygotowanie(...)Mascarpone dokładnie mieszamy ze śmietanką (można użyć miksera, ja zrobiłam to ręczną trzepaczką). Do masy dodajemy cukier puder, znów mieszamy. Na dno pucharków wylewamy gęsty sos czekoladowy. Następnie kładziemy po około 1 łyżce kremu mascarpone, warstwę połamanych słomek ptysiowych (4 zostawiamy do dekoracji). Mrożone maliny podgrzewamy tak długo, aż puszczą sok. Wykładamy na warstwę słomki ptysiowej. Całość kończy warstwa kremu
Słodkie okruszkiciast drożdżowych, to przepis idealny dla Was. W środku pączków jest również miła niespodziewajka. To nadzienie, tak inne od nadzień w klasycznych pączkach. Tutaj znajdziemy przepyszny, orzeźwiający krem zamiast ciężkich nadzień marmoladowych, czekoladowych lub ajerkoniakowych. Fakt, dla mnie istnieją tylko pączki z różaną marmoladą i każde inne nadzienie jest zbrodnią. Wróćmy jednak do cytrynowego nadzienia, które mnie zaskoczyło. Krem jest
Mieszam w Garnkuorzechami . To pyszne warstwowe ciasto składa się z kruchego spodu, masy jabłkowej, kremu maślanego z orzechami, a w mojej wersji również z herbatników i pysznej polewy czekoladowej. Jeśli lubicie ciasta przekładane tradycyjnymi kremami na bazie masła, polubicie również i ten deser! Do kremu orzechowego tradycyjnie dodaje się orzechy włoskie, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby użyć innych - ja użyłam
Lekcje w kuchnilatin; mso-fareast-language:EN-US;} Witam Was ciepło i wiosennie, jednocześnie śląc Wam wirtualne zaproszenie na coś słodkiego w formie tortu z nieco zdrowszym , delikatniejszym kremem na bazie serków naturalnych. Porządny, czekoladowy biszkopt , nasączony porzeczkową wódką i przełożony wiśniowym dżemem. Do tego delikatny jak pianka krem waniliowy. Całość wykończona białą czekoladą i rodzynkami hetmańskimi. Mokry od nasączenia- idealny
Domowe ciastaAnastazji charakteryzują dwa płaty delikatnego, kruchego ciasta, lekka warstwa kokosowa, wyraziste w smaku ciasto z orzechów włoskich, a wszystkie te warstwy przekłada aksamitny, budyniowy krem, a wierzch ciasta stanowi idealnie komponująca się z całością czekoladowa polewa posypana kawałkami orzechów włoskich. Ciasto przepyszne w smaku i mimo, że jest dość pracochłonne z pewnością warto je przygotować w naszych domach. Ciasto "Snikers(...)formy wykładamy kruchy spód. Masę dzielimy na 3 części. Jedną z nich przekładamy na kruchy spód, wykładamy warstwę kokosową, połowę pozostałego kremu, ciasto orzechowe, pozostałą masę budyniową a całość przykrywamy kruchym ciastem. Polewa Czekoladowa: Śmietankę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Następnie wrzucamy drobno połamaną czekoladę, zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej, błyszczącej konsystencji. Powstałą czekoladą polewamy wierzch
Słodka Stronamoim sercu i duszy kolorowo i pogodnie, zatem i w kuchni nie może być inaczej! Wielu z Was prosiło mnie o przepis na czekoladowe muffiny, które zrobiłam na Wielkanoc - wtedy z cudownym kremem kajmakowym, który zdobyłam na Frymarku Bydgoskim. Niestety nie zdążyłam ich sfotografować, bo nadmiar kuchennych obowiązków skutecznie mi to utrudnił tym bardziej, że w tym roku
Garniec MagalieDzisiaj zapraszam na pyszne orzechowo-czekoladowe ciasto Rocher . Bez pieczenia , na herbatnikach kakaowych, z dodatkiem masy kajmakowej i orzechów laskowych. Bardzo syte, wystarczy kawałek żeby zaspokoić ochotę na słodkie. Zdjęć tym razem skąpo, gdyż ciasto zeszło nadspodziewanie szybko. Porcja na mniejsza blaszkę o wymiarach 24×24 cm. Za przepis dziękuję aguzji . Ciasto Rocher herbatniki kakaowe 1 puszka masy kajmakowej(...)patelni, przełożyć na ściereczkę kuchenną i pocierać, aż zejdzie z nich skórka. Tak przygotowane orzechy drobno posiekać. Śmietanę lekko podbić, dodać mascarpone i ubić na sztywno. Odłożyć 1/3 porcji kremu i dodać do niego cukier puder. Wymieszać. Do pozostałej części kremu dodać dwie łyżki masy kajmakowej, połowę posiekanych orzechów, drobno pokruszonego wafelka i alkohol. Wszystko krótko zmiksować do połączenia składników
Pieguskowa KuchniaDzisiaj zapraszam na pyszne orzechowo-czekoladowe ciasto Rocher . Bez pieczenia , na herbatnikach kakaowych, z dodatkiem masy kajmakowej i orzechów laskowych. Bardzo syte, wystarczy kawałek żeby zaspokoić ochotę na słodkie. Zdjęć tym razem skąpo, gdyż ciasto zeszło nadspodziewanie szybko. Porcja na mniejsza blaszkę o wymiarach 24×24 cm. Za przepis dziękuję aguzji . Ciasto Rocher herbatniki kakaowe 1 puszka masy kajmakowej(...)patelni, przełożyć na ściereczkę kuchenną i pocierać, aż zejdzie z nich skórka. Tak przygotowane orzechy drobno posiekać. Śmietanę lekko podbić, dodać mascarpone i ubić na sztywno. Odłożyć 1/3 porcji kremu i dodać do niego cukier puder. Wymieszać. Do pozostałej części kremu dodać dwie łyżki masy kajmakowej, połowę posiekanych orzechów, drobno pokruszonego wafelka i alkohol. Wszystko krótko zmiksować do połączenia składników
Pieguskowa Kuchniałyżki gęstego jogurtu naturalnego do dekoracji: plasterki mandarynki plasterki kiwi płatki czekoladowe Awokado,kiwi i banany obrać i zblendować z jogurtem na gładki krem. Przełożyć do pucharków,ozdobić plasterkami mandarynki,kiwi i czekoladowymi płatkami
Kolorowa kuchnia ElkiWilgotne, proste i niezwykle pyszne ciasto czekoladowe z czekolady gorzkiej i kakao. To najlepszy, perfekcyjny przepis na ciasto czekoladowe z gęstą polewą. Możesz je przełożyć kremem i podać nawet jako tort. - zawsze wychodzi - super wyrasta - niezwykle czekoladowe - wilgotne i puszyste
AniaGotuje.plopublikuję takie imprezowe menu na blogu. Niestety, nie wiem dlaczego, ale nie zrobiłam zdjęć ciast i słodkości. I tak, na stole wylądowały przekąski: SŁODKIE: - tort czekoladowo-miętowy - sernik kajmakowy - ciasto marchewkowe z kremem z białej czekolady - deserki z granolą i malinami - kokosanki - blok czekoladowy WYTRAWNE : - sałatka z gruszką, serem pleśniowym i żurawiną - carpaccio z buraka z fetą i orzechami
bistro mamaCzekoladowy budyń kukurydziany; banan Kolejna odsłona tego kremu. Nie wiem która lepsza, obu trzeba spróbować! ;) Gesty, kremowy.. czekoladowy... budynie kukurydziane stają się moimi ulubionymi ;) Mam nadzieje, że to tylko jakieś chwilowe zaburzenia mocy i nie rozłożę się w tym tygodniu, bo nie mogę, ponieważ czeka mnie kilka imprez.: O czas chyba na domową kurację w tempie ekspresowym. Składniki
More food, love and dreamsPrzepyszne ciasto biszkoptowe z kremem budyniowym oraz dwoma warstwami jabłek w galaretce. Tylko wygląda na skomplikowane, ale tak na prawdę jest bardzo proste. Uwaga! Ciasto jest
Na Ciasteczkowych Papierachpieczenia Frużelina wiśniowa: 400g mrożonych wiśni – bez pestek pół szklanki cukru pół szklanki wody 2 łyżki mąki ziemniaczanej Krem śmietankowy: 250g śmietanki kremówki 30 lub 36% 500g serka mascarpone ok 3-4 łyżki cukru pudru – do smaku Polewa czekoladowa: 100g czekolady deserowej 3-5 łyżek mleka *** Do przygotowania masy makowej używam kupionego w paczce zmielonego maku(...)zważył. Gotowy krem dzielimy na dwie nierówne części: 2:3 i 1:3. Większą część wykładamy na wiśnie *** *** Całość przykrywamy drugim biszkoptem i smarujemy resztą kremu. Ciasto wkładamy do lodówki *** *** Przygotowujemy polewę czekoladową: w garnuszku podgrzewamy mleko wkruszamy do niego czekoladę i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej polewy. Rozpuszczoną czekoladę wylewamy na wierzch ciasta i za pomocą wykałaczki mieszamy delikatnie
Blog z Apetytem