krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:247/534)

Pozory mylą, czyli nie oceniaj książki po okładce, a człowieka po tatuażach. I konfitura z czerwonych pomarańczy 197

pani z telewizji, ale też znajomi piekarze, którzy wpadli pomóc w przygotowaniach do świętowania. W końcu tysiąc pięćset tortów Othello (kruchy spód z z czekoladą, krem cukierniczy, ciasteczka migdałowe, bita śmietana, biszkopt, glazura czekoladowa, obręcz z marcepanu i dekoracja z bitej śmietany) i cztery tysiące festelavnsboller (ciasto duńskie przełożone kremem cukierniczym, dżemem i bitą śmietaną), to nie przelewki. Ile chlebów

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Katarzynka – ciasto z pierniczkami 458

gładkiego cista. Przekładamy równomiernie do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia blaszki. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 20 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 300 ml mleka 1 budyń waniliowy 110 g cukru 250 g masła, miękkiego wykonanie: 250 ml mleka zagotowujemy z cukrem. Budyń dokładnie mieszamy w pozostałym mleku i wlewamy do gotującego(...)śliwkowych ok. 16 szt. pierniczków Katarzynek polewa czekoladowa wykonanie ciasta: Na pierwszym biszkopcie rozsmarowujemy równomiernie powidła śliwkowe. Na powidle układamy pierniczki i wykładamy krem. Na kremie układamy drugi biszkopt, delikatnie dociskamy. Całość polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy. Ciasto odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 12 godz. aby pierniczki zmiękły

Domowy Smak Jedzenia
Kostka truskawkowa 160

dodać też kompot truskawkowy jak chcecie bez alkoholu) Krem truskawkowy - 300 g masła miękkiego - 200 g truskawek - 200 g cukru pudru ( mniej jeśli macie słodkie truskawki) - 1 kieliszek ( 25g) mocnego alkoholu Do tego krem krówkowy ( jednej ze znanych firm)+ mleko do jego wykonania, świeże truskawki, troszkę lisków mięty do dekoracji i czekoladowe dekoracje ( opcjonalnie) Całą zabawę zaczynamy od upieczenia biszkoptu(...)masło dokładnie ubijamy z cukrem pudrem i dodajemy zmiksowane truskawki. Krem krówkowy robimy według opisu na opakowaniu. Biszkopt skraplamy ponczem, układamy warstwę masy truskawkowej przykładamy drugim biszkoptem, znów masa truskawkowa plus świeże truskawki , znów przykrywamy biszkoptem. Dociskamy delikatnie. Na wierzchu układamy krem krówkowy, zdobimy listkami mięty , świezymi truskawkawkami i czekoladowymi dekoracjami . Całość musi z godzinę lub dwie postać w lodówce

Kuchnia Pełna Emocji
Czarne dukaty-tort 236

Oreo  markiza (czekoladowe dwuwarstwowe kruche ciastko wypełnione białym kremem)          oreo «w USA: pogardliwa nazwa nadawana Murzynowi, który wrósł w środowisko ludzi białych lub popiera działalność instytucji przez nich prowadzonych Biszkopt

w mojej kuchni
Fale Dunaju 240

łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao 2 łyżki mleka 2 gruszki szklanka wiśni ( w moim przypadku z kompotu ) Krem budyniowy: budyń śmietankowy łyżka mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 1/2 l mleka 150 g masła Dekoracja : polewa czekoladowa  Sposób przygotowania    Margarynę rozpuścić i ostudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka utrzeć z cukrem(...)cieście ułożyć rzędami cząstki gruszek i wiśni. Piec ok. 30 minut w temp. 180 C. Ze składników ugotować budyń. Przestudzić z zmiksować z masłem. Krem wyłożyć na ostudzone ciasto i polać polewą czekoladową. Polewa: 3/4 tabliczki czekolady deserowej 2 łyżki śmietanki  1 łyżka masła Na polewę , łamiemy czekoladę na mniejsze kawałki i rozpuszczamy ja w kąpieli wodnej, Dolewamy śmietankę

Różne smaki w kuchni
Wiosenne kwiatowe babeczki z piankami marshmallows 180

chcących zaprosić wiosnę do swojego domu dla kwiatożerców :) Składniki: pianki marshmallows (mini i duże) ok. 100g lukier lub serek mascarpone z cukrem pudrem lub inny krem do dekoracji babeczek np. ten czekoladowe drażetki np. M&M's (kilka sztuk) kolorowy cukier (opcjonalnie) Wykonanie: Upiec swoje ulubione babeczki, wystudzić je, a następnie ruszyć do pracy. Pianki mini marshmallows przeciąć

Mania Wypiekania
Kakaowy torcik z kremem kajmakowym 228

szklanki mąki 6 jajek 2 czubate łyżki kakao ½ szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru ½ łyżeczki olejku waniliowego. Składniki na krem: ½ puszki kajmaku 300 ml śmietany kremówki Składniki na polewę czekoladową: 3 łyżki kakao 3 łyżki masła lub margaryny 3 łyżki mleka 1 szklanka cukru pudru Składniki na poncz: 1,5 szklanki wody 3 łyżki cukru pudru(...)sztywno. Pod koniec dodać kajmak i wszystko dokładnie wymieszać. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż. Nasączyć jedną część ciasta połową ponczu, posmarować całym kremem, ułożyć na to drugi kawałek ciasta i   także nasączyć ponczem. Przygotować polewę czekoladową: Masło lub margarynę rozpuścić, dodać mleko, kakao i cukier puder. Całość podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając do momentu, aż cukier się rozpuści

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto Krysi 663

szklanki mąki 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 900 g musu jabłkowego 2 galaretki cytrynowe Krem: 2 budynie waniliowe 600 ml mleka 2 łyżki cukru 250 g masła 2 łyżki cukru pudru Polewa czekoladowa: 1/3 kostki masła 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki zimnej wody Biszkopt : Żółtka oddzielamy od białek. Do białek(...)Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem na miękki puch. Następnie dodajemy partiami zimny budyń i mieszamy aż do uzyskania gładkiego kremu. Gotowy krem wykładamy na masę jabłkową i równo go rozprowadzamy.  Polewa czekoladowa: W garnuszku rozpuszczamy masło. Zdejmujemy z ognia i dodajemy cukier puder. Mieszamy tak długo, aż cukier połączy się z tłuszczem. Następnie dodajemy kakao. Mieszamy

My simple kitchen
MultiOrzechowa pasta czekoladowa? 192

Inspirując się słodkimi kremami do kanapek Pauli postanowiłam sama uwarzyć jakieś pyszne smarowidła a'la nutella. Miało być bardzo orzechowo i super czekoladowo. Czy się udało? Na pewno nie otrzymałam tak pięknej, gładkiej konsystencji z tzw. poślizgiem. I w sumie nie wiem czemu. Moja pasta kruszy się z lekka mimo, ze stoi poza lodówką. Czy winą mogą być wprowadzone zmiany

Dzieje kuchennej Wiewióry
Fale Dunaju 375

proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao 2 łyżki mleka 2 gruszki szklanka wiśni ( w moim przypadku z kompotu )   Krem budyniowy: budyń śmietankowy łyżka mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 1/2 l mleka 150 g masła Dekoracja : polewa czekoladowa gotowa albo  klik Sposób przygotowania   Margarynę rozpuścić i ostudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka utrzeć(...)cieście ułożyć rzędami cząstki gruszek i wiśni. Piec ok. 30 minut w temp. 180 C. Ze składników ugotować budyń. Przestudzić z zmiksować z masłem. Krem wyłożyć na ostudzone ciasto i polać polewą czekoladową.  Smacznego

Słodkości i nie tylko
Tarta z Masłem Orzechowym i Czekoladą 196

genialną tartę, bez pieczenia, do wykonania w przeciągu chwili, rozpływającą się w ustach, zaskakującą smakiem, jednym słowem idealną Tarta jest na ciasteczkowym spodzie, kolejno warstwa kremu na bazie masła orzechowego, polana czekoladowym ganache z wiśniami, posypana orzeszkami ziemnymi. Wspaniała. Koniecznie wypróbujcie. Składniki na spód: 350 g ciasteczek typu digestive 170g masła Ciasteczka kruszmy na pył. Masło rozpuszczamy. Rozpuszczone dodajemy

Made By Mom And Son
Ananasek bez pieczenia 329

daktyli MASA ANANASOWA: 1 puszka ananasa (340g) 1 1/2 szklanki napoju (jabłko, limonka, mięta) 1 op. budyniu śmietankowego 50 g masła KREM ŚMIETANKOWY: 1 szklanka śmietanki 30-36 % 1 łyżka cukru pudru bezy czekoladowe Daktyle zalać wrzątkiem, tak aby znalazły się pod wodą i odstawić do wystudzenia. Biszkopty rozkruszyć w rozdrabniaczu na proszek i wymieszać z kakao oraz wiórkami kokosowymi(...)wierzch wyłożyć skruszone bezy czekoladowe. Ciasto przechowywać w lodówce. RADA : Przed ugotowaniem budyniu warto spróbować napój lub sok, czy nie jest za słodki. Jeżeli tak, to należy go rozcieńczyć z wodą, ale wszystkiego ma być 1 1/2 szklanki. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dania bez glutenu Tagged

https:KKuchniaMniam
Czekoladowa karpatka z brzoskwiniowym musem 542

dodawać wcześniej ugotowany budyń cały czas miksując do momentu uzyskania konsystencji kremu. 3.  Mus z brzoskwiń: Odsączone brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do garnka, dodać wodę, zagotować, zblendować blenderem. Następnie wsypać galaretki, dokładnie mieszać aż galaretka się rozpuści. Pozostawić do lekkiego stężenia. 4.  Polewa czekoladowa: Czekoladę połamać na kostki, dodać mleko(...)rozpuścić w kąpieli wodnej. 5.  Składanie ciasta: Jedno z ciast przełożyć do formy, wyłożyć połowę kremu, wylać tężejący mus z brzoskwiń, wyłożyć resztę kremu i przykryć drugim ciastem. Wierzch ciasta polać polewą czekoladową i wstawić do lodówki

Szalona Kuchnia Eweliny
Pischinger czekoladowy 127

Pischinger czekoladowy jest jednym z bardzo znanych i lubionych ciastek – zwykły wafel, przełożony kremem w cukierni kosztuje około 25 zł za kg. Ja pokaże Wam jak z małym wysiłkiem pracy i chwilą czasu możecie zrobić cały pudełeczko pysznych czekoladowych wafli za cenę około 10 – 15 zł. Myślę, że warto Czas wykonania(...)wystudzona masa jest zbyt płynna należy ponownie ją zagotować i wystudzić). Wafle przełożyć kremem, zawinąć w folie i najlepiej na całą noc włożyć do lodówki. Następnego dnia pokroić w ulubione figury geometryczne. Gotowe wafle najlepiej przechowywać w strzelnie zamkniętym pojemniku w lodówce. Rada: Aby masa czekoladowa była mniej słodka, można użyć 2 tabliczek czekolady deserowej. Krok po kroku: 1. Połączyć

KuchniaWeDwoje.pl
Pischinger czekoladowy 257

Pischinger czekoladowy jest jednym z bardzo znanych i lubionych ciastek – zwykły wafel, przełożony kremem w cukierni kosztuje około 25 zł za kg. Ja pokaże Wam jak z małym wysiłkiem pracy i chwilą czasu możecie zrobić cały pudełeczko pysznych czekoladowych wafli za cenę około 10 – 15 zł. Myślę, że warto Czas(...)dodać śmietankę i masło. Gotować, aż zgęstnieje. Następnie masę czekoladową wystudzić (ja studziłam 2,5 godziny na blacie i na 1 godzinę włożyłam do lodówki), żeby miała konsystencję nutelli (jeżeli wystudzona masa jest zbyt płynna należy ponownie ją zagotować i wystudzić). Wafle przełożyć kremem, zawinąć w folie i najlepiej na całą

KuchniaWeDwoje.pl