krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:254/534)

Szpajza bakaliowa 623

kremówką, namoczonymi bakaliami. Dodać 1 paczkę płatków czekoladowych, wymieszać. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, przestudzić. Do masy śmietanowej, ciągle mieszając, stopniowo wlewać jeszcze ciepłą żelatynę. Gotowy krem przełożyć do misek, udekorować pozostałymi płatkami czekoladowymi. Schłodzić w lodówce. Smacznego :) * Z podanych proporcji uzyskamy 2 miski, takie jak na zdjęciu, deseru. Przepis dodaję do akcji

Domowa cukiernia Ewy
Masło orzechowe PRIMAVIKA – idealne spotkanie przy kawie 160

coś pysznego do kawy. Pieczywo chrupkie pszenno-razowe z masłem orzechowym czekoladowym PRIMAVIKA, które to masło dostalam w ramach współpracy, wraz z tymi produktami PRIMAVIKA... Masło czekoladowe w odróżnieniu od innych tego typu kremów nie jest czekoladą, gdyż 62% jego składu stanowią orzechy ziemne. Smak masła jest wyjątkowy – mocno orzechowy i delikatnie czekoladowy. Zawiera też cynk, cenne kwasy tłuszczowe

Z Kuchni Do Kuchni
Jesienna chrupiąca tarta 186

łyżka wody -1 jajo -80 g margaryny -1 łyżeczka sody Na wierzch tarty -jabłka pokrojone w plastry -Masło orzechowe czekoladowe Primavika – wybrałam ten produkt gdyż masło czekoladowe w odróżnieniu od innych tego typu kremów nie jest czekoladą, gdyż 62% jego składu stanowią orzechy ziemne. Smak masła jest wyjątkowy – mocno orzechowy i delikatnie czekoladowy. Zawiera też cynk, cenne kwasy tłuszczowe

Z Kuchni Do Kuchni
.1109. trochę lata, trochę jesieni 138

dyniowy krem jaglany z malinami (również w środku) i wegańskim sosem czekoladowym ~ Jakiś czas temu dostałam propozycję współpracy z Kuchniami Świata . Sklep oferuje na prawdę bogatą ofertę produktów spożywczych z każdego zakątka ziemi wiec długo się nie wahałam i z chęcią przystąpiłam do współpracy. Wczoraj przyszła do mnie paczka z produktami - były to ajvar (ostry) , łupina babki jajowatej , papryka wędzona

breakfast of dreams
Czekoladowo-miętowa chmurka 442

Żelatynę rozpuszczamy w minimalnej ilości gorącej wody, studzimy. Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Delikatnie łączymy z masą czekoladową. Na koniec dodajemy rozpuszczoną żelatynę (może być letnia, ale nie gorąca) i mieszamy, uważając, by masa nie opadła. Przygotowany krem wykładamy na nasączony biszkopt, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki(...)Pianka śmietankowa: Żelatynę rozpuszczamy w minimalnej ilości gorącej wody i odstawiamy. Śmietankę, mascarpone i cukier umieszczamy w wysokim naczyniu i ubijamy na sztywny krem. Delikatnie łączymy z rozpuszczoną żelatyną. Ostrożnie wykładamy na masę czekoladową, wyrównujemy i ponownie odstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Bezowe wykończenie: Jeśli ciasto chcemy podać tego samego dnia, bezę polecam pokruszyć na spore kawałki

Ratunku obiad
Placek czeski 166

mąką i jajkami i mieszając zagotować. Gotować budyń około 1 minuty. Wystudzić pod przykryciem. Masło zmiksować z cukrem i wanilią na puszysty krem i dodawać po 1 łyżce budyniu. Za każdym razem zmiksować do połączenia. Polewa czekoladowa 100 g gorzkiej czekolady 170 g kwaśnej śmietany 18% Czekoladę połamać na kostki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej, ciepłej czekolady wlać(...)wymieszać na gładką masę.   Składanie ciasta: Na paterze lub tacy położyć pierwszy blat ciasta. Na nim rozsmarować połowę kremu, przykryć drugim, Rozsmarować resztę kremu i przykryć ostatnim blatem ciasta. Górę ciasta pokryć polewą czekoladową. Całość, po zastygnięciu polewy przykryć np. folią aluminiową i włożyć do lodówki przynajmniej na jedną dobę

Posadzone i zjedzone
tort straciatella 189

wykładamy ok. 1/3 cz. kremu. Układamy drugi blat, nasączamy go, smarujemy powidłem i wykładamy część kremu. Przykrywamy trzecim blatem, który również nasączamy. Boki smarujemy kremem i obsypujemy startą czekoladą. Wierzch polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy. (Ja krawędzie posypałam startą czekoladą, a środek złotymi cukrowymi perełkami. Do pozostałego kremu dodała trochę ubitej śmietany oraz kakao, zmiksowałam i wycisnęłam rozetki. Całość

Domowy Smak Jedzenia
Piernik z kremem śmietankowym 347

miód sztuczny -1 słoik woda gotowana -1 szkl mąka -3 szkl olej -1 szkl esencja z herbaty- 2 saszetki tłuszcz do formy KREM ŚMIETANKOWY śmietana 30% - 400 ml bita śmietana - 2 opak POLEWA CZEKOLADOWA jajko - 1 szt kakao -3 łyżki cukier - 3 łyżki margaryna -0,5 kost PRZYGOTOWANIE: CIASTO Białka oddzielić od żółtek Żółtka utrzeć, dodając olej, miód, dwie szklanki(...)ciasto. Włożyć blachę do piekarnika, piec 45 minut w 175 stop Upieczony i ostudzony piernik, przekroić na 3 części. KREM ŚMIETANKOWY Dobrze schłodzoną kremówkę, ubić na sztywno. Następnie wsypać dwie bite śmietany, ubijać jeszcze z 5 minut  POLEWA CZEKOLADOWA Margarynę rozpuścić w garnuszku Do miski wybić jajko, dodać kakao i cukier, utrzeć. Następnie wlewać stopniowo gorącą margarynę, ucierać

Kuchnia Danusi
Kostka Cappuccino. 550

śmietany posypanej startą czekoladą. Pycha!  Nigdy nie myślałem, że krem Cappuccino jest aż na tyle smaczny, bo teraz będzie to chyba jeden z moich ulubionych kremów, a dodatkowo dopełniały go pyszne biszkopty czekoladowe. Chyba nie muszę więcej nic dodawać, to ciasto jest po prostu przepyszne! Bardzo gorąco polecam i zapraszam do wypróbowania! Składniki: Biszkopt czekoladowy

Kuchnia Łukasza
Czekoladowy tort z wiśniami 264

wodnej roztapiamy 100 g czekolady. Kremówkę ubijamy mikserem z cukrem pudrem, ilość zależny od upodobań. Ja nie dodaje za dużo cukru, gdyż nie lubię mocno słodkich kremów. Odkładamy 5 łyżek kremówki do masy czekoladowej. Następnie dodajemy do śmietany mascarpone, ubijamy parę sekund i dodajemy do przestudzonej czekolady. 100 g pozostałej czekolady roztapiamy z masłem w kąpieli wodnej, dodajemy do niej(...)wylewamy na dolny biszkopt. Przykrywamy środkowym krążkiem biszkoptu, na który wykładamy cześć masy czekoladowa z serka mascarpone. Przykrywamy górnym biszkoptem. Pozostałą masą dekorujemy górę i boki tortu.. Wykańczamy dekoracje posypując boki wiórkami czekolady, a na górze robimy dekoracje za pomocą szprycy wyciskając wzory z kremu, układamy wiśnie, a środek posypujemy wiórkami czekolady. Tort przechowujemy w lodówce

Przysmaki Karolki
Miodownik z masą grysikową 153

jajko 5 łyżek miodu 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 1 łyżeczka sody 1/3 kostki masła składniki na krem: 5 łyżek kaszy manny 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru pudru 250 g masła lub margaryny 1 łyżka cukru pudru do posypania wiórki czekoladowe. Sposób wykonania ciasta: Masło rozpuścić z miodem i cukrem pudrem na małym ogniu cały czas mieszając a następnie(...)puszystą masę, pod koniec ucierania dodać stopniowo kaszę mannę po uprzednim zdjęciu zastygniętego kożucha z wierzchu. Upieczone placki smarować kolejno gotowym kremem w równych proporcjach. Część kremu pozostawić na wierzch. Posypać całość wiórkami czekoladowymi. Gotowe ciasto   przechowywać w lodówce. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
CIASTO EKLER CYTRYNOWY 2196

Przepis na pyszne ciasto ekler cytrynowy bez pieczenia. Ciasto jest wyraziste w smaku, na herbatnikach maślanych, kremem budyniowym o smaku cytrynowym, herbatnikami, bitą śmietaną i polewą czekoladową. Każdy poradzi sobie z przygotowaniem tego ciasta, ponieważ jest łatwe, proste  i szybkie w wykonaniu.  Jak wykonać ciasto ekler cytrynowy pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative(...)przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIASTO EKLER CYTRYNOWY SKŁADNIKI: Krem budyniowy: masło (90 g) mleko (500 ml.) cukier (pół szklanki) budyń cytrynowy (proszek 40 g) mąka ziemniaczana (1 łyżeczka) Bita śmietana: śmietanka kremówka 30% (600 ml.) cukier puder (3 łyżki ) żelatyna sypka (2 łyżeczki) woda gorąca (1/4 szklanki) ekstrakt cytrynowy (1 łyżeczka) Czekoladowy  ganache: czekolada  gorzka

RITA food channel
Ciasto " Miętowa czekolada " 1079

mnie przepyszne. I ten właśnie smak chciałam odtworzyć w dzisiejszym cieście.     Ciasto pod nazwa "Miętusek" jest już dość popularne i krem zrobiłam z tego przepisu (klik). zmieniając nieco proporcje. Od siebie urozmaiciłam ciasto gorzkim czekoladowym ganachem i orzeźwiającą galaretką jabłkowo-miętową (firmy "Wodzisław" - do kupienia m.in w Kaufland ) Ciasto jest dość czasochłonne , ale efekt jak dla mnie wart(...)rozpuszczamy w 3 szklankach wody.Odlewamy z tego ok 1/3 szklanki, . a pozostałą część odstawiamy do wystudzenia. Na kremie miętowym układamy namoczone w odlanej 1/3 szklance galaretki herbatniki. Schłodzony ganache wyjmujemy z lodówki i ubijamy mikserem całość , aż nabierze puszystości. Wykłdamy masę czekoladową na herbatniki. Ja to zrobiłam na wzór kratki. Teraz całość zalewamy lekko już gęstniejącą galaretką .  Schładzamy kilka

Malinowa Kawiarenka
Tort czekoladowy 23122

większość ciast przekładanych kremem) i to ciasto należy przygotować wcześniej. Pracę można rozłożyć na dwa dni, pierwszego dnia upiec biszkopt, następnego przygotować krem i przełożyć nim ciasto a kolejnego dnia podawać i zajadać ze smakiem. :) Tort czekoladowy Temperatura pieczenia: 170 o C | Czas pieczenia: ok. 40 min. Biszkopt kakaowy (źródło: Moje Wypieki ) 5 jajek  3/4 szkl. cukru(...)miseczce. Pierwszy blat biszkoptu nasączamy ponczem, wykładamy krem i tak robimy ze wszystkimi warstwami. Biszkopt na górze też nasączyć i cienko posmarować kremem. Tort wstawić do lodówki. Po kilku godzinach, jak masa trochę zgęstnieje zrobić polewę czekoladową.  Gotowy tort powinien "poleżakować" w lodówce minimum 2 dni, wtedy nabiera głębokiego smaku. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto czekoladowe z kremem krakersowym i solonym karmelem 280

połączenie sprawdzają się znakomicie i robią furorę wśród tych , którzy wielbicielami nietypowych smaków wcale nie są. Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ciasto czekoladowe – mokre , wilgotne , słodkie i niesamowicie mięciutkie przełożone budyniowym kremem krakersowym i oblane słonym karmelem . Już po pierwszym kęsie mamy ochotę na więcej! A potem więcej! I więcej! I więcej! Koniecznie musicie spróbować! :D SKŁADNIKI(...)resztę kremu. Przykrywamy ostatnim , dociskamy i wkładamy do lodówki na ok. godzinę. W tym czasie przygotowujemy solony karmel. SOLONY KARMEL : Masło , obydwa cukry i miód podgrzewamy i gotujemy ok. 4-5 minut. Dodajemy śmietanę i sól , g otujemy minutę. Dodajemy olejek do ciast waniliowy i gotujemy jeszcze 2 minuty , d okładnie mieszamy. CAŁOŚĆ : Słonym karmelem obficie polewamy czekoladowe ciasto

Ostra na Słodko
Budyniowy przekładaniec 89

Mamusiowy” przepis – budyniowy przekładaniec to ciasto na szybko z lekko uroczystym zacięciem Może robić za tort , albo niedzielne ciasto. Prosto i smacznie, a słodycz kremu dopasujesz do własnych potrzeb i upodobań A oto przepis na budyniowego przekładańca. Składniki na biszkopt (blaszka 30×35 cm): 5 jajek ½ szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 ½ łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubijam(...)ścinki wykorzystam jako posypkę na górę) i kroję na dwa blaty. Do nasączenia tortu: 1 szklanka letniej wody Sok z połowy cytryny Sok z połowy pomarańczy Krem budyniowy: ¾ litra mleka 2 budynie czekoladowe 5 łyżeczek ksylitolu lub cukru 200 g masła 1 łyżka wanilii 1 łyżka kakao Gotuję budynie z ¾ litra mleka i odstawiam do całkowitego wystygnięcia. Masło wyciągam

Słodki sentyment
Oreo tartaletki z kremem jagodowym 90

pyszny deser na niedzielę. Polecam nie tylko dla małych łasuchów, ale też dla tych większych na przykład do kawy. TARTALETKI OREO Z KREMEM JAGODOWYM Składniki: tartaletki: (5 szt) 350 g ciastek oreo 90 g masła krem: 120 g musu z jeżyn i jagód (tj. 130 g jeżyn i 150 g jagód) 120 g białej czekolady 200 ml śmietany(...)przecieramy przez sito, aby pozbyć się większych grudek. Lekko studzimy. Śmietanę podgrzewamy, rozpuszczamy w niej białą czekoladę, studzimy. Masę czekoladową łączymy z musem owocowym i odstawiamy na noc do lodówki. Rano masę owocowo-czekoladową łączymy z serkiem mascarpone. Powstałym kremem napełniamy ciasteczkowe tartaletki. Wierzch ozdabiamy owocami

Bon appetit mon amie
Nie tylko dla dzieci 190

dzień pałaszować kawał ciacha z obłędnie słodkim kremem. Niemniej, od czasu do czasu, każdy z nas z przyjemnością sięga po kawałek tortu. Oczywiście, preferencje są różne - krem maślany, śmietanowy, a może mus czekoladowy lub owocowy? Lekki biszkopt lub jakaś cięższa baza, albo dla odmiany beza. Owoce, karmel, orzechy - możliwości dodatków są nieograniczone. Każdy, nawet największy wybredziuch, znajdzie coś dla siebie

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania