krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:242/534)

Jabłkowy przekładaniec 174

Przepyszne ciasto biszkoptowe z kremem budyniowym oraz dwoma warstwami jabłek w galaretce. Tylko wygląda na skomplikowane, ale tak na prawdę jest bardzo proste. Uwaga! Ciasto jest

Na Ciasteczkowych Papierach
Świąteczne ciasto makowe z wiśniami 411

pieczenia Frużelina wiśniowa: 400g mrożonych wiśni – bez pestek pół szklanki cukru pół szklanki wody 2 łyżki mąki ziemniaczanej Krem śmietankowy: 250g śmietanki kremówki 30 lub 36% 500g serka mascarpone ok 3-4 łyżki cukru pudru – do smaku Polewa czekoladowa: 100g czekolady deserowej 3-5 łyżek mleka       *** Do przygotowania masy makowej używam kupionego w paczce zmielonego maku(...)zważył. Gotowy krem dzielimy na dwie nierówne części: 2:3 i 1:3. Większą część wykładamy na wiśnie *** *** Całość przykrywamy drugim biszkoptem i smarujemy resztą kremu. Ciasto wkładamy do lodówki *** *** Przygotowujemy polewę czekoladową: w garnuszku podgrzewamy mleko wkruszamy do niego czekoladę i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej polewy. Rozpuszczoną czekoladę wylewamy na wierzch ciasta i za pomocą wykałaczki mieszamy delikatnie

Blog z Apetytem
Urodzinowy tort owocowy 697

Lekki tort z kremem waniliowym i malinami.  Ozdobiony owocami sezonowymi i czekoladowym dripem.  I taki właśnie miał być - lekki, owocowy- niespodzianka urodzinowa.  Tort z powodzeniem zrobicie w waszej kuchni.  Nie ma w nim nic, co może sprawić wam kłopot, a na pewno sprawicie radość swojej rodzinie.  Średnica tortu to 18 cm.  Biszkopt piekłam(...)świeżych malin. Do misy miksera włóżcie mascarpone, schłodzoną śmietanę, cukier puder i pastę waniliową. Zmiksujcie na gęsty krem(nie miksujcie za długo, bo zrobi się masło) Poncz do tortu zróbcie według uznania. Użyłam herbaty z cukrem i cytryną. Czekoladowy drip- polewa. 100 ml mleka skondensowanego słodkiego 180 g czekolady deserowej 130 g cukru 75 ml wody 10 g żelatyny Żelatynę

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Ciasto piernikowo-karpatkowe 363

pieczenia 2 jajka 2 łyżeczki cynamonu szkl. cukru tłuszcz do formy Na ciasto ptysiowe: pół kostki margaryny 5 jaj szkl. mąki Dodatkowo: op. kremu karpatkowego 0,5 l mleka kostka margaryny Do polewy czekoladowej 3 łyżki margaryny 3 łyżki cukru 3 łyżki wody 3 łyżki ciemnego kakao W małym garnuszku grzejemy wodę , sypiemy kakao, cukier i mieszamy aby składniki się(...)temp. 180 C. Przygotowujemy krem karpatkowy z mlekiem, studzimy i miksujemy z margaryną. Na placek piernikowy wykładamy 1/2 kremu, przykrywamy plackiem ptysiowym, smarujemy reszta kremu , przykrywamy drugim plackiem piernikowym i ozdabiamy polewą czekoladową. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Tarta czekoladowa ze smakiem masła orzechowego 149

masą krakersową, wklepać w formę. Podpiec w temperaturze 180ºC przez 10 minut. Wyjąć, wystudzić Krem orzechowy: 180 g smietankowego serka ( np. Turek, Łaciaty, Almette ) 75 g masła orzechowego 100 g cukru pudru Serek i cukier puder zmiksować do gładkości. Dodać masło orzechowe i dalej miksować. Czekoladowe ganache: 200 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 200 g mlecznej czekolady – połamać(...)garnuszka, postawić na palniku, podgrzać, zdjąć z palnika. Dodać czekoladę, odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać, do połączenia się składników i otrzymania gładkiego sosu czekoladowego. Odstawić do lekkiego zgęstnienia. Krem orzechowy wyłożyć na podpieczony spód, wyrównać. Na krem wylać gęstniejące ganache, następnie tartę umieścić w lodówce. Kiedy ganache będzie już dość gęste udekorować precelkami. Do dekoracji użyłam paluszków

Moje Wyroby
Domowa beza Pavlova 192

Domowa beza Pavlova to klasyczna beza, krem z bitej śmietany z dużą ilością owoców. Pięknie wygląda i smak to niczym rozkosz dla podniebienia. Nie jest to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Profiterolki 275

żółtka 3 łyżki cukru 500ml mleka 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 opakowaniu cukru waniliowego 1 łyżka masła Polewa czekoladowa: 100g mlecznej czekolady 1 łyżeczka masła 1 łyżka śmietanki lub mleka Przygotowanie: Zacznijmy od kremu. W garnku zagotowujemy mleko. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na jasną, puszystą masę. Dodajemy do niej przesianą mąkę pszenną(...)stopni (bez termoobiegu) i pieczemy około 15-20 minut. Ciastka są gotowe, gdy są wyrośnięte, brązowe i suche. Przestudzone ptysie nadziewamy za pomocą rękawa cukierniczego kremem patissiere. Układamy na talerzu i dekorujemy polewą czekoladową przygotowaną z rozpuszczonej w kąpieli wodnej czekolady z masłem i śmietanką lub mlekiem

Jacob Tastes
Ciasto miodowe, podwójnie kremowe 279

dodamy do niego ubitą śmietankę). Wtedy powinien być gładki, a chyba taki jest lepszy. Drugą połówkę ciasta układamy na kremie budyniowym i również nasączamy. Na to wykładamy krem krówkowy. Całość posypujemy wiórkami czekoladowymi. Gotowe, ale zanim będziemy się rozkoszować smakiem tego ciasta, musimy wstawić je do lodówki na co najmniej 2-3 godz. Po tym czasie ciasto będzie się dało

Ratunku obiad
Zakręcona wuzetka 145

Ciasto WuZetka - polski klasyk, zawsze pięknie się prezentuje i nikt nie odmówi kawałeczka. Czekoladowy biszkopt ze śmietanowym nadzieniem to ponadczasowe połączenie smaków. Tym razem, by krem był stabilniejszy śmietanę kremówkę połączyłam z serkiem mascarpone. Na WZ-kę w tradycyjnej formie z kremem serowym zapraszam tutaj , dzisiaj wersja zakręcona i prostsza od tradycyjnego ciasta, pyszna rolada. Składniki na roladę: 3 jajka(...)alkohol roladę rozwinąć, posmarować kremem, zwinąć powtórnie. Część kremu pozostawić do wykonania ozdobnych rozetek. Wstawić do lodówki, by ciasto z kremem stężało zagotować w małym rondelku śmietanę, dodać połamaną czekoladę. Pozostawić na kilka minut, następnie wymieszać. Posmarować roladę polewą czekoladową. Gdy polewa zastygnie wycisnąć za pomocą tylki cukierniczej ozdobne rozetki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort czekoladowo-wiśniowy 163

Tort idealny - połączenie kremu wiśniowego, ciemnego biszkoptu i polewy czekoladowej. Jego przygotowanie jest trochę czasochłonne, jednak smak wszystko wynagradza. Składniki są podane na dużą okrągłą formę (28 cm), jednak spokojnie można zastąpić formą prostokątną (np. 20 cm x 35 cm).   Składniki: ciemny biszkopt 5 dużych jaj 1/2 szklanki cukru pudru 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku(...)łyżki ciemnego kakao 1/2 szklanki wody krem wiśniowy 500 g śmietany 30% 800 g wiśni* 9 łyżeczek żelatyny cukier puder do smaku 2-3 łyżki soku z cytryny 1/3 szklanki wrzącej wody ozdoby wiśnie w żelu: 100 g wiśni 1 łyżeczka żelatyny  pół łyżki mąki ziemniaczanej polewa czekoladowa: 125 g ciemnej czekolady 125 g śmietany 30% perełki cukrowe (kolorowe

Ugotować
Ciasto z kremem pomarańczowo-adwokatowym 154

ubijania śmietany Delecta + 1 opakowanie płatków czekoladowych Delecta Decoraga Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier i mix do śmietany. Masę śmietanową wyłożyć na krem pomarańczowo-adwokatowy, wyrównać. Udekorować płatkami czekoladowymi i likierem jajecznym. Schłodzić w lodówce. Smacznego :) Przepis dodaję do akcji

Domowa cukiernia Ewy
Tort z musem czekoladowym i malinowym 79

minut do suchego patyczka. Po wystygnięciu kroję biszkopt na trzy równe blaty. Przygotowuję poncz do nasączenia: 1 szklanka wody 4 łyżki soku z cytryny Przygotowuję mus czekoladowy: 1 czekolada (tutaj mleczna, żeby krem był do zaakceptowania przez dzieci ) 200 ml śmietany 30% Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijam i dodaję stopniowo do przestudzonej czekolady. Dokładnie mieszam. Mus malinowy(...)czekolady, więc dodałam do niej rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę i odstawiłam do lodówki do zastygnięcia. Z tego kremu zrobiłam kwiatki. Maskę Spidermana zrobiłam z czekolady ciemnej, białej i białej z czerwonym barwnikiem. I gotowe Smacznego Artykuł Tort z musem czekoladowym i malinowym pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Tort z musem czekoladowym i malinowym 71

minut do suchego patyczka. Po wystygnięciu kroję biszkopt na trzy równe blaty. Przygotowuję poncz do nasączenia: 1 szklanka wody 4 łyżki soku z cytryny Przygotowuję mus czekoladowy: 1 czekolada (tutaj mleczna, żeby krem był do zaakceptowania przez dzieci ) 200 ml śmietany 30% Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijam i dodaję stopniowo do przestudzonej czekolady. Dokładnie mieszam. Mus malinowy(...)czekolady, więc dodałam do niej rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę i odstawiłam do lodówki do zastygnięcia. Z tego kremu zrobiłam kwiatki. Maskę Spidermana zrobiłam z czekolady ciemnej, białej i białej z czerwonym barwnikiem. I gotowe Smacznego Artykuł Tort z musem czekoladowym i malinowym pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Ciasto czekoladowo-marchewkowe 376

czekoladowych. Osobiście ciasto przypadło mi do gustu bardziej niż jego klasyczna wersja. Pyszne, wilgotne i bardzo aromatyczne, może z powodzeniem zastąpić świąteczny piernik , poprzez dodanie odpowiedniej mieszanki przypraw. Ciasto czekoladowo-marchewkowe     Składniki: 1 ½ szklanki mąki pszennej 100 g gorzkiej czekolady 50 g mlecznej czekolady 3 jajka ¾ szklanki brązowego cukru ½ szklanki oleju 2 szklanki startej na drobnych oczkach marchewki(...)suszonych śliwek lub innych ulubionych bakalii ⅓ szklanki wiórków kokosowych ⅓ szklanki kakao 1 łyżeczka cynamonu ⅓ łyżeczki przyprawy do piernika (opcjonalnie) 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli Krem: 1/2 szklanki cukru pudru (można dodać mniej) 50 g czekolady 100 g miękkiego masła 1/5 szklanki kakao 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego  Przygotowanie: W misce mieszamy ze sobą wszystkie suche

Mania Gotowania
Ekspresowy placek z wiśniami. 120

ciasto. Dobrze jest mieć taki przepis pod ręką gdy w ostatniej chwili zapowiadają się goście na kawę :) Składniki: gotowy spód biszkoptowy, tortowy ( można również upiec samemu), gotowy krem do tortów o smaku czekoladowym, przygotować według opisu na opakowaniu ( można dodatkowo dodać łyżkę kakao), słoik wiśni bez pestek, odsączonych. 2-3 garście rodzynek, 2-3 garście orzechów włoskich, lekko pokrojonych

W kuchni u Moniki

Proponowane wyszukiwania