krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:238/534)

Tort czekoladowo miętowy z truskawkami 141

Przyznam się szczerze, że trochę bałam się połączenia kremu miętowego z truskawkami, ale bardzo chciałam żeby w torcie był jakiś owocowy akcent. Zaryzykowałam i nie żałuję, żelka truskawkowa świetnie się wkomponowała, a tort wszystkim smakował.  Ciasto czekoladowe: 6 jajek 300 ml mleka 260 ml oleju słonecznikowego lub rzepakowego 1 szklanka cukru 350 g mąki pszennej 50 g kakao łyżeczka(...)równe blaty. Na pierwszym blacie rozsmarowujemy umieszczamy odrobinę kremu by przykleić żelkę, na żelkę także dajemy ok łyżki kremu i przykrywamy drugim blatem, na którym umieszczamy równą warstwę kremu miętowego. Przykrywamy 3 blatem i dekorujemy w dowolny sposób. Ja tort obłożyłam kremem miętowym i polałam lustrzaną polewą czekoladową.  Lustrzana polewa: 150 g cukru 50 ml wody 50 g kakao

Cynamonowe szczęście
Szybka tarta z owocami lata - bez pieczenia 374

upał nie nastraja na włączanie piekarnika, ale chęć na ciasto pozostaje, najlepszym rozwiązaniem jest szybkie ciasto bez pieczenia :-) Kruchy mocno czekoladowy spód można zrobić z czekoladowych ciasteczek, do tego wyśmienity, klasyczny krem waniliowy P â tissi è re i całe mnóstwo letnich owoców. Potem tylko wstawić tartę do lodówki i gotowe. Pysznie i naprawdę ekspresowo. Polecam! Składniki: Ciasto(...)kruchych czekoladowych ciasteczek typu Oreo (najlepiej z czekoladowym nadzieniem) 100 g gorzkiej czekolady 50 g masła w temperaturze pokojowej Czekoladę połamać na małe kawałeczki. Ciastka wrzucić do blendera, dodać połamaną czekoladę i zmiksować. Masło roztopić. Wlać do pokruszonych ciastek i dalej miksować, aż powstanie jednolita masa. Dno formy do tarty o średnicy 25 - 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylepić

maniapieczenia
Cytrynowe ciasto z kremem - Torta Nua 230

krem: 500 ml mleka 1 jajko 100  g  cukru 60 g mąki skórka cytrynowa i ekstrakt wanilii /do smaku/ oraz:  polewa czekoladowa , migdały, orzeszki piniowe / do dekoracji/ Wykonanie: -Wszystkie składniki na krem dokładnie zmiksować i przelać do rondelka z grubym dnem. -Gotować  / dokładnie mieszając/ na małym ogniu do chwili otrzymania gęstego budyniu,odstawić. -Jajka ubić(...)koniec  przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. -Ciasto przełożyć do natłuszczonej foremki. -Wierzch wyrównać i nałożyć w kilku dowolnych miejscach krem. -Piec w piekarniku nagrzanym do temp.160-170 st.C ok.40-50 minut. Ciasto przestudzić i udekorować polewą czekoladową, można posypać płatkami migdałowymi lub orzeszkami piniowymi. /Ciasto kroić po  całkowitym przestudzeniu

Zakamarki mojej kuchni
TORT DLA PIŁKARZA – tort oreo 187

Torcik zachwycił moją rodzinę nie tylko wyglądem ale i smakiem! Bałam się kremu oreo, ponieważ jest delikatny w smaku i bardzo łatwo można go przytłoczyć innymi, mocniejszymi kremami. Jednak z delikatnym ciastem czekoladowym i truskawkami wyszedł idealny…prawie. Szkoda, że truskawki były bez smaku :(. Niestety to już nie sezon na nie. Dlatego polecam w zastępstwie na najbliższe kilka miesięcy(...)Trochę namieszałam z rozmiarem formy, dlatego uważnie przeczytajcie poniższą informację. P.S. Pracę nad tortem najlepiej rozłożyć sobie na kilka dni. Dzień 1: Pieczemy ciasto, robimy frużelinę. Dzień 2: Robimy krem oreo. Składamy tort (przekładamy ciasto kremem). Dzień 3: Tynkujemy i dekorujemy tort kremem maślanym. Dzień 4: Podajemy tort gościom. Tort najlepiej smakuje 2-3 dni po złożeniu (przełożeniu go kremami

Słodki Pomysł
Biszkopt z masą jogurtową 163

ograniczone możliwości łączenia smaków i aromatów. Dzisiejsze ciasto to tak naprawdę masa pyszności i przyjemności w jednym deserze. Mamy tu bowiem puszysty biszkopt, który przełożony jest masą jogurtową i kremem kawowym. Moim zdaniem jest to doskonałe ciacho na niedzielne popołudnie. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a naprawdę smakuje wszystkim. W moim domu ciasto biszkoptowe i powstałe na jego bazie desery(...)miksujemy. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy kawę rozpuszczalną. Miksujemy.  Na masie jogurtowej II umieszczamy połowę kremu kawowego. Przykrywamy drugim biszkoptem. Wierzch dekorujemy drugą połową kremu kawowego. Posypujemy wierzch płatkami czekoladowymi. Smacznego ! Źródło: "Wielka księga ciast Siostry Anastazji

Ciasta z tradycjami
Bezy migdałowe z musem czekoladowym 99

płaskiego naczynia (na wysokość około 1 cm) i odstawiam do zastygnięcia. Białka ubijam, pod koniec ubijania dodaję cukier waniliowy i stopniowo cukier. Nadal ubijam, aż piana będzie gęsta niczym krem. Do piany dodaję migdały i delikatnie mieszam całość łopatką. Pianę umieszczam w szprycy i napełniam nią papilotki do muffinek do połowy. Z reszty robię kapelusiki na blaszce wyłożonej papierem (można(...)czasie rozpuszczam czekoladę w kąpieli wodnej i również odstawiam do przestygnięcia. Śmietankę ubijam i dodaję ją w dwóch partiach do czekolady. Całość delikatnie mieszam. Mus czekoladowy umieszczam w szprycy i napełniam kremem papilotki z upieczoną bezą. Na górze umieszczam kapelusik. W zastygniętej galaretce wycinam serduszka i dekoruję nimi bezy. Można dołożyć też dekorację z czekolady. Smacznego Artykuł Bezy migdałowe

Słodki sentyment
łatwa, smaczna piernikowa bajaderka... 171

gram, woda 3/4-1 szklanka, kakao 2 łyżki, dżem ze śliwek niskosłodzony 200 gram orzechy włoskie 3/4 szklanki, rodzynki 1/2 szklanki, wódka 50 gram, herbatniki 200 gram, krem toffi 1 opakowanie, posypka czekoladowa - ile potrzeba upiec ciasto piernikowe wg opisu na opakowaniu, najlepiej dzień wcześniej lub użyć resztki ciast, ciastek margarynę zagotować z wodą, kakao i wystudzić, do dużej miski pokruszyć(...)forma 24x15 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć herbatniki, wyłożyć masę i dobrze do dna ubić, schować do lodówki najlepiej na całą noc bajaderkę wyjąć na talerz, krem toffi przygotować wg opisu na opakowaniu, posmarować grubo wierzch ciast, posypać posypką i do lodówki na kilka godzin - bajaderka idealne ciasto na wykorzystanie resztek ciast, ciastek, innych dodatków, można dodawać

W Mojej Kuchni Lubię
Urodzinowy tort brzoskwiniowy z kotkami 165

tortowej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody Warstwa owocowa, nasączenie i krem: 1 duża puszka brzoskwiń 1 torebka herbaty białej lub zielonej 2 galaretki brzoskwiniowe 1 l śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego Dekoracja: opłatek z wydrukiem wiórki czekoladowe inne dekoracje wg uznania WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać(...)następnie warstwę kremu, ułożyć kolejny placek biszkoptu i ponownie nałożyć warstwę kremu. Na koniec nałożyć ostatni biszkopt i posmarować tort z wierzchu i po bokach pozostałym kremem. Dekoracja: Boki tortu udekorować wiórkami czekoladowymi. Na środku ułożyć i lekko docisnąć opłatek. Dodatkowo po bokach można rozsypać kolorowe kulki dekoracyjne. Tort dobrze schłodzić w lodówce

Passions hobbies life
Tort Czekoladowy z Malinami (Tort Czekoladowo Malinowy) 519

Mocno czekoladowe, wilgotne ciasto z delikatnym, lekkim  kremem na bazie śmietany kremówki oraz aromatycznych i uwielbianych przez wielu malin to idealne połączenie smaków i świetny pomysł na niedzielny deser. Przepyszny w smaku, nieskomplikowany w przygotowaniu, a przy tym elegancki i pięknie się prezentujący  czekoladowy tort, któremu mało kto jest się w stanie oprzeć. Tort Czekoladowo Malinowy - Składniki: Ciasto(...)śmietany kremówki (schłodzonej) fix do ubijania śmietany ok. 4 łyżki cukru pudru ok. 500 g malin Polewa Czekoladowa: 80 g czekolady  80 ml śmietanki kremówki 30% Tort Czekoladowo Malinowy - Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy i mieszamy razem z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy, po czym powoli wsypujemy cukier biały, brązowy i waniliowy - ciągle mieszając.  Zmniejszamy

Słodka Strona
Sernik gotowany z polewą czekoladową 152

szklanka zwykłego cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g) 2 opakowania budyniu o smaku śmietankowym bez cukru (1 opakowanie = 38 g) 3/4 szklanki mleka 4 jajka polewa czekoladowa 2 tabliczki gorzkiej czekolady, np. 64% (200 g) 1/2 szklanki śmietany 30% ewentualnie kilka łyżek mleka W dużych garnku, na małym ogniu rozpuścić masło. Następnie wsypać cukier (zwykły i wanilinowy) . Masę wymieszać(...)cukru i mieszanie masy z twarogiem Krem  sernikowy przed dodaniem jajek i wygląd gotowej masy (będzie gęsta!)  Składanie sernika: herbatniki, 1/2 kremu sernikowego, herbatniki, 1/2 kremu sernikowego, herbatniki i polewa czekoladowa Pomysł STĄD

Ugotować
Tort Urodzinowy Mój :) 224

KREM WANILIOWY: 500 ml śmietanki kremowej 36 %, schłodzonej 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej (ja użyłam tej ze sklepu SKWORCU ) Wykonanie: Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. W drugiej misce zmiksować serek mascarpone, który dodajemy w dwóch częściach. Miksujemy tylko do połączenia składników, albo mieszamy szpatułką.  POLEWA CZEKOLADOWA(...)blaty kremem waniliowym zostawiamy trochę kremu na boki tortu i dekoracyjne rozetki na wierzch. Przełożone blaty obsmarowujemy kremem po bokach, górę pozostawiamy czystą, bez kremu. Na wierzch, czyli tzw. naszą górę tortu wylewamy polewę czekoladową, na brzegach tworzymy malutkie zacieki. Na polewie układamy świeże truskawki, wyciskamy kilka rozetek z kremu pozostawionego wcześniej. Układamy kilka listków świeżej mięty. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Kopiec kreta z czereśniami. 111

ciasto jest łatwe w wykonaniu, a ja poprowadzę Cię krok po kroku jak wykonać to pyszniutkie ciasto . Sądzę, że każdy z nas lubi czekoladowy spód, wypełniony soczystymi czereśniami , z dodatkiem kisielu i na to krem straciatella . Zdecydowanie warto wykonać to połączenie. Ten deser jest znakomity na co dzień i specjalne okazje. Ceramika od @ceramics_elling.pl Czereśnie świeże czereśnie to ulubiona letnia(...)soku z czereśni – 1 szklanka czereśni ze słoika – 35 g mąki ziemniaczanej – 2 łyżeczki żelatyny – ½ szklanki wrzącej wody – 200 g kuleczek czekoladowych – 250 ml śmietany kremówki – 100 g erytrytolu – 500 g mascarpone – 1 łyżeczka wanilii – płatki migdałowe do posypania Tortownica o średnicy 26 cm. Tortownice wyłóż papierem do pieczenia. Białka

Zdrowy Styl Joanny