kotlety - 13055 przepisów (strona:393/871)

Drobiowe kotlety z serem 163

panierowania olej do smażenia Mięso pokroić w bardzo drobną kostkę. Ser zetrzeć na dużych oczkach. Szalotkę posiekać drobno. Wszystkie składniki połączyć, wymieszać, doprawić do smaku. Z masy formować kotlety, obtaczając w bułce tartej. Smażyć na złoto z obu stron, przykryć i dusić na małym ogniu 15 minut. Smacznego

Obiad gotowy
FILECIKI Z KURCZAKA SMAŻONE W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH 350

pół , a następnie grubszą część dodatkowo wzdłuż na 2 cieńsze filety.  Doprawiamy z obu stron solą, pieprzem i słodką papryką. Przykrywamy arkuszem folii spożywczej i rozbijamy na cienkie kotlety. Panierujemy w przygotowanej masie, a następnie w płatkach kukurydzianych. Smażymy na ok. 0,3 cm warstwie dobrze rozgrzanego oleju, po około 3 minuty z każdej strony. Pilnujemy, aby kotleciki zbyt

cool and minty
Karkówka po czesku 158

książek kucharskich. Książek i gazetek z przepisami jest już tyle, że pomału zaczynam się gubić, gdzie znajduje się dany przepis. A zaczęło się od tego, że z przygotowania niedzielnych kotletów z karkówki został mi kawałek mięsa. Postanowiłam zrobić z niego wieprzową wersję kotlecików skubanych / szarpanych / podwójnych (spotkałam się już z kilkoma nazwami tych kotlecików). I wtedy zaczęło się szukanie. Przepis

blog.moje-pasje.info
Kotlety mięsne z dodatkiem żurawiny 181

wegeta, majeranek Bułkę namoczyć w bulionie, następnie odcisnąć. Żurawinę namoczyć, osączyć i pokroić.Do mięsa dodać pokrojoną cebulę i żurawiny, odciśniętą bułkę , jaja i przyprawy.Dokładnie wymieszać i formować kotlety. Smażyć z każdej ze stron

Moje domowe kucharzenie
Sznycel po wiedeńsku 131

łyżki masła do smażenia Mięso pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem.Obtoczyć w mące, zanurzyć w miseczce z jajkiem a potem obtoczyć w bułce tartej.S mażyć kotlety na rozgrzanym maśle z każdej strony na złoty kolor.U smażyć 4 jajka sadzone i położyć na usmażonym sznyclu

Moje domowe kucharzenie
Kotlety z kaszy i wędzonej ryby 158

dodatkiem tłuszczu (lub na rosole). Do przestudzonej kaszy dodać starty ser, posiekaną rybę, natkę pietruszki i jajka. Doprawić do smaku, dokładnie wymieszać, w razie potrzeby zagęścić bułką tartą. Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety z kalarepki 110

Letni obiad bez mięsa to jarskie kotlety. Kalarepka nadaje się wyśmienicie do tego celu. Panierka z płatków migdałowych i orzechów nadaje im egzotycznego charakteru. U nas danie kuchni kobiecej… chłopaki rozglądali się za schabowym. Mnie i Monice bardzo smakowały! Składniki: • 2-3 kalarepki • sól, pieprz do smaku, szczypta cukru • 2 jajka

To co kocham
kotlety mielone z kaszą jaglaną 122

składniki: 250 g mięsa mielonego 60 g ugotowanej kaszy jaglanej 80 g cebuli 1 jajko 2 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki cząbru sól, pieprz dodatkowo: ziarna sezamu

Domowy Smak Jedzenia
"RYBNE" KOTLECIKI Z TOFU 176

Wegetariańskie kotlety i pasztety często przyjmują mięsne nazwy, jednak ich smak przeważnie nie ma nic wspólnego z mięsem - jedynie wizualnie je imitują. Z tymi kotlecikami jest inaczej, ponieważ dzięki dodatkowi nori, naprawdę mają aromat ryby. Do tego nie mają ości, więc jest to taka "ryba" idealna ;) Czytaj więcej

Kasia Sarna
Kotlety mielone według przepisu mojej Mamy 146

pieprzu  3 łyżki wod y   bułka tarta smalec do smażenia Mielone przełożyć do miski, dodać odciśnięty z wody chleb i pozostałe składniki. Wymieszać, zwilżyć ręce i formować kotlety, następnie obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym smalcu na rumiano. Smacznego

Gotuj z Agnes
Pierś kurczaka nadziewana dzikim ryżem z orzechami. 158

napełniać. Napełniamy kieszonki, ale nie zbyt mocno aby nam później nie popękały. Spinamy wykałaczkami, nacieramy odrobiną soli i słodką papryką. Dusimy na maśle około 20 min pod przykryciem. Wyjmujemy kotlety na talerz aby sobie odpoczęło, a do resztek na patelni wlewamy sos. Doprowadzamy do wrzenia, często mieszając aby sos zebrał wszystko co powstało podczas smażenia. Nie jestem specjalną fanką gotowych

Dieta moja pasja
Filet z kurczaka z mozzarellą i pomidorem. 257

nadzienie. Można sobie pomóc wykałaczkami. Odkładamy na 10 min do lodówki, aby nam się zależało i było  stabilniejsze gdy zaczniemy je przekładać. Na patelni rozgrzewamy masło i układamy kotlety stronę  z łączeniem zaczynamy smażyć pierwszą. I na bardzo wolnym ogniu sobie smażymy, po obróceniu można przykryć pokrywką aby całość ładnie się przesmażyła, a ser rozpuścił. Gotowe przekładamy

Dieta moja pasja
Kotlety mielone 146

Kotlety mielone ciut inaczej niż zawsze..między innymi dlatego, że z przyprawą gyros i z kaszą manną. 50 dag mięsa mielonego 1 cebulka 1-2 łyżeczki ostrej musztardy  2 jajka 1-2 łyżki kaszy manny przyprawa do gyrosa Knorr sól Do mięsa mielonego dodać drobno pokrojoną cebulkę i resztę składników.Wszystko razem dokładnie wymieszać.Formować kotleciki i smażyć

Moje domowe kucharzenie
kotlety z wątróbki 554

więcej pracy niż przy tradycyjnej, smażonej wątróbce, a efekt? Spróbujcie sami. Moja rodzina jest zdecydowanie na TAK ;-) Jeśli lubicie zamienić czasem tradycyjny mielony na coś innego, proponuję spróbować pysznych kotletów z ryżu . składniki: 1/2 kg wątróbki drobiowej 1 średnia cebula 2 jajka 2 pełne łyżki mąki sól, pieprz olej do smażenia wykonanie: Wątróbkę myję, osuszam papierowymi ręcznikami i kroję

babka w formie
KOTLECIKI RYBNE Z CHIPSAMI 217

miski. Koperek myjemy, osuszamy, drobno siekamy i dodajemy do ryby. Następnie dodajemy przyprawy, 1 jajko, otręby, len mielony, 2 łyżki mąki pszennej i wszystko dokładnie mieszamy ręką (jak kotlety mielone). Pozostałą mąkę wysypujemy na talerz. Na drugim talerzu roztrzepujemy jako. Płatki kukurydziane mielimy na miałko i wysypujemy na trzeci talerz. Z masy rybnej formujemy kotleciki, obtaczamy w mące, następnie

Kuchnia MagdaLeny