kotlety - 13055 przepisów (strona:398/871)

Soczeburger z brokułami 130

pieczemy w piekarniku (180 stopni) na piękny złoto-brązowy kolor, następnie podajemy z sosem BBQ, musztardą i warzywami. Jemy, jemy i jemy. Nieskromnie pisząc to jedne z lepszych kotletów warzywnych jakie udało nam się stworzyć w domu, a cały czas się uczymy i eksperymentujemy :) Życzmy smacznego!  Maugo&Paszko

Bananowe Pole
Kotlety mielone z jajkiem. 231

przekrojone na pół, do tego sos czosnkowy i...zniknęły w oka mgnieniu. Polecam, bo świetnie się prezentują, są miłą odmianą i co najważniejsze, są po prostu przepyszne!!! Składniki na kotlety mielone z jajkiem 8 jajek ugotowanych na twardo 500 g mięsa mielonego 1 spore surowe jajko 1 bułka namoczona w mleku 1 mała cebula pokrojona w drobną kosteczkę 2 ząbki

Rozpustne gotowanie
Klopsiki w warzywnym sosie. 185

mięs, majeranek, sól, pieprz i dobrze wyrabiamy masę. Z masy formujemy niewielkie klopsiki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na oleju z dwóch stron na rumiano. Usmażone kotlety odkładamy na talerz, na tej samej patelni smażymy fenkuł, gdy trochę zmięknie dodajemy cebulę i smażymy, aż się zeszkli, a następnie dodajemy cukinię i jeszcze chwilkę smażymy (około 2 minuty), dodajemy

Rozpustne gotowanie
Kotlety mielone 215

Przepisów na kotlety mielone u mnie na blogu mnóstwo..za każdym razem staram się zrobić inaczej, dodać coś nowego id ..tym razem z małym dodatkiem ugotowanego ryżu.. 40 dag mięsa mielonego  kilka łyżek ugotowanego ryżu 1 jajko 1 czerstwa bułka 1/2 szkl. bulionu  1 cebula 1 łyżka masła sól czosnkowa pieprz czarny mielony majeranek Cebulę posiekać

Moje domowe kucharzenie
Kotlety z otrębami 160

Pysznie i zdrowo. Połączenie mięsa wołowego z otrębami owsianymi i sok z cytryny nadaje kotletom niesamowitego "góralskiego" aromatu. Składniki 500 g mielonej wołowiny 10 łyżek otrąb owsianych 400 ml mleka 2% 2 jajka sok z cytryny sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Otręby zalewamy mlekiem i odstawiamy na 20 min ,następnie odsączamy. Do mielonego mięsa

R'n'G Kitchen
Brokułowo-kalafiorowe mielone 181

Zapewniam, że ze spokojem ducha i podniebienia możesz zastąpić mięsne kotlety tymi wegetariańskimi. Smak nie ucierpi i nawet zagorzali mięsożercy nie będą marudzić, jeżeli wykorzystasz odpowiednie przyprawy; na te kotleciki składają się kalafior i brokuł w akompaniamencie świeżego koperku i czosnku. Smakują pysznie i wiosennie, i są niezwykle wszechstronne: na ciepło, na zimno, z młodymi ziemniakami do obiadu, na kanapkę

Roślinna - blog wegański
Pulpety brokułowe z kaparami 166

mieszczące się w dłoni (łatwiej i szybciej smażą się te mniejsze) - smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek pilnując aby przypiec pulpet z każdej strony SMACZNEGO! Zobacz tez przepis na "Kotlety mielone" z cieciorki WEGELONE  <klik>   Zobacz tez przepis na Niskokaloryczny i bezglutenowy "makaron" z cukinii   <klik

Pora na pora i pomidora
Kotlety ryżowe z serem 152

Dziś na obiad u mnie wegetariańskie kotlety ryżowe z serem i ziemniakami. Pychota! Składniki: 50 dag ziemniaków 20 dag sera żółtego 4 jaja ¼ szklanki ryżu sól, pieprz mąka do panierki olej do smażenia Wykonanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i zetrzeć na tarce razem z serem. Dodać ugotowany ryż na półtwardo, jaja i doprawić do smaku. Formować owalne kotleciki, obtaczać

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety jajeczne 159

Bardzo prosty i szybki przepis na kotlety z jajek- czyli co zrobić z czerstwą bułką? :) Składniki: 6 jajek 1 łyżka masła 1 mała cebula 2 czerstwe bułki ½ szklanki mleka ½ łyżeczki curry Sól Pieprz Bułka do panierki Wykonanie:  Ugotować na twardo 5 jaj, obrać i drobno pokroić. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulę obrać, drobno posiekać i usmażyć

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety owsiane faszerowane mięsem 114

Pyszne kotleciki owsiane z mięsnym farszem- to świetna alternatywa tradycyjnych mielonych. Polecam także : Kotlety mielone z otrębami owsianymi- LIGHT bez tłuszczu Składniki: 35 dag płatków owsianych 250 ml wody curry do smaku 30 dag wołowiny 2 łyżki smalcu 2 cebule sól do smaku pieprz do smaku natka pietruszki olej do smażenia Wykonanie: Płatki owsiane zmielić, zaparzyć gorącą osoloną wodą, dodać

Tradycyjna Kuchnia
Pomidory panierowane 121

Wegetariańska wersja "kotletów" Składniki: 4 pomidory 1 jajko 5 łyżek bułki tartej sól do smaku pieprz do smaku olej do smażenia Wykonanie: Pomidory opłukać, pokroić w grube plastry i oprószyć solą i pieprzem.  Obtaczać w rozmąconym jajku i bułce tartej.    Smażyć na oleju z obu stron na rumiano

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety z pęczaku 133

Pęczak zalać gorącą osoloną wodą i rozgotować cały czas mieszając.  Ostudzić, następnie zmiksować. Cebulę pokroić, zrumienić na maśle, połączyć z pęczakiem, jajkami i pokrojoną zieleniną.  Wymieszać, formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoto

Tradycyjna Kuchnia
Placki fasolowe z pieczarkami 153

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Następnie pieczarki z cebulą i ugotowaną fasolę zmielić.  Dodać posiekaną natkę pietruszki,  przyprawy do smaku, jajka i całość dokładnie wymieszać.  Kotlety formować mokrą łyżką. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor

Tradycyjna Kuchnia
Pieczone kotlety mielone z pieczarkami, serem i szpinakiem 356

Kolejna odsłona ulubionych przeze mnie pieczonych kotletów mielonych. Tym razem z domieszką bardzo pasujących do siebie smaków, czyli sera, pieczarek i świeżego szpinaku. Całość jest dobrze i wyczuwalnie doprawiona, świetnie pasuje właściwie do wszystkich dodatków. U mnie z ziemniakami i buraczkami, pychota. :-) 500g mięsa mielonego 200g pieczarek 150g żółtego sera 2 garści świeżego szpinaku 1 jajko sól, pieprz, papryka słodka

Szefowa kuchni
Kotlety mielone 161

mnie dzisiaj na obiad sznycelki lub jak kto woli kotlety mielone. Starsza część moich domowników bardzo za nimi przepada- mogliby jeść je na okrągło.  Pracy przy nich nie dużo. Sznycelki są bardzo dobre, delikatne, mięciutki i soczyste, wręcz rozpływające się w ustach. Mogą być fajną alternatywą dla wędliny, wystudzone wystarczy położyć na chlebku i pyszna kolacja gotowa.  Serdecznie

Krakowskie smaki Ani