kotlety z mięsa mielonego - 2757 przepisów (strona:72/184)

Kotlety mielone z pokrzywami 162

Dzisiaj polecam przepis na pyszne kotlety mielone z dodatkiem pokrzywy. Pokrzywa to roślina mająca szerokie właściwości lecznicze i odżywcze. W kuchni można ją wykorzystać do przygotowania wielu potraw. Warto sięgnąć po tę roślinę.  SKŁADNIKI: 500g karkówki wieprzowej bez kości, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 1 pęczek świeżych pokrzyw, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, olej, ziemniaki(...)mielenia mięsa. Z pokrzyw usuwam łodygi. Liście drobno siekam nożem.  2. Do zmielonego mięsa dodaję pokrzywę, jajko, bułkę tartą oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie łączę wszystkie składniki. 3. Z masy formuję owalne, lekko spłaszczone kotlety. Kotlety smażę na rumiano z dwóch stron na rozgrzanym oleju.  4. Kotlety podaję z ziemniakami i zasmażaną kapustą .  Kotlety mielone

Tradycyjna kuchnia Kasi
Zrazy mielone nadziewane 207

minut. Do większej miski włożyć zmielone mięso, cebulę, jajko, sól i pieprz oraz odciśniętą bułkę. Wszystko dobrze wymieszać. W trakcie wyrabiania mięsa należy dodawać po troszku zimnej wody i wyrabiać tak długo aż mięso wodę wchłonie i nie będzie przywierać do dłoni. Im dłużej wyrabiamy, tym lepsze nasze kotlety. Formujemy małe kotlety mielone, lekko rozpłaszczamy. Kładziemy na kotlety plasterek

Smaczne Potrawy
kotlety mielone z kurkami... 243

sitka i podsmażyć - wystudzone dodać do mielonego z indyka, dodać też jajko, sos chilli, kucharka, tartą bułkę mięso ręką dobrze wymieszać, można dodać z 1/4 szklanki gazowanej wody na mocno gorący olej kłaść okrągłe, lekko spłaszczone mielone smażyć na rumiano z każdej strony i odkładać je na ręcznik papierowy kotlety są soczyste i smaczne na ciepło

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety mielone z oscypkiem 115

żółtko 5 łyżek bułki tartej mąka olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Do mięsa mielonego dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, starty na dużych oczkach ser, jajko, żółtko, bułkę tartą. Masę dokładnie wyrabiamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Następnie formujemy kotlety, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami

R'n'G Kitchen
Schab pieczony w kapuście kiszonej 200

ŁATWY 1. Schab kroimy na trzy części i rozbijamy tłuczkiem do mięsa na cienkie kotlety. Nacieramy solą, pieprzem i mąką. Na patelni rozgrzewamy olej. Obsmażamy kotlety około 3 minuty z każdej strony i wyciągamy na talerz. 2. Na tę samą patelnię wrzucamy kapustę kiszoną i liście laurowe, doprawiamy mielonym kminkiem i cukrem. Obsmażamy cały czas mieszając, około 5 minut

My Culinary Art
MÓJ SPOSÓB NA PYSZNE KOTLETY 2488

kotletów, przygotowuję je w kilku wersjach od razu, z dwóch rodzajów mięsa. Dla każdego to co lubi, tak się wprawiłam, że w odpowiedniej kolejności przygotowuję je już błyskawicznie. Powstają z kurczaka bez dodatków, z kurczaka z cebulą, z łopatki z cebulą i z łopatki bez cebuli. Odkąd odkryłam w sklepach super panierkę -  bułkę tartą ze złocistym lnem mielonym(...)najważniejsze smaczniej. Moja Rodzinka bowiem kotlety uwielbia... :-)W takiej wersji to nawet mnie one smakują, ta panierka ma super smak. Polecam :-)Składniki:- mięso z piersi kurczaka lub z łopatki wieprzowej (lub wedle uznania)- drobno pokrojona cebula (opcjonalnie)- sól i pieprz do smaku- olej kokosowy do smażeniaDo panierowania:- bułka tarta ze złocistym lnem mielonym- jajka (u mnie 2)- 1 łyżeczka

Smaczne Zdrowe
Kotlety mielone 218

Oczyszczone mięso kroimy na mniejsze cząstki i wraz z pokrojoną na ćwiartki cebulą i ząbkami czosnku umieszczamy w misie urządzenia z założonym ostrzem do wyrabiania. Zamykamy i uruchamiamy PULS na 2 minuty. Po tym czasie dodajemy namoczoną bułkę, sól oraz pieprz i uruchamiamy w trybie manualnym na 2 minuty, obroty 10. Z gotowego mięsa formujemy kotlety, każdy obtaczamy w bułce(...)mniejsze części i wraz z pokrojoną na ćwiartki cebulą i ząbkami czosnku przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Zmiel0ne mięso łączymy z namoczoną bułką i wyrabiamy dłonią aż do całkowitego wchłonięcia się płynu. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Z gotowego mięsa formujemy kotlety, każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy

Kuchnia w czekoladzie
Draniki kresowe z mięsem 186

kuchnię kresów to danie jest dla Was. Jeśli lubicie placki ziemniaczane to tym bardziej zjedzcie. Jeśli lubicie kotlety mielone to na pewno sobie nie odmówicie draników. To takie połączenie tych dwóch dań a efekt zachwycający, zobaczcie zresztą sami. Draniki kresowe z mięsem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kiseło – kuchnia podkarpacka 176

czosnek dodane do mięsa. Małe kulki nie są też panierowane mąką, czy bułką tartą, jak w przypadku typowych klopsów, czy kotletów. Kiseło to proste danie, które może być ciekawą alternatywa dla typowych potraw z mięsa mielonego. Przepis pochodzi z publikacji „Kulinarne podróżne z Jasiem Wędrowniczkiem”. Składniki: 250 g mięsa mielonego 1 jako 1 czerstwa bułka

Trzeci talerz
Mielone pałeczki na patyku 150

mięsa mielonego mieszanego sól pieprz  przyprawa do mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej bułka tarta do panierowania Mięso przygotowujemy jak na kotlety, mieszamy z jajkiem i przyprawami . Na patyczki do szaszłyków nakładamy niewielkie porcje i równo ugniatamy by powstała kiełbaska na patyku.  Otaczamy w bułce tartej. Smażymy na patelni grillowej

Gotowanie jest łatwe
Hreczanyki- podkarpackie kotlety z kaszą gryczaną 167

gryczanej i gotujemy ok 10 minut na al dente. Odcedzamy, wysypujemy z woreczka i pozostawiamy na chwilkę do przestygnięcia. Następnie dodajemy mięso mielone, jajko, posiekaną cebulę i czosnek. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Z masy porcjujemy 10 kotletów, każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Tradycyjne hreczanyki podaje się z sosami: czosnkowym, grzybowym lub pomidorowym. Ja podałam

Kuchnia w czekoladzie
Kotlety jagnięce z serem kozim i rozmarynem 116

Mielone kotlety jagnięce, których smak został wzbogacony przez dodanie odpowiednich ziół i sera koziego do mięsa jeszcze przed smażeniem. Do jagnięciny bardzo dobrze pasuje rozmaryn (najlepiej świeży) a ser kozi dodaje nieco ostrej nuty do łagodnego mięsa

Milion Smaków
Kotlety mielone z pieczarkami i sosem sojowym + zapiekane ziemniaczki 183

Dziś pierwszy raz testowałam kotlety mielone z pieczarkami i sosem sojowym japońskim zamiast soli. Smakowite i proste danie   Składniki: - 500g mięsa mielonego, wieprzowego - 1 kg ziemniaków - 1 jajko - bułka tarta - sos sojowy japoński - 1 cebulka - 3 ząbki czosnku - suszony koperek - przyprawy do ziemniaków - olej - 4 duże pieczarki - pieprz mielony Kartofelki obieramy i kroimy w duże

upichcona
Kotlety rybne siekane 122

Jeśli znudziła Ci się klasyczna smażona ryba, dla odmiany polecam smaczne i proste w przygotowaniu kotlety rybne Pomysł na nie znalazłam w Kuchni Marzenki ( filmik ). Zrobisz je bardzo szybko. Nie wymagają mielenia mięsa – wystarczy posiekać rybę lub pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z pozostałymi składnikami, uformować i usmażyć. To świetne danie obiadowe, które można podawać z ryżem, kaszą, ziemniakami(...)dobrze dopraw, by miały wyrazisty smak) . Całość dokładnie wymieszaj. Dłońmi formuj nieduże kotleciki, panieruj w bułce tartej i smaż na oleju z obu stron na złoty kolor.   Do kotletów świetnie nadają się gatunki… morszczuk, mintaj, limanda, sandacz, panga, tilapia, miruna, dorsz, sola.           Do kotletów polecam… – Surówkę z marchewki – Pomidory z cebulką

Kulinarne S.O.S.
Kotlety mielone z czerwoną papryką 173

można przygotować z dodatkiem pieczarek, sera żółtego, suszonych pomidorów, ogórka kiszonego i wiele wiele innych składników. Panierować kotlety możemy w otrębach, płatkach owsianych i kukurydzianych lub tradycyjnie w bułce tartej. Jeśli mamy zamiar przygotować mielone na obiad to pamiętajmy o wyborze mięsa, które kupujemy. Mięso należy kupić w kawałku i zmielić samemu w domu lub poprosić panią w sklepie(...)bułka czerstwa 1 szt, mleko 1 szklanka, zioła prowansalskie 1/4 łyżeczki, papryka słodka mielona pół łyżeczki, pieprz, sol do smaku, papryka czerwona 1/4 szt bułka tarta do obtaczania, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Mięso mielimy. Dodajemy startą na miazgę cebule, wyciśnięty przez praskę czosnek i jajko. Czerstwą

kulinarne odsłony pati