kotlety z mięsa mielonego - 2757 przepisów (strona:70/184)

kotleciki pożarskiego 178

bardziej delikatne. Od tradycyjnych mielonych różnią się tym, że dodajemy białka ubite na pianę, bułkę moczymy w mleku a nie w wodzie i panierujemy nie w samej bułce tartej ale tak jak kotlety w mące, jajku i bułce. Ja swoje usmażyłam w głębokim tłuszczu, żeby miały jednolity kolor.  Składniki: 500 g mięsa mielonego 2 jajka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kotlety z mięsa gotowanego 179

Kotlety z mięsa gotowanego to mój kolejny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Z dodatkiem kiszonego ogórka są wilgotne w środku i bardzo smaczne. Może i Wy skusicie się na kotlety mielone w trochę innej odsłonie. Można podawać ze swoim ulubionym sosem. Ja podałam z ketchupem, ziemniakami i sałatką z pomidorów. Prawda, że pyszny obiad? Składniki: 2 gotowane udka(...)panierowania Ugotowane mięso (dałam z rosołu) oddzielić od kości. Skręcić przez maszynkę, a następnie skręcić cebulę. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wlać do mięsa wraz z powstałym sokiem podczas tarcia (nie wyciskać) Czosnek przecisnąć przez praskę, wbić jajko. Doprawić solą, pieprzem i papryką, dodać posiekany koperek i dokładnie wszystko wymieszać. Z mięsa formować kotlety, obtoczyć w bułce

O kuchni z uczuciem
czebureki - czyli tatarskie po polsku 207

jeść co dzień samych ziemniaków. Wykombinowałam. Miałam mielone, które prosiło się, by z nich zrobić kotlety - nie, nie tym razem. Czebureki - tatarski przysmak, ale w wersji domowej mini. Te pierożki nie wymagały wielkiego nakładu finansowego. Olej ok 1/2 l, mięso mielone 50 dkg - to najdroższe składniki. Mając dziś troszkę więcej czasu niż zwykle zabrałam się za ich robienie(...)mąki * 1 i 1/3 szklanki wody * szczypta soli i odrobina cukru * żółtko * łyżka oleju do ciasta * 1/2 l oleju do smażenia * łyżka octu lub spirytusu Do farszu: * 50 dkg mięsa mielonego * duża cebula * 1/2 szklanki kefiru * 3 ząbki czosnku * przyprawy: sól, pieprz kolorowy, pół łyżeczki papryki słodkiej i połowę tego ostrej - no chyba, że ktoś lubi odwrotnie

Pieprzyć z Fantazją
Pieczone kotlety mielone z kozim serem 167

pieczone kotlety mielone z kozim serem.  Jeżeli nie przepadacie za tym serem to możecie wykorzystać żółty ser lub mozzarella. Ze wszystkimi serami smakują wybornie. I oczywiście mniej kaloryczne, bo pieczone, a nie smażone na tłuszczu. Szybkie do zrobienia i smaczne. Podałam z surówką z kapusty pekińskiej   i ziemniakami. Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego

O kuchni z uczuciem
nadziane wątróbką z kurczaka mielone kotlety... 201

kurczaka 2 łyżki, mąka pszenna 2 łyżki, cebula biała 1 sztuka, cebula czerwona 1 sztuka, papryka chili w proszku 3/4 łyżeczki, olej rzepakowy Wielkopolski czosnek - ile potrzeba KOTLETY MIELONE: mielone z łopatki wieprzowej 1 kg, jajka 2 sztuki "L", kucharek 1 łyżeczka, cebula biała 1 sztuka, papryka czerwona 1 sztuka, bułka tarta 2 szklanki, woda 1 szklanka, olej(...)wątróbki powinny być dobrze usmażone, wystudzić, blenderem zmiksować mięso mielone z łopatki wieprzowej dobrze wyrobić na kleistą masę z jajkami, kucharkiem, papryką czerwoną, cebulą białą, tartą bułką, wody dolać tyle, aby masa była kleista a nie twarda porcję mielonego na dłoni rozpłaszczyć, nałożyć łyżkę masy wątróbkowej, uformować owalne kotlety tak, aby wątróbka była w środku, obtaczać

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety z szynki wieprzowej 221

mnie wszyscy wprost przepadają za kotletami z szynki wieprzowej. Są proste, syte i co najważniejsze pyszne. Podaję do nich różne surówki i warzywne dodatki. Ostatnio zajadaliśmy się nimi w towarzystwie surówki z marchewki i pora , ogórków kwaszonych i pomidorków (każdy miał swój ulubiony dodatek). Polecam na obiad. Spróbujcie. Składniki: około 0,8 kg zmielonego mięsa(...)szynki wieprzowej 2 małe jajka 3 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego Skworcu 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego Skworcu 1 łyżeczka soli himalajskiej 2 większe bułki mleko do namoczenia bułek około 4 łyżki bułki tartej 1 duża czerwona cebula Dodatkowo: bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia Przygotowanie: Bułki rwiemy, przekładamy do miski i zalewamy mlekiem

Słodkie okruszki
Comber jagnięcy z karmelizowanymi warzywami 261

osoby) Mięso: 4 kotlety jagnięce z kością (comber) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka kuminu rzymskiego cząber świeży sól morska świeżo mielony pieprz Karmelizowane warzywa: 4 marchewki 2 pietruszki kilka-kilkanaście ząbków czosnku (nieobranych) sól morska świeżo mielony pieprz duża stołowa łyżka miodu 12 małych młodych ziemniaków WYKONANIE Mięso z każdej strony posypujemy solą morską, pieprzem

OstryKęs
Kotlety mielone po szwedzku 112

Przepis zaczerpnięty z książki " Najlepsze kotlety ". Kolor różowy zawdzięczają dodatkowi marynowanego buraczka, choć w całym daniu nie jest on bardzo wyczuwalny. Dla urozmaicenia smaku domowych klopsów można wykorzystać ten, jednak inny od rodzimego, przepis. Składniki : - 300 g mielonego mięsa, - mała cebula, - 1/2 ziemniaka, - 1mały, marynowany burak, - 1małe jajko, - 2 - 3 łyżki bułki tartej, - 2 łyżki mleka, - sól, pieprz

Przepisy Mikołaja
Kotlety schabowe po francusku z musztardą 347

mięsa) 250 g serka mascarpone 4 czubate łyżeczki musztardy francuskiej ziarnistej 3 czubate łyżeczki musztardy delikatesowej sól, świeżo mielony pieprz i papryka słodka do smaku mąka pszenna do obtoczenia mięsa olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na kotlety schabowe po francusku z musztardą i mascarpone: Mięso umyć, osuszyć, rozbić delikatnie tłuczkiem (ale nie za cienko), doprawić

Kulinarne Przeboje
13. Kotlety mielone z serkiem feta 134

1 kostka serka feta natka pietruszki 200 dag mięsa mielonego (dowolne) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko sól, pieprz, olej, tarta bułka

Jadło i czytadło
Kotlety mielone z pokrzywami 169

Dzisiaj polecam przepis na pyszne kotlety mielone z dodatkiem pokrzywy. Pokrzywa to roślina mająca szerokie właściwości lecznicze i odżywcze. W kuchni można ją wykorzystać do przygotowania wielu potraw. Warto sięgnąć po tę roślinę.  SKŁADNIKI: 500g karkówki wieprzowej bez kości, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 1 pęczek świeżych pokrzyw, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, olej, ziemniaki(...)mielenia mięsa. Z pokrzyw usuwam łodygi. Liście drobno siekam nożem.  2. Do zmielonego mięsa dodaję pokrzywę, jajko, bułkę tartą oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie łączę wszystkie składniki. 3. Z masy formuję owalne, lekko spłaszczone kotlety. Kotlety smażę na rumiano z dwóch stron na rozgrzanym oleju.  4. Kotlety podaję z ziemniakami i zasmażaną kapustą .  Kotlety mielone

Tradycyjna kuchnia Kasi
Zrazy mielone nadziewane 218

minut. Do większej miski włożyć zmielone mięso, cebulę, jajko, sól i pieprz oraz odciśniętą bułkę. Wszystko dobrze wymieszać. W trakcie wyrabiania mięsa należy dodawać po troszku zimnej wody i wyrabiać tak długo aż mięso wodę wchłonie i nie będzie przywierać do dłoni. Im dłużej wyrabiamy, tym lepsze nasze kotlety. Formujemy małe kotlety mielone, lekko rozpłaszczamy. Kładziemy na kotlety plasterek

Smaczne Potrawy
kotlety mielone z kurkami... 256

sitka i podsmażyć - wystudzone dodać do mielonego z indyka, dodać też jajko, sos chilli, kucharka, tartą bułkę mięso ręką dobrze wymieszać, można dodać z 1/4 szklanki gazowanej wody na mocno gorący olej kłaść okrągłe, lekko spłaszczone mielone smażyć na rumiano z każdej strony i odkładać je na ręcznik papierowy kotlety są soczyste i smaczne na ciepło

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety mielone z oscypkiem 126

żółtko 5 łyżek bułki tartej mąka olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Do mięsa mielonego dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, starty na dużych oczkach ser, jajko, żółtko, bułkę tartą. Masę dokładnie wyrabiamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Następnie formujemy kotlety, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami

R'n'G Kitchen
Schab pieczony w kapuście kiszonej 206

ŁATWY 1. Schab kroimy na trzy części i rozbijamy tłuczkiem do mięsa na cienkie kotlety. Nacieramy solą, pieprzem i mąką. Na patelni rozgrzewamy olej. Obsmażamy kotlety około 3 minuty z każdej strony i wyciągamy na talerz. 2. Na tę samą patelnię wrzucamy kapustę kiszoną i liście laurowe, doprawiamy mielonym kminkiem i cukrem. Obsmażamy cały czas mieszając, około 5 minut

My Culinary Art