Kotlety mielone z czosnkiem i natką pietruszki. Składniki : 0,65 dkg mięsa wieprzowego (można kupić już zmielone) 1 całe jajko 1 sucha bułka 1 średnia cebula 4 ząbki czosnku sól pieprz czarny (mielony) natka pietruszki (może być suszona) majeranek 1 przyprawa do mięsa mielonego (możemy dodać swoje przyprawy według gustu) bułka tarta do panierowania (około(...)ęso,bułkę oraz cebulę mielimy w maszynce na średnich oczkach. Jeśli kupimy mięso już zmielone a nie chcemy brudzić maszynki możemy bułkę dokładnie rozgnieść palcami ,a cebulę zetrzeć na tarce. Czosnek kroimy drobniutko ostrym nożem na desce i wsypujemy do miski z mięsem. Natkę pietruszki (najlepiej świeżą) drobno siekamy. Teraz dodajemy pozostałe składniki do naszego mięsa,całe jajko,sól,pieprz
Przepisy i porady kulinarneWitajcie :). Dzisiaj przychodzę do Was z kolejną propozycją na smaczny obiad :). Są to kotlety mielone podane z ziemniakami posypanymi koperkiem, a jako surówka tradycyjna sałata ze śmietaną i szczypiorkiem :). Zapraszam :) Składniki: 500g mięsa mielonego (u mnie akurat wieprzowo-wołowe) 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, bułka tarta do obtoczenia kotletów
Gotuj z MąkąPomysł zaczerpnięty z bloga Kardamonovy . Świetne w smaku kotlety, lekko podkręcone przez nas kwaśnym jabłkiem. Miód malina <3 Składniki 400 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 marchew 1 łyżeczka pasty imbirowej 1 kwaśne jabłko 50 ml bulionu warzywnego 1 jajko bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false(...)ścieramy na drobnych oczkach, tak by powstały wiórki. Jabłko ścieramy na dużych oczkach. Do mięsa dodajemy marchew, jabłko, pastę imbirową, jajko i bułkę tartą (do zagęszczenia masy). Całość dokładnie wyrabiamy z niewielką ilością bulionu warzywnego, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style
R'n'G Kitchenlekko słodkawe, a to za sprawą obecności marchewki, która także nadała kotletom ładnego koloru. Bardzo bardzo smaczne, do obiadu w sam raz z porcją ulubionych warzyw i na przykład tak jak u mnie frytek z ziemniaków i batatów 😊 Składniki (6 dużych sztuk): 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 duża marchewka(...)Następnie dodaj starta na drobnych oczkach marchewkę i smaż przez ok. 5 minut, co chwilę mieszając, aby nie przypalić. Do miski przełóż mięso mielone, warzywa z patelni, jajko i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj. Uformuj 6 kotletów, ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym na 190*C piekarniku przez 35 minut. Podawaj z warzywami
Zdrowie na języku :Postudzeniu można dodatkowo wymieszać z mięsem, cebulą i czosnkiem. Następnego dnia wyjmujemy schłodzoną masę mięsną z lodówki, formujemy kotlety i smażymy z obu stron na rumiano. Polecam dla całej rodziny. SKŁADNIKI / 8 sztuk 250 g mielonego mięsa indyka 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 1-2 łyżka bułki tartej / opcjonalnie, jeśli nie mamy(...)małych oczkach. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy ugotowaną kaszę, jajko, cebulę i czosnek oraz bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wyrabiamy dłońmi. Odstawiamy na 30 minut do lodówki, aby masa zgęstniała (można na noc). Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Nabieramy po 2 łyżki masy i zwilżonymi dłońmi formujemy zgrabne kotlety. Smażymy
cool and mintySkładniki 250 g mielonego mięsa z gęsi 50 g płatków migdałów 10 g bułki tartej 1 jajko pęczek natki pietruszki słodka papryka gałka muszkatołowa olej do smażenia sól pieprz Przygotowanie Płatki migdałów rozgniotłem, natkę pietruszki umyłem, osuszyłem, posiekałem. Mięso z gęsi zmieliłem, wymieszałem z połową bułki tartej, migdałami, natką pietruszki, jajkiem i przyprawami. Uformowałem kotlety, obtoczyłem w reszcie
R'n'G KitchenZabrałam się za mielone a tu klops. Brak czerstwej i tartej bułki, brak kaszy manny. Nie możesz wyjść do sklepu i co robić ? Patrzę a
Ewa w kuchniJutro Dzień Dziecka i z tej okazji zachęcamy do przygotowania dla dzieci specjalnego obiadku. Proponujemy kotlety mielone z parówkami podane w formie żółwia. Na dzieciach, którym je serwowałam żółwiki zrobiły duże wrażenie. Żółwiki z mięsa i parówek SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 5 parówek 1 czerwona cebula 6 ziarenek pieprzu łyżka oliwy sól(...)kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Gdy zmięknie dodajemy natkę pietruszki, odrobinę pieprzu i mieszamy. Mięso przekładamy do miski, dodajemy do niego cebulę z patelni, jajko i dosypujemy tyle bułki tartej aby zagęścić masę i łatwo formować kotlety. Masę doprawiamy solą. Z masy fomujemy spore kotlety. Trzy parówki przekrajemy wzdłuż i wkładamy je w mięso. Pozostałe
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkibardzo spontanicznie... Miałam mięso mielone z przeznaczeniem na zupełnie coś innego - po prostu na kotlety mielone ;) bo nie robiłam już daaawno takiego zwykłego, tradycyjnego obiadu. Ale z uwagi na brak czasu na lepienie, smażenie i brak fety (a my najbardziej lubimy mielone z TEGO przepisu) zastanawiałam się co innego na szybko mogę zrobić. Otworzyłam lodówkę i wyjęłam(...)obiadu. Możesz na przykład przygotować wieczorem, by na drugi dzień zabrać ze sobą do pracy. Mięso mielone można równie dobrze zastąpić kurczakiem czy kiełbasą, można dodać paprykę, cebulę, czosnek - kombinuj :))) Uwielbiam takie dania inspirowane chwilą, a Ty? :) Składniki: 500 g mięsa mielonego (miałam wieprzowe, ale może być dowolne) 10 ugotowanych ziemniaków 1 por (zielona część) 2 pomidory
Kolorowy PrzepisownikDelikatne i mięciutkie kotleciki drobiowe z mielonego mięsa kurczaka. Z dodatkiem smażonej cebulki, czosnku i mielonej kolendry. W panierce z tartej bułki, parmezanu
cool and mintyJednak uważam, że ten jest najsmaczniejszy :) Podane proporcję wystarczają na przygotowanie około 22 sztuk pasztecików. Składniki na farsz: 500 g mielonego mięsa wołowo – wieprzowego 100-200 g mięsa gotowanego lub pieczonego 1 kotlet z panierką 2 cebule marchewka i pietruszka z zupy 1 jajko 1 łyżeczka oregano sól, pieprz(...)żółtko jajka 1 szklanka wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka bazylii 1 łyżka cukru 1 łyżka oleju Przygotowanie: Cebulę kroimy w kosteczkę i razem z mięsem mielonym podsmażamy. Posypujemy oregano. Nie dodajemy tłuszczu, gdyż wytopi się z mięsa. Zostawiamy do wystygnięcia. Następnie wszystkie rodzaje mięsa, a także marchewkę i pietruszkę przepuszczamy 2 razy przez
Symfonia smakowawielu stołach w niedzielę gości rosół. Głównie drobiowy. Zazwyczaj wtedy zostaje wiele mięsa do wykorzystania. Co z nim zrobić? Pomysłów jest wiele. Potrawka z kurczaka, kotlety mielone. Tym razem proponujemy Wam danie na szybko. Składniki 1 kg udek z kurczaka (ugotowanych) 50 ml oleju rzepakowego 1 łyżka przyprawy do kurczaka Przygotowanie Mięso z kurczaka porcjujemy. U nas do gotowania
R'n'G KitchenKotlety mielone to następna potrawa która wam chce przedstawić Składniki: 500 dag. Mięsa wieprzowego mielonego 4 ząbki czosnku 2 surowe jajka 1 łyżka majeranku Pieprz,sól Przyprawa do mięsa wieprzowego 2 łyżki 1 sucha bułka namoczona w wodzie Smalec Sposób: Przekładamy mięso do miski wbijamy dwa całe jajka, dodajemy czosnek posiekany drobno,majeranek ,dwie szczypty soli, trochę(...)pieprzu ,przyprawę do mięsa i wyciśniętą bułkę Mieszamy tak by uzyskać jednolita masę Formujemy nasze kotlety pamiętajmy ze nie powinny być mocno grube . Rozgrzewamy patelnię ze smalcem i Smażymy aż uzyskamy taki kolor jak jest na zdjęciu z obu stron. Żeby mieć pewność że nie są surowe w środku zmniejszamy gas i przewracamy kotlety bokiem Smacznego
Viola cooks with passionbułka kajzerka -sól, pieprz -majeranek, zioła prowansalskie -1 opakowanie serka topionego w kostce (opakowanie 100 g) * -bułka tarta do obtoczenia kotletów -1-2 łyżki mąki pszennej -olej do smażenia -pęczek posiekanego koperku -natka pietruszki Przygotowanie --> Do miski przekładamy mięso mielone, wcześniej pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulę, jajko, bułkę tartą (lub namoczoną i odciśniętą kajzerkę) oraz przyprawy. Wszystko mieszamy(...)pół, a następnie w kostki (około 1 x 1 cm ). Kawałek serka odkładamy do sosu. Mięso dzielimy na 12 części. Każdą kulkę mięsa spłaszczamy, w środek wkładamy kostkę sera, formujemy okrągłe kotleciki. Obtaczamy delikatnie w bułce tartej i smażymy na patelni do zrumienia. Podsmażone kotlety przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 15 minut. Pod koniec gotowania sos zagęszczamy
Marta Gotujetroszkę zmienić i dodałam mięso z indyka. Kotlety wyszły pyszne i wszystkim smakowały :) Składniki :Około 0,5 kg mielonego z indykaOkoło 0,5 kg mielonego wieprzowego ( może być z karkówki )1 cebula dużaCzosnek Przyprawa Magi Bułka tarta2/3 jajka1 szklanka mleka Oliwa do smażeniaWykonanie;Zmielić mięso wieprzowe i z indyka , dodać startą cebulę(...)przyprawę magi do smaku iwymieszać. Jajka roztrzepać widelcem .Około 1/2 szk bułki tartej rozmieszać w 1 szklance mleka dodać do mięsa.Wszystkie składniki dobrze wyrobić.Jeśli masa mięsna wyda wam się za gęsta dodajcie troszkę wody .Formować kotlety , obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej oliwie.Ilość produktów możecie zmniejszyć . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chili