kotlety z mięsa mielonego - 2757 przepisów (strona:11/184)

Mielone z ryżem, marchewką i groszkiem 157

Tradycyjne kotlety mielone w troszkę bogatszej wersji – z ryżem, marchewką i groszkiem. Dodatkowo daniu smaku nadają ziemniaczki z cebulką. 400 g mięsa mielonego wieprzowego Sól Pieprz 1 cebula 50 g ryżu 2 jajka 2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 100 g marchewki z groszkiem (mrożonych lub świeżych) Dodatkowo: 500 g ziemniaków 1 łyżeczka soli 2 cebule Ryż(...)gotujemy w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę.  Mięso mielone dokładnie wyrabiamy z ryżem, cebulką, mieszanką marchewki z groszkiem, jajkami, 2 łyżkami bułki tartej. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy w rozgrzanym oleju na rumiano. Ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy wodą, doprawiamy solą. Gotujemy do miękkości

VioletoweKucharzenie
Kotleciki wieprzowe z płatkami owsianymi w sosie pomidorowym 131

Dziś mam pomysł na wykorzystanie mięsa mielonego, zamiast tradycyjnych smażonych kotletów polecam takie mięciutkie pulpeciki z piekarnika.   Składniki; 50 dag mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 4 łyżki płatków owsianych sól i pieprz do smaku (ok, pół łyżeczki), przyprawa do mięsa mielonego - opcjonalnie czerwona papryka bazylia, oregano po pół łyżeczki 1 cebula 2 ząbki

Radość kipiąca uśmiechem.
Kotlety mielone w sosie musztardowym 195

pieczarkowe kotlety mielone w sosie musztardowym. Pysznie smakują z ziemniakami i surówką. Polecam na obiad albo jako imprezową przekąskę na ciepło. Składniki na kotlety mielone w sosie musztardowym: 0,5 kg mięsa mielonego (dałam wieprzowo-wołowe) 6-7 pieczarek cebula 2 ząbki czosnku kajzerka bułka tarta jajko sól, pieprz Sos: łyżka mąki łyżka masła(...)następnie odstawiamy do przestygnięcia. Kajzerkę moczymy w mleku lub wodzie. Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy jajko, odciśniętą i rozdrobnioną kajzerkę, pieczarki, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Mieszamy dokładnie. Jeśli masa jest zbyt luźna dodajemy bułkę tartą. Z masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z oby stron na złoty kolor. Odsączamy

e-PrzepisyKulinarne
Pieczarki faszerowane 339

może raczej gałki z mięsa mielonego w pieczarkach. Sprawdzają się zarówno jako danie obiadowe, oraz jako przekąska na imprezie (taka całkiem konkretna przekąska). Przygotowanie ich nie jest skomplikowane ani bardzo pracochłonne. Czasem gdy planuję zrobić na obiad kotlety mielone, kupuję dodatkowo trochę pieczarek i część mięsa wykorzystuję do faszerowania. Szkodniki oczywiście wyjadają mięcho, zostawiając nietknięte pieczarki

Gotuj z Misiem
Mięciutkie i aromatyczne mielone z marchewką z groszkiem 285

prostym przepisem na mielone, które ja robię troszkę inaczej. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 1 jajko 1/2 cebulki 1 łyżeczka musztardy Dijon 1 łyżeczka ketchupu 2 cm korzenia imbiru sos sojowy bułka namoczona w wodzie sól pieprz bułka tarta Mięso dobrze wyrabiamy z bułką odciśniętą z wody, jajkiem. Dodajemy musztardę i ketchup.  Imbir obieramy(...)oczkach. Cebulę ścieramy na tarce jarzynowej.  Wlewamy odrobinę sosu sojowego. Wszystko łączymy i mieszamy na jednolitą masę.  Doprawiamy solą  i pieprzem.  Wilgotnymi dłońmi formujemy nieduże kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z obu stron na rumiano. Do mielonych zazwyczaj podaję duszoną marchewkę z groszkiem,. Chyba mój przepis jest standardowy tylko ja nie kroję marchewki

Olikowa kuchnia
Kotlety mielone 151

Uwielbiam kotlety mielone . Mogłabym je jeść bez przerwy. Składniki na 20 kotletów : ½ kg mięsa wieprzowego: karkówka, biodrówka 2 bułki 1 jajko majeranek 2 cebule majeranek, pieprz, sól ½ szklanki bułki tartej Sposób wykonania: Bułki namoczyć i odsączyć na sitku i zmielić razem z mięsem  dwa razy. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Do mięsa dodać jedno duże

Na słodko lub wytrawnie
ZDROWE kotlety mielone z dodatkiem kaszy, w panierce z siemienia lnianego. 111

zwyczajem był dodatek kasz do wszelakiego rodzaju pasztetów, klopsów i kotletów przygotowywanych z siekanego czy mielonego mięsa. Dodatek ugotowanej kaszy sprawia, że mięso zachowuje odpowiednią wilgotność, jest miękkie i bardzo smaczne. Dzisiaj zazwyczaj dodajemy bułkę tartą lub namoczoną bułkę w bulionie. Ale kotlety z dodatkiem kaszy są zdecydowanie lepsze i smaczniejsze. Panierka to też zazwyczaj buła! Nie dość(...)przyprawy do szaszłyków - 1/2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego - sól, piperz - 3 (lub więcej) łyżki wody panierka: siemię lniane W/w składniki umieść w misce i zacznij wyrabiać masę. Dobry mielony to taki, który jest dość długo wyrabiany. Ja wyrabiam masę z mięsem zawsze minimum kwadrans. Mięso porcjujemy, formujemy kotlety panierujemy w siemieniu lnianym i smażymy na oleju

SMYKWKUCHNI
Ryż smażony z cebulką 112

cebulę. Na patelnię dodaj odsączony z wody ryż, całość wymieszaj i smaż jeszcze przez chwilę. Dopraw solą i pieprzem.   Rady: 1. Podawaj jako dodatek do… mięs (kotletów schabowych lub mielonych, gołąbków, mięs pieczonych, klopsików), ryb, duszonych lub pieczonych warzyw. 2. Możesz przygotować ryż jako oddzielne samodzielne danie np. podsmażając z cebulą także boczek, kiełbasę, kurczaka, warzywa (papryczkę

Kulinarne S.O.S.
Domowa bulionetka warzywna - wegańska przyprawa do zup, sosów i potraw 184

słoik litrowy gotowej pasty. Do czego używać takiej pasty? Jest idealna do przyprawiania zup, a także przyprawiania i zagęszczania sosów. Świetnie pasuje do mielonego mięsa (pulpety, klopsy, kotlety mielone)lub makaronowych zapiekanek

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kotlety mielone z porem 1809

wersji tradycyjnej, to koniecznie wypróbujcie ten przepis poniżej, a nie pożałujecie :) Z podanych składników wychodzi 8 średniej wielkości kotletów mielonych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety mielone z porem – Składniki: 400 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowego) 1 jajko (klasa M) 1 duży kawałek pora (biała i jasnozielona część) – ok. 180 g pół pęczka świeżego koperku(...)kotlety mielone z porem: Por obrać z zewnętrznych liści, umyć, pokroić w półtalarki. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i podusić pora przez parę minut aż zmięknie. Ostudzić. Koperek umyć, osuszyć, drobno posiekać. Do miski wrzucić mięso mielone, dodać jajko, podsmażonego pora, posiekany koperek oraz sól i pieprz do smaku. Przez parę minut wyrabiać masę z mięsa mielonego

Kulinarne Przeboje
Kotlety mielone dobre cały rok 96

Kotlety mielone można jeść o każdej porze roku i chyba większość osób je lubi, można przygotowywać z różnego rodzaju mięsa, teraz robiłam z wieprzowego. Kotlety mielone dobre cały rok Składniki: - 1 kg łopatki ( może być też zakupione zmielone mięso) - 1 cebula - 1 bułka lub bułka tarta - jajko - mleko - sól - pieprz - olej Przygotowanie(...)Mięso myjemy, kroimy na kawałki i mielimy w maszynce razem z odciśniętą bułką (jeżeli mięso mamy kupione już zmielone to bułkę rozdrabniamy dokładnie z mięsem lub dajemy bułkę tartą). Do mięsa dodajemy jajko, cebulę sól i pieprz, całość dokładnie mieszamy. Jeżeli będzie za rzadkie dodajemy bułkę tartą.  Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej

Kulinarne życie
Kotlety mielone z pesto i pestkami dyni 166

dość oryginalnego charakteru. Mięso o posmaku suszonych pomidorów okazało się strzałem w dziesiątkę, na pewno powtórzę taki obiad jeszcze nie raz. :-) Dodatkiem do kotletów mielonych była fasolka szparagowa i ekologiczny kuskus orkiszowy Symbio . 400g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 50g ekologicznych pestek dyni Symbio + garść do posypania 15 pomidorów suszonych w oleju(...)listków świeżej bazylii sól, pieprz 1. Robimy pesto: pestki dynii miksujemy w blenderze, dodajemy suszone pomidory, liście bazylii, sól i pieprz. 2. Do mięsa mielonego dodajemy jako, bułkę tartą, przygotowane pesto, sól, pieprz. Formujemy kotlety, obtaczamy w pestkach dyni.  3. Kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około

Szefowa kuchni
Stek Salisbury w sosie grzybowym 292

stek Salisbury? To ręcznie uformowany “stek” z mięsa mielonego. Bardzo przypomina nasze kotlety, jednak jest przyrządzany wyłącznie z mięsa wołowego. Prawdopodobnie to właśnie steki Salisbury dały początek tak uwielbianym przez wszystkich hamburgerom. Dr Sulisbury, od którego nazwiska pochodzi nazwa dania, był gorącym zwolennikiem diety opartej na siekanym mięsie – zalecał ją żołnierzom walczącym w wojnie secesyjnej(...)śmietanki kremówki 30% 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka sosu Worcestershire 1 łyżka mąki do posypania: natka pietruszki sól morska świeżo mielony pieprz Steki: Szalotkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą, posiekaną szalotkę, wyciśnięte ząbki czosnku, keczup, musztardę, sos Worcestershire, ok. łyżeczkę soli i dużą szczyptę pieprzu. Wyrabiamy ręką

Poezja smaku
Kotlety z indyka z serem 133

Osobiście wolę kotlety z indyka niż z kurczaka.  A Wy jakie wolicie z indyka, kurczaka, a może zwykłe mielone wieprzowe?  Ilość porcji: 20 Czas przygotowania: 50 minut Składniki na kotlety z indyka z serem: 1 kg mięsa mielonego z indyka 200 g sera żółtego (u mnie cheddar) 2 jajka 1 cebula 3 ząbki czosnku(...)pieprzu ziołowego 2 łyżeczki kolendry Dodatkowo: mąka pszenna pełnoziarnista do obtoczenia olej rzepakowy do smażenia  Jak zrobić kotlety z indyka z serem? Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć, a czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do mięsa.  Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki dodać do mięsa, następnie dokładnie wymieszać i odstawić

Kuchcik gotuje
Pieczone arabskie pulpety 171

tych którzy liczą kalorie idealne będą kotlety wykonane z mięsa drobiowego. Mielone mięso idealnie nadaje się także do przygotowania klopsików. Klopsiki możemy podawać z rożnymi sosami, na przykład pomidorowym lub śmietankowym. Możemy je smażyć z cebulą lub z pieczarkami, albo podawać w formie zapiekanek z dodatkiem ziemniaków czy też makaronu. Mielone także idealnie sprawdzi się w zapiekankach. Właśnie(...)sposób jest często przygotowywane w kuchni śródziemnomorskiej. Zapiekamy je wtedy z bakłażanem, pomidorami i w zależności od kraju pochodzenia przepisu z makaronem lub ziemniakami. Mielonym mięsem fantastycznie faszeruje się różnego rodzaju warzywa. Kabaczek, bakłażan, cebula, ziemniaki, pomidory i mnóstwo innych jarzyn idealnie się do tego nadaje. Przyprawy i poszczególne dodatki wybieramy w zależności od upodobań i kulinarnych gustów

Kulinarne przygody Gatity