kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:110/338)

DROBIOWE KOTLECIKI Z CIECIERZYCĄ 127

jasnozłoty kolor. Cebulę dodać do ciecierzycy i wymieszać razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę .  Do masy z ciecierzycy dodać mięso mielone, sól,pieprz, paprykę, jajko oraz bułkę tartą ( tyle by dało się formować kotlety). Z tak przygotowanej masy formować kotlety,lekko je spłaszczać, panierować   w sezamie,lekko dociskając. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Blachę wyłożyć papierem

Niespełnione zdolności kulinarne
Pomidorowe kotlety z tuńczyka 115

false MicrosoftInternetExplorer4 Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne. Rybę mielimy razem z pomidorami, papryką, cebulą i czosnkiem. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą i dokładnie wyrabiamy. Następnie formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
jajeczno-grzybowe kotleciki... 179

wystudzić, przecisnąć przez kratkę do jajek jajka na twardo grzyby dobrze wyrobić z jajkami, tartą bułką, bułką wymoczoną w mleku i dobrze odciśniętą, kucharkiem, pieprzem, jajkiem na gorącym oleju smażyć rumiane nie za duże kotlety, odkładać na ręcznik papierowy - pyszne kotlety grzybowo-jajeczne smakują bardzo na ciepły obiad jak również na zimno do bułki a`la burgery........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
MEDALIONY INDYCZE W KOKOSIE 131

komponuje się z drobiem, może dlatego, że nie jestem fanką schabu i ogólnie wieprzowiny 😉  I tak w łatwy sposób możemy odczarować codzienne, nudne kotlety!   Składniki: 300-400 g medalionów z indyka 2 jajka 1 szklanka wiórków kokosowych sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Medaliony z indyka, myjemy i osuszamy. W jednym talerzu rozbełtujemy jajka, a na drugi talerz

Kuchnia MagdaLeny
Obiad: kopytka, mielone i maślanka 203

wodzie i gdy zmięknie odsączamy dokładnie wyciskamy. Czosnek obieramy i ścieramy na tartce do czosnku lub przeciskamy przez praskę. Cebulę drobno kroimy, dodajemy mięso, jajko, bułkę tartą, szczyptę soli i pieprzu. Zagniatamy. Formujemy kotlety mielone, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju na brązowo. Odsączamy z namiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych. Przed podaniem kopytka możemy posypać zeszkloną cebulą. Obowiązkowo

Lena Gotuje
Burgery (kotlety) z kaszy jaglanej i buraka 396

dzisiejszą wersję z burakiem i kaszą jaglaną. Polecam podać ją w bułkach lub w formie lekkiej sałatki  z winegretem. Składniki na 8 dużych kotletów: 100g kaszy jaglanej 3 średnie buraki 2 małe jajka lub 1 duże 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oliwy z oliwek 2 łyżki mąki jaglanej (lub trochę więcej) - można zastąpić inną 1 łyżeczka słodkiej

Fabryka pomysłów
Klopsiki wesołe żółwiki 159

czarny do smaku Majeranek 1 jajko Bułka tarta Kilka plastrów żółtego sera bez dziur Przygotowanie: Mięso mielone przyprawić, dodać do niego podsmażoną wcześniej cebulkę, całe jajko oraz bułkę tartą w takiej ilości jak na kotlety mielone. Muszą być zwarte ale nie za suche. Z przyprawionego mięsa mielonego uformować dość duże klopsy.  Z końcówek parówek zrobić nóżki nacinając końcówki

W garach u Gosi
Gołąbki bez kapusty lub kotlety a'la gołąbki 202

papryka ostra i słodka łyżeczka majeranku 1 kostka rosołowa sól, pieprz bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie: Mięso dokładnie wymieszać z ugotowanym i przestudzonym ryżem, jajkami, przyprawami i cebulą poszatkowaną drobno. Uformować średniej wielkości kotlety, obtoczyć w bułce tartej i podsmażyć z dwóch stron na oleju. Następnie ułożyć do garnka kolejno kotlety (można jeden na drugim, jeśli jest taka potrzeba

Tagebuch po polsku
BURGER DROBIOWY Z MASŁEM ORZECHOWYM I POWIDŁAMI 156

początek przygotuj bułeczki wg podanego przepisu. Następnie cebulkę. Kiedy będziesz wkładać bułeczki do pieca zacznij robić burgery. Mięso mielimy w maszynce razem z cebulą. Dodajemy jajko, bułkę, sól i pieprz do smaku. Formujemy duże kotlety i smażymy z jednej i drugiej strony po kilkanaście sekund. Wrzucamy na gotującą się wodę z bulionem. Gotujemy 7 minut i zmniejszamy ogień na mniejszy

KuchcikoweLove
grzyby w słoikach na zimę 164

Doskonała alternatywa na zimę. Wystarczy otworzyć słoik, grzybki opłukać na durszlaku, podsmażyć na patelni z cebulką i jajkiem. Można je także wykorzystać do sosu, pizzy, zapiekanek, kotletów. Składniki: dowolna ilość grzybków sól Sposób wykonania: Grzybki oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, dobrze opłukać  ( 2-3 razy ). Przełożyć do garnka. Gotować w osolonej wodzie przez 15 minut czas mierząc od zagotowania

Darcia w kuchni
Devolay z piersi kurczaka. 183

przekroiłam devolaya i wypłynął mi mój ulubiony ser żółty... Składniki: filety z piersi kurczaka - ilość w zależności na ile osób się robi. Ja zrobiłam cztery kotlety, czyli potrzebowałam dwie pojedyncze piersi z kurczaka, 2 jajka, masło, ser żółty, natka pietruszki, bułka tarta, sól, pieprz. Przygotowanie: Piersi z kurczaka przeciąć wzdłuż, rozbić. Posolić, popieprzyć. Położyć po małej kostce masła i sera

W kuchni u Moniki
Wątróbka wieprzowa panierowana 142

mlekiem i odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie odsączamy i kroimy na 1,5 cm paseczki.  Każdy kawałek obtaczamy w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej. Tak jak kotleta schabowego. Cebulkę kroimy w półtalarki.   Na rozgrzany tłuszcz przekładamy cebulkę, a następnie wątróbkę. Smażymy z obu stron, po kilka minut, do uzyskania chrupiącej panierki

kulinarnyswiatdomi
Kotlety mielone z serkiem topionym 1410

wybrałam topiony ementaler, ale możecie go zastąpić swoim ulubionym smakiem. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem i ogórkiem małosolnym. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 6 kotletów: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 jajko 1 mała cebula, drobno posiekana 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 1 kromka chleba, namoczona w mleku szczypta chilli 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz do smaku

My Culinary Art
Hotel od kuchni. SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój 230

rydzami, czerwoną cebulą, gorczycą z limonowo - kaparowym winegretem Przystawka ciepła: sandacz na sosie z raków z młodym szpinakiem i zielonym groszkiem Zupa: botwina z sadzonym jajkiem przepiórczym i puszystą kwaśną śmietaną Danie główne: pieczone kotlety jagnięce podane na puree z ziemniaków i boczniaków z sosem z czerwonego wina i rozmarynu i z karmelizowanymi warzywami Deser: waniliowy sernik na zimno

SzczyptaSmaQ
warzywa z makaronem i mielonym kotletem... 164

dag/suchy, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka mięso mielone z łopatki dobrze wymieszać z bułką tartą, jajkiem, przyprawą do mielonego, na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety, odłożyć na talerz - do tego tłuszczu dać pokrojoną porę, warzywa mrożone i dusić mieszając co jakiś czas wlać z 1 szklankę wody, zagotować, wsypać ugotowany makaron

W Mojej Kuchni Lubię
Gołąbki dla leniwych 195

cebula mały słoiczek koncentratu sól,pieprz majeranek mąka - do obtoczenia olej - opcjonalnie Przygotowanie : Kapustę drobno poszatkować w kostkę.Cebule pokroi,c w kostkę: cebulę jajko- połączyć z mięsem mielonym.Wymieszać. Formować jak na kotlety mielone. tak uformowane kotlety obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do brytfanny. Kostkę rosołową rozpuścić w litrze gotującej wody dodać koncentrat i dobrze

Garnkowe fanaberie
Kotlety mielone 151

Uwielbiam kotlety mielone . Mogłabym je jeść bez przerwy. Składniki na 20 kotletów : ½ kg mięsa wieprzowego: karkówka, biodrówka 2 bułki 1 jajko majeranek 2 cebule majeranek, pieprz, sól ½ szklanki bułki tartej Sposób wykonania: Bułki namoczyć i odsączyć na sitku i zmielić razem z mięsem  dwa razy. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Do mięsa dodać jedno duże jajko

Na słodko lub wytrawnie
mielone z indyka na szybki obiad... 189

sztuki, ząbki czosnku 1 główka, ziemniaki ugotowane 1 kg , natka pietruszki 2 łyżki, buraczki konserwowe 1 słoik/300ml mielone z indyka dobrze wymieszać z jajkiem, tartą bułką, wodą gazowaną, kucharkiem, papryką formować mielone kotlety i smażyć je na rumiano na gorącym oleju usmażone kotlety przełożyć na talerz i usmażyć na złocisto cebulę z czosnkiem ugotowane ziemniaki utłuc z posiekaną natką

W Mojej Kuchni Lubię
Cheeseburger z serem w wersji fit 392

serka topionego light 1 ogórek konserwowy 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku  100 g jogurtu greckiego Przygotowanie : Mięso mielone doprawiamy sola i pieprzem. Następnie dodajemy jajko . Całość mieszamy i formujemy z mięsa 5 płaskich kotletów 100 g . Ogórek i cebule kroimy w plasterki. Kotlety smażymy na maksymalnie rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Smażymy do czasu, aż z obydwu stron

Sylwetka Od Kuchni
Mielone z kalafiorem 157

durszlaku,podzielić na różyczki. Cebulę obrać,bułkę namoczyć w mleku,odcisnąć. Bułkę i cebulę zemleć w maszynce,dodać do mięsa. Wbić do masy mięsnej jajka,dodać przyprawy,dokładnie wymieszać. Z masy formować okrągłe kotlety,lekko spłaszczyć,nakładać na środek kotleta po różyczce kalafiora,dokładnie skleić. Smażyć kotlety na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Następnie dosmażyć na wolnym ogniu

Kuchnia Danusi
Kotlety z suszonych grzybów + film 141

suszonych grzybów to doskonała przystawka na świąteczny stół, świetnie smakują w towarzystwie czerwonego barszczu. Takie kotleciki będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych kotletów.     składniki na około 15 sztuk 200 g suszonych grzybów 2 cebule 2 jajka 1/2 – 3/4 szklanki mąki pszennej bułka tarta do panierowania olej do smażenia czarny pieprz sól przepis Opłukane grzyby przekładamy do garnka, zalewamy(...)grzybów, następnie dodajemy jajka oraz mąkę. Jeśli masa będzie za sucha dodajemy drugie jajko, jeśli zbyt luźna wsypujemy więcej mąki. Masę doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie razem łączymy. Wilgotnymi dłońmi forumujemy niewielkie kotleciki a następnie panierujemy je w bułce tartej. Gotowe kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Usmażone kotlety zdejmujemy z patelni i odsączamy

Smakowite Dania
kotlety siekane z kurczakiem i brokułem 685

przemycenia warzyw ;). Danie szybkie proste i smaczne. Polecam dla znudzonych tradycyjnymi kotletami z kurczaka. Kotlety te możemy zrobić z równymi warzywami dzisiaj przedstawiam wersję z brokułem. Smakuję równie dobrze na ciepło jak i na zimno.  Składniki: * filet z kurczaka 0,5kg * brokuł 500 g * jajko * łyżka majonezu * łyżka musztardy * łyżka mąki pszennej * łyżka mąki ziemniaczanej * sól * pieprz * słodka papryka(...)odcedzić i zostawić do wystygnięcia. Następnie każdą różyczkę pokroić w drobną kostkę lub rozgnieść widelcem. Przesypać do miski. Dodać pokrojony filet z kurczaka, jajko mąki, musztardę i majonez. Wszystko wymieszać. Na patelni rozgrzewamy olej i formujemy kotlety łyżka. ( u mnie jeden kotlet z jednej czubatej łyżki masy). Smażymy z każdej strony na złoty kolor na średnim ogniu. Smacznego

Kulinarne przygody
Kotlety mielone z czosnkiem niedźwiedzim i sezamem 188

główkę w folię i włożyć do piekarnika na 30 minut, podczas pieczenia innej potrawy. Kotlety wyszły bardzo smaczne a panierka z bułki i sezamu warta jest polecenia. Składniki 8 szt 500 g mięsa mielonego wołowo - wieprzowego 30 g liści czosnku niedźwiedzego 1 cebula 2 jajka główka pieczonego czosnku (opcjonalnie) pieprz młotkowany z kolendrą - do smaku sól - do smaku do panierowania(...)podsmażyć na maśle, na małym ogniu, aż się lekko zezłoci. Liście czosnku opłukać, osuszyć,drobno posiekać - można w blenderze. W misce wymieszać mięso, jajka, posiekany czosnek niedźwiedzi, pieczony czosnek, cebulę i przyprawy. Dobrze wyrobić. Uformować owalne kotlety, obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z ziarnami sezamu. Smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron na rumiano, pilnując, by się nie przypaliły. Można

Stare Gary
Kotlety mielone z młodą kapustą 183

Młodą kapustę można dodać do wszystkiego Składniki 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1/4 główki młodej kapusty 1/2 pęczka koperku 1 jajko 1 kromka czerstwego chleba sól, pieprz do panierowania: mąka … Czytaj dalej Kotlety mielone z młodą kapustą

czarrna od kuchni
Kapuściany kotlet 134

kuchni z niczego stworzyć to było coś wspaniałego ,nie spotykanego.Jednym z pierwszych takich dań to były kotlety z kapusty włoskiej. Przez lata odtwarzałam wiernie jej przepis aż do dzisiaj . Troszeczkę go zmodyfikowałam .I teraz przedstawiam moją wersję. Składniki 1/2 kapusty włoskiej 4 jajka 3 łyżki bułki tartej 1 jajko  1 cebula sól,pieprz. oliwa do smażenia Wykonanie Kapustę(...)kroję na drobno ,wrzucam do miski z jajkami  dodaję soli ok,1/2 łyżeczki i pieprzu o polowe mniej , następnie dodaje surowe jajko,bułkę tartą, pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulę i dokładnie wszystko mieszam . Formuję kotlety i smażę na rozgrzanej patelni ok 2 minut z każdej strony. . To wszystko . Mozna podawać z ostrym sosem , keczupem, surówką. Całkowita dowolność

Eli Gotowanie
Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym 411

Dziś zapraszam na kolejne danie bez mięska - kotlety z ziemniaków. Do kotletów podałam sosik pieczarkowy i  surówkę z białej kapusty  w wersji delikatnej bez czosnku i koperku. składniki: 1 kg wystudzonych ugotowanych ziemniaków 2 średnie cebule 1 jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka majeranku gałka muszkatołowa słodka papryka biały pieprz bułka tarta olej do smażenia(...)Ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić maszynką. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zarumienić na oleju. Do ziemniaków dodać zarumienioną cebulkę, jajko, mąkę ziemniaczaną oraz przyprawy do smaku. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Z masy uformować kotlety, jeśli masa jest zbyt klejąca robić to zwilżonymi rękoma. Gotowe kotlety ziemniaczane obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoty kolor ze wszystkich

Monia miesza i gotuje
Cudowne burgery 127

łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu  1/2 łyżeczki soli morskiej  50 g tartego sera Bursztyn  1 łyżka musztardy  1 jajko  50 g tartej bułki  trochę tartej bułki do obtoczenia kotletów DODATKI: bułka pozostałe - co kto lubi, u mnie powstała wersja męska i damska: WERSJA MĘSKA: papryka marynowana podsmażony boczek dużo sera sałata plaster pomidora ogórek duuuużo(...)dobra zacznijmy od burgerów. Drobno kroimy cebulę i szklimy na patelni. Do miski przekładamy mięso, ostudzoną cebulę, oliwę, zmielony kmin i ziarna kolendry, sól, pieprz, starty ser, musztardę, jajko, bułkę tartą. Wszystko delikatnie mieszamy. Następnie formujemy burgery, obtaczamy w bułce tartej i smażymy. Układamy składniki na bułce i wsadzamy na chwilę do piekarnika, żeby złapało temperaturę.  Smacznego

Brzuszki Łakomczuszki
Kotlety mielone z dzika 154

kotlety, to zupełnie inne mielone! Polecam!  składniki 400 -450 g  mielonego mięsa z dzika (wykorzystałam mięso na gulasz) 5 ząbków czosnku - posiekane 40 g czerstwej bułki  1 łyżeczka świeżego lub 1/2  suszonego rozmarynu 1 liść szałwii 1/ łyżeczka suszonego majeranku 1/2 łyżeczki soli lub do smaku 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu lub więcej 1 jajko tarta(...)czosnek, szałwię drobno posiekać, najlepiej w blenderze. Jeżeli mięso mamy w kawałku, zmielić je razem z odciśniętą bułką. W misce wymieszać  mięso  , jajko, odciśniętą bułkę, zioła i przyprawy. Dobrze wyrobić. Uformować sześć owalnych kotletów, obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu z   obydwu stron na rumiano, pilnując, by się nie przypaliły. Można patelnię

Stare Gary
Kotlety mielone z żółtym serem 186

Odkąd pamiętam, kotlety te są jednym z moich ulubionych dań. I choć wypróbowane w różnych wariantach, najlepiej smakują te tradycyjne. Można je zrobić z prawie każdego rodzaju mięsa osobno lub mieszanego. Mi osobiście najbardziej smakują takie z wieprzowiny z odrobiną tartego, długo dojrzewającego sera. Po prostu pychotka :)Potrzebne nam:- 500 g mielonego mięsa wieprzowego- duża cebula- jajko- czerstwa bułka(...)mleku. Mięso przyprawić ziołami, papryką, czosnkiem, solą i pieprzem, przyprawę w kostkach rozgnieść i wszystko wymieszać z mięsem. Do mięsnej masy dodać surowe jajko, cebulę, ser i odciśniętą bułkę. Mięsną masę dobrze wyrobić. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Podawać z ziemniaczkami posypanymi koperkiem i z papryką z zalewy

W poszukiwaniu inspiracji

Proponowane wyszukiwania