Kotlety mielone z cukinią 637cukinią będą nie tak zwarte (nie, nie rozpadają się), lżejsze i bardziej soczyste. Spróbujcie koniecznie. KOTLETY MIELONE z CUKINIĄ Składniki: 400 g mięsa mielonego wieprzowego 1 nie za duża cukinia 3 łyżki posiekanego szczypiorku 3 lyżki bułki tartej (plus trochę do panierowania) 1 jajko 2 ząbki czosnku 1 szczypta pieprzu do smaku 1 szczypta soli do smaku Przygotowanie: Cukinię(...)dużych oczkach, odstawiamy aby puściła soki, a następnie lekko odciskamy z ich nadmiaru. Mięso mielone łączymy z namoczoną i odciśniętą bułką tartą, jajkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, startą cukinią oraz odrobiną soli i pieprzu. Całość wyrabiamy, robimy kotlety. Kotlety panierujemy w bułce tartej i smażymy na tłuszczu
Bon appetit mon amie
Kotlety schabowe z ananasem i serem 251Tradycyjne kotlety schabowe z dodatkiem ananasa i sera żółtego. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 2 Składniki: 2 plastry schabu 2 plastry ananasa z puszki 4 plasterki sera żółtego jajko 2 łyżki(...)mąki 4 łyżki bułki tartej olej do smażenia Przygotowanie: Plastry schabu ubić i panierować w mące, jajku i bułce tartej. Piec na rozgrzanym oleju. Po przewróceni na drugą stronę położyć na kotlety plastry ananasa, a na nie ser żółty. Upiec kotlety z drugiej strony, po upieczeniu włożyć
KuchniaWeDwoje.pl
Zagubione Schabowe 508Zagubione Schabowe Często zostają nam kotlety schabowe, rozgrzewane na drugi dzień, nie są już takie smaczne. Proponuję zanurzyć w aromatycznym sosie, żeby kotlet nadal miał swoje walory smakowe. Składniki: · ½ kg schabu · Olej do smażenia · Sól · Pieprz(...)Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Panierujemy w mące pszennej, zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i następnie panierujemy w bułce tartej. 3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 4. Połowę kotletów układamy na dnie naczynia. 5. Robimy sos pieczarkowy: Cebulę obieramy, drobno kroimy i prażymy na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone
Kulinarna Chwila
Kotlet ziemniaczany 175żywności . Takie kotlety to nie jest mój pomysł . I nie powiem czyj , myśle że jest stary jak co najmniej dania ,które można nazwać daniami . W moim przypadku , nauczyłam się je robić od mamy ,ona od swojej babci i tak w tył idąc można by rzec z pokolenia na pokolenie , tylko dodatki zmieniają się . Orginał to gotowane ziemniaki ,jajko i skwarki(...)kroję w kostkę i podsmażam do miękkości . Ziemniaki jeśli jeśli nie były tłuczone to je tłukę lub przepuszczam przez praskę , dodaję do nich jajko,sól(szczypta),pieprz,podsmażoną paprykę cebulę i skwarki , dokladnie mieszam . Formuję kotlety i smażę je z obydwu stron na rozgrzanej patelni po 2-3 minuty . Podaję z ostrymi dipami lub śmietaną , keczupem albo jakimś sosem
Eli Gotowanie
Drobiowy kotlet po parysku 272theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Ile domów pewnie i tyle przepisów. Chciałam podzielić się więc moim sposobem przygotowania kotleta po parysku. U mnie jest to kotlet z piersi kurczaka, bo taki właśnie bardziej nam smakuje ale również dobrze możecie przygotować go ze schabu. Przyjemnie chrupiąca panierka z soczystym wnętrzem. 16.00 Normal 0 21 false false false(...)Olej lub masło klarowane do smażenia Przygotowanie: Każdy filet przekroić wzdłuż na pół, lekko rozbić ( nie tak mocno jak na tradycyjne kotlety), każdy kawałek mięsa dość dobrze przyprawić. Przygotować mąkę oraz w osobnym naczyniu jajka, które dobrze rozbełtać. Przyprawione kawałki mięsa zanurzać najpierw w mące potem w jajku i znów powtarzamy te czynności mąka i jajko
W garach u Gosi
Jedzenie do pracy na zimno - Proste obiady na 7 dni # 5 (PDF do pobrania) 241papryczkę chilli bez pestek oraz natkę pietruszki. Zmiksuj na masę, w której nadal widoczne są małe grudki. Dodaj kuskus, jajka i 3 łyżki bułki tartej. Dopraw solą i pieprzem i opcjonalnie kuminem. Wymieszaj. Otrzymana masa powinna się kleić w kotlety. W razie potrzeby dodaj więcej bułki tartej. Uformuj 12 małych kotlecików i usmaż je na oliwie na złoty kolor(...)naturalny i ząbek czosnku. Dopraw solą i pieprzem oraz opcjonalnie płatkami chilli. Zblenduj na gładki dip. Kotlety z kalafiora podawaj z dipem z awokado. Środa - Sałatka nicejska Najsławniejsza francuska sałatka - lekka, kolorowa i sycąca. Apetyczne połączenie węglowodanów (ziemniaki), białka (tuńczyk i jajka ugotowane na twardo) oraz warzyw (sałatka, zielona fasolka, pomidory) stanowi zdrowy i kompletny posiłek do pracy
Chilli Czosnek i Oliwa
Schab z ananasem 250Planowałam rozklepać kotlety i usmażyć tradycyjne schabowe. I już sięgałam po wytłoczkę z jajkami, kiedy w rękę wpadła mi napoczęta puszka ananasa. Pierwsza myśl - schabowy zapiekany pod ananasem i plasterkiem sera, druga myśl - tłuc, panierować, smażyć, zapiekać... za dużo roboty. Zwyciężyło moje lenistwo i powstało szybkie i naprawdę rewelacyjnie smaczne danie. Przygotowałam je w wersji bezglutenowej, w wersji tradycyjnej proponuję(...)pieczony ze śliwkami i morelami , schab z jabłkami i pieczarkami , kaczkę pieczoną z jabłkami i pomarańczami , wątróbkę z czereśniami i rozmarynem . SKŁADNIKI NA 2 PORCJE: 2 kotlety ze schabu środkowego ( promocja klik lub klik ) sól pieprz łyżka klarowanego masła łyżka oleju z pestek winogron 4 plastry ananasa z puszki ( promocja klik lub klik
Kuchenne zapiski Edyty
Kotlety z gotowanego drobiu 238smaczne. Polecam, zwłaszcza jeśli także macie w zanadrzu gotowane mięso. Składniki na ok 14 kotletów: 700g drobiowego mięsa gotowanego (u mnie "rosołowego") 1 większa pierś z kurczaka 300g pieczarek 1 łyżka masła 1 czerwona cebula 1 kajzerka 100g sera żółtego w kawałku 2 jajka 2 łyżki bułki tartej do farszu + do panierowania sól, pieprz olej rzepakowy do smażenia Sposób(...)mięsem drobiowym "rosołowym", cebulą i surową piersią z kurczaka. Kajzerkę moczymy w wodzie, odciskamy i dodajemy rozdrobnioną do farszu. Wbijamy jajka, dodajemy starty żółty ser,bułkę tartą i doprawiamy solą oraz pieprzem wedle uznania. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym. Podajemy z ziemniakami, sosem- u mnie najczęściej koperkowym i surówką
Kuchnia w czekoladzie
Roladki z kurczaka 392kurczaka kilka plasterków szynki kilka plasterków sera żółtego (gouda, albo edamski) 1 łyżka masła bazylia zioła prowansalskie czosnek (2 ząbki- rozmiażdżone) 1 jajko sól pieprz bułka tarta Filet z kurczaka umyć i pokroić wzdłuż jak na kotlety. Lekko rozbić. Każdy kawałek wysmarować masłem, następnie posmarować czosnkiem i posypać bazylią oraz ziołami prowansalskimi. Na każdy kawałek ułożyć plasterek serka żółtego
MojaQchnia.pl
Kotlety de volaille z masłem i koperkiem 545się zwykłe kotlety z piersi kurczaka, wypróbuj ten prosty przepis na kotlety de volaille! Są one świetną alternatywą na smaczny obiad. Mięso jest soczyste, a wypływające, po przekrojeniu kotleta, ze środka masełko z koperkiem wygląda świetnie i jest po prostu pyszne :-)Składniki:2 pojedyncze piersi z kurczaka2 łyżki masłakoperek (1 łyżka posiekanego koperku)pieprz i sólprzyprawa do kurczaka1 jajko3 łyżki(...)jajku i kolejno w bułce tartej. Jeśli jeszcze widać gdzieś dziurę, którą mogłoby wypłynąć masło podczas smażenia należy powtórzyć czynność zamoczenia w jajku i bułce tartej. Do garnuszka wlać kilka centymetrów oleju. Na rozgrzany olej włożyć kotlety de volaille i smażyć na nie za dużym ogniu, żeby mięso się nie spaliło około 20 minut. Smacznego
Anielska Kuchnia Ani
Kotlety mielone z parówką i sałatą 203Proste i smaczne kotlety mielone Kotlety mielone z parówką i sałatą Składniki bułka czerstwa -2 małe szt mięso mielone -0,5 kg jajko -1 szt cebula -1szt parówki cienkie -3 szt sól pieprz tłuszcz do smażenia bułka tarta sałata zielona - 6 liści SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Bułki namoczyć w wodzie, odcisnąć. 2. Cebulę obrać,pokroić w drobną kosteczkę. 3. Mięso(...)mielone wymieszać z jajkiem, bułką, cebulką, solą i pieprzem. 4. Z parówek zdjąć osłonki,pokroić na połowę. Liście sałaty opłukać, osączyć. 5. Z masy mięsnej formować okrągłe kotlety,spłaszczyć,ułożyć na mięsie liść sałaty, połowę parówki, zlepić, formować owalne kotlety
Kuchnia Danusi
FRANCUSKI WARKOCZ NADZIEWANY 366zróbcie. Palce lizać ! Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 2 piersi z kurczaka 1 duży pomidor 1 kulka mozzarelli sól, pieprz, zioła prowansalskie 1 jajko Wykonanie: Rozkładamy ciasto francuskie. Piersi z kurczaka kroimy każdą na cienkie kotlety. Z obu storn oprószamy solą, pieprzem i ziołami. Układamy w dwa rzędy obok siebie na środku ciasta, zostawiając boki ciasta wolne. Na wierzch układamy
Z Majeczką w kuchni
Jak przygotować siekane kotlety warzywne z kurczakiem?- czyli test noża szefa kuchni Zwilling® Artis 309przestawiam przepis jak krok po kroku przygotować pyszne kotlety warzywne z kurczakiem z użyciem noża szefa kuchni Zwilling® Artis KOTLETY WARZYWNE Z KURCZAKIEM SKŁADNIKI: 1 podwójny filet z piersi kurczaka, 1 papryka czerwona, 1 cukinia, 1 cebula, 1 jajko, 1,5 łyżki bułki tartej, ½ łyżeczki ziół prowansalskich, sól i pierz, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: Filet z piersi kurczaka(...)tarce o dużych oczkach. Paprykę oraz cebulę kroję w małą kostkę. Wszystkie przygotowane składniki przekładam do miski. Dodaję jajko, bułkę tartą, zioła prowansalskie oraz sól i pierz do smaku. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Z masy formuje małe, owalne kotleciki. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony. Usmażone kotlety wykładam na talerz i podaję z ulubionym
Tradycyjna kuchnia Kasi
KOTLETY MIELONE W WAFLU 226panierki olej do smażenia dodatkowo do masy mięsnej zielenina: natka lub koperek Wykonanie: Mięso mielone wyrabiamy tak samo jak na tradycyjne, klasyczne kotlety mielone. Doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami (u mnie sól, pieprz, papryki, majeranek) oraz dodajemy jajko. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę. Na oleju podsmażamy najpierw cebulę, dodajemy posiekany czosnek, a następnie pokrojone pieczarki. Smażymy całość chwilę
Walijskie Pichcenie
Kotleciki z fasoli i kaszą jaglaną 207Wegetariańskie kotleciki z dodatkiem kaszy jaglanej i mnóstwem przypraw! Warto zrezygnować z mięsa na rzecz strączków! Składniki: 6-8 kotlecików 2 jaja 240g (1 puszka) białej
Truskawkowa Fiesta
SURÓWKA Z PAPRYKI DO OBIADU 177papryki, pomidorów i cebuli z dodatkiem posiekanego koperku. Surówka z papryki doprawiona sokiem z cytryny i oliwą. Surówka świetnie smakuje z młodymi ziemniakami i jajkiem sadzonym. Szczególnie dobrze sprawdza się także jako dodatek do kotletów mielonych oraz smażonego fileta z kurczaka. Pychota! Surówka z papryki świeżej - przepis łatwy i wypróbowany. Surówka z papryki i pomidorów obiadowa. Do przygotowania surówki
Moja Książka Kucharska
PIECZARKI PORTOBELLO SMAŻONE W PANIERCE 190smażyć. Dziś przedstawiam Wam prosty sposób na ich przygotowanie, smażone w tradycyjnej panierce. Doskonale nadają się jako dodatek obiadowy lub przekąska. To taki "bezmięsny kotlet", idealny na piątkowy obiad :) Składniki: * 4 pieczarki portobello * 1 jajko * bułka tarta do panierki * olej do smażenia * sól i pieprz Wykonanie: W jednej misce roztrzepać jajko z dodatkiem soli i pieprzu, do drugiej miski wsypać
Zrób to smacznie
Gołąbki oszukane 209bulion lub woda wegeta marchewka 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany Ryż ugotować.Kapustę i cebulę drobno posiekać.Do mięsa dodać kapustę,cebulę, ryż, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku .Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do garnka, zalać koncentratem wymieszanym z bulionem, dodać marchewkę
Moje domowe kucharzenie
Faszerowane patisony 256Faszerowane patisony – to idealny pomysł na przystawkę, zachwyca nie tylko kolorem ale przede wszystkim pięknym kolorem i smakiem. Faszerowane patisony to połączenie klasycznego, aromatycznego farszu z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki drobiowe z radicchio 265Składniki: 1 filet z indyka 1/3 główki sałaty radicchio 1 cebula 1/2 łyżeczki ostrej pasty paprykowej sól, pieprz 1 jajko mąka bułka tarta Przygotowanie: Fileta z indyka pokroić na kotlety i … Czytaj dalej Roladki drobiowe z radicchio
czarrna od kuchni
Młoda kapusta z koperkiem na ciepło 200Kwasowość pomidorów fantastycznie łączy się ze słodyczą młodej kapustki. Wyśmienicie smakuje z młodymi ziemniakami i na przykład z jajkiem sadzonym. Może to być samodzielne danie lub dodatek do kotleta schabowego. Młoda kapusta z koperkiem na ciepło to prawdziwa rewelka a jej przygotowanie nie zajmie wam niż 40 minut
kuron.com.pl
Sznycel w chrupiącej panierce z jajkiem sadzonym 190woreczku ( najlepiej lekko tłuc je tłuczkiem ) . Sznycle płuczę, osuszam i delikatnie rozbijam . Skrapiam sokiem z cytryny i przyprawiam solą i pieprzem . Kotlety z obydwu stron opruszam mąką, następnie strzepuję jej nadmiar. Panieruję w roztrzepanych (2) jajkach i płatkach . Smażę z obydwu stron na rumiany kolor . Na drugiej patelni ( lub po usmażeniu sznycli myję patelnie i leję świeży olej ) rozgrzewam olej
Domowa Kuchnia u Mamy
Kotlety z mięsa mielonego z papryką i żółtym serem 214kroję . Dodaję do cebulki i chwilkę duszę . Odstawiam do ostygnięcia. Ser trę na tarce o średnich oczkach . Mięso, ser, cebulę i paprykę łączę, dodaje jajko i przyprawiam solą i pieprzem . Dokładnie mieszam . Następnie formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę na wolnym ogniu z każdej strony aż się zarumienią . Ja zajadałam z ziemnikami i sosem pieczarkowym :) Smacznego
Domowa Kuchnia u Mamy
Oszukane gołąbki 259wody wegeta susz warzywny 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany Ryż ugotować.Kapustę i cebulę drobno posiekać.Do mięsa dodać kapustę,cebulę, ryż, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku .Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub blaszki, zalać koncentratem wymieszanym z bulionem
Moje domowe kucharzenie
Kotlety z mięsa mielonego z papryką i żółtym serem 258kroję . Dodaję do cebulki i chwilkę duszę . Odstawiam do ostygnięcia. Ser trę na tarce o średnich oczkach . Mięso, ser, cebulę i paprykę łączę, dodaje jajko i przyprawiam solą i pieprzem . Dokładnie mieszam . Następnie formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę na wolnym ogniu z każdej strony aż się zarumienią . Ja zajadałam z ziemnikami i sosem pieczarkowym :) Smacznego
Domowa Kuchnia u Mamy
Sznycel w chrupiącej panierce z jajkiem sadzonym 357woreczku ( najlepiej lekko tłuc je tłuczkiem ) . Sznycle płuczę, osuszam i delikatnie rozbijam . Skrapiam sokiem z cytryny i przyprawiam solą i pieprzem . Kotlety z obydwu stron opruszam mąką, następnie strzepuję jej nadmiar. Panieruję w roztrzepanych (2) jajkach i płatkach . Smażę z obydwu stron na rumiany kolor . Na drugiej patelni ( lub po usmażeniu sznycli myję patelnie i leję świeży olej ) rozgrzewam olej
Domowa Kuchnia u Mamy
Bezmięsne kotlety jajeczne 190Smaczne kotlety, które przygotowuje się podobnie do kotletów z mięsa mielonego, tylko mięso zastępuje się w nich jajkami ugotowanymi na twardo
Przepisy Kulinarne
Czosnkowe kotlety chlebowe. 198Ciekawa propozycja na fajny obiad, kotlety z chleba. Chleb kroimy , czosnek i koperek drobno siekamy, jajka i mleko wlewamy do naczyń. Wszystkie pokrojone składniki wkładamy do miski, dodajemy jajka, solimy i pieprzymy. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę do lodówki. Potem na rozgrzaną patelnię nakładamy łyżką masę chlebową i smażymy chwilę z dwóch stron. Smacznego
chleba naszego
5 smacznych pomysłów na kurczaka 356którzy lubią szybkie dania. Specjalnie dla Was wybrałam najciekawsze przepisy z kurczakiem z mojego bloga Zapraszam po inspiracje! Kurczak w sosie pomarańczowym z sezamem Kotlety z kurczaka Pieczone udka z kurczaka Sałatka z kurczakiem, jajkiem, pomidorami i kukurydzą Kurczak z papryką, ananasem i ryżem Jeżeli znacie ciekawe dania z kurczakiem, które warto wypróbować, dajcie mi znać w komentarzu – chętnie
Kuchnia Bazylii
Mega kotlety a’la gołąbki 142szklimy. Mieszamy w misce z ugotowanym ryżem i mięsem, doprawiamy farsz papryką, majerankiem, tymiankiem, cząbrem, solą i pieprzem. Wszystkie składniki przekładamy do miski, wbijamy jajka, dodajemy bułkę tarką i dokładnie wyrabiamy. Z farszu formujemy kotlety, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Sos: Posiekaną cebulę szklimy na oleju, zalewamy bulionem i dusimy przez kilkanaście minut
R'n'G Kitchen
Rolada z mięsa mielonego. 265Jeżeli znudziły się wam zwykłe mielone kotlety, to możecie zrobić roladę :) Składniki: mięso 0,5 kg, jajko, trochę włoszczyzny, trochę zielonego-pietruszka-koperek-szpinak, czosnek, sól, pieprz, papryka, bułka tarta, smalec, folia spożywcza. Jak zrobić: warzywa przesmażamy, mięso-jajko-bułkę i przyprawy wkładamy do miski i wyrabiamy na jedną masę, po wyrobieniu wykładamy na folię- rozgniatamy dłonią
chleba naszego
Domowy hamburger 178naturalny sos czosnkowy do sałatek sól, pierz 1 jajko bułka tarta oliwa z oliwek (2łyżki) Przygotowanie: 1. Mięso przyprawiamy do smaku i dodajemy musztardy, jajko i pół szklandku bulki tartej. 2. Dokładnie mieszamy, formujemy kotlety i smażymy na patelni. 3. Na bułki nakładamy kolejno: roszponkę, serek camembert, kotlet, pomidor, ogórki i przykrywamy drugą częścią bułki z sosem czosnkowym (jogurt naturalny
FITBUuK
Kolorowe kotlety drobiowe z serem żółtym. 280miski i doprawić solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Do kurczaka dodać pokrojoną w drobną kostkę paprykę, starty żółty ser, posiekaną natkę pietruszki i jajka. Całość dobrze wymieszać. Na sam koniec dodać mąkę ziemniaczaną. Kotlety można smażyć na patelni lub upiec w piekarniku. Przydatne: Czas przygotowania : ok. 30 min. Czas smażenia: ok. 6-10 min. / Czas pieczenia: ok.20
rozgotowana
Odmienione mielone - z pieczarkami i serem 2994oleju do odparowania wody. 2. W dużej misce mieszamy ze sobą mięso, pieczarki z cebulą, starty na tarce ser cheddar, posiekaną natkę pietruszki, jajko, bułkę tartą i wszystkie przyprawy. 3. Formujemy sporej wielkości kotlety, które lekko spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej, smażymy z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju przez 10-15 minut
Szefowa kuchni
Burgery 181przerostem tłuszczu (np. karkówka,rostbef) 1 jajko bułki sezamowe sałata pomidor ogórek kiszony keczup, musztarda, majonez pieprz, sól Wołowinę zemleć na drobno, dodać jajko, doprawić solą i pieprzem. Dobrze wyrobić rękami. Uformować 4 kotlety. Rozgrzać mocno patelnię grillową i grillować z obu stron do zarumienienia. Bułki przekroić na pół i również zgrillować na tej samej patelni wewnętrzne strony bułki
Biały fartuszek
Klasyczne burgery 203Wykonanie – burgery: Sos przygotowujemy mieszając musztardę z jogurtem, passatą pomidorową i czosnkiem. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami. Mięso mieszamy z jajkiem, drobno posiekanym czosnkiem, natką pietruszki i przyprawami. Formujemy 6 kotletów wielkościowo zbliżonych do bułek, które grillujemy. Pod koniec grillowania, na każdym kotlecie układamy ser, tak aby się roztopił. Upieczone bułki kroimy na pół
Kuchnia Bon Appetit
Kotlety z kaszy jęczmiennej 213kostkę. Cebulę zeszklić na patelni. Dodać wędlinę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, chwilę razem podsmażyć. Kaszę wymieszać z wędliną i cebulą. Na koniec dodać jajko, doprawić sola i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy uformować kotlety, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Gotowe osączyć z tłuszczu na papierowych ręcznikach. Smacznego
magiczna kuchnia Kasi
Oszukane gołąbki 205susz warzywny 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany Kaszę i ryż ugotować.Kapustę i cebulę drobno posiekać.Do mięsa dodać kaszę, ryż, kapustę,cebulę, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku .Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do naczynia żaroodpornego , zalać sosem [ z przecieru i wody
Moje domowe kucharzenie
KOTLECIKI JAJECZNE Z SZYNKĄ 195szynki dodajemy namoczoną bułkę, mieszamy. Do masy jajecznej dodajemy cebulę i musztardę. Wbijamy surowe jajko, mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do jajek. Masę dokładnie mieszamy. Dłonią nabieramy porcję i spłaszczamy formując kotlety. Na koniec kotleciki obtaczamy w bułce tartej smażymy na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Kotlety podajemy z ryżem, keczupem i surówką z kapusty pekińskiej i papryki
Ciastka - domowe słodkości
Kotlety z jajek 234namoczyć w mleku i odcisnąć obraną cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na złoty kolor bułkę i jajka przepuścić przez maszynkę, dodać surowe jajko, cebulę, sól, pieprz, zioła i dokładnie wymieszać formować nieduże kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obydwu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety delikatnie wyjmować łopatką, gdyż łatwo się kruszą podawać z puree ziemniaczanym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Cukinia a'la schabowy 220jaką je otrzymano do uprawy, traktowane są nawet jako odrębne gatunki. A dziś podróbka kotleta schabowego czyli cukinia w bułce tartej. Smak takiego kotleta jest świetny! Jest to lekka słodycz. Składniki: Cukinia 2 jajka 2 łyżki mleka bułka tarta sól pieprz olej do smażenia Wykonanie: Cukinię umyć. Odkroić piętki a resztę skroić na plastry. Jajka rozmącać z mlekiem
Pychotkaaa
Kotleciki mięsno-soczewicowe 231Mogę zgadywać. Mnie generalnie soczewica bardzo pozytywnie zaskoczyła - głównie dlatego, że wspaniale łączy składniki, dodając przy tym smaku, a więc często można zrezygnować z jajka czy mąki w potrawie. Dzisiaj przepis dla tych, którzy kotletów bez mięsa nie uznają, a którzy są otwarci na nowe, ale niekoniecznie rewolucyjne smaki. Kotleciki mięsno-soczewicowe z piekarnika Garść podgotowanego mięsa (ulubionego
Przepysznik - BLW i nie tylko
Tradycyjny schaboszczak 177marynatę przygotowaną z przypraw i oliwy z oliwek, zostawiam w lodówce na minimum 12 godzin w przykrytym szczelnie naczyniu. Następnego dnia wyciągam kotlety z lodówki, obtaczam je w mące i w roztrzepanym jajku, smażę na rozgrzanym oleju ok. 4-5 minut z każdej strony. Voila! Schabowe gotowe
Wielopokoleniowo
Zupa cebulowa (SYS) z grzankami 205Zupa cebulowa (SYS) z grzankami Składniki: zupa: - zupa cebulowa SYS - 1/3 małego kubeczka śmietanki 30% dodatki: - grzanki (mięso wieprzowe, jajko, bułka namoczona w mleku, posiekana cebula, sól, pieprz) - mini kotlety mielone - świeża natka pietruszki Przygotowanie: Wszystkie składniki zupy wsypuję do garnka z zimną wodą. Gotuję około 22 minuty, dodaję łyżkę oleju rzepakowego. Pod koniec gotowania wlewam śmietankę. Następnie całą
Kuchnia co dnia
Klopsiki w zalewie octowo -ketchupowej 202Parę dni temu otrzymałam przesyłkę z przyprawami od Kociołka Smaków. Przypraw dostałam dość sporo i będzie wiele przepisów z ich wykorzystanie... Sklep ten oferuje duży wybór
Moje domowe kucharzenie
Klopsiki ...oszukane gołąbki 240łyżka mąki 1 łyżka śmietany bulionetka do sosu cebulowego Knorr Kapustę i cebulę drobno posiekać.Do mięsa dodać płatki ryżowe, kapustę,cebulę, ryż, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku .Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do naczynia z gotującą się wodą, dodać
Moje domowe kucharzenie
Kotlety z selera 193świecie . Panierowany i obsmażony może być zdrowym pomysłem na fajną przekąskę albo stanowić dodatek do ziemniaków z surówką i być wegetariańską wersją kotleta schabowego . składniki na 4 porcje 1 duży seler 2 jajka 1,2 szklanki bułki tartej olej do smażenia sól i pieprz tymianek bazylia lubczyk przepis Seler myjemy obieramy , kroimy w plastry grubości około centymetra .Wkładamy
Smakowite Dania
Domowe hamburgery 167chutney jabłkowy 6 bułęk do hamburgerów Przygotowanie: _______________________ Wołowinę zmielić, doprawić solą, pieprzem, wyciśniętym przez praskę czosnkiem, oregano, sosem ostrygowym i musztardą. Wbić jajko i wszystko dokładnie wymieszać. Uformować z mięsa 6 okrągłych kotletów. Rozgrzać mocno patelnię grillową, spłaszczyć kotlety i grillować do zrumienienia po około 4-5 minut z każdej strony. Na tej samej patelni opiec wnętrza
Gosia gotuje
Wielkanocna babka mięsna z sosem chrzanowym 223natkę pietruszki i kaszę. Mięsną masę doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy tyle bułki tartej aby masa uzyskała gęstą konsystencję jak na kotlety. Połowę masy mięsnej wykładamy do formy na babkę, na tym układamy ugotowane i obrane jajka i przykrywamy drugą częścią mięsa. Pieczemy ok 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Majonez mieszamy ze śmietaną
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Oszukane gołąbki z wolnowaru 307kostka rosołowa 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany Kapustę i cebulę drobno posiekać.Ryż ugotować.Do mięsa dodać ryż, kapustę z cebulą, ryż, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do wolnowaru , zalać sosem [ z przecieru i wody] i gotować
Moje domowe kucharzenie
Panierowane boczniaki ala schabowe 209myjemy i odcinamy od kapeluszy nóżki (bo są twarde) Kapelusze doprawiamy solą i pieprzem. Jajka roztrzepujemy z mlekiem i zaczynamy panierowanie. Kapelusze maczamy w jajku następnie posypujemy bułką tartą i smażymy na oleju, jak kotlety. Smacznego
IMPRESJA SMAKU
KOTLETY Z PAPRYKARZA 400KOTLETY Z PAPRYKARZASkładniki:- Paprykarz szczeciński z łososiem (120g)- 3 jajka- 3 łyżki posiekanego koperku- 2 łyżeczki lubczyku otartego- 100g ryżu (jedna torebka)- 60g bułki tartej (pół szklanki)- przyprawa "Kucharek"- pieprz czarny mielony- olej do smażeniaSposób przygotowania:W garnku gotujemy 2 jajka na twardo oraz torebkę ryżu, po ugotowaniu czekamy do ostudzenia. W misce umieszczamy składniki: paprykarz, 2 jajka ugotowane
Mentor Smaku