Składniki: 70 dag piersi z kurczaka 20 dag jarmużu pokrojonego 15 dag twardego białego sera: ja użyłam korycińskiego sól,pieprz ząbek czosnku 1 jajka szklanka bułki tartej olej do smażenia Wykonania: Piersi z kurczaka rozkrajamy na kotlety, delikatnie rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.Jarmuż obgotowujemy ok 10 minut w osolonej wodzie, po tym czasie odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość(...)dodajemy sól,pieprz i czosnek przeciśnięty przez praskę. Podduszamy ok 15 minut mieszając. Po tym czasie studzimy. Na każdy kotlet wykładamy porcje jarmużu ok 1,5 łyżki, na wierzch układamy plaster sera. Zwijamy roladki, spinamy wykałaczkami. Każdą roladkę obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na głębokim oleju na rumiano z obu stron. Podajemy z zapiekanymi ziemniaczkami
Z Majeczką w kuchnifiletu z kurczaka czy ze schabu, wystarczy dodać do niego trochę warzyw i zwykły, trochę nudny kotlet zmienia swoje oblicze. ROLADKI DROBIOWE NADZIEWANE WARZYWAMI Składniki: 1 filet z kurczaka (można także użyć schabu na 4 porcje) sól, pieprz 2 ząbki czosnku jajko bułka tarta do panierowania olej Wielkopolski rzepakowy do smażenia farsz: 1 mała cukinia 1/2 czerwonej papryki(...)oliwie zaczynając od papryki,a kiedy ta zmięknie dodajemy cukinię i pora. Farsz doprawiamy solą i pieprzem. Farsz nakładamy na kotlety, które zawijamy w roladkę, spinamy ją wykałaczką aby się nie rozpadła, a następnie moczymy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju Wielkopolskim. Przed podaniem wyjmujemy wykałaczki. #OlejKonwenanse i #OlejWielkopolski
Bon appetit mon amiepomysł na inną niż zwykle panierkę do kotleta. Dodatek jogurtu i musztardy oraz moczenie mięsa w mleku powodują, że staje się ono bardzo kruche i delikatne, a panierka jest chrupiąca i pięknie rumiana. Składniki: ok 0,5 kg schabu sól i pieprz 1 cebula 1 szklanka mleka 1 jajko 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy(...)całą noc *** *** Po tym czasie mięso wyjmujemy z mleka, osuszamy ręcznikiem papierowym i przyprawiamy z dwóch stron solą i pieprzem *** *** Do miseczki wbijamy jajko oraz przekładamy jogurt i musztardę *** Wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Kotlety obtaczamy najpierw w mące, potem w cieście jogurtowym, a następnie w bułce tartej *** *** Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu z dwóch stron na rumiano
Blog z ApetytemRolada z mięsa mielonego z farszem jajecznym...Aromatyczne i soczyste mięso mielone z łopatki wieprzowej.A wewnątrz smakowity farsz z jajek, natki pietruszki i koperku.Pyszna odmiana dla tradycyjnego kotleta mielonego.Idealna na ciepło jak i na zimno.Polecam!Składniki:800 g mielonego mięsa wieprzowego (u mnie z łopatki wieprzowej);1 surowe jajo;1 czerstwa zwykła bułka;2 ząbki czosnku;1 mała cebula;Mleko(...)vegeta;Majeranek.Farsz:4 jaja ugotowane na twardo;Pęczek natki pietruszki;Pęczek koperku;1 łyżka majonezu;Sól;Pieprz.Dodatkowo:Około 50 g masła;Bułka tarta;Folia spożywcza.Sposób przygotowania:Przygotować farsz. Jajka do farszu ugotować na twaro. Ostudzić. Obrać. Pokroić w drobną kostkę.Natkę pietruszki i koperek drobno posiekać. Dodać do jajek.Do farszu dodać majonez. Wymieszać.Farsz przyprawić solą i pieprzem.Przygotować masę
Gospodyni Miejskapieprz 2 garści mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku olej garść sera (u mnie czeski ser parenica - można zastąpić wędzoną mozzarellą) +jajko, mąka i bułka tarta do panierowania Sposób wykonania: 1. Mięso umyć, osuszyć, podzielić tak, aby wyszło nam 6 kotletów. Rozbić. Posolić i popieprzyć. 2. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać zmiażdżone ząbki czosnku, chwilkę podsmażyć, po czym dodać szpinak(...)popieprzyć, dusić, aż szpinak zmięknie. Zdjąć z kuchenki. Do szpinaku dodać ser starty na tarce o dużych oczkach, wymieszać. 3. Na każdego kotleta ułożyć porcję szpinaku, złożyć, spiąć wykałaczką. Mięso opanierować najpierw w mące, potem w jajku a na końcu w bułce tartej. Usmażyć na patelni na rumiano z obu stron. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć folią spożywczą
Kuchnia domowa AniŚwietne placki lub jak wolisz, kotlety z tartych ziemniaków i mięsa mielonego. Mała ilość składników i proste wykonania. - bez jajek - bez glutenu - bez mleka - i tylko kilka składników Czas przygotowywania: do 30 minut Smażenie: do 30 minut Ilość kotletów: u mnie 13 sztuk wielkości orzecha włoskiego Składniki: • 250 g mielonej karkówki
AniaGotuje.plmożna użyć gotowej przyprawy do kurczaka) ok. pół szklanki mąki ok. pół szklanki bułki tartej 2 jajka odrobina mleka olej do smażenia ok. 4 plastry ananasa z puszki ok. 4 dość grube plasterki żółtego sera do zapiekania kilka łyżeczek konfitury z żurawiny Kotlet z Kurczaka po Hawajsku z Ananasem(...)Żurawiną - Sposób przygotowania: Kurczaka porcjujemy na plastry o grubości 1,5-2 cm, a następnie delikatnie rozbijamy na kotlety. Przyprawiamy rozgniecionym czosnkiem (lub w proszku), słodką papryką, niewielką ilością soli i pieprzu. Mięso obtaczamy w mącę, następnie maczamy w rozbełtanych jajkach z ok. 2 łyżkami mleka, a na końcu obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju
Słodka Stronasposobów jest zrobienie kotletów mielonych. Tak przygotowane mięsko będzie smacznym i tanim sposobem na obiad. Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie z ziemniakami i mizerią. Składniki: mięso z rosołu (drób, wołowina ok 700 g) 2 marchewki z rosołu 1 pietruszka z rosołu 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka bułka tarta olej do smażenia majeranek(...)czosnek obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Marchewkę i pietruszkę rozgnieść widelcem. Do mięsa dodać cebulę, marchewkę, pietruszkę, wymieszać. Dodać jajka, majeranek i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wyrobić. Następnie formujemy kotlety i panierujemy w bułce tartej. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Smacznego
magiczna kuchnia Kasiszklance wody z dodatkiem 1 łyżki tłuszczu. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na pozostałym tłuszczu. Następnie kaszę, mięso, jajko, cebulę i natkę pietruszki wymieszać, doprawić do smaku. Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron złociście
Tradycyjna KuchniaJest pyszne, polecam Mięso schabowe pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Rozbić schabowe i doprawić solą i pieprzem. Każdy płat mięsa zamoczyć w jajku i potem obtoczyć w bułce tartej. Smażyć każdy kotlet na złoty kolor ( z obydwu stron) na bardzo dobrze rozgrzanej patelni. Oczywiście na oleju Usmażone kotlety rozłożyć na duży talerz, taki który później można włożyć
Kuchnia Pokoleńwykorzystać ugotowane ziemniaki, które zostały z obiadu. Proponuję bardzo smaczne kotlety ziemniaczane panierowane w płatkach kukurydzianych. Składniki: 700 g ugotowanych ziemniaków 1 jajko 2 łyżki mąki 2 kiełbasy śląskie sól pieprz płatki kukurydziane do panierowania olej do smażenia Wykonanie: Ugotowane ziemniaki skręcić przez maszynkę lub zblendować. Wbić jajko, dodać mąkę i pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę. Doprawić solą
O kuchni z uczuciemsera 1 duże jajko tłuszcz do smażenia, bułka tarta Przygotowanie : Pieczarki pokroić bardzo drobno i obsmażyć krótko na tłuszczu Do mięsa mielonego dodać jajko, sól, pieprz, przesmażoną i przestudzoną cebulę oraz pieczarki - wyrobić Podczas formowania kotletów włożyć w środek masy mały kawałek żółtego sera, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na gorącym tłuszczu Jeśli mamy więcej niż 30 dag pieczarek
Proste PotrawyPrzepis na kotlety do hamburgera z mięsa wieprzowo - drobiowego z dodatkiem świeżego oregano. Kotlety dobrze przyprawione , aromatyczne i ziołowe. Składniki : * pół na pół mięso z łopatki wieprzowej i fileta z kurczaka - może być też z udek * duża cebula * jajko * 4 ząbki czosnki * bułka namoczona w wodzie * garść posiekanego oregano(...)łyżki zimnej wody * sól , pieprz * bułka tarta * olej rzepakowy Przygotowanie : Mielimy oba rodzaje mięsa z cebulą,czosnkiem i odciśniętą bułką . Wbijamy jajko oraz dolewamy wodę. Całość przyprawiamy oregano. Dokładnie wyrabiamy i formujemy dowolne kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Można tez usmażyć bez bułki na patelni teflonowej
Magiczne Życie Martyosób dorosłych jak i dzieci. Nie zawierają ości, a dobrze przyprawione przyćmią dominujący zapach i smak ryby, który nie wszyscy lubią. Składniki (9 kotletów): - 500 g mielonych filetów rybnych (u mnie płotki) - 1 jajko - 1 białko - 1 łyżka siekanej natki pietruszki - przyprawy: sól himalajska , pieprz ziołowy, prawdziwy, cayenne, curry , zioła prowansalskie , kminek, estragon . Przygotowanie: Wszystkie składniki włożyć do miski. Wyrabiać
Zdrowie na języku :Pumyć, pokroić na plasterki i usmażyć na maśle razem z cebulką. Doprawić solą i pieprzem oraz szczyptą oregano. Schab robić młotkiem na cienki duzy kotlet, posypać solą i pieprzem kolorowym z młynka, panierować w mące, jajku i bułce tartej , smażyć najlepiej na smalcu na złoty kolor. Podawać obłozone pieczarkami z ziemniakami młodymi z wody z koperkiem i sałatą
Gotowanie jest łatwe