kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:284/406)

Sałatka z selerem, jajkami i czerwoną fasolą 481

Wczoraj pokazałem Wam błyskawiczny przepis na sałatkę z kurczakiem i selerem konserwowym , dziś będzie przepis na jeszcze szybszą sałatkę. Sałatka z selerem, jajkami i czerwoną fasolą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krokiety z serem i pieczarkami 255

Krokiety nadają się zarówno na obiad jak i uroczyste przyjęcie czy kolację. Doskonałym do nich dodatkiem będzie filiżanka czerwonego barszczu. naleśniki: 200 g mąki pszennej 2

Kolorowa kuchnia Elki
Mielone z drobiowe z serem 243

Nadzienie nadaje im charakteru Składniki mięso z kurczaka 1 kg cebula 1 szt czosnek 3 ząbki ser żółty 10 dkg suszone pomidory 5-6 szt sól

czarrna od kuchni
Pulpeciki duszone w sosie pieczarkowym. 251

     Soczyste, aromatyczne, mięsne kulki, duszone w pysznym, aksamitnym, pieczarkowym sosie... Pycha! Polecam! Składniki na pulpeciki duszone w sosie pieczarkowym 500 g mięsa mielonego

Rozpustne gotowanie
Kotleciki z ogórkiem małosolnym 140

Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.    Mięso bardzo drobno kroimy, wbijamy jajko, doprawiamy papryką oraz solą 2.    Następnie dodajemy drobno pokrojone ogórki oraz startą na tarce o dużych oczach marchew 3.    Ser również ścieramy na tarce o dużych oczach i łączymy z pozostałymi składnikami(...)Wsypujemy mąki, dokładnie mieszamy i robimy okrągłe kotleciki 5.    Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju 6.    Kotlety gotowe 7.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Mini kotleciki musztardowo - piwne 73

podobnie jak popularne kotlety mielone. Można je podawać jako przekąskę na ciepło lub na zimno z różnymi sosami, można je nadziewać na patyki od szaszłyków lub robić z nich koreczki. Można je również podać jako danie główne np. z frytkami i surówką. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 500g mięsa wieprzowego (u mnie schab) 1 jajko 2 łyżeczki musztardy

Waniliowe Improwizacje
Kotlety ziemniaczane 158

mielonki 1 duże jajko 5 łyżek bułki tartej+ do obtoczenia 1/2 łyżeczki soli, pieprzu, curry olej do smażenia Przygotowanie: Cebule i mielonkę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na łyżce oleju. Ziemniaki przeciskamy przez praskę i przekładamy je do miski. Następnie dodajemy przestudzoną smażona cebulkę z mielonką oraz pozostałe składniki. Chwilę wyrabiamy masę i formujemy spore kotlety. Obtaczamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pulpety w sosie pomidorowo-pieczarkowym 170

tradycyjnych kotletów dodać np. ser czy starte pieczarki, ale po prostu o sam sposób przygotowania i użyte przyprawy. Tak samo jest z pulpetami. Mała zmiana czyni cuda Dziś zapraszam Was na pyszne pulpety w sosie pomidorowo-pieczarkowym. Spróbujcie, polecam   Składniki: 500 g mielonego mięsa (u mnie wieprzowo-wołowe) pół czerwonej cebuli 1 jajko M 1 łyżeczka suszonego oregano

Słodkie okruszki
Filet z kurczaka z szynką i serem w sezamowej panierce 224

zamiast rozbijać cienkie kotlety i zawijać je w roladki, postanowiłam naciąć niewielkich rozmiarów piersi i nacięcie to wypełnić szynką oraz serem. Do panierki dodałam też niewielką ilość ziaren sezamu. Drobna zmiana, a podziałała na korzyść. 4 pojedyncze małe piersi kurczaka kawałeczek żółtego sera (u mnie mozzarella, żółta, do pizzy) 4 plasterki szynki niewielkich rozmiarów 2 małe jajka 3 łyżki bułki

Smaki Na Talerzu
Placuszki z siekanej piersi kurczaka 181

Pyszne, kolorowe, chrupiące placuszki z posiekanego mięsa z kurczaka.  Z dodatkiem papryki i zielonej cebulki.  Świetna alternatywa dla zwykłego kotleta!  Szybkie, smaczne i łatwe danie, polecam! Składniki na 12 sztuk  Pierś z kurczaka ( cała )  Pęczek zielonej cebulki  Płaska łyżeczka czosnku w granulkach  Łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią  Pół łyżeczki białego(...)pieprzu  1/3 łyżeczki soli ( ostrożnie z solą dodajemy majonez)  Pełna łyżeczka słodkiej papryki  Szczypta chili  2 pełne łyżki majonezu  2 jajka (M)  Po połowie papryk, czerwonej, zielonej i żółtej  3-4 łyżki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej ( ew. mąka)  Mięso dokładnie myję i kroję w kosteczkę. Zieloną cebulką po umyciu siekam, dodaję

Takie tam pichcenie
Biała kiełbasa z jabłkiem w ślimaczkach z ciasta francuskiego 194

mieszaniu masy na kotlety mielone.   Piekarnik ustawiamy na 180⁰C. Ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki, rozwijamy, można je lekko przewałkować. Masę mięsno-jabłkowo-cebulową rozsmarowujemy równą warstwą na cieście, zachowując z jego szerszej strony centymetr wolnego miejsca. Masę delikatne solimy i pieprzymy. Zawijamy ciasto jak roladę, a wolny od nadzienia brzeg przed sklejeniem smarujemy rozmąconym jajkiem. Gotowy wałek tniemy

Karo in the Kitchen
Drobiowe kotlety mielone 330

Kotlety mielone z kurczaka z dodatkiem otrębów owsianych. Bardzo ciekawa alternatywa dla klasycznych mielonych :) Przepis znalazłam na stronie Filozofia Smaku . Zapraszam do przygotowań! Składniki dla 2-3 osób: 300 g oczyszczonej piersi z kurczaka 1 mała cebula, drobno posiekana 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 2 łyżki otrębów owsianych 2 łyżki mleka 1 białko jajka bułka tarta do obtaczania 3 łyżki

My Culinary Art
Mielone roladki nadziewane kapustą i parówką 220

zwykłych kotletów mielonych. nadziałam je blanszowaną kapustą oraz parówkami, które otrzymałam do testowania od firmy Nove z linii Natura. Roladki są bardzo sycące, smaczne, a kapusta nadaje im zielonego, wiosennego akcentu. Świetnie sprawdzą się jako danie główne, zaś pokrojone w plastry mogą służyć za przystawkę.  Składniki:  500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego,  cebula,  jajko,  czerstwa

Z miłości do słodkości
Kotlety drobiowe inaczej 227

Może dzisiaj z innej beczki:) Nie na słodko, ale wytrawnie i obiadowo:) Piersi z kurczaka w innej odsłonie, bo znajdziesz tam i szynkę i serek żółty

In my kitchen
Bryzol 97

Bryzol to jedno z popularniejszych i lepszych dań czasów PRL-u. Cienki, duży i okrągły kotlet przyrządzony najczęściej z mięsa wołowego (polędwicy), wieprzowego lub koniny podany z duszoną cebulką i pieczarkami. Możesz do przepisu wykorzystać połączenie mięsa wieprzowego z wołowym. Ja jednak, do przygotowania bryzoli wybieram mięso wołowe, tradycyjnie z polędwicy wołowej. Jeśli bryzol serwuję kilkakrotnie w roku, wybieram mięso(...)rezygnując z polędwicy wołowej ze względu na cenę. Bryzol polecam z potrawami z ziemniaków, najbardziej puree ziemniaczanym, kopytkami lub pieczonymi ziemniakami. Bryzol SKŁADNIKI: 600 g polędwicy wołowej 1 duże jajko płaska łyżeczka soli, ½ płaskiej łyżeczki czarnego pieprzu 4 czubate łyżeczki mąki pszennej olej lub masło klarowane do smażenia DODATKOWO: 300 g pieczarek 3 cebulki – 260 g płaska łyżeczka lubczyku

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania