kotlety z jaj - 454 przepisów (strona:23/31)

Krojone kotleciki z kurczaka 112

Krojone kotleciki z kurczaka Puszyste i soczyste kotleciki z siekanej piersi kurczaka, sera i warzyw. Bardzo smaczne, lubiane zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Proste i

Blog z Apetytem
Pyszne kotleciki rybne 75

Pyszne kotleciki rybne To jest jeden z moich ulubionych przepisów na rybę. Proste i szybkie, a zarazem przepyszne i puszyste kotleciki w chrupiącej skórce. Możemy je

Blog z Apetytem
Pastéis de nata – portugalskie tarty z masą budyniową 74

nata są znane w całej Portugalii to przepis ten wywodzi się z klasztoru hieronimitów w Belem, jednej z dzielnic Lizbony. Już przed XVIII wiekiem zakonnicy wykorzystywali duże ilości białek jaj kurzych do krochmalenia habitów, a pozostałe żółtka wykorzystywano do ciast i ciastek co pozwoliło na rozpowszechnienie wielu przepisów na słodkie wypieki w całym kraju. W 1834 r. klasztor(...)cynamonowe Jeszcze więcej wegetariańskich przepisów Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Fritatta ze szpinakiem (keto) Chaczapuri adżarskie Tortilla hiszpańska Pieczone placki z cukinii (keto) Pulpety z kaszy jaglanej (wegańskie) Kotlety z buraka (wegańskie) Szakszuka w sosie fasolowym Warzywa z tofu w sosie orzechowym satay (wegańskie) Artykuł Pastéis de nata – portugalskie tarty z masą budyniową pochodzi z serwisu WegePrzepis

WegePrzepis
Blender Illumina 4 w 1. 124

wygodnym rozwiązaniem jest możliwość przykrycia pojemnika specjalną pokrywką i włożenia go bezpośrednio do lodówki. Końcówka do ubijania pozwala na szybkie przygotowanie delikatnego ciasta, ubicie śmietany czy piany z białek jaj. Ubijanie ręczne zawsze było moją największą zmorą i szło mi dość mozolnie. Teraz idealna bita śmietana wychodzi bez problemu ;-) Rzadko spotykanym, ciekawym dodatkiem jest jednak "tłuczek", który ułatwia(...)litery S, co ma zwiększać efektywność ich pracy. Muszę przyznać, że przeszły u mnie w kuchni dość trudny test. Od najprostszych zadań tj. miksowanie owoców na koktajl, przez przygotowanie kotletów mięsnych czy fasolowych, na rozdrabnianiu bardzo twardych warzyw (tj. selera czy pietruszki) kończąc. Czy sobie poradziły? Tak, i to bez żadnego problemu! Wystarczyło tylko włączyć odpowiedni program i przystąpić

Poranek na słodko
Placuszki makaronowe z zupek chińskich 233

Tak , dobrze czytacie – zrobiłam placuszki / kotleciki ze znanych chyba wszystkich zupek chińskich!Łatwe , szybkie i niesamowicie smaczne!Są świetnym pomysłem w te dni , kiedy nie

Ostra na Słodko
Kule ryżowe z pieczarkami. Yummy 160

Witajcie witajcie :) Ostatnio święta nieco nas spowolniły i rozleniwiły, ale to chyba normalne dla każdego. Od czasu do czasu trzeba zapomnieć o codziennych sprawach i nieco

vegetanie
Małdrzyki czy serniczki z patelni? A może po prostu placki z twarogu. 149

Małdrzyki czy serniczki z patelni? A może po prostu placki z twarogu, kotlety z twarogu,twarogowe kotlety?   Zrobiły oszałamiającą karierę na blogach śniadaniowych pod nazwą "serniczki z patelni Fojcikowej" , która to (Sylwia) zagroziła jednocześnie obiecując,że zamęczy Nas tymi plackami.  [tu dowód] Ona nas nie zamęczyła. Zrobiła to blogosfera błyskawicznie porywając przepis i przekształcając go (nierzadko odchudzając(...)olej do smażenia Wykonanie 1. Do miski/gara/co tam masz pod ręką z naczyń - wbij jajko i dosyp cukier. Rózgą/ubijaczką/mikserem - dokładnie je rozmieszaj (aż do spienienia jaja) 2.Dodaj twaróg,mąkę i ewentualne dodatki. Rozgnieć widelcem. 3.Uformuj (najlepiej łapkami) 6-7 kulek. Spłaszcz je. 4.Rozgrzej mocno patelnię z tłuszczem. 5.Przed smażeniem możesz obtoczyć w mące. Smaż na małym

U Fiolki
Małdrzyki czy serniczki z patelni? A może po prostu placki z twarogu. 155

Małdrzyki czy serniczki z patelni? A może po prostu placki z twarogu, kotlety z twarogu,twarogowe kotlety?   Zrobiły oszałamiającą karierę na blogach śniadaniowych pod nazwą "serniczki z patelni Fojcikowej" , która to (Sylwia) zagroziła jednocześnie obiecując,że zamęczy Nas tymi plackami.  [tu dowód] Ona nas nie zamęczyła. Zrobiła to blogosfera błyskawicznie porywając przepis i przekształcając go (nierzadko odchudzając(...)olej do smażenia Wykonanie 1. Do miski/gara/co tam masz pod ręką z naczyń - wbij jajko i dosyp cukier. Rózgą/ubijaczką/mikserem - dokładnie je rozmieszaj (aż do spienienia jaja) 2.Dodaj twaróg,mąkę i ewentualne dodatki. Rozgnieć widelcem. 3.Uformuj (najlepiej łapkami) 6-7 kulek. Spłaszcz je. 4.Rozgrzej mocno patelnię z tłuszczem. 5.Przed smażeniem możesz obtoczyć w mące. Smaż na małym

Fiolka w kuchni
Surówka z kapusty pekińskiej z porzeczkowym dressingiem 113

Bardzo smaczna i szybka surówka z kapusty pekińskiej. Słodka dzięki czarnej porzeczce, ostra dzięki musztardzie i ząbkom czosnku. Najlepsza gdy postoi chwilę w lodówce i smaki

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Naukowo o jajach. Jajka faszerowane 137

Klasa A – jaja świeże charakteryzujące się czystą, nieuszkodzoną skorupką, wysokość komory powietrznej jaja klasy A nie może przekraczać 6 mm, białko powinno być przezroczyste i klarowne. Klasa dodatkowa A-Ekstra, dla jajek klasy A nie starszych niż 7 dni od pakowania, wysokość komory powietrznej jaja klasy A nie może przekraczać 4 mm. Klasa B – jaja utrwalone(...)drugiej klasy, wysokość komory powietrznej jaja klasy B nie może przekraczać 9 mm. Klasa C – jaja nie sortowane, dla przemysłu. Nas interesuje klasa A i A-ekstra. Na takich jajkach mamy numery wyróżniające, które zawierają oznaczenie sposobu hodowli, numer zakładu weterynaryjnego i państwa. Sposoby hodowli interesują nas najbardziej. 0 – to hodowla absolutnie ekologiczna 1 – to hodowla gdzie

ladykitchen
Kasza Manna 68

tortów tzw.: masę grysikową . Kasza manna wykazuje właściwości higroskopijne, doskonale chłonie wodę , dlatego świetnie nadaje się jako substancja wiążąca do rożnego rodzaju sosów, ciast, babek, ciasteczek, deserów, klusek, kotletów. Może być przyrządzana na śniadanie, obiad, kolację, deser, dodatek do potraw lub jako samodzielne danie. Kasza w wersji śniadaniowej to bardzo popularna zupa mleczna , której w dzieciństwie próbował pewnie każdy. Zupy(...)wymieszać. Do gotującej wody wsypać kaszę manną. Gotować, ciągle mieszając przez 3 minuty. Następnie zdjąć z ognia, odstawić kaszę do napęcznienia. Przyrządzanie kaszy na sypko Kasza zacierana białkiem jaja. Sposób znany od pradziejów. Polega na roztarciu uprzednio przesianej kaszy z białkiem jaja tak aby każde ziarenko było białkiem pokryte. Następnie konieczne jest suszenie takiej kaszy w ciepłym piekarniku

SmartBake.pl
Odtruwająca zupa z fasoli mung z olejem lnianym 128

isovitexin, dwa składniki o działaniu antyoksydacyjnym i przeciwzapalnym. Wyobraźcie sobie, że w Azji skąd pochodzi, robią z niej nawet lody i lizaki! Ma wszechstronne zastosowanie, w zupach, pastach, kotletach, pulpecikach. U mnie dziś prosta zupa z fasoli mung. Moje dzieci ją uwielbiają za smak i prostotę. Nie ukrywam, że robię ją właśnie wtedy, kiedy jesteśmy przeładowani stresem, słabi i potrzebujemy(...)zrobić również inną rzecz. Namoczyć fasolę przez noc, włożyć ją na patelnię. Zalać świeżą ,filtrowaną wodą, niedużo, dodać ząbek czosnku. Przykryć i gotować. Kiedy będzie miękka wbić w nią jaja i zamknąć pokrywę, dusić do ścięcia się jajek. Podawać z natką pietruszki i olejem lnianym.  To takie proste

Z Kuchni Do Kuchni
Obwarzanki pszenno-orkiszowe z ziarnami 47

delikatnym miąższem, lekkie jak chmurka i zdrowsze od zwykłych pszennych bułek – obwarzanki pszenno-orkiszowe ze świetną, chrupiącą posypką z ziaren. Z małą ilością tłuszczu, bez dodatku mleka i jaj. Składniki na 11-12 dużych obwarzanków: 250 gr mąki pszennej typ 650 250 gr maki ciemnej orkiszowej 300 ml ciepłej wody 20 gr świeżych drożdży 1 łyżka miękkiego(...)pół, później na trzy części. Na blat wysypać wszystkie ziarna i mak, wymieszać. Każdą część ciasta uformować w wałek o długości około 15-20 cm, wałek spłaszczyć, panierować jak kotlety schabowe w ziarnach z dwóch stron. Chwycić za dwa końce skręcić, zlepić końce, ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, w dużych odstępach od siebie max 6 szt na blachę

moj przepis na
Obwarzanki pszenno-orkiszowe z ziarnami 75

delikatnym miąższem, lekkie jak chmurka i zdrowsze od zwykłych pszennych bułek – obwarzanki pszenno-orkiszowe ze świetną, chrupiącą posypką z ziaren. Z małą ilością tłuszczu, bez dodatku mleka i jaj. Składniki na 11-12 dużych obwarzanków: 250 gr mąki pszennej typ 650 250 gr maki ciemnej orkiszowej 300 ml ciepłej wody 20 gr świeżych drożdży 1 łyżka miękkiego(...)pół, później na trzy części. Na blat wysypać wszystkie ziarna i mak, wymieszać. Każdą część ciasta uformować w wałek o długości około 15-20 cm, wałek spłaszczyć, panierować jak kotlety schabowe w ziarnach z dwóch stron. Chwycić za dwa końce skręcić, zlepić końce, ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, w dużych odstępach od siebie max 6 szt na blachę

moj przepis na
Obwarzanki pszenno-orkiszowe z ziarnami 105

delikatnym miąższem, lekkie jak chmurka i zdrowsze od zwykłych pszennych bułek – obwarzanki pszenno-orkiszowe ze świetną, chrupiącą posypką z ziaren. Z małą ilością tłuszczu, bez dodatku mleka i jaj. Składniki na 11-12 dużych obwarzanków: 250 gr mąki pszennej typ 650 250 gr maki ciemnej orkiszowej 300 ml ciepłej wody 20 gr świeżych drożdży 1 łyżka miękkiego(...)pół, później na trzy części. Na blat wysypać wszystkie ziarna i mak, wymieszać. Każdą część ciasta uformować w wałek o długości około 15-20 cm, wałek spłaszczyć, panierować jak kotlety schabowe w ziarnach z dwóch stron. Chwycić za dwa końce skręcić, zlepić końce, ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, w dużych odstępach od siebie max 6 szt na blachę

moj przepis na
Obwarzanki pszenno-orkiszowe z ziarnami 170

delikatnym miąższem, lekkie jak chmurka i zdrowsze od zwykłych pszennych bułek – obwarzanki pszenno-orkiszowe ze świetną, chrupiącą posypką z ziaren. Z małą ilością tłuszczu, bez dodatku mleka i jaj. Składniki na 11-12 dużych obwarzanków: 250 gr mąki pszennej typ 650 250 gr maki ciemnej orkiszowej 300 ml ciepłej wody 20 gr świeżych drożdży 1 łyżka miękkiego(...)pół, później na trzy części. Na blat wysypać wszystkie ziarna i mak, wymieszać. Każdą część ciasta uformować w wałek o długości około 15-20 cm, wałek spłaszczyć, panierować jak kotlety schabowe w ziarnach z dwóch stron. Chwycić za dwa końce skręcić, zlepić końce, ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, w dużych odstępach od siebie max 6 szt na blachę

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania