kotlety jajka - 1000 przepisów (strona:40/67)

13. Kotlety mielone z serkiem feta 134

1 kostka serka feta natka pietruszki 200 dag mięsa mielonego (dowolne) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko sól, pieprz, olej, tarta bułka Cebulę posiekać

Jadło i czytadło
Kotlety rybne z bekonem. 156

Złapałam co miałam i tak oto powstały te pyszne mięciutkie kotlety do obiadu z dowolnymi dodatkami. Polecam bardzo. Potrzebujemy: 2 filety rybne, mogą być mrożone 2 cm boczku, ja użyłam takiego, który sama upiekłam w piekarniku, ale może być dowolny 2 kromki pieczywa mała cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 3 łyżki kaszy kus kus 2 łyżki bułki tartej łyżeczka(...)mleku i odciskamy nadmiar płynu. Filety rybne, boczek, cebulę, czosnek i odciśnięte pieczywo mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Następnie mieszamy z resztą składników i formujemy okrągłe kotleciki. Obtaczamy kotlety w bułce tartej i układamy na rozgrzanym oleju. Smażymy z obydwu stron. Skomentuj

MamaOskarka
Kotlety mielone z kalarepą 147

mięsa. Jaki był efekt? Moje dzieci nie wyczuły jej w kotletach a mi udało się nie zmarnować tego warzywa a przy okazji dzieciom przemyciłam dodatkowe warzywko do ich jedzenia :) Składniki:     100g obranej kalarepy     250g  mielonego mięsa     jajko     1 mała cebulka     1 kajzerka     sól

Amatorka kuchenna
Grillowana wołowina z mozzarellą 160

false MicrosoftInternetExplorer4 Polędwicę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i mielimy na najmniejszych oczkach. Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, sól, pieprz, zagęszczamy bułką tartą. Mięso dzielimy na 4 porcje. Każdą kulkę sera dzielimy na pół. Tak przygotowany ser (1/2 kulki) owijamy mięsem, rozpłaszczamy. Przygotowane kotlety grillujemy   z obu stron. Cebulę razem z posiekanym czosnkiem podsmażamy na oliwie, dodajemy pomidory (sparzone

R'n'G Kitchen
Kotlety mielone z soczewicą pieczone w piekarniku 220

kaloryczne postanowiłam upiec je w piekarniku. W miskę wlałam trochę wody i postawiłam w piekarniku pod kotletami, dzięki temu nie wyszły suche:) Składniki: 500 g mielonego mięsa z łopatki wieprzowej, 1/2 szklanki zielonej soczewicy Symbio , 1 cebula, 3 łyżki płatków jaglanych, 1 jajko, płatki kukurydziane do obtoczenia, sól,pieprz.  Przygotowanie: Soczewicę gotujemy ok. 20 minut w lekko osolonej wodzie

Aga w kuchni
Kotlety z kalafiora 184

Kotlety z kalafiora Super alternatywa dla pospolitych mielonych kotletów i bezmięsny obiad. Chrupiące, kalafiorowe kotlety, które są dobre zarówno na ciepło jak i na zimno, więc mogą stanowić i danie główne i przekąskę.  Składniki: mały kalafior (bądź połowa dużego) 2 jajka 4 łyżki tartej bułki 3 łyżki kaszy manny duża cebula 3 ząbki czosnku sok z połowy cytryny łyżeczka

na moim stole...
Kotleciki z rzodkiewką i koperkiem 208

polecamy dodać posiekany koperek i tarte rzodkiewki, wszystko doprawić na ulubiony smak... Kotlety idealnie komponują się z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i z domową mizerią Kotleciki z rzodkiewką i koperkiem  SKŁADNIKI :  500 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego 1 jajko 1 czerstwa kajzerka 5 rzodkiewek 3-4 gałązki koperku świeżego sól i pieprz do smaku

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Frykadelki w sosie grzybowym 217

dziś dla odmiany prosty pomysł na pyszny obiad. Właściwie to taka wariacja na temat kotletów mielonych, mianowicie mielone nadziane boczkiem i musztardą w aromatycznym sosie z suszonych grzybków... Frykadelki: 1/2kg mięsa mielonego,  8 cienkich plasterków boczku wędzonego,  łyżeczka musztardy,  bułka,  jajko,  sól, pieprz. Do mięsa dodać namoczoną w wodzie lub mleku i odciśniętą bułkę oraz

Z miłości do słodkości
Burger kontynentalny 181

przepisu) 150 g mielonego antrykotu na osobę 1 pasterki sera cheddar na osobę sałata lodowa plastry wędzonego boczku (2-3 na osobę) jajko (1 na osobę) masło (do smażenia jajka) keczup (z  TEGO  przepisu) majonez (z  TEGO  przepisu) sól, świeżo zmielony pieprz Mięso w misce mieszamy z solą i pieprzem i wyrabiamy przez parę chwil. Formujemy(...)przed smażeniem, robimy wgłębienie. W trakcie smażenia kotlety się wybrzuszają więc wgłębienie zniknie i burgery będą idealnie płaskie. Smażymy na dobrze rozgrzanej suchej patelni przez 4-5 minuty z każdej strony. I odkładamy na talerz na 3-4 minuty żeby mięso odpoczęło. W tym samym czasie smażymy na maśle na patelni jajko sadzone. Również w tym samym czasie podpiekamy

Marder&Marder Manufacture
Gniazdka z mięsa mielonego ze szpinakiem 152

nadziewałam też kotlety mielone, ale zawsze wypełnienia było jak dla mnie zbyt mało. I tak zrodził się pomysł na gniazdka z mięsa mielonego, które po brzegi można wypchać ulubionym farszem. :-) Padło na szpinak, który w sezonie kupuję bardzo często. Mrożony chowa się przy świeżym, który jest moim zdaniem dużo smaczniejszy. Zapraszam na obiad. 500g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki(...)Mięso mielone łączymy z jajkiem, bułką tartą, solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Zagniatamy na gładką masę. Z mięsa formujemy kulki, które rozpłaszczamy. Palcem robimy na środku dziurkę, którą poszerzamy aż do otworzenia ścianek po boku. Staramy się by wgłębieni było jak największe. 3. Do powstałego wgłębienia przekładamy cebulę ze szpinakiem i pokrojonego w kostkę pomidora. Kotlety układamy na blaszce wyłożonej

Szefowa kuchni
Siekane kotlety z indyka . 225

kebab - gyros firmy Folwark  , oraz koncentrat czosnkowy i chilli firmy Proeco Polska . Kotlety wyśmienicie smakują z ziemniakami oraz sałatk ą z marchewki  . Zapraszam :) Składniki : 1 mała pierś z indyka 4 średnie pieczarki 1 szklanka sera żółtego startego   3 , 4 jajka  2 , 3  łyżki mąki  1 łyżeczka koncentratu chili  Proeco Polska   1 łyżeczka

Sama słodycz i szczypta chili
Mielony smak dzieciństwa z suszonym pomidorem. 187

Mamy. A jeśli już robię to za każdym razem inaczej i lojalnie uprzedzam, że będą to kotlety mojej produkcji. Wczoraj tak właśnie było i nikt nie był rozczarowany :) Składniki (na ok 10 niewielkich kotlecików): 0,5 kg mięsa mielonego z indyka (udziec) 1 jajko 1/2 małej cebuli  1 ząbek czosnku 2 - 3 suszone pomidory 1 łyżka posiekanego kopru bazylia

Kuchnia po mojemu
Boczniaki a'la schabowy z własnej plantacji 189

Oczyszczone, umyte posolone i popieprzone kapelusze boczniaków obtoczyć najpierw w mące, następnie w rozbełtanym jajku a na koniec w bułce tartej.  Smażyć na oleju do uzyskania pięknego złotego koloru. Podawać z puree ziemniaczanym z ulubioną surówką. Smak tak przyrządzonych boczniaków przypomina kotlety sojowe, świetny pomysł na wegetariański obiadek. Smacznego !!! A tak wygląda nasza plantacja Print

MarciochaKucharzy
Kotlety mięsne w cukinii 146

proponuje takie szybkie kotleciki. Zrobisz raz i wrócisz do tych kotlecików już wkrótce :)  Kotlety mięsne w cukinii SKŁADNIKI: 300 g mięsa mielonego 1 duża cukinia 1 cebula sól pieprz suszona natka pietruszki zioła prowansalskie olej do smażenia bułka tarta 2 jajka papryka słodka szczypta chili natka pietruszki PRZYGOTOWANIE: Cukinie obieramy ze skórki i kroimy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kotlety rybne z łososia w panierce z sezamu, z sosem z orzeszków ziemnych i kapustą pok-choi 236

delikatne i puszyste.Na pewno dzieciom tez beda smakowyly.Znakomite rowniez na zimno np. do kanapek.Bardzo polecam.Skladniki na kotlety:600 g filetu z lososia1 czerstwa buleczka2 lyzki bulki tartej2 lyzki sosu rybnego (moze byc sojowy)sok z 1/2 limonki1/2 lyzeczki imbiru (swiezy jeszcze lepszy)1 jajko sol3-4 lyzki sezamu do panierowniaSkladniki na sos z orzeszkow ziemnych:100 g orzeszkow ziemnych

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję