kotlety jajka - 1000 przepisów (strona:31/67)

Mielone paluszki z brokułem 141

robię ; pieczenie, rolady, pasztety, zawijańce, Niestety na samo słowo kotlety mielone moja rodzina głośno krzyczy że jest nie głodna. Dlatego byłam zmuszone coś wymyślić . Zaczęłam robić mielone z różnymi dodatkami i zmieniać nazwy. Udało się . Skladniki na 6 porcji 1/2 kilograma mięsa ( może być zmielone ale bezpieczniej samemu zmielić) 1 jajko 1 średni brokuł ( podzielić na cząstki i z blanszować(...)mielonego mięsa dodać rozdrobnioną ,namoczoną bułkę , brokuł, łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, łyżkę majeranku, jajko. Dokładnie wymieszać ( Z 30 lat doświadczenia wiem że najdokładniej tego typu składniki miesza się rękoma) Z wymieszanej masy formuje kotlety w kształcie walców ( aby mięso nie przywierało do rąk należy je moczyć w wodzie) . Smażę na rozgrzanej oliwie na brązowy kolor z każdej strony. Przekładam

Eli Gotowanie
Kotlety ziemniaczane z kiełbasą 318

Kotlety ziemniaczane z kiełbasą to świetny pomysł na obiad idealny dla całej rodziny. Składniki: 1 kg. ziemniaków 2 szt. jajka 0,5 kiełbasy śląskiej 2 łyżeczki przyprawy do ziemniaków 2 łyżki soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 2 szklaki mąki oleju kokosowego rafinowanego do smażenia Przygotowanie: Kiełbasę obrać ze skórki (Sucha kiełbasa jest trudna do obrania. Chcąc pozbyć się skóry należy(...)Zimne ziemniaki przepuścić przez maszynkę, dodać jajka, przyprawę do ziemniaków, sól, pieprz i mąkę. Dokładnie zagnieść ciasto ( gdy ciasto będzie kleiło się do rąk dodać więcej mąki) ma być ścisłe i łatwo się formować. Z gotowanego ciasta uformować placuszki na każdym położyć porcję kiełbasy, przykryć drugim ciastem, zlepić brzegi i nadać kształt kotleta. Tak przygotowane kotlety układamy na rozgrzanym oleju

Smaczne Potrawy
Kotlety ziemniaczane + buraczki 270

się do odgrzewania, mrożenia, zabrania ze sobą np. do pracy, a także nie wymaga wiele wysiłku. No po prostu ideał ;) Kotlety ziemniaczane Do ich zrobienia potrzebujemy: ok. 1 kg ugotowanych ziemniaków 1 niezbyt dużą cebulkę 2 ząbki czosnku 1 jajko przyprawy: sól, pieprz, majeranek (lub świeżą natkę pietruszki) mąkę pszenną bułkę tartą olej do smażenia Cebulkę kroimy w drobniutką kostkę(...)majeranek oraz przyprawy. Wbijamy także jajko i całość mieszamy. Masa będzie dość luźna i należy zagęścić ją mąką (ewentualnie bułką tartą), by dało lepić się kotleciki. Nie jestem w stanie podać dokładnej ilości mąki, ponieważ w dużej mierze zależy to od posiadanych ziemniaków. Ważne jednak, aby mąki nie dodać zbyt dużo. Kotlety będą wtedy twardsze i nie tak smaczne. Możemy

Ratunku obiad
Kukurydziane roladki z kurczaka 216

rozbić jak na kotlety, oprószyć przyprawą do kurczaka, pieprzem czarnym i solą. Mozzarellę pokroić na plasterki i rozłożyć na kotletach. Ułożyć paski kukurydzy, starając się żeby ziarenka się nie rozpadły. Zwinąć ciasno w roladkę i zabezpieczyć wykałaczkami. Obtaczać w rozmąconym jajku, a następnie w zmielonych płatkach kukurydzianych. Smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Smacznego :)     Kategoria

https:KKuchniaMniam
Kotlety mielone duszone we własnym sosie. 212

tłuszczyku, który nadaje kotletom soczystości, byle by nie za dużo, bo ani to zdrowe, ani apetyczne. Składniki na kotlety mielone duszone we własnym sosie 0,9-1 kg łopatki 2 małe cebule 3 ząbki czosnku namoczona w mleku czerstwa bułka jajko przyprawa do mięsa mielonego 0,5 łyżeczki tymianku 0,5 łyżeczki majeranku 0,5 łyżeczki cząbru 1 łyżeczka przyprawy(...)cebulki drobno posiekane, przeciśnięty przez praskę czosnek, namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, przyprawę do mięsa duszonego, tymianek, cząber, majeranek, przyprawę do mięsa mielonego (do smaku). Dobrze wyrabiamy masę i w razie potrzeby doprawiamy solą lub przyprawą do mięsa mielonego. Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju. Formujemy spore kotlety (moje mają zazwyczaj 3 cm grubości i 6-7 cm średnicy), obtaczamy

Rozpustne gotowanie
Kotlety mielone z cukinią i chili 204

czosnekmajeranekolej do smażenia PRZYGOTOWANIEPapryczkę siekamy na małe kawałki.Cebulę i cukinię kroimy w kosteczkę.Mieszamy warzywa z mięsem mielonym.Dodajemy jajko, kajzerkę i mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką, czosnkiem i 2 łyżeczkami majeranku.Z mięsa formujemy małe lekko spłaszczone kotlety. Obtaczamy w bułce tartej.  Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy np. z frytkami i sałatą. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
mielone kotlety z pieczarkami w pomidorach z koperkiem... 183

utrzeć z solą na miazgę w możdzierzu dodać do łopatki mielonej i dobrze wyrobić z jajkiem, kucharkiem, pieprzem, posiekaną cebulą, pokrojonymi drobno pieczarkami, jeśli masa jest za luźna to dodać tartej bułki masę dobrze wyrobioną odstawić do lodówki na 30 minut do lodówki formować kotlety mielone i smażyć na rumiano z każdej strony na gorącym oleju pomidory zmiksować w rozdrabniaczu

W Mojej Kuchni Lubię
Kolorowe kotlety z kurczaka 171

ulubiona przyprawa do mięs - u mnie Przyprawa do kurczaka Rafex 1/2 czerwonej papryki 1 cebula garść kukurydzy konserwowej 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej (czubate) natka pietruszki 1 łyż masła do smażenia cebuli i papryki olej do smażenia kotletów 1. Paprykę i cebulę pokroić w drobną kosteczkę, zeszklić na maśle, posolić, dodać troszkę gorącej wody i poddusić do miękkości

Kto ugości moich gości?
Przepis na pierogi z kapustą i grzybami 318

grzybów suszonych, zwykle podgrzybków i prawdziwków, bo takie lubimy najbardziej. Farsz z tego przepisu idealnie nada się na krokiety, paszteciki, nadzienie do kotletów ziemniaczanych i co Wam jeszcze wyobraźnia podsunie. Znam osoby, które do farszu dają jajko, suszone śliwki czy więcej rozmaitych przypraw. Tutaj jest tylko sól i pieprz i jak dla mnie jest to wystarczające. Czasem, jak mówi znajoma

Mieszam w Garnku
Schab w piwnym cieście 142

Składniki: 6 plastrów schabu 150 g sera żółtego 1/2 szklanki piwa 1/2 szklanki mąki pszennej 1 jajko olej do smażenia sól, pieprz cayenne Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kotlety. Rozbić tłuczkiem  cieniutko mięso  , oprószyć solą  oraz pieprzem cayenne. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Mąkę

magiczna kuchnia Kasi
Kotlety ryżowe 152

pomysły na smaczny obiad. Do ugotowanego w osolonej wodzie ryżu dodajemy majeranek, kurkumę lub inne ulubione przyprawy. Lepimy kulki, obtaczamy je w jajku i tartej bułce. Smażymy z obu stron, najlepiej na tym samym oleju co kotlety schabowe. Do ryżowych kulek najlepiej pasuje duszona kapustka lub surówka. Smacznego

prawdziwe jedzenie
Hreczanyki- podkarpackie kotlety z kaszą gryczaną 147

gotujemy ok 10 minut na al dente. Odcedzamy, wysypujemy z woreczka i pozostawiamy na chwilkę do przestygnięcia. Następnie dodajemy mięso mielone, jajko, posiekaną cebulę i czosnek. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Z masy porcjujemy 10 kotletów, każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Tradycyjne hreczanyki podaje się z sosami: czosnkowym, grzybowym lub pomidorowym. Ja podałam je w towarzystwie

Kuchnia w czekoladzie
Pulpety nadziewane pieczarkami 146

razem zamiast pieczarki nadziewać mięsem postanowiliśmy mięso nadziać pieczarkami. Bardzo smaczna wersja z pewnością przypadnie do gustu każdemu ,kto lubi kotlety mielone. Składniki 300 g łopatki wieprzowej 3 ząbki czosnku kilka pieczarek bułka tarta jajko sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

R'n'G Kitchen
Kotlety mielone z kaszą kuskus i marchewką 130

kilka minut, aż wchłonie płyn. 4. Marchewkę obrać i zetrzeć na najdrobniejszych oczkach. 5. Mięso wymieszać z cebulą, marchewką i kaszą. Dodać jajko, przyprawy i ewentualnie dodać bułki tartej do zagęszczenia masy. 5. Wilgotnymi dłońmi formować kotlety. Opanierować w bułce tartej. Smażyć na patelni na rumiano z obu stron. Smacznego!!! Źródło: Kuchenne szaleństwa Margarytki

Kuchnia domowa Ani
wołowe mielone z cebulką... 189

cukier 1 płaska łyżeczka, masło do smażenia 3 łyżki wołowinę zmielić w maszynce na grubszych oczkach, dodać pieprz, kucharka, przyprawę w płynie, jajko i dobrze mięso wyrabiać aż będzie kleiste uformować grubsze z 4 cm okrągłe kotlety, ponacinać nożem po wierzchu z każdej strony - cebulę pokroić w piórka, posypać cukrem, wymieszać na gorącym maśle usmażyć rumiane kotlety

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania