kotlety jajka - 1000 przepisów (strona:45/67)

Papryki faszerowane mięsem 91

mamy farszu za dużo możemy zrobi ć z niego takie nietypowe kotlety, takie jak na zdjęciu. Składniki: 4 czerwone papryki 0,5 kg. mięsa mielonego, najlepiej wołowego 1 szt. cebula biała 3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki 100 gr. białego ryżu (1 torebka) 1 jajko zioła prowansalskie lub majeranek sól pieprz liś ć laurowy 2 sztuki kostka

Smaczne Potrawy
Kotlet schabowy 206

Pyszny schaboszczak.. 50 dag schabu  3-4 łyżki majonezu  2 łyżki chrzanu  1,5 łyżki maggi  przyprawa arabska Rafex 2-3

Moje domowe kucharzenie
Kotlety ryżowe z boczkiem i serem 278

Kotlety ryżowe z boczkiem i serem...Złociste, delikatnie chrupiące na zewnątrz.O miękkim, aromatycznym wnętrzu.Wzbogacone o boczek i żółty ser.Z dużą ilością zieleniny.Pychota! Składniki:1 szklanka ugotowanego ryżu;8 plasterków wędzonego boczku;1 szklanka startego, żółtego sera (u mnie gouda);Pęczek szczypiorku;1/2 pęczka natki pietruszki;5 listków bazylii;3 jaja;2 łyżki bułki tartej;Sól;Pieprz;Olej(...)ryżowej. Wymieszać.Jajka roztrzepać widelcem. Dodać do masy ryżowej. Wymieszać.Dodać bułkę tartą, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać (łyżką lub ręką).Z masy ryżowej formować okrągłe i płaskie kotlety.Kotlety smażyć na złoty kolor, z obu stron, na rozgrzanym na patelni oleju.Podawać ciepłe.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Z podanych składników wychodzi około 8 sporych kotletów.Kotlety można

Gospodyni Miejska
Polędwiczka z kurczaka w papryce 201

Przepis na polędwiczkę z kurczaka w papryce to alternatywa dla tradycyjnych kotletów drobiowych. Danie bez panierki, bez zbędnego balastu kalorycznego za to smaczne i proste w przygotowaniu. Czas przygotowania ok 30 min. Składniki: 1 kg polędwiczek z kurczaka (można użyć piersi z kurczaka pokrojonych na skos) Marynata 4 jajka 5 łyżeczek mąki ziemniaczanej 2 czubate łyżki vegety 1 płaska łyżka

Kulinarna Patilogia
Pieczone kotlety mielone ze szpinakiem i serem feta 303

szpinak to dobrze znane, klasyczne połączenie, którym postanowiłam urozmaicić "zwyczajne" mielone kotlety. W połączeniu z kaszą jaglaną i kalafiorem otrzymujemy pyszne, zdrowe i dietetyczne danie obiadowe. Z całego serca polecam. :-) 500g mięsa mielonego 1/2 kostki sera feta garść świeżego szpinaku 3 ząbki czosnku 1 średnia czerwona cebula 1 jajko sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, sos tabasco 1. Ser feta

Szefowa kuchni
Domowe burgery 145

sycące. Jeżeli korzystamy z gotowych bułek, najwięcej czasu zajmuje przygotowanie kotletów, reszta to już układanie góry z dodatków :)  Składniki (na ok. 5 szt. burgerów) 5 bułek 400 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 2 ząbki czosnku natka pietruszki sól pieprz 1/2  łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 jajko olej do smażenia Dodatkowo sałata pomidor ser żółty

pink envelope
Kotlety mielone z pomidorami koktajlowymi 118

Pyszne kotleciki z niespodzianką które są bardzo aromatyczne i soczyste. Składniki: 7-8 pomidorów koktajlowych 500 gram mięsa mielonego od szynki 1 jajko ząbek czosnku 1

Bajeczna Kuchnia
Kotlety z kaszy jaglanej, quinoa i marchewki. Zdrowe śniadanie, obiad czy kolacja. Pyszna inspiracja. 171

kasze, otręby i zdrowe ziarna. Kotlety z warzywami i kaszą jaglaną wspaniale smakują z misą sałat, czy domowymi ogórkami kiszonymi lub pyszną i zdrową kapustą kiszoną.     KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ I MARCHEWKI Składniki: 2 marchewki starte na tarce o drobnych oczkach 1 duża cebula starta na tarce 1 ząbek czosnku starty na tarce 1 garść prażonych pestek(...)garść prażonych ziaren sezamu 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej i quinoa (według tego przepisu) 1 garść otrąb (dałam żytnie i orkiszowe) 3 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno 1 jajko od szczęśliwej kury 3 łyżki mąki orkiszowej (dlaczego warto używać mąki orkiszowej napisałam tutaj ) garść poszatkowanej natki pietruszki szczypta płatków chilli sól morska i świeżo mielony czarny pieprz   Przygotowanie

Naturalna Kuchnia
klopsiki z kapustą pekińską i kaszą manną 147

drobno kapustę pekińską, przesoliłam, lekko wygniotłam , do dałam mięso mielone, jajka, kaszę mannę i przyprawy : sól, pieprz, paprykę słodką, wegetę, wymieszałam. Z gotowej masy formowałam pulpeciki, które obsmażyłam na patelni, ułożyłam w garnku. Sok pomidorowy zagotowałam z kostką rosołową, doprawiłam do smaku solą , pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem, zalałam kotlety. Gotowałam na wolnym ogniu przez 35 minut ( licząc od zagotowania

Darcia w kuchni
Mielone nadziane szpinakiem 160

odstawić do ostygnięcia. Mięso mielone włożyć do miski, dodać jajko, posypać dwoma łyżkami bułki tartej, dodać mleko, sól, pieprz, majeranek i połówkę cebuli pokrojonej w kostkę. Mięso dobrze wymieszać. Brać po kawałku mięsa w dłoń i rozpłaszczyć je, na środek nakładać farsz, zawinąć i skleić boki. Uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Podsmażyć na rozgrzanym oleju, pod przykryciem

W kuchni u Moniki
Kotlety z kalafiora 166

kalafiora możemy przyrządzać i podawać na różne sposoby. Dzisiaj proponuję kotlety z kalafiora . Pamiętajmy, że kalafior jest cennym źródłem witamin i mikroelementów: sodu, potasu, magnezu, wapnia, żelaza.  Składniki: 0,5 kalafiora 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki cukru 0,5 łyżeczki kurkumy pieprz szczypiorek 4 łyżki mąki 1 jajko Kalafior dzielimy na różyczki i wrzucamy do garnka z wodą

Salonik smaków
Kulki ziemniaczane faszerowane grzybami 204

kotletach ziemniaczanych  oraz  krokietach , przyszedł czas na faszerowane kulki ziemniaczane. Farsz tym razem całkowicie z grzybów leśnych, które zresztą uwielbiam. Pyszne i proste danie. Ziemniaki do jego przygotowania polecam ugotować dzień czesniej. Składniki: 700 g ugotowanych ziemniaków 2 jajka 2 łyżki mąki  solidna szczypta curry w proszku sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierowania olej

Gosia gotuje
Szarpańce z polędwiczek drobiowych. 418

doprawić, solą, pieprzem i odrobiną chilli. Do miski wybić jajka, roztrzepać, dodać majonez, mąkę ziemniaczaną, osolić i całość wymieszać. Następnie dodać starty żółty ser, pokrojone polędwiczki i natkę pietruszki. Całość jeszcze raz wymieszać. Smażyć na średnio nagrzanej patelni, nakładając  łyżką  na rozgrzany olej. Formujemy na patelni kształt kotleta jaki chcemy. Ja formowałem moje szarpańce  w obręczach

Kulinarny karnet Christophera
Schab z nieTYPOWĄ salsą i clafoutis z fetą 189

Przygotowanie: jajko, śmietanę oraz mleko ucieramy trzepaczką w miseczce, przesiewamy mąką, ciasto powinno mieć gęstszą konsystencję niż naleśnikowe fetę kruszymy, dodajemy do ciasta pomidorki koktajlowe myjemy, osuszamy, nakłuwamy wykałaczką, oliwę rozgrzewamy na patelni, wrzucamy pomidorki, podsmażamy Podsmażone pomidorki przekładamy do dwóch niewielkich naczyń żaroodpornych, zalewamy ciastem  piekarnik nagrzewamy do 200"C w międzyczasie myjemy i osuszamy kotlety, lekko

Luźna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania