kotlety bez mięsa - 1786 przepisów (strona:38/120)

Menu na tydzień – ziemniak kontra makaron 239

makaronem. Nie obyło się bez małej kłótni, ale finalnie ustaliliśmy menu na tydzień , które nazwaliśmy ziemniak kontra makaron – zawierające dania ziemniaczane, mielone mięso, makaron i mnóstwo warzyw (i nasze małżeństwo przetrwało ;-)). Chyba niemal każda rodzina dzieli się na miłośników ziemniaków i wielbicieli makaronów, którzy stale ze sobą walczą o to, co będzie dodatkiem do kotleta ;-). Jeśli jesteście akurat(...)stoutem i pieczonymi frytkami Choć mogłoby się wydawać, że nie ma prostszego dania niż kotlet mielony, nasze poszukiwania najlepszego przepisu na burgera trwały naprawdę długo. Wielokrotne próby wykazały, że najlepszy jest burger z dodatkiem stouta . Piwo spełnia tu dwie ważne funkcje: pekluje, czyli zmiękcza mięso oraz dodaje mu wspaniałego aromatu. Szacunek dla Charlesa Campiona (znany londyński krytyk kulinarny, autor książek

Niedzielny kucharz
smaczne kotlety mielone... 190

mięso z łopatki = łopatkę zmielić w maszynce do mięsa na średnich oczkach, wsypać opakowanie przyprawy Prymat, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, jajko, dodać bułkę namoczoną w wodzie i odciśniętą z wody, dodać tartej bułki i wszystko ręką dobrze wyrobić na kleistą masę formować zwilżoną dłonią kotlety mielone 2 cm grubości, kłaść na gorący olej na patelni smażyć rumiane kotlety(...)stron, następnie przykryć pokrywką i na małym ogniu dusić z 10 minut, następnie bez pokrywki na dużym ogniu odparować wodę - kotlety są smaczne i na ciepło i na zimno........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Filet z Kurczaka pod Pierzynką z Młodej Kapusty 105

pieczone na młodej kapuście Naleśniki z młodą kapustą Gołąbki bez zawijania Tym razem postanowiłam przygotować filet z kurczaka pod pierzynką z młodej kapusty. Danie to jest naprawdę bardzo smaczne i godne polecenia. Mięso jest mięciutkie, delikatne a dodatek pierzynki z kapusty sprawia, że smakuje naprawdę wyśmienicie. Tak przygotowane mięso możemy serwować z dodatkiem świeżych ziemniaczków posypanych koperkiem, z ryżem(...)marchewka 150 g sera żółtego sól pieprz papryka słodka przyprawa do kurczaka 3-4 łyżki twarogu delikatnego „President” ze szczypiorkiem lub śmietany Wykonanie Mięso myjemy, oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie rozbijamy jak na kotlety. Każdy kawałek mięsa przyprawiamy z obu stron przyprawą do kurczaka, papryką słodką, solą oraz pieprzem. Gotowe kotleciki smażymy na odrobinie oleju z obu stron

Przepiski.pl
Leczo 721

gotowanego mięsa.  Leczo smakuje najlepiej następnego dnia, kiedy wszystkie składniki dobrze się przegryzą. Gotowanie lecza składa się z kilku etapów:  przygotowanie papryki - najbardziej czasochłonny etap, pieczenie, obieranie ze skórki i krojenie przygotowanie pozostałych składników - podsmażanie cebuli, kiełbasy, pieczarek, pokrojenie pozostałych papryk oraz ścieranie na tarce pomidorów gotowanie potrawy pod ciśnieniem, następnie po dodaniu pomidorów gotowanie bez ciśnienia(...)dużą kostkę 4 średnie cebule 300 g kiełbasy (Twojej ulubionej), pokrój w plasterki - ja użyłam kiełbasek z baraniny 2 ugrillowane kotlety (ok. 200 g) z antrykotu wołowego, pokrój w kostkę - możesz użyć dowolnego innego mięsa pieczonego, które akurat masz w swojej lodówce lub zwiększyć ilość kiełbasy 1 łyżeczka czerwonej papryki 2 szczypty ostrej papryki lub wedle smaku 4 pomidory

Szybko Szybkowar
Czym powinien charakteryzować się dobry burger? 87

czuli, że jest to mięso dokładnie przyprawione, ale i też odpowiednio wyselekcjonowane z troską o klienta. Kotlety na burgera to spora część sukcesu, więc trudno jest wyobrazić sobie, że renomowana burgerownia miałyby korzystać ze starego mięsa. Pracownicy dokładnie dbają o każdy detal, a już w szczególności o dobrej jakości mięso. Trudno jest sobie wyobrazić burgera bez sosu, który nierzadko

jakszef.pl
Kotlety z kaszy jaglanej 119

zawsze jestem mięsożerna - danie bez mięsa to może być co najwyżej deser.  Kiedyś organizowałam u siebie Sylwestra i podjęłam się przygotowania ciepłych dań. Dwoje gości było wegetarianami, dlatego chciałam przygotować też coś, co będą mogli ze smakiem zjeść. Padło na te właśnie kotlety, które okazały się tak pyszne, że zajadali się nimi nawet mięsożerni goście :D Z podanych

Prosto z Kotła
SCHAB GOTOWANY W SOSIE WŁASNYM 139

ochotę przygotować na obiad schab, ale inaczej niż tradycyjny kotlet. Dziś przychodzę do Was z pomysłem na schab gotowany z warzywami w sosie własnym. Mięso wychodzi miękkie, kruche a sos bardzo aromatyczny. Do tak przygotowanego schabu wystarczą ziemniaki lub ryż i ulubiona surówka :) Składniki: * 4 plastry schabu bez kości * 1 marchewka * pół korzenia pietruszki * 1 cebula * 2 liście

Zrób to smacznie
Kotlety pieczarkowe z fasoli czyli Niedzielne Mielenie odc.46 186

gotować zwykły mielony stał się mniej zwykły. Do mięsa dodawałam rozmaitych składników aż w końcu zaczęłam robić mielone bezmięsne.  Dzisiejszy przepis jest zmodyfikowanym pomysłem jaki znalazłam w    .Składników właściwie nie zmieniałam, inaczej wszystko przygotowałam i nie podałam w bułce :) Kotlety pieczarkowe z fasoli 4 duże pieczarki (bez skórki), przekrojone na 4 części 1 puszka czarnej fasoli

Dzieje kuchennej Wiewióry
Burgery ze śledzi z kaszą gryczaną i ogórkiem 196

przełożyć do miski. Suszone owoce drobno pokroić i dodać do mięsa. Ja użyłam suszonej śliwki, ale z pewnością świetnie się sprawdzi żurawina czy rodzynki. Pęczek pietruszki posiekać razem z łodyżkami. Połowę natki dodać do masy na rybne burgery. Doprawić solą i pieprzem. Z masy uformować 4 płaskie kotlety (bez dodatku jajek ani bułki tartej) i smażyć je po około

Dietolog
Cordon Bleu na wspomnienie lata 138

Bleu ze schabu 4 sztuki 8 cienkich plastrów schabu bez kości 4 plastry ulubionej szynki 4 plastry sera żółtego 1-2 jajka, mąka i bułka tarta do panierki sól pieprz Mięso oczyścić z tłuszczu i cienko rozbić tłuczkiem. Każdy płat mięsa posolić i lekko przyprawić pieprzem. Na każdy kotlet potrzebujemy 2 płaty mięsa. Na jednym płacie kładziemy szynkę

Posadzone i zjedzone
Schabik smażony marynowany 157

się, bo w końcu po to są aby ułatwić sobie życie. Mięso w tej marynacie nie wymaga długiego oczekiwania a zaledwie 30 minut.2 plastry schabu bez kości ( po 150 g )Marynata :2 łyżki olejusól morska do smaku3 szczypty pieprzu kolorowego1 łyżka marynaty musztardowej1 łyżka ketchupu Kotlety umyć, osuszyć i rozbić lekko dłonią aby nie były za cienkie. Składniki

Ewa w kuchni
Sauerkraut Burger – Wolfenstein II: The New Collossus – burger z kiszoną kapustą 196

precyzyjnie określono sposób ich przyrządzania. Tym właśnie zajmiemy się w tym wpisie – sprawdziliście czy amerykańskie danie przetransformowane na niemiecką nutę jest zdatne do przełknięcia. Oczywiście nie obyło się bez małych modyfikacji, a raczej upgrade’u dania – uważam, że niezbędny jest tu także dodatkowy sos, który doda całości charakteru i soczystości. W przepisie mamy także boczek(...)przed smażeniem. Mięso siekamy i wyrabiamy przez chwilę dłońmi. Formujemy kule i spłaszczamy je dłońmi, aby uzyskać okrągłe burgery o grubości ok. 1,5 cm. Na środku każdego kotleta wyciskamy okrągłe wgłębienie – pozwoli ono na utrzymanie równej grubości po usmażeniu. 2. SMAŻENIE KOTLETÓW (8 min) Patelnię grillową lub zwykłą mocno nagrzewamy (smażymy bez dodawania tłuszczu). Umieszczamy na niej kotlety

Nerds Kitchen
Pieczony, prasowany boczek 192

wolno rezygnować ze wszystkich przyjemności , nawet jeśli ich zdrowotność jest dyskusyjna . Popatrzcie sami , pyszny , soczysty mięciutki i po prostu pyszniutki … żaden kotlet sojowy tak nie pachnie i nie smakuje Składniki : 1,5 kg chudego świeżego boczku bez skóry 3 łyżki słodkiego sosu sojowego 1 łyżka sosu worcester 1 łyżka miodu 1 łyżeczka , granulowanego czosnku 1 łyżeczka , mielonej ostrej(...)papryki sól do smaku Wszystkie przyprawy i sosy ,mieszamy ze sobą , dodajemy miód , mieszamy . Boczek tniemy w ładne , zgrabne kwadraty , osuszamy je ręcznikiem papierowym . Mięso przekładamy do miski lub pojemnika i zalewamy marynatą – wmasowujemy ją w każdy kawałek . Odstawiamy , koniecznie na całą noc . Następnego dnia , układamy na blaszce do pieczenia , dociskając od góry drugą blaszką , najlepiej wypełnioną woda ,żeby

Ogrodnik w podróży
Kotlety schabowe z zasmażaną kapustą. 172

każdego kotleta do panierowania kotletów: 2 jajka, 5 łyżek mąki pszennej, 1 szkl. bułki tartej Przygotowanie kotletów schabowych: Kotlety rozbić cienko za pomocą tłuczka do mięsa. Cebulę pokroić na półplasterki, ułożyć w naczyniu wraz z kotletami, wlać mleko wymieszane z solą. Tak namoczone kotlety odstawić do lodówki na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Wyjąć kotlety z mleka(...)Smażyć kotlety na dobrze rozgrzanej patelni. Ja smażę każdego kotleta osobno, na 1 łyżce masła klarowanego. Po 2-3 minuty z każdej strony, obracając dwukrotnie. Przed smażeniem kolejnego kotleta wycieram patelnię za pomocą papierowego ręcznika, aby zebrać resztki tłuszczu i panierki z poprzedniego smażenia. Usmażone kotlety ułożyć na podwójnej warstwie papierowego ręcznika, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Gorące kotlety schabowe

Codziennik Kuchenny