kotlety bez mięsa - 1786 przepisów (strona:44/120)

KOTLETY MIELONE 196

bułka w naszym mięsie zmiękła)  7. Kładziemy na wcześniej rozgrzany na patelni tłuszcz.  8 Smażymy pod przykryciem, aż zaczyna brązowieć od smażonej strony. 9. Gdy nasze kotlety zaczną brozawiec od smażonej strony, odkrywamy przykrywkę i przekładamy na druga stronę. Po przewróceniu smażymy bez przykrywki, także do momentu zbrązowienia. 10. Podajemy z ziemniakami

Kulinarnie z Polką na Kresach
Kotlety mielone z dodatkiem musztardy i otrębów 175

oliwek  Cebulę drobno pokroić.Mięso dokładnie wyrobić z cebulą, otrębami, musztardą i przyprawami.Z wymieszanej dokładnie masy mięsnej formować okrągłe, lekko spłaszczone kotlety. Na patelni rozgrzać 3-4 łyżki oliwy. Kotlety smażyć na rozgrzanej oliwie po 2-3 minuty z każdej strony do lekkiego zarumienia. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec (bez przykrycia) 20-30 minut w temperaturze

Moje domowe kucharzenie
Schab po góralsku 403

mięso zapiekane z kapustą kiszoną, a wszystko pod pierzynką ze śmietany. Rewelacyjne w smaku. Można podać z ziemniakami, frytkami, kluskami. Jest to pomysł na szybki obiad i alternatywa dla tradycyjnego schabowego. Nie, nie :) Tradycyjny schabowy też jest smaczny, uwielbiam go. Tutaj znajdziecie przepis na schab zapiekany z ajvarem  . Składniki 1 kg kapusty kiszonej 700 g schabu bez kości(...)Odcedzić kapustę na sicie. Schab pociąć na kotlety o grubości 1 cm i rozbić i delikatnie rozbić do grubości około 0,5 cm. Każdy kotlet oprószyć z dwóch stron solą i pieprzem, a następnie usmażyć na rozgrzanym maśle na lekko rumiany kolor. Połowę kapusty wyłożyć na dno naczynia, a na to usmażone mięso i ponownie resztę kapusty. Śmietanę wymieszać dokładnie

O kuchni z uczuciem
Drobiowe burgery z mega chrupiącymi ziemniaczkami 165

schrupać dwa takie burgery, bez wyrzeczeń. Proponuje je podać z pieczonymi ziemniaczkami – jest to lepsza alternatywa dla smażonych frytek, a dzięki magicznej sztuczce, są mega chrupiące. Spróbujcie także tych kotletów drobiowych nie tylko w formie burgerów – można je podać zamiast tradycyjnych kotletów mielonych. Pycha! Składniki (na 6 małych burgerów): 500g mielonego mięsa z piersi z kurczaka

Smaczna Strona
GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 744

PEKIŃSKIEJ Nieco odmienne gołąbki, bo bez zawijania przypominające większe kotlety. Jednak tylko przypominające. Smakują jak tradycyjne gołąbki w sosie pomidorowym, lecz wyglądają inaczej. Ta wersja jest szybsza. Gołąbki są z kapusty pekińskiej. Bardzo smaczne. Wychodzi ich sporo, więc obiad na kilka dni mamy z głowy. Podbijają każde imprezy i święta.  ~~SKŁADNIKI~~ mięso mielone drobiowe

Kuchnia Paulettes
Kotlety schabowe marynowane w mleku 164

Często słyszałam o kotletach marynowanych w mleku i postanowiłam sama spróbować. Potwierdziły się opinie że kotlet jest delikatny i pyszne, ale wyczuwalny jest smak cebuli i

Kulinarne życie
Teksański? Czemu nie! A może frytki do tego? 211

frytki.  Do miski z mięsem mielonym wrzuciłam składniki z listy. Chilli i cebulę posiekałam na drobno, w kostkę. Jeśli chodzi o przyprawy to wsypywałam je bez większego dbania o ilość (nie narzucam, bo każdy wie, jak co doprawione lubi; z resztą papryczka zrobi swoje). Wszystko wymieszałam ręcznie i uformowałam średnio grube kotlety, którym niestety daleko było do ideału

bastalena
Schab z grzybami w sosie pomidorowym 471

obsmażonych kotletów, wlać bulion i koncentrat do zup. Doprawić i dusić około godziny, wlewając pod koniec śmietankę. Kiedy sos uzyska odpowiednią gęstość można podawać np z ziemniakami lub kaszą. Smacznego :) Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Dania z grzybami , Dania z patelni , Mięsa , Obiad , Obiad Świąteczny

https:KKuchniaMniam
Grillowana karkówka z pieczonymi ziemniakami i buraczkami 160

królowa grilla. Grilluję ją w całości lub przygotowuję szaszłyki. Dzisiaj grillowałam kotlety z karkówki. Oczywiście mięso z grilla ma wspaniałe walory smakowe jeśli jest dobrze zamarynowane. Jeśli już planuję grill to zawsze marynuję mięso na noc i wyjmuję z lodówki na godzinę przed grillowaniem, aby mięso się nieco ociepliło. Grillowana karkówka pasuje z przeróżnymi dodatkami. Praktycznie każda sałatka do grilla(...)Pieczone buraczki 1 kg buraczków 3 łyżki oliwy sól morska gruboziarnista 2 łyżki balsamicznego octu Pokrój cebulę i czosnek. Dodaj pozostałe składniki marynaty i wymieszaj. Pokrój karkówkę na 6 kotletów. Wymieszaj z marynatą, przykryj folią i wstaw do lodówki na noc. Na drugi dzień grilluj kotlety, około 6-8 minut po każdej stronie. Ziemniaki umyj i pokrój na talarki

codojedzenia
Fasolowe de volaille 120

powiem że jest całkowicie inna . Mi bardzo smakowały te wegetariańskie de volaille , moim mężczyznom już mniej .. Cóż faceci lubią mięso Ale nikt nie zostawił resztek , a jak coś im nie smakuje to potrafią odsunąć na bok talerza , bez względu na to ile czasu zmarnowałam na to w kuchni . To danie znajdzie swoich zwolenników , nie tylko wśród osób na diecie(...)fasoli 1 puszka czerwonej fasoli 1 cebula średniej wielkości trochę świeżego tymianku lub suszonego , ilość dowolna 2 jajka 2 łyżki bułki tartej i 1 szklanka bułki tartej do obtaczania kotletów sól , pieprz do smaku farsz : 1/2 kostki masła natka pietruszki ( 1 łyżeczka siekanej ) 1 łyżeczka granulowanego czosnku sól , pieprz do smaku Masło zostawiamy na wierzchu ,żeby zrobiło się miękkie . Dodajemy

Ogrodnik w podróży
SZNYCEL, KOTLET MIELONY Z JAJKIEM SADZONYM 155

  Sznycel (kotlet mielony) z jajkiem sadzonym, to danie, które bywa u nas "od zawsze". Szybkie, pożywne i co najważniejsze uwielbiane również przez dzieci. Moje najmłodsze

Smaczne Zdrowe
Różowe schabowe z fioletowymi chipsami i musem jabłkowym 158

różowej, buraczanej panierce, podane z chipsami z fioletowych ziemniaków, oraz z musem jabłkowo-rozmarynowym. Olejcie konwenanse i zaskoczcie swoich bliskich taką formą podania :) 4 porcje: kotlety: 4 kawałki schabu bez kości o grubości 1,5-2 cm jajko 50 g bułki tartej 40 g sproszkowanego buraka sól i pieprz olej Wielkopolski do smażenia chipsy: 500 g fioletowych ziemniaków łyżka(...)pieczenia. Taką ilość piekłam na 2 blachy, przez 20 minut (po 10 minutach zamieniłam górę z dołem). W tym czasie kotlety rozbijamy tłuczkiem. Jajko roztrzepujemy, bułkę tartą mieszamy ze sproszkowanym burakiem, szczyptą soli i pieprzu. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w jajku i różowej panierce. Smażymy z obu stron. Burak szybko ciemnieje, więc po usmażeniu, kotlety możemy jeszcze delikatnie opruszyć pudrem

Mienta blog
Wieprzowina z marchewką 182

pieprzu listek laurowy 1-2 ziarenka ziela angielskiego 0,5 łyżeczka suszonego tymianku 0,5 łyżeczki ziaren kolendry 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 3 kotlety schabowe (jeżeli nie jesteście na diecie może to być trochę tłustsze mięso np. łopatka) szczypta słodkiej i ostrej papryki, może być też wędzona sól, pieprz 1 łyżka mąki kukurydzianej 2-3 łyżki wody Przygotowanie : Na patelni(...)zeszkli dodać ją do gotującej się marchewki wraz z tymiankiem i kolendrą. Gotować aż marchewka będzie na wpół miękka.  Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę wielkości kęsa. Dodać do gotującej się marchewki, zmniejszyć ogień i dusić bez przykrycia do czasu aż marchewka będzie miękka, a mięso ugotowane. Sos powinien odparować i zgęstnieć, w razie potrzeby zagęścić mąką

Codzienne Gotowanie
Pieczone pulpety z ciecierzycy 222

Kiedy mam do dyspozycji ciecierzycę, najczęściej przygotowuję z niej kotlety. Tym razem z cieciorki zrobiłam pulpety pieczone w piekarniku. Za “jajko” posłużył kleik z

Via Gusto
Panierowane kotlety z kaczej piersi 142

Panierowane kotlety z kaczej piersi Brzmi nieco ekstrawagancko , ale są pyszne . Wiem że kaczka jest dość drogim mięsem , ale przepis ten dedykuję wszystkim hodowcom tego sympatycznego ptaka . Mam spore stadko i zawsze szukam przepisów jak ciekawie przyrządzić to mięso , a tu w sieci poza pieczoną w całości kaczuchą .. posucha jak na Saharze.. Tak więc zamieszczam ten przepis nawet jeśli(...)smaczne . Polecam składniki na 4 osoby ; 4 kacze piersi bez skóry i kości 2 jajka kacze lub kurze 2 szklanki bułki tartej 1 płaska łyżeczka granulowanego czosnku sól , pieprz do smaku olej do smażenia Kacze piersi lekko , delikatnie rozklepujemy tłuczkiem . Mają pozostać dość grube , nie jak pergamin Każdy kawałek mięsa doprawiamy czosnkiem , solą i pieprzem do smaku . Obtaczamy najpierw

Ogrodnik w podróży