kotlety bez mięsa - 1786 przepisów (strona:34/120)

Kotleciki drobiowe z cytrynową nutą 263

dań. Z tak wyluzowanego mięsa kurczaka często przygotowuję kotlety panierowane, takie same jak kotlety schabowe. Tym razem posiekałam mięso kurczaka, gdyż postanowiłam zrobić z nich kotleciki drobiowe z cytrynową nutą. Ale jak chcecie to przygotujcie pałki kurczaka zgodnie z instrukcją na opakowaniu, piecze sie je bez problemu, do tego czysto, gdyż do opakowania załączony jest woreczek do pieczenia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zapiekanka z mięsem mielonym 270

mięso mielone zakończyło sie pomyślnie :) Cała nasza rodzinka miała dosyc kotletów mielonych i pulpecików i oto jest  zapiekanka z mięsem mielonym :) autorstwa p.Roberta WożniakaSkładniki na 6-8 porcji *  1 kg ziemniaków * 400 g wieprzowego lub wołowego mięsa mielonego * 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki * 3 jajka * 150 ml bulionu mięsnego z kostki

Słodkości i nie tylko
Karkówka duszona z kapustą pekińską 292

Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem. W rondlu rozgrzać masło i obsmażyć  kotlety z dwóch stron na rumiany kolor, a następnie dodać pokrojoną cebulę w piórka i chwilę smażyć. Dodać pokrojoną kapustę pekińską, wlać wodę i dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby uzupełnić wodę. Kiedy mięso będzie miękkie wlać sos sojowy, doprawić solą, pieprzem

O kuchni z uczuciem
KOTLETY SCHABOWE 192

zewnątrz i soczystym, miękkim mięsem w środku. Usmażony na dobrze rozgrzanej, grubej patelni nie chłonie tłuszczu i pozostaje bardziej intensywny w smaku. Aby kotlety po usmażeniu były jędrne i delikatne, najpierw należy je bardzo cieniutko rozbić, a następnie moczyć się zalewie z mleka, pokrojonej w piórka cebuli i przypraw. Rozbite kotlety powinny w niej poleżeć co najmniej 2 godziny. Potem(...)oleju roślinnego DO PODANIA : ugotowany kalafior polany roztopionym masłem WYKONANIE Mięso myjemy, osuszamy i ostrym nożem odcinamy białą żyłkę po zewnętrznej stronie mięsa. Kroimy na dwa plastry, doprawiamy solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Każdy kawałek mięsa wkładamy pomiędzy dwa arkusze folii spożywczej i cienko rozbijamy na dość duże kotlety. Wkładamy do salaterki lub innego naczynia i zalewamy mlekiem. Dodajemy

cool and minty
Pyszny sos pieczarkowy, doskonały do obiadu 142

5 / 5 ( 12 votes ) Pyszny sos pieczarkowy, doskonały do obiadu Sos pieczarkowy to jedna z tych uniwersalnych potraw, które idealnie wpasowują się praktycznie w każdy posiłek

Ogrodnik w podróży
Jak smacznie i zdrowo przygotować kaszę i ryż? 311

bez plastikowego woreczka, by pozostawić w niej wszystkie składniki odżywcze. Gotując kaszę woreczkach wylewasz wodę z cennymi składnikami do zlewu. Kupowanie kaszy luzem jest tańsze i bardziej ekologiczne (zużywasz mniej plastiku). Gotowanie kaszy w woreczku czy bez wymaga w zasadzie tyle samo czasu do jej przygotowania, więc argument dot. wygody można łatwo tutaj obalić. Gotowanie kaszy bez(...)sposób możesz zachęcić do kasz osoby, które twierdzą, że ich jedzenie bez sosu jest za suche. Kasze doskonale komponują się nie tylko z mięsem, ale także strączkami (szczególnie polecam cieciorkę i soczewicę). Kasza i ryż może być doskonałą bazą do faszerowania warzyw lub przygotowania kotletów w wersji wege. Szczególnie uwielbiam papryki faszerowane kaszą jaglaną i soczewicą oraz kotlety

Fabryka pomysłów
Pieczone kotlety schabowe z serem i pomidorami 166

danie swoim gosciom. Poza tym, jest tak proste do przyrządzenia, że bez problemu poradzi sobie osoba, która dopiero zaczyna swoją przygodę z gotowaniem :) Składniki: 4 kotlety schabowe kawałek pora (około 15cm) 1 większy pomidor 50g żółtego sera 2 kopiaste łyżki kwaśnej śmietany sól pieprz Mięso umyć i osuszyć. Lekko rozbić i posypać solą. Ser zetrzeć na tarce, pomidora pokroić

kuchnia doski
Roladki drobiowe w sosie sojowym nadziewane kaszą gryczaną i mięsem mielonym 252

zrobić? Wykorzystaj go do nadziania pysznych roladek lub usmaż jak kotlety mielone! Składniki na 6 niedużych roladek: 2 filety z kurczaka z polędwiczkami (ok 500g) 6-8 kopiastych łyżek farszu pozostałego po przygotowaniu pierogów z kaszą gryczaną i mięsem mielonym (ja wykorzystałam ten bez selera i natki selera i lubczyku opisanego na końcu przepisu) 7 łyżek sosu sojowego szklanka

Anioszek w kuchni
Poniedziałkowy "fit" - roladki z kurczaka z orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami 165

kurczaka, które robię zwykle na Święta. Nie jest to typowe połączenie, bo mięso występuje tu w towarzystwie suszonych pomidorów i orzechów włoskich. Ich przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, a efekt zdaje się być dość odświętny. A do tego są zdrowsze od tradycyjnych kotletów, gdyż są bez panierki i z minimalną ilością tłuszczu. A o tym, że orzechy włoskie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kotlet mielony z jajkiem a la tatar. 194

jeszcze wydusić. Mięsa zmielić. Tylko takie kotlety mielone są wspaniałe. Przełożyć mięso do miski, dodać przesmażoną cebulę, wyciśniętą bułkę ,jajko, śmietanę, przyprawy. Wyrabiać w misce, najlepiej ręką. Formować kulki, rozpłaszczyć. W każdym kotlecie zrobić otwór małym kieliszkiem i smażyć najlepiej na dobrej teflonowej patelni bez mąki czy też bułki tartej. Ważne żeby smażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Pod koniec

Kulinarny karnet Christophera
Kotlety do hamburgera 163

wody * sól , pieprz * bułka tarta  * olej rzepakowy Przygotowanie : Mielimy oba rodzaje mięsa z cebulą,czosnkiem i odciśniętą bułką . Wbijamy jajko oraz dolewamy wodę. Całość przyprawiamy oregano. Dokładnie wyrabiamy i formujemy dowolne kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Można tez usmażyć bez bułki na patelni teflonowej

Magiczne Życie Marty
Grillowane kotlety z karkówki 145

składają się miód, musztarda i biały ocet balsamiczny. Karkówka skruszała przez noc, a po upieczeniu była miękka i soczysta. Na ogół robię szaszłyki z karkówki ale dzisiaj grillowałam kotlety. Oczywiście do mięsa muszą być jakieś konkretne dodatki. U nas jak zwykle jakiś sos na zimno i ostro oraz surówka . Dzieciaki domagały się frytek, więc je dostały. Marynata do karkówki(...)jeśli używam musztardy. Marynata zyskała na intensywności smaku po wymieszaniu z prażoną gorczycą. Marynata do karkówki z wieprzowiny Składniki: 1,3 kg wieprzowej karkówki bez kości 50 ml miodu 3 łyżki francuskiej musztardy bez cukru 1 łyżeczka żółtej gorczycy, młotkowanej 1 łyżeczka czarnej gorczycy, młotkowanej 4 łyżki białego balsamicznego octu 3 łyżki sojowego sosu 1 czosnek solo

codojedzenia
Łopatka faszerowana grzybami, kotlety 115

chrupiące są na tym ) Plastry łopatki rozklep tak, żeby każdy z nich dał się złożyć na pół. Dość cienko ale bez przesady . Każdy dopraw solą i pieprzem, odstaw. Grzyby oczyść, pokrój bardzo drobno inaczej trudno będzie faszerować mięso, tak samo cebulę. Czosnek wyciśnij praską i dodaj do cebuli. Na patelni wytop posiekaną słoninę i usmaż na niej grzyby(...)cebulka całkiem zmięknie. Dopraw solą i pieprzem do smaku, odstaw do wystygnięcia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wystudzony farsz układaj na jednej stronie mięsa i przykrywaj drugą. Tak jakbyś zamykał książkę. Ile farszu Masz dać ? Tyle ile lubisz Dociśnij każdy kotlet dłońmi, żeby pozbyć się powietrza i zlepić. Obtaczaj jak kotlety schabowe w roztrzepanym jajku i bułce tartej, lekko dociskają dłońmi. Czynność

Ogrodnik w podróży