kotlety bez mięsa - 1786 przepisów (strona:34/120)

KOTLETY MIELONE Z INDYKA I KASZY JAGLANEJ 306

wystygnie wymieszać ją z mięsem i przyprawami. W kolejnym dniu wystarczy uformować i upiec kotlety.  Dobre dla dzieci i dla dorosłych. Świetnie smakują w towarzystwie tłuczonych lub smażonych ziemniaczków i surówki z buraczków. SKŁADNIKI / 8 sztuk 500 g mielonego mięsa z indyka 1/4 szklanki kaszy jaglanej (suchej) 1 jajko 1 cebula sól, świeżo zmielony czarny pieprz, szczypta suszonego oregano(...)Zimną kaszę przekładamy do miski, dodajemy mielone mięso, jajko i startą na tarce o dużych oczkach cebulę. Doprawiamy solą, pieprzem i suszonym oregano. Mieszamy łyżką, a następnie dokładnie wyrabiamy dłońmi. Piekarnik rozgrzewamy do 150℃ bez termoobiegu.  Łyżką nabieramy czubate porcje masy i w zwilżonych wodą dłoniach formujemy zgrabne kotlety. Obtaczamy w bułce wymieszanej ze świeżo zmielonym czarnym pieprzem

cool and minty
Ratujmy klasyki! podsumowanie akcji kulinarnej 133

Wyraczynka | blog: Kuchnia z wyrakiem Ragù alla bolognese - klasyczny sos boloński autorka: Wyraczynka | blog: Kuchnia z wyrakiem Caffè Shakerato - włoska kawa na upały (bez mleka) autorka: Wyraczynka | blog: Kuchnia z wyrakiem Cotolette alla Milanese - kotlet po mediolańsku autorka: Wyraczynka | blog: Kuchnia z wyrakiem Szakszuka شكشوكة‎‎ - bliskowschodnie śniadanie autorka: Wyraczynka | blog: Kuchnia z wyrakiem Spaghetti alla puttanesca - danie na Międzynarodowy(...)autorka: dorotaw79 | blog: Co w kredensie piszczy Gołąbki klasyczne w kapuście z mięsem i ryżem autor: kosapopatelni | blog: Kosą po patelni Kotlety mielone autor: kosapopatelni | blog: Kosą po patelni Owoce pod kruszonką autorka: katarzynazielinska29 | blog: Kasia Pichci Wiśnie w spyrytusie autorka: katarzynazielinska29 | blog: Kasia Pichci Chleb drożdżowy bez wyrabiania autorka: katarzynazielinska29 | blog: Kasia Pichci Smalec smak dzieciństwa autorka: katarzynazielinska29

Codzienna kuchnia niecodzienna
Duszona karkówka z pieczarkami 176

czosnek 5 ząbków szczypiorek 1 pęczek natka pietruszki 1 pęczek śmietana wiejska lub śmietanka 100 ml mąka gryczana 2-3 łyżki sól himalajska, świeżo zmielony pieprz Mięso myję, kroję na kawałki lub kotlety i nacieram solą, pieprzem. Odkładam do lodówki na 1h. W tym czasie obieram i kroję w plastry pieczarki, cebulę oraz czosnek w niewielką kostkę.  Szczypiorek(...)wodą  i dalej duszę do miękkości pod przykryciem. Wyjmuję karkówkę z lodówki, każdy z kawałków obsmażam przez kilka sekund na rozgrzanej patelni  (bez tłuszczu),  co spowoduje zabezpieczenie przed zbytnim wysuszeniem mięsa podczas właściwej obróbki. W garnku układam warstwami karkówkę i pieczarki  z cebulą (razem z uzyskanym sosem z duszenia). Zalewam wodą do poziomu mięsa, wody

IzaGotuje
MIELONE DEVOLAJE 166

Panierka: ~~~~~~~~~~ 2 jajka bułka tarta   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mięso mielimy na śr.sitku.Dodajemy jajko,bułkę tartą,vegetę,mieszamy. Robimy farsz-pieczarki czyścimy,kroimy na drobną kostkę.Cebule obieramy i siekamy drobno.Na rozgrzanej patelni smażymy pieczarki z cebulką,dodajemy serek topiony,mieszamy,studzimy. Farszem nadziewamy porcję mięsa mielonego i formujemy,rolujemy w  rękach podłużny kotlet devolaj,spłaszczamy lekko i gotowe.Obtaczamy w bułce

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
KOTLETY WIEPRZOWE (KARKOWKA) Z GRILLA 120

przede wszystkim sposób na spędzenie czasu z przyjaciółmi i rodziną.  Dzisiaj przedstawiam przepis na KOTLETY WIEPRZOWE Z GRILLA, czyli popularna karkówka. Polecam! ---------------------------------------- Liczba porcji : 6-8 Czas przygotowania : 40 minut* ---------------------------------------- * oprócz czasu na marynowanie (2h) SKŁADNIKI: 1,2 kg karkówki bez kości 4 ząbki czosnku 1 łyżka słodkiej, mielonej papryki 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka mielonego pieprzu(...)papryką, imbirem, pieprzem, ziołami prowansalskimi i cukrem. Krok 2. Mięso płuczemy, wycieramy skropioną octem ściereczką, kroimy na plastry o grubości ok. 1,5cm, lekko je rozbijamy tłuczkiem (płaską stroną), nacieramy przygotowaną marynatą, smarujemy oliwą, układamy jeden na drugim i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce. Krok 3. Zamarynowane kotlety układamy na rozgrzanym ruszcie i pieczemy z obu stron

Moja Książka Kucharska
Obiad gaździny dla całej rodziny 179

obiad gaździny dla całej rodziny. Klasyczne składniki w nietuzinkowym zestawieniu, tworzą bez wątpienia wyjątkowo swojskie połączenie smaków. Zestaw jest bardzo prosty i elastyczny, ponieważ schab możesz zastąpić np. piersią z kurczaka lub innym ulubionym mięsem. Podstawą są placki ziemniaczane oraz przesmażona kapusta z grzybami. Jest to bez wątpienia jedno z lepszych połączeń smakowych ze swojskich składników, jakie mieliśmy(...)sól: 1/3 łyżeczki czarny pieprz: 1/4 łyżeczki Kapusta zasmażana: kapusta: mała główka pieczarki: 150 g słonina: 150 g marchew: 1 szt. cebula: 1 szt. mąka: 1 łyżka ulubione przyprawy Kotlety schabowe: schab: 4 kotlety bułka tarta mąka jajka smalec do smażenia sól i pieprz do smaku OBIAD GAŹDZINY DLA CAŁEJ RODZINY Wykonanie: 1. Kotlety rozbijamy, a następnie przez godzinę marynujemy

Kuchnia Na Wypasie
Pieczeń z mielonego mięsa - low carb, LCHF 149

Lubię kotlety mielone, takie domowe, mojej mamy. Ponieważ jednak od pewnego czasu unikam węglowodanów, stały się one dla mnie niedostępne ze względu na dodatek namoczonej bułki. Zawsze wydawało mi się że bez jej dodatku mięso nie będzie "trzymać się kupy".  Postanowiłam spróbować i tak oto powstała przepyszna pieczeń z mielonego mięsa, bez dodatku jakiekolwiek bułki

Marta próbuje
Zapiekanka z mięsem mielonym 160

mielone zakończyło się pomyślnie :) Cała nasza rodzinka miała dosyć kotletów mielonych i pulpecików i oto jest  zapiekanka z mięsem mielonym :) Przepis z netu. Składniki na 6-8 porcji   *  1 kg ziemniaków  * 400  g wieprzowego lub wołowego mięsa mielonego  * 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki  * 3 jajka  * 150 ml bulionu mięsnego

Różne smaki w kuchni
Egzotyczna pierś w owocach i żurawinie. Odświętny obiad dla Mamy - Kuracjuszki. Słodko i pikantnie ;) 143

zbić delikatnie. Posolone i oprószone pieprzem kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Na każdym kotlecie kładziemy plaster ananasa. W "dziurkę"  nakładamy po łyżeczce wytrawnej konfitury. Przykrywamy połówkami brzoskwini. Podlewamy sosem. Kroimy do niego po trochu owoców i podlewamy odrobiną syropów. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa - bez jego odwracania. To Mama pierwsza zaserwowała to danie mi i moim przyjaciółkom

Kuchnia po mojemu
Kotleciki drobiowe z cytrynową nutą 233

dań. Z tak wyluzowanego mięsa kurczaka często przygotowuję kotlety panierowane, takie same jak kotlety schabowe. Tym razem posiekałam mięso kurczaka, gdyż postanowiłam zrobić z nich kotleciki drobiowe z cytrynową nutą. Ale jak chcecie to przygotujcie pałki kurczaka zgodnie z instrukcją na opakowaniu, piecze sie je bez problemu, do tego czysto, gdyż do opakowania załączony jest woreczek do pieczenia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zapiekanka z mięsem mielonym 238

mięso mielone zakończyło sie pomyślnie :) Cała nasza rodzinka miała dosyc kotletów mielonych i pulpecików i oto jest  zapiekanka z mięsem mielonym :) autorstwa p.Roberta WożniakaSkładniki na 6-8 porcji *  1 kg ziemniaków * 400 g wieprzowego lub wołowego mięsa mielonego * 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki * 3 jajka * 150 ml bulionu mięsnego z kostki

Słodkości i nie tylko
Karkówka duszona z kapustą pekińską 262

Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem. W rondlu rozgrzać masło i obsmażyć  kotlety z dwóch stron na rumiany kolor, a następnie dodać pokrojoną cebulę w piórka i chwilę smażyć. Dodać pokrojoną kapustę pekińską, wlać wodę i dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby uzupełnić wodę. Kiedy mięso będzie miękkie wlać sos sojowy, doprawić solą, pieprzem

O kuchni z uczuciem
KOTLETY SCHABOWE 159

zewnątrz i soczystym, miękkim mięsem w środku. Usmażony na dobrze rozgrzanej, grubej patelni nie chłonie tłuszczu i pozostaje bardziej intensywny w smaku. Aby kotlety po usmażeniu były jędrne i delikatne, najpierw należy je bardzo cieniutko rozbić, a następnie moczyć się zalewie z mleka, pokrojonej w piórka cebuli i przypraw. Rozbite kotlety powinny w niej poleżeć co najmniej 2 godziny. Potem(...)oleju roślinnego DO PODANIA : ugotowany kalafior polany roztopionym masłem WYKONANIE Mięso myjemy, osuszamy i ostrym nożem odcinamy białą żyłkę po zewnętrznej stronie mięsa. Kroimy na dwa plastry, doprawiamy solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Każdy kawałek mięsa wkładamy pomiędzy dwa arkusze folii spożywczej i cienko rozbijamy na dość duże kotlety. Wkładamy do salaterki lub innego naczynia i zalewamy mlekiem. Dodajemy

cool and minty
Pyszny sos pieczarkowy, doskonały do obiadu 115

5 / 5 ( 12 votes ) Pyszny sos pieczarkowy, doskonały do obiadu Sos pieczarkowy to jedna z tych uniwersalnych potraw, które idealnie wpasowują się praktycznie w każdy posiłek

Ogrodnik w podróży