kotlet - 10609 przepisów (strona:444/708)

Kotlety cielęce w panierce 99

mąki 100 g bułki tartej imbir mielony sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, lekko rozbijamy pięścią. Kotlety oprószamy solą i imbirem. Panierujemy w mące, następnie w rozkłóconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, a na koniec w bułce tartej. Smażymy na maśle na złoty kolor. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

R'n'G Kitchen
Mielone z kapustą 231

Młodą, białą kapustę myjemy i siekamy. Lekko nasalamy i pozostawiamy na ok pół godziny. Po tym czasie odlewamy nadmiar wody, dodajemy mięso oraz pozostałej składniki. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Najlepsze oczywiście cieplutkie

Kuchnia w czekoladzie
Jak ugotować kasze jaglaną na sypko? 418

dzisiejszych czasach, kaszę jaglaną. Ja osobiście dodaję ją do wszystkiego, ze względu na jej wartości odżywcze. Można ją podać na słodko, wytrawnie czy wykorzystać jako idealny składnik sklejający kotlety wegetariańskie. Pamiętajcie - gorzka i ostro pachnąca kasza jaglana jest kaszą zepsutą, zjełczałą - nie należy takiej spożywać. Składniki: - 1 szklanka kaszy jaglanej - 1,5 szklanki wody - wrzątek - sól 1,5 szklanki zagotować

CookYourself
Burgery z pieczonych buraków i kaszy jaglanej 154

Wegetariańska wersja burgerów lub jak kto woli kotletów sprawdza się równie dobrze jak ta mięsna. Od czasu do czasu nawet zdeklarowany mięsożerca może skusić się na taką odmianę. Nam takie kotleciki ostatnio bardzo zasmakowały! Świetnie smakują z domowym tzatziki, albo innym jogurtowym sosem. Sprawdzą się w bułce z dodatkiem sałaty i  konserwowego ogórka - a la hamburger

Kulinarne Inspiracje
ROLADKI Z BOCZKIEM 140

namoczyć w mleku,odcisnąć.Dodać do mielonego mięsa.Przyprawić solą i pieprzem.Mięso rozklepać w dłoniach i nadziewać plastrem boczku i posiekanymi drobno korniszonami.zlepić brzegi i uformować prostokątnego kotleta (jak devolaj).Na patelni rozgrzać olej.Kotlety panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Rumsztyk drobiowy z cebulką. 439

cebuli białej i czosnek drobno siekamy i szklimy na maśle klarowanym, dodajemy do masy mięsnej, wyrabiamy, zostawiamy na 2-3 godz. ( ja przygotowuję dzień wcześniej), formujemy płaskie kotlety, smażymy na maśle klarowanym, na lekkim ogniu, na złoty kolor, na drugiej patelni szklimy pokrojone w piórka cebule (najlepiej na masełku, na którym smażyliśmy mięsko), dodajemy cukier (miód), sól, pieprz

Kuchnia Beaty
Panierowane pieczarki, danie w 5 minut 196

pieczarek . Fajna , prosta potrawa , a do tego mega uniwersalna . Doskonale, sprawdzi się nawet na zimno jako przekąska, na imprezie lub lekka kolacja . Tak przyrządzone pieczarki są smaczne , prawie jak kotlety schabowe ..no , nie oczywiście ,że przegięłam , nic nie jest tak smaczne jak schabowe " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> No są niezłe i tyle , ugotujcie i spróbujcie

Ogrodnik w podróży
Kotleciki z kurczaka w musztardzie z pieczarkami i koperkiem 45533

koperku 300ml jogurtu greckiego 200ml śmietany 18% 2 łyżki musztardy sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka olej 1. Filety z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i tłuczemy jak na kotlety. Posypujemy przyprawami, mieszamy z musztardą. Podsmażamy na dużym ogniu, na rozgrzanym oleju do zarumienienia. 2. Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w niezbyt małe kawałki (u mnie ćwiartki). Dodajemy do filetów

Szefowa kuchni
Roladki schabowe po wiejsku 450

słupki. Plastry schabu rozbijamy cienko starając się uzyskać kształt najbardziej zbliżony do prostokąta. Na połowie każdego plastra kładziemy plaster sera, boczku oraz po 3-4 słupki kiełbasy i ogórka. Kotlety zwijamy w ciasne roladki, aby nadzienie nie uciekło. Obtaczamy w jajku roztrzepanym z dodatkiem soli i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na niewielkim ogniu na rumiano z każdej strony. Podajemy

Na Ciasteczkowych Papierach
Panierowany kalafior 217

Najczęściej przygotowujemy kalafiora polanego zarumienioną bułeczką na maśle jednak można go zrobić w ten sam sposób jak kotlety czyli panierować w jajku i bułce. Tak przyrządzonego kalafiorka można zajadać samego np. z sosem czosnkowym albo podać do drugiego dania. składniki: 1 duży kalafior 5-6 jajek zioła prowansalskie bułka tarta i sezam do panierowania olej do smażenia Kalafiora podzielić

Monia miesza i gotuje
Wegański foodbook #1 106

obiadokolacje przyrządziłam placek po węgiersku. Placki ziemniaczane zrobiłam z kilograma ziemniaków, jednej sporej cebuli i kilku łyżek skrobi ziemniaczanej. Wyszły przepyszne :).  Gulasz przygotowałam na szybko z kotletów sojowych z papryką.   Takie danie jest bardzo pożywne i jest świetnym urozmaiceniem dla codziennego jadłospisu

wegujemy
Quinoa z pieczoną dynią i fioletowym kalafiorem 139

razem na swej drodze spotkałam fioletowy kalafior i tak oto powstało to proste połączenie, które może być daniem samo w sobie, lub elementem większego zestawu. Domownik zjadł z kotletami i obiad z głowy ;) Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej quinoy 1 mały fioletowy kalafior 1/3 dyni piżmowej natka pietruszki 4 łyżki oliwy z oliwek szczypta słodkiej mielonej wędzonej papryki szczypta ostrej

Quinoa Raz!
Domowe mleko sojowe - bez żadnych dodatków :) 141

powstało mleko. Ta papka nazywa się to okarą . Nie należy jej wyrzucać tylko dobrze wykorzystać, bo ma wiele zastosowań w kuchni. Może służyć do przyrządzenia takich potraw jak: naleśniki, kotlety, pasztety, do wypieku ciasteczek, ciast. Dzięki czemu nic się nie marnuje :)  Więcej o Sojowirówcę przeczytacie TUTAJ .  A możecie ją kupić TUTAJ i TUTAJ .  Natomiast film przedstawiający proces

Zdrowie na języku :P
Smakowite wakacje 201

przez was Baru Wrzos . Prosta, polska kuchnia, wszystko robione na świeżo. Smacznie, niedrogo. Co istotne można było zamówić pół porcji i nawet dorosły się najadł o dziecku nie wspomnę. Kotleta mielonego sama ledwo zjadłam. Syncio miał problem z połowa porcji makaronu z serkiem i jagodami. Obsługa specyficzna ale sympatyczna i stwarzająca wrażenie jakbyśmy byli stałymi klientami. No i pyszny kompot

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zrób sobie mleko roślinne w Sojowirówce :) 194

urządzenie sygnalizuje koniec pracy. Po odłączeniu Sojowirówki od zasilania, gotowe mleko przelewamy przez sitko do pojemnika 5. Okara, czyli papka zatrzymana przez sitko może być użyta do przygotowania naleśników, kotletów, pasztetu, pieczenia ciasteczek. Nic się nie marnuje. ZAKUP SOJOWIRÓWKI  Urządzenie możesz kupić na stronie MOJA SOJA lub na ALLEGRO . Dostawy są realizowane w bardzo szybkim czasie. Najczęściej sprzęt dostajesz

Zdrowie na języku :P

Proponowane wyszukiwania