Próbowaliśmy odtworzyć ten smak w domu i tak powstał ten przepis. Polecamy! #Jak nie marnować jedzenia: Ten przepis świetnie sprawdzi się, gdy w domu zostały Wam tłuczone ziemniaki i kotlety z kurczaka z niedzielnego obiadu. Gdy nie macie ochoty na kolejny nudny obiad, to warto wykorzystać te "resztki" do zrobienia pysznej tortilli. Kilka smacznych dodatków, nawet takich, które na pewno
Cooking Monsterprzyprawy. Każdą pierś przyprawioną solą i pieprzem obtaczamy najpierw w mące, następnie maczamy w jajku i panierujemy w mieszance z ostatniego talerza. Na ostatnim talerzu układamy gotowe zapanierowane kotlety. Piersi smażymy na rozgrzanym tłuszczu po ok. 3-4 minuty z każdej strony, do uzyskania chrupiącej złocisto-brązowej skórki. Następnie wykładamy je na ręcznik papierowy, by osiąknęły z nadmiaru tłuszczu
Cooking Monsterktóre mieliśmy jakiś czas temu ochotę listę dań, których chcielibyśmy spróbować listę naszych "stałych bywalców', czyli potrawy, które pojawiają się u nas w każdym miesiącu (jak np. ukochane kotlety "włoskie" Dominika) Zobaczycie, że kartki się szybko zapełnią i jeszcze będziecie musieli wybierać pomiędzy kilkoma potrawami na dany dzień. ;) 7. Zróbcie listę zakupów To ważne, by przy przyrządzaniu potraw nie zabrakło
Cooking Monsterkotletach jajecznych z kaszy jaglanej ( przepis tutaj) przyszedł czas na kolejny zweganizowany przepis jajeczny. Zapraszam na wegańską pastę jajeczna z ciecierzycy. Pasta swój jajeczny smak zawdzięcza czarnej soli oraz płatkom drożdżowym, a dodatek szczypiorku jeszcze bardziej podkręca jej smak. Zamiast szczypiorku można użyć drobno posiekaną pietruszkę lub koperek. Pasta idealnie sprawdza się na kanapki lub jako farsz
wegujemywymyśliłam specjalnie do ryżowych kotletów, ale równie dobrze pasuje do pasztetu z warzyw, ryżu lub makaronu. Sos jest prosty do wykonania i bardzo dobry. Składniki: 1 cebula 1 puszka pomidorów 1 mały kubek śmietany 18% 1 świeża lub z oleju papryczka chilli 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka ziaren kolendry ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki kardamonu ½ łyżeczki sproszkowanego imbiru ½ łyżeczki kurkumy
Mama Gotujechrzanowo-kurkumowym z płatkami chabru i nagietka – Miodownik z pasternakiem – Sushi z marynowaną brukwią – Pikantna zupa krem z brukwi i dyni z prażonymi płatkami migdałów – Kotlety z brukwi na maślakach z nektarynką – Kopytka z topinamburu z gulaszem z żołądków drobiowych – Sernik z topinamburem i kasztanami – Chleb z topinamburu z czarnuszką i masłem koperkowym
WojnaNaSmaki.plJeżeli znudziły się Wam smażone kotlety drobiowe a'la schabowy, to zachęcam do przygotowania piersi z kurczaka w parmezanowej panierce zapiekanych z pomidorami, cebulką i startym żółtym serem. Danie szybkie do przygotowania i bardzo smaczne. Poniższe piersi możecie podawać z młodymi ziemniakami jak i ugotowanym ryżem. Składniki na porcję dla 4 osób: 1 duża, podwójna pierś z kurczaka
Ugotowaćszklanek wody Modra kapusta - jak zrobić? Z kapusty oderwij wierzchnie, odstające liście (zepsute również). Kapustę podziel na 4 części (ja użyłam 3/4 główki, 1/4 wykorzystałam do kotletów), każdą ćwiartkę poszatkuj, odcinając twardy głąb. Poszatkowaną kapustę umieść na sicie i dobrze opłucz pod bieżącą wodą. Przełóż wypłukaną kapustę do większego garnka, zalej ok. 4 szklankami wody. Gotuj
Moje Qulinariapierwsza w tym roku fasolkę szparagową i usmażyć kotleciki z kalafiora. Trochę było z nimi zabawy ale smakowały wszystkim. Przepis podpatrzony w "Warzywie" Dominiki Wójciak, proporcje moje własne. Kotlety z kalafiora i ziół, ze śmietaną i czarnuszka kalafior (ok.1 kg) 2 dymki ze szczypiorem garść natki pietruszki 2 jajka 1/4 szkl. parmezanu 1/2 szkl. bułki tartej
Dzieje kuchennej Wiewióryosobiście używam ząbek czosnku przekrojony na pół ( który po minucie wyjmuję ) i szczyptę gałki muszkatałowej, ale można dodać natkę pietruszki, szczypiorek ,pieprz, starty parmezan itd czyli doprawić jakbyśmy przygotowywali kotlety mielone.Dla osób na diecie można obniżyć ilość kalori zastępując mięso wieprzowe np zmieloną piersią z kurczaka lub indyka. Z wystudzonego kalafiora ostrożnie wykroić głąba . Doprawione mięso mielone wciskamy
zielonacukinkaDodać wędlinę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, chwilę razem podsmażyć. Kaszę wymieszać z wędliną i cebulą. Na koniec dodać jajko, doprawić sola i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy uformować kotlety, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Gotowe osączyć z tłuszczu na papierowych ręcznikach. Smacznego
magiczna kuchnia Kasidorsza możemy przyrządzać dosłownie wszystko.Do niedawna ta ryba miała niezasłużenie złą opinię.Tymczasem ich mięso jest delikatne , chude ,dobre na zupę, kotlety ,do smażenia i zapiekania.Jednak przyrządzamy je krótko,bo szybko się rozpadają.Zupa jest delikatna i ładnie pachnie.Myślę ,że to z powodu dodanego banana.Danie dla smakoszy ryb i dań orientalnych.Danie ma tylko 230 kcal. 30 dag.dorsza 1 l.bulionu
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiDOPRAWIAMY DO SMAKU...i całe szczęście, bo co (?), jakby wszyscy mieli takie same gusta...a nie daj boże guściki??? Przyprawa 5 smaków jest rewelacyjna, polecamy Rafex Składniki 2 kotlety schabowe p 150 g 200 g makaronu soba 4 dymki 1 cm świeżego imbiru 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1/2 łyżki przyprawy 5 smaków 2 łyżki jagód goji
R'n'G Kitchensmażyć na rozgrzanej patelni z obu stron na rumiano na niewielkiej ilości oleju. Placuszki są delikatne, więc jeżeli damy za dużo oleju, to olej wsiąknie w kotlety i mogą pękać. Nie próbowałam wersji z surowym jajkiem, ale przypuszczam, że byłyby twardsze i bardziej zwarte
Czerwień i błękitmojej mamy i pomysł na pierś z kurczaka w takim wydaniu bardzo mi się spodobała. Dużo pracy przy tym nie ma, a zawsze to jakaś odmiana dla tradycyjnych kotletów. Składniki : Podwójna pierś z kurczaka Ulubione Przyprawy Ja użyłam: 2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki curry pół łyżeczki mielonej ostrej papryki łyżkę sosu sojowego( możecie dodać soli) Pierś z kurczaka warto najpierw
Niebieski kubek z kawa