kotlet - 10609 przepisów (strona:443/708)

Pomylone do chleba 180

Składniki   Pozostały farsz na pyzy i nie tylko  Wykonanie  Na rozgrzaną patelnie wykładam łyżką pozostałe mięso mielone , smażę po obu stronach na złoty kolor , jak kotlety nam się zarumienią , następnie drewnianą łyżką rozdrabniam nasze kolety tak aby zrobiła nam się jednolita masa , tak jak np na spaghetti , tylko mięsko ma być przypieczone , kiedy nasze mięso jest

Mój Smak
BITKI W SOSIE MYŠLIWSKIM MOJE SMAKI DZIECIŃSTWA 155

liść laurowy kilka ziaren ziela ang. kilka ziaren czarnego pieprzu oraz spora ilość utłuczonych ziaren jałowca 1/2szkl śmietany18% słodka papryka w proszku ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mięso umyć i osuszyć,pociąć na cienkie kotlety,rozbić tłuczkiem,oprószyć solą  i  pieprzem.Obsmażyć na gorącym tłuszczu z obu stron.Przełożyć do rondla,trzymać w cieple.Na tym samym tłuszczu podsmażyć posiekaną drobno cebulę,dodać

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotlety mielone babci Basi 216

ostudzić. Mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, zeszkloną cebulkę , przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko surowe i przyprawy . Dobrze wyrobić na gładką masę. Rękami zmoczonymi w wodzie formować kotlety ( lekko spłaszczone ) i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju ( ja dodałam jeszcze trochę masła klarowanego ) na rumiano , zmniejszyć płomień gazu i dosmażyć jeszcze kilka minut, żeby w środku

Pysznosci Babci Basi
Kotlety mielone z serkiem topionym babci Basi 163

Przygotowanie : Bułkę tartą namoczyć w 3/4 szklanki wody, Cebulę zetrzeć na miazgę i dodać do mięsa mielonego Następnie doprawić o smaku pieprzem, vegetą , majerankiem , solą . Porcję mięsa uformować w kotlety, w środek włożyć trójkącik serka topionego i obtoczyć w mięsie, tak aby serek w całości był pokryty , a następnie obtaczamy w bułce tartej. Gotowe kotleciki smażyć na Gorącym tłuszczu

Pysznosci Babci Basi
Jak ugotować kasze jaglaną na sypko? 336

dzisiejszych czasach, kaszę jaglaną. Ja osobiście dodaję ją do wszystkiego, ze względu na jej wartości odżywcze. Można ją podać na słodko, wytrawnie czy wykorzystać jako idealny składnik sklejający kotlety wegetariańskie. Pamiętajcie - gorzka i ostro pachnąca kasza jaglana jest kaszą zepsutą, zjełczałą - nie należy takiej spożywać. Składniki: - 1 szklanka kaszy jaglanej - 1,5 szklanki wody - wrzątek - sól 1,5 szklanki zagotować

CookYourself
SCHAB GOTOWANY W SOSIE Z SUSZONYMI POMIDORAMI I PIWIE 585

niedzielę, lub na specjalne okazje, bo zawsze wszystkim smakuje, a w dodatku schab w tej wersji przygotowuje się błyskawicznie i jak dla mnie jest smaczniejszy i zdrowszy, niż tradycyjny kotlet schabowy smażony na głębokim tłuszczu :) SKŁADNIKI (4 porcje) Ok.  700 g schabu bez kości 1  łyżeczka masła klarowanego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/3 szklanki jasnego piwa

Calzonella.com
Łosoś atlantycki w cieście piwnym 185

łososia, z mango, na awokado Łosoś w maku Muszle taco z łososiem wędzonym Nigiri sushi z łososiem Temari sushi Tatar z łososia Szaszłyki z łososia Bliny ziemniaczane z łososiem Kotlety siekane z łososia Najlepszy domowy fishburger Pasta z pieczonego łososia Łosoś pieczony w niskiej temperaturze Chrupiący łosoś Gordona Ramsaya Krakersy z łososiem Łosoś w cieście francuskim Zupa rybna z kluskami

mojewypiekiinietylko
Buraczki tarte na zimę 247

pochodzi z www.mgotuje.pl Buraczki tarte do słoików robię co roku, aby móc cieszyć się ich smakiem przez całą zimę Są niezastąpionym dodatkiem do obiadu szczególnie do kotletów czy zrazów. Przydadzą się również w awaryjnej sytuacji kiedy nie mamy czasu na przygotowanie surówki do obiadu lub gdy chcemy przygotować barszcz czerwony

Marta Gotuje
Schab z suszonymi pomidorami. 179

pleśniowy lub żółty orzechy ,migdały Schab oprószamy ulubionymi przyprawami i odstawiamy na 15 minut.Pomidory suszone zalewamy gorącą wodą z dodatkiem 2 łyżek oliwy ,aby zmiękły . Na rozgrzanej patelni obsmażamy kotlety z dwóch stron na złoty kolor .Kładziemy na nich pomidory ,ser i przykrywamy na chwilę pokrywką ,aż ser się lekko roztopi .Posypujemy orzechami i podajemy z ziemniakami,ryżem lub kaszą

Ladylaura.
Kotlety cielęce w panierce 101

mąki 100 g bułki tartej imbir mielony sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, lekko rozbijamy pięścią. Kotlety oprószamy solą i imbirem. Panierujemy w mące, następnie w rozkłóconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, a na koniec w bułce tartej. Smażymy na maśle na złoty kolor. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

R'n'G Kitchen
Mielone z kapustą 237

Młodą, białą kapustę myjemy i siekamy. Lekko nasalamy i pozostawiamy na ok pół godziny. Po tym czasie odlewamy nadmiar wody, dodajemy mięso oraz pozostałej składniki. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Najlepsze oczywiście cieplutkie

Kuchnia w czekoladzie
Jak ugotować kasze jaglaną na sypko? 423

dzisiejszych czasach, kaszę jaglaną. Ja osobiście dodaję ją do wszystkiego, ze względu na jej wartości odżywcze. Można ją podać na słodko, wytrawnie czy wykorzystać jako idealny składnik sklejający kotlety wegetariańskie. Pamiętajcie - gorzka i ostro pachnąca kasza jaglana jest kaszą zepsutą, zjełczałą - nie należy takiej spożywać. Składniki: - 1 szklanka kaszy jaglanej - 1,5 szklanki wody - wrzątek - sól 1,5 szklanki zagotować

CookYourself
Burgery z pieczonych buraków i kaszy jaglanej 156

Wegetariańska wersja burgerów lub jak kto woli kotletów sprawdza się równie dobrze jak ta mięsna. Od czasu do czasu nawet zdeklarowany mięsożerca może skusić się na taką odmianę. Nam takie kotleciki ostatnio bardzo zasmakowały! Świetnie smakują z domowym tzatziki, albo innym jogurtowym sosem. Sprawdzą się w bułce z dodatkiem sałaty i  konserwowego ogórka - a la hamburger

Kulinarne Inspiracje
ROLADKI Z BOCZKIEM 146

namoczyć w mleku,odcisnąć.Dodać do mielonego mięsa.Przyprawić solą i pieprzem.Mięso rozklepać w dłoniach i nadziewać plastrem boczku i posiekanymi drobno korniszonami.zlepić brzegi i uformować prostokątnego kotleta (jak devolaj).Na patelni rozgrzać olej.Kotlety panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Rumsztyk drobiowy z cebulką. 444

cebuli białej i czosnek drobno siekamy i szklimy na maśle klarowanym, dodajemy do masy mięsnej, wyrabiamy, zostawiamy na 2-3 godz. ( ja przygotowuję dzień wcześniej), formujemy płaskie kotlety, smażymy na maśle klarowanym, na lekkim ogniu, na złoty kolor, na drugiej patelni szklimy pokrojone w piórka cebule (najlepiej na masełku, na którym smażyliśmy mięsko), dodajemy cukier (miód), sól, pieprz

Kuchnia Beaty