kotlet - 10609 przepisów (strona:438/708)

Surówka "śmieciówka" 193

Avit. Tak się miesza surówkę błyskawiczną! Robi się ją raz dwa, najlepiej jeszcze w trakcie gotowania obiadu, tak by miała czas odpowiednio się "przegryźć" ze wszystkimi składnikami, podczas gdy kotlety dosmażają się na patelni. Idealny dodatek do klasycznego schabowego czy pieczonego mięsa :) Składniki na 1 dużą miskę surówki: 1/2 papryki zielonej - dużej 1/2 papryki czerwonej - dużej 1 pomidor - duży; obrany

Grunt to przepis!
HAMBURGER Z WOŁOWINY 145

zetrzeć na tarce obraną cebulę i czosnek. Dodać musztardę, gałkę muszkatołową, chili, sól, pieprz i jajko. Wymieszać, żeby składniki się połączyły. Mięso w misce podzielić na cztery części. Uformować kotlety, położyć je na papierze do pieczenia. Wstawić do lodówki. Przygotować sos: Oliwę z oliwek wlać na gorącą patelnię, włożyć pokrojony bekon, podsmażyć. Dodać obrane ze skórki pomidory pokrojone na cząstki

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Zapiekanka ze szpeclami, Magiczne Smaki 208

Posyp zieleniną przed podaniem. W Magicznych jak zwykle bardzo smacznie i zdrowo: leczo, ziemniaki, gulasz warzywny z czerwoną fasolką i jarmużem (świetny wynalazek!), 2 rodzaje surówek i kotlet z ziarnami plus kompot owocowy. Menu zmienia się bardzo często, ale codziennie są zupa dnia i danie główne (ok. 20 zł). Do tego szeroki wybór deserów. Dużym plusem jest też bardzo krótki

Qlinarnie i Qlinarnie
Chrupiące pieczone ziemniaki 385

więc nie warto go pomijać. Nie są to dietetyczne ziemniaki, ale zdecydowanie najlepsze. Goszczą u mnie niemal podczas każdego przyjęcia i zawsze każdy pyta o przepis. Są idealne do kotletów, kurczaka, smażonej ryby i pieczeni. Chrupiące pieczone ziemniaki: 2-3 kg ziemniaków 3 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki mąki 3-4 łyżki gęsiego smalcu (może być też kaczy) 4 duże

Poezja smaku
Zupa krem z jarmużu - wegańska :) 115

paru lat moją działkę porasta dorodny, piękny jarmuż (dzięki Ci Mamo :D). Jego zielone liście wykorzystuję do przygotowywania koktajli, kotletów czy warzywnych mieszanek. I nawet nie pomyślałam wcześniej o zrobieniu z jego udziałem zupy. W tym roku postanowiłam to zmienić i przyrządzić kremową, rozgrzewającą zupę krem. I choć kolor, podobny do zgniłej zieleni może nie wygląda dla wszystkich apetycznie

Zdrowie na języku :P
Kardamonowe rolowane bułeczki nadziewane domowej roboty masłem orzechowym 141

patelnię o średnicy 28 cm. Jest rewelacyjna, ma nieprzywierającą powłokę, dzięki czemu możecie używać o połowę mniej tłuszczu niż zwykle. Sprawdza się do pieczenia naleśników, placuszków, mięs, kotletów, przygotowywania dań jednogarnkowych czy też do pieczenia. Jestem z niej bardzo zadowolona. Życzę Wam przepysznych bułeczek robionych z prawdziwą dbałością o bliskich! Taaaakiego smacznego! Przepis zgłaszam do konkursu: Trzymajcie z całych sił

SMYKWKUCHNI
Kotlety jajeczne z dynią 124

Kończą się Wam pomysły na wykorzystanie dyni? Zupa, ciasto, curry, ... Mi też zaczęły się kończyć i w poszukiwaniu inspiracji trafiłam na przepis na kotlety jajeczne z dynią na blogu kwestiasmaku.com. Okazało się to strzałem w dziesiątkę bo kotleciki nie dość, że pyszne to jeszcze proste do przygotowania. W towarzystwie ulubionej sałatki na pewno zadowolą każdego smakosza

Milion Smaków
Filet z kurczaka pieczony na warzywach 120

bakłażan - 1 czerwona papryka - 1 cebula - 6 ząbków czosnku - tymianek,bazylia, papryka wędzona, sól, pieprz, czosnek granulowany - łyżeczka oliwy Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, przekrajamy na dwa kotlety i nacieramy 2 posiekanymi ząbkami czosnku, solą, pieprzem, papryką wędzoną i bazylią. Odstawiamy na bok. Ziemniaki obieramy, kroimy w grube półplasterki, paprykę i bakłażana kroimy w kostkę, cebule w piórka

Cook&Love
Ciecierzyca z warzywami i mięsem. 138

smakować .Zapraszam po przepis. Składniki: dla dwóch osób Słoik ,puszka ,już gotowej do spożycia ciecierzycy, 200 g Jedna cebula Jedna marchewka Schab ,lub inne mięso ,2 kawałki wielkości kotleta Boczek ,surowy ,100 g Sól ,pieprz Oliwa Mięso natrzeć ulubionymi przyprawami i pokroić na kawałki. Boczek pokroić .Cebulkę obrać ,pokroić .Marchewkę ugotować na pół miękko ,ma lekko chrupać .Ja gotuję większą

Ladylaura.
Ulubieńcy października 111

gustu. Pewnie dlatego, że smakuję jak ciastko z kawałkami czekolady :) W tym miesiącu moim warzywnym ulubieńcem był zdecydowanie kalafior. Jadłam go naprawdę bardzo dużo, szczególnie w postaci kotletów kalafiorowych. Bardzo łatwo się je przygotowuję i są przepyszne :) Jak zawsze najpyszniejsze zostawiłam na koniec. W tym miesiącu moim zdecydowanym hitem były dyniowe pankejki owsiane z bitą śmietaną i sosem kasztanowym. Takie

wegujemy
Szlakiem WGL 126

restauracji, tam króluje wystrój klubowy z prawdziwą szafą grającą oraz pamiątkami, już nie związanymi z Marszałkiem. W menu restauracji znajdziemy polędwicę a'la Piłsudski – smaczna, tak samo jak i kotlet schabowy „dziadek”. Wydaje nam się, że warto jednak zastanowić się nad wprowadzeniem do menu polędwicy wędzonej, przysmaku Piłsudskiego. Jako że nie zachowały się przekazy pisane dotyczące tego co jadał

królestwo garów
KOTLETY Z SOCZEWICY I CUKINII (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE) 120

Delikatne, syte, aromatyczne, pyszne kotlety w sam raz na obiad. W komplecie z sałatką tworzą duet doskonały. Wszędzie teraz pod dostatkiem cukinii, warto ją wykorzystać do tego dania. W połączeniu z soczewicą, cebulą i dużą ilością koperku tworzy niesamowicie pachnące burgerki. Posmakują każdemu! Składniki na 12 sztuk: 1,5 szklanki ugotowanej soczewicy 1,5 szklanki startej cukinii 1/2 szklanki mąki

Jeść, by żyć w zdrowiu
GULASZ Z PLACKAMI Z KASZY GRYCZANEJ 176

mózgu,zapobiega też cukrzycy.Mogą ją jeść osoby na diecie bezglutenowej bo kasza gryczana jest  dla takich też osób ,bo nie powoduje alergii.Podajemy na sypko do zrazów,kotletów i pieczeni,faszerowaniu drobiu i kaszanki.Kaszę gryczaną gotujemy na wodzie lub mleku w stosunku 1:2 dodając łyżeczkę tłuszczu na szklankę kaszy co powoduje ,że się nie skleja.Przed gotowaniem kaszę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Flaczki z kani 163

Kanie to bardzo smaczne i popularne grzyby... Lubicie? Przeważnie panieruję je tak - jak kotleta schabowego, ale inne potrawy z ich udziałem są również rewelacyjne. Ostatnio brat uraczył mnie całą reklamówką kań, a smażone już się przejadły. Zresztą ostatnio gotuję dla dwóch osób, więc postanowiłam wypróbować coś nowego, bo szkoda byłoby, aby grzyby się pomarnowały. Flaczki wyszły przeeepyszne i doprawiłam

Di gotuje
Jak zrobić masło klarowane? 176

włożyć do lodówki, aby całkowicie zastygło (u mnie na noc) Po zastygnięciu, przebić skorupę masła i odlać wodę, która zgromadziła się w środku Tyle :) Masło nadaje się do smażenia kotletów, ryb, duszenia warzyw i naprawdę wszystkiego innego.  Poza tym jest świetne również do wypieków lub do nasmarowania foremki gdy piecz emy ciasto.  Potrawy ładnie pachną, nie przypalają się

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania